PRIETENE FARA TITLU (80)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Na salut. M-am si intors,harnica foc,nu? Mai ales pentru cine merge la totul gata Am participat si io cat m-a chemat mami (pe mine si pe Ramo) cica sa asistam si noi la imparteala (facuta ochiometric evident).Noi ca de obicei pe langa porcul de 170 kg am mai cumparat carne de porc in plus (vreo 9 kg parca zicea mami) Astfel ca au ramas intregi doua sunci astea le papam una de Paste,una la vara la iarba verde.Acum sunt ramase la afumat alaturi de toba si carnati.Carnati proaspat am consumat doar azi si ne-am mai pus in congelator doar pentru Craciun si revelion,restul il mancam uscat.Mai avem maios,caltabos cu orez si fara (primul se consuma la cuptor),jumari,apoi niste slanina cu boia si condimente deasupra si slanina clasica,afumata parca si aia.Aaa si "hai" - grasimea pentru prajitura haios Plus carne evident - am pus iar etichete gen friptura.tocana,ciorba,gratar etc.
LILI soricul io nu-l consum defel,dar Ramo a bagat in ea ca sparta,asa crud Doar sangerete nu am facut,stiu ca la tara la Bihor se facea si din ala.Vorba vine am facut,ca au facut altii .Ei sunt "profesionisti",taie nu stiu cati porci pe an.La injunghiere/tinut porcul au avut ocazia ca pe langa varul (tot Ghita) sa participe,domnul husband,fratelo si taica-meu.Doar de aia imi pare rau ca n-am fost acolo sa ii filmez
Am bagat in mine la sosire ca sparta varza acra cu carne buuuna rau ,iar acum seara carnati si caltabos cu muraturi,niste castraveciori acri atat de buni si crocanti cum numai la ei mancam.Ca si cand eram mici si taiam porcul acolo bagam la castraveti acrii in noi de nu-i adevarat.Adica eu ,frate-meu si fata lor ( mama fetitei cu probleme,cea care vorbeste greu ) Faine vremuri ...

Aaa sa va zic ca drumul a fost fix cum am prevazut,adica a plouat cu spume pe alocuri aproape torential,dar si cand ploua nu chiar asa tare,ce sa zic ca veneau tiruri unul dupa altul din fata si zdup cu apa murdara pe parbriz de nu mai vedeam nimic Nici n-am prea depasit 70 pe ora.Localitatea asta e pe drumul spre Nadlac - foarte circulat,pe urma se ia in lateral.Inapoi a condus taica-meu,macar de bezna am scapat.Deci azi a fost doar a doua oara cand am condus fara insotitor afara din oras, ca Ramo nu se pune,are carnet dar nici ea n-a mai prea condus,acum are si carnetul expirat de cativa ani buni, trebuia sa mearga in Vatra Dornei sa si-l faca (de acolo e),dar tot n-a apucat.Poate acum ca si-a schimbat buletinul are dreptul sa il prelungeasca aici.Apropo de ea,bebe e sigur fetita ,ca ieri au fost la Timisoara la dr.Budau la eco si el a confirmat.
INGRID sambata se deschide oficial autostrada Am trecut pe langa "urcarea" din zona asta,era luminata toata

Legat de serbare,aia acum am aflat ca Diana va fi si ea ingeras - ei vor fi de vreo 3-4 feluri parca,dupa cum zicea husbandu' ca era afisat la gradi echipamentul.Ca de obicei bluza ,ciorapi,pantofi - toate albe,restul de la gradi.Dar la ei nu se agita,precis va avea doar pelerina aia din panza,cu beteala argintie cusuta de mine si flostomoacele alea tot din beteala,pe care le agita - nu-mi vine pe limba cum le zice.Nu ma astept la nimic nou - dans luuung,poezii,cantat in cor puhoi de colinde predominant,ceva blamajeli in engleza plus "cheful" de dupa.Deja e rutina Dar macar nu ne-au pus la cheltuieli cu cine stie ce costumatii - la trei serbari pe an cum fac ei,aia ne mai lipsea.

Vad ca husbandu' si-a revenit,in schimb de dupa-amiaza m-a apucat pe mine o durere de gat de abia pot inghiti si chiar nu am baut nimic rece.Si nici n-am stat in frig.Dubios.

Se vede ca Tudor a ramas la mami,ca am liber la scris.Mai am doar sa ii pregatesc Dianei hainele pe maine,inclusiv pentru gimnastica (azi iar a ratat dansul daca am fost plecati ...) Si cred ca dupa aia ma bag la o ,apoi la citit .Mancare am - ca am mai adus cu noi si o oala cat toate zilele de varza acra cu carne si am impartit-o.Cred ca peste vreo ora-doua,iar ma tzap in ea ca tare buna a fost

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Oau MONI.. m-ai omorat cu porcu' matale, bree.

Mi-am adus si eu aminte de copilarie cand taiau bunicii porci . Uram faza aia cu scosul animalului din cotet si dus la taiere... cat mai guitaaaa. Mai era si dimineata devreme si ne deranja somnul (mie si lu' verisoara-mea).
Eh... ce vremuri... fuse si se duse.

Ca am uitat... felicitari matusico.. sa ti se nasca nepotica sanatoasa si sa fie norocoasa!

Ce m-ai distrat cu "rutina".. de la serbari. Eu abia astept momentul cu dansurile. Ma amuza teribil... face toata serbarea ... In rest vorba ta... parca-i vad plictisiti si incalziti cum "zbiara" colinde. Apoi poeziile alea ataaat de ciudateee. Nu stiu bai nene ce-i cu moda asta cu poezii fara rima. E clar ca-s baba
vai de mine. Eu nu-mi faceam probleme ca ne va pune la cheltuiala cu costumatiile. Cel putin la baieti a fost tot timpul un dezinteres total de a-i costuma. Evident ca la fete... orice s-ar intampla la serbare n-au cum sa nu apara infoiate, paietate, pamponate... care mai de care (ma refer ce s-a intamplat la noi).
Cu scoala... cred ca incep sa ma decid pe care sa o aleg. Era si timpul, nu? Nu pe criteriul de invatatoare ci pe criteriul ... cine din grupa la ce scoala vrea. Stiu sigur ca nu vreau la aceeasi scoala cu "Madam Casiera" noastra. M-a suparat rau... a atins apogeul si vreau sa ma asigur ca nu nimeresc iarasi in vreo clasa cu ea. Stiu pare aiurea... da'... macar am mai pus un motiv in balanta sa merg la scoala la care ma gandisem initial.

Eh... am batut campii aiurea.. merg sa fac nani pentru ca maine am o zi plina. Trebuie sa merg sa iau niste cadouri pentru petrecerea la care mergem pe la 4, la o colega de-a lui N . La 1 trebuie sa iau copilul de la gradi, la 3 merg la logoped, la 4 la party(cum spuneam) iar la 6 sper sa mai fie apt si pentru karate. Full/a ziua de maine... ca sa zic asa.

Noapte buna... sau pofta buna Moni vezi sa nu halesti tot porcu' in noaptea asta.

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

LILI mersi dar ai intarzaiat,deja gata baia si am si bagat la ghiozdan Acum imi fac siesta la cu un ceai la PC.Am zis ca nu mai citesc,ca daca ma apuc stau pana dimineata si urc direct in masina nedormita
Mersi de urari,eu abia astept bebelina
Mai la noi nu mi s-a parut asa o diferenta inre costumatiile fetelor/baietilor,ba chiar uneori parca erau mai faine ale baietiilor! Ba chiar si coregrafia de la dansurile baietilor era mai haioasa (cand erau mai mici aveau dans separat fetele,separat baietii,apoi impreuna) Bine nu pot zice ca au avut in general cine stie ce minunatii de costumatii,dar pentru o garderoba de gradinita au fost ok.Vorba aia "mere la tzara"
Uite ce draguti erau http://www.dropshots.com/diaserbari#date
Aici sunt doar cateva poze / filme de la cateva dintre serbari,aveam in plan sa le pun pe toate acolo,ca era fain sa le compar asa,dar am esuat Si in pc habar nu am pe unde mai sunt,sau cat am apucat sa salvez pe dvd-uri

Ma bucur ca te-ai hotarat cu scoala.Si io-s curioasa de va nimeri Diana cu vreun cunoscut in clasa,ca cel putin anul trecut cand am mai intrebat pe unul-altul tot de alte scoli "bune" aminteau ca ii vor da.Duca-se Mai sunt doua in cartier,la prima statie de tramvai si alea-s taaare bine cotate, dar tot asa era si cu gradi,cea de peste drum era mai "buna" ,asta a noastra varza . Si mie chiar mi s-a parut ok.Io am fost si in cealalta - de fapt acolo am umblat noi cand eram mici si dupa aia am mers des ca acolo votam,dar in ultimii ani votam dincoace,cand ne-am mutat la blocul asta.Deci le-am spionat prin interior si ochiometric,ambele aratau bine.Ambele au curti mari,cu verdeata,pomi,hinte si alte chestii de catzarat.
E dragut ca in continuare,Tudor ii va lua locul Dianei la aceeasi gradi si il dau la aceleasi educatoare evident ,ca tot le stiu.Si asta in varsta nu se dezlipeste de sala ei,deci toata dotarea ramane pe loc (e drept ca si grupa Dianei a mostenit f.f. multe de la grupele de dinainte).In trei ani doar s-a pus parchet si usi noi,s-a zugravit,s-au cumparat covoare noi,plus fete de masa,perne si huse la scaune si lenjerie de pat.Ba si doua TV si microfon,probabil si alte maruntisuri.O parte luate din bani stransi de parinti,o parte de la gradi,si una de la donatii de la ceva parinti. Deci nu ma pot plange ca n-au avut initiative,ba chiar se zbat dupa donatii.
Aaa si eu astept dansurile,alea imi plac cel mai mult.Si acum,dar nu se compara de cum erau in grupa mica Radeam cu lacrimi toti parintii din sala

PS apropo de ales scoala,nu uitati ca e o vorba: "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul"

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Moni pai voi chiar ati avut ce contribui la grupa. Noua nu ne-au cerut niciodata bani pentru asa ceva.. covoare, parchet. Doar cu geamurile ca nu se deschideau au fost probleme si le-a remediat un tatit de la o alta grupa si i-au luat fetitei acestuia o papusica... omul n-a vrut sa ne ia bani. I-adevarat ca pe banii din fondul clasei s-au luat materiale didactice pentru copii, ornamente f. moderne pentru Craciun.

Azi cand am luat copii de la gradi mi-au aratat costumele populare. Cred ca vor fi haiosi rau. Doamna isi facea probleme cu imbracatul fetelor . Au doar vreo 10 fuste scurte, 10 sunt lungi. Nu stia cum sa le imparta. I-am zis sa fie mai "simplu" celor inalte pe cele lungi iar celor mai micute de statura pe cele scurte. Oricum nu cred ca vor fi probleme cu atat mai mult ca a zis ca vreo 7 fete isi vor aduce ele costumele. eh... abia astept sa le vad cum se intrec in toaletele populare ca in rest le-am vazut la toate serbarile care mai de care mai motata, impaietata, satinata. Cand vad "batalia" asta care-i mai "printesa", "mai motata" asa ma bucur ca nu am fataaaa....Asta mi-e consolarea ce sa zic si eu. Am uitat cum era si pe vremea mea asa ca mai spun odata DOAMNE iti multumesc ca mi-ai dat baieti.

A... sa va mai zic o faza... de ce-s cu capsa pe "Doamna Casiera". De Sf Andrei, pt ca atunci e onomastica lu' nepoata-sa... ne-a zis sa costumam copii ca-i carnaval. Mi-au venit atunci niste draaaci. Pai de ce nu se face carnaval de ziua fiecarui copil? de ce pt ca vrea nepoata-sa sa fie printesa...?!Da' sa-i dea in fiecare zi draga rochie de printesa... Eeeeh... Ziceti voi sunt nebuna eu?!?

Moni pana la urma ai mancat toate bunatatile aseara? Mie imi ploua in gura cand ma gandesc.

Toate buneeee...

Mergi la inceput

Buna seara.
LILI cum sa mananc mai toate alea aseara ? Am mai mancat doar o portie de varza acra cu carne.Iar azi cum am fost plecata iar n-am beneficiat asa meniu,dar dupa cat am bagat ieri in mine nici nu mi se cerea.Adica intr-o zi si carne si carnati si caltabosi fripti e deja exces asta chiar daca nu mananci cantitate mare.
Acum o sa papam niste cartofi prajiti cu salata verde si pentru cine vrea au mai ramas de ieri doua bucatele de carnati fripti.Sa va zic ca nici Diana nici,Tudor nu sau atins de mancare ieri ??? Au vrut doar ceva prajiturica cu cioco,apoi Tudor a cerut un mar si au mancat amandoi din ala,mai tarziu Diana a vazut castravetii acri si asa ceva a mancat.Iar lui Tudor i-am dat sa guste dintr-un compot de cirese (ca la ei se mananca langa carne nu doar muraturi ci si compoturi ) si de-alea a mancat de zor.Io nu ma mai agit,ca n-are rost,cand le e foame si pofta de ceva cer ei singuri ...

Legat de contributia la gradi sa stii ca nu pot spune ca am simtit la buzunar cine stie ce: la inceput in grupa mica am dat bani doar pentru inca un rand de lenjerie de pat,fetele de masa si pernele+husele de pe scaunele.In vacanta de vara au pus parchetul din banii gradinitei,iar vopseaua pentru zugravit a adus-o educatoarea ca cica i-a ramas de acasa,doar la covoare am contribuit.TV-urile au fost donatii ... microfonul nu mai stiu,dar parca s-au ajuns bani pt el de la banii de rechizite (150 pe an).Iar usa tot din banii de la gradi de la gradi s-a schimbat.Restul erau de dinainte,mobilier destul de nou,perdele la fel si ma rog o gramada.Si jucarii au ff multe si din bani de la gradi si din donatii - de exemplu stiu ca le-a zis mai demult educatoarea ca sa aduca de acasa jucariile cu care nu se mai joaca.Si mai ales pentru copiii unici sau cei care nu aveau frati mai mici sau in plan in viitor,de ce nu? E foarte buna ideea.Asa ca au mai adus unii si altii.De exemplu o mama de baiat a adus jucarii de fetita ramase de la fetita mai mare (ca baiatul nu le baga in seama).Io nu am trimis ,ca le tinui pt. Tudor si pe urma le donam la viitoarea verisoara .
Sa faci bine sa filmezi si tu la serbare si sa pui filmuletele sa ii vedem si noi in actiune!

Deci madam casiera aia comanda pe-acolo ? Nu educatoarea? Aiurea ... Diana mea se face aproape zilnic printesa ... acasa.Dar e si la gradi oarecum printesa ca acum iarna cred ca e singura care mai merge in sarafane/fuste . Chiar daca nu se vad cine stie ce pe sub sortulet,tot se simte ea mai cu motz asa si eu o las,de ce sa zaca aiurea in dulap nepurtate ? I-am luat niste cizme negre mai inalte si are niste paltonase-cojocele lungi,numai bune pt. asa ceva,ca nu-i ingheata cracii Pana nu da zapada si inghetul e perfect asa.Un paltonas din ala e rosu si are si gluga,nici nu-si mai ia caciula,doar isi pune gluga in cap pana la gradi (asta cand nu bate vantul) si zici ca e scufita rosie - asta e primit de la verisoarele de la Timisoara.Mai primise unul fix la fel alb (ca-s doua surori), dar pe-ala l-am donat deja,ca fiind de aceeasi marime,nu apuca sa il poarte,mai bine sa se foloseasca alta fetita de el.
Azi la gimnastica a tinut aia sedinta,s-a laudat cu ei ca au facut progrese,ca azi au facut f. bine toti si ca o sa tina in primavara si alta serbare sau macar lectie demonstrativa.Maine e serbarea la sala polivalenta.Diana o sa aiba partener de dans - culmea ca a nimerit pereche fiinca-s doar vreo 6 baieti am inteles.Si-n total sunt cam 37 in grupa asta,deci majoritatea fete.Na' daca tot nu e "in piramida" ,macar are partener de dans.Trebuie rochita rosie cu maneca lunga - aer un sarafan rosu din raiat si ii dau pe dedesupt o bluza rosie cu maneca lunga si bine o fi

CRSITINAAA doar o poza pusesi pe FB cu calusarul tau? Hai ca vreau si filme de la serbare!

Mergi la inceput

Moama ce tur de forta am tras astazi... Numai contra timp s-a desfasurat totul da' macar le-am dus pe aproape toate la bun sfarsit. Am renuntat la sedinta de logopedie... prea era pusa aiurea... si pt 30 min n-am avut chef sa le stric somnul copiilor si sa-i car pana acolo. Apoi aveam petrecere si seara karate clar nu rezista Nicolas nedormit toata ziua si trezit de la 7 jumate.

Maine avem programare la dentist pentru niste plombe cazute la N. Dupa amiaza trebuie sa ducem un aparat pentru un eveniment special care se organizeaza pentru copii cu SD intr-un centru comercial... asa ca eu sunt "blocata" in casa din cauza "musafirilor" iar totul cade in sarcina lui Robert. Las' ca si eu am fost toata ziua pe drumuri azi de la 10 jumate pana la 20.

Vreau sa va zic cea mai tare bomba.. O prietena si-a dus copilul de 5 ani la inhalo-sedare si i-a facut 3 plombe.. a decontat aproape 2.000ron. De banii astia... sa ma ierte Dumnezeu da'-i bagam eu lu' fiu-meu un pumn de-i sareau maselele si nu mai avea nevoie de plombe in veci.
... Nu-mi revin... pe bune....

CRISS hai bre cu pozele alea.
Ai nostri au brau cu tricolorul. Sa-l vad cu "itarii" aia pe el ca o sa-i dea mai mari ca-i inalt da'-i vr veni lalai ca-i slab. No problem... abia astept sa ma amuz de ei cu portul national/traditional.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui teolinda

Moama ce tur de forta am tras astazi... Numai contra timp s-a desfasurat totul da' macar le-am dus pe aproape toate la bun sfarsit. Am renuntat la sedinta de logopedie... prea era pusa aiurea... si pt 30 min n-am avut chef sa le stric somnul copiilor si sa-i car pana acolo. Apoi aveam petrecere si seara karate clar nu rezista Nicolas nedormit toata ziua si trezit de la 7 jumate.

Maine avem programare la dentist pentru niste plombe cazute la N. Dupa amiaza trebuie sa ducem un aparat pentru un eveniment special care se organizeaza pentru copii cu SD intr-un centru comercial... asa ca eu sunt "blocata" in casa din cauza "musafirilor" iar totul cade in sarcina lui Robert. Las' ca si eu am fost toata ziua pe drumuri azi de la 10 jumate pana la 20.

Vreau sa va zic cea mai tare bomba.. O prietena si-a dus copilul de 5 ani la inhalo-sedare si i-a facut 3 plombe.. a decontat aproape 2.000ron. De banii astia... sa ma ierte Dumnezeu da'-i bagam eu lu' fiu-meu un pumn de-i sareau maselele si nu mai avea nevoie de plombe in veci.
... Nu-mi revin... pe bune....

CRISS hai bre cu pozele alea.
Ai nostri au brau cu tricolorul. Sa-l vad cu "itarii" aia pe el ca o sa-i dea mai mari ca-i inalt da'-i vr veni lalai ca-i slab. No problem... abia astept sa ma amuz de ei cu portul national/traditional.

Mergi la inceput

LILI esti mortala mai pana apare Cristina cu poze,m-am delectat cu pozele tale - bine ca te indurasi sa mai pui cate ceva.Amandoi sunt frumosi de pica,da' ala micuuuu iti vine sa il smotocesti la greu mai ales cand baga mutritele alea smecheroase!
Va sa zica ai fost pe baricade azi.Io oi fi maine ,sper sa fiu in forma ca acum seara iar m-a durut capul+ceafa de la coloana,cred ca si de la pozitia in care am cam motait in masina ,plus de la vremea umeda evident.Mi-am revenit cu o aspirina,n-am mai luat asa ceva de ani de zile,ca-s cam sesibila la stomac la chestii acide,dar vad ca a functionat - tot e unul dintre cele mai bune antiinflamatoare.Mami a zis ca si ei i-a trecut de la aspirina Bayern.Io am gasit p-aci una efervescebta,pe-aia am luat-o. Gatul nu ma mai doare desi ieri abia inghiteam,dar acum vad ca l-a apucat pe frate-meu: azi si-a suflat nasul pana l-a usturat si stranuta intruna

Mergi la inceput

Uitati cu ce s-a ocupat Diana acum seara: http://www.dropshots.com/ramocris#date/2011-12-17/00:23:11 Am rugat-o sa taca,sa se uite la desene,sa picteze ... sa faca ce vrea,numai sa taca fiindca ma doare capul ,dar vezi sa nu.S-a pus sa scrie si sa turuie ca de obicei.Intr-un final a binevoit sa dispara in dormitor si sa se joace de-a profesoara - a insirat iar papusile si avea agenda si pixul in mana
A scris si diverse nume,inclusiv ale unor colegi de gradi,dar nu a scris totul corect - de exemplu a scris Davit in loc de David .
Aseara pe la 23+ cand io mancam ,a venit dupa mine in bucatarie pe motiv ca si ei ii e foame,a ciugulit un pic demonstrativ ,dar mai mult avea chef sa povestim evident.Si cum era ceasul pe perete,a venit vorba de numere si a inceput sa se smiorcaie ca ea nu stie sa numere pana la 100 si mai mult si la un moment dat m-a intrebat ca numerele astea se termina? Asa am ajuns la explicatii despre infinit Poate poate devine interesata si de mate Adica vreau sa zic din proprie initiativa.

Mergi la inceput

MONI tu de ce razi acolo de suma sau de "procedura mea" de lucru?

Multumim de aprecieri.
Imi pare rau ca nu te simti grozav... Sanatate multa sa te ajute aspirina si sa nu te ia raceala. Ai grija. baga niste echinaceea,sau nu ai voie?

Eu plec la nani... pe maine!

Noapte buna!

Mergi la inceput