Strengari de Martie- Aprilie 2012 - 10

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Am fost ieri la dr. mea ginecologa mi-a spus sa stau linistita momentan atat timp cat bebelusa este in grafic si e tare activa pana acum nu are ce sa i se intample, mi-a dat trimitere la fundeni la dr. Uscatescu asa ca marti dimineata la 6.30 sunt la fundeni pt analzie etc, dr mea a confirmat si ea valorile mari ale IR-urilor si sapt. viitoare merg sa mai fac o eco sa vedem fata dc este ok.
Sunt un pic mai linistita si foarte optimista ca bebita va fi ok pana la final, aaa am intrebat-o pe dr mea la cate sapt . i-mi face cezariana mi-a spus ca la 38 de saptamani implinite a calculat ea acolo si mi-a spus ca pe 1 martie as implini asa ca dc totul decurge bine pitica mea o sa-mi de-a cel mai frumos martisor din lume.

va pup fetelor .

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

Pup pe toata lumea si ma bucur ca din ce in ce mai des ...fetele intra sa ne impartaseasca ce simt...cum se simt... eu va multumesc tuturor... recunosc ca desi nu sunt la primul bebe... si ca ar trebui sa stiu cu se se mananca ... ma simt destul de des pierduta in sentimente.

Dara marturisesc ca atunci cand am ramas gravida cu Bu si eu am avut sentimente de piredere a spatiului personal... dar dupa am uitat asa repede cum eram inainte ..mi se parea atat de naturala viata cu Bu...sunt sigura ca si la tine o sa fie la fel .

Sovietica ...te inteleg perfect cand spui transformare si lupta...

Gabriela...am ramas datoare cu niste informatii... ecografiile morfofetale mi le face dr.Alina Veduta de la Filantropia... la bU mi le-a facut Mihaela Steriu de la Medlife.

Titi felicitari pentru baietel.

pupu fetele si strengarii

Mamica de Bu minunat si de strengar +18

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:

sal fetelor. ati vb atatea de cand nu am mai participat si eu incat nu prea mai stiu cu ce sa incep.
aaaaa... nu v-am spus de vestea buna: rezultatele de le TT au iesit bune.
incerc sa nu ma mai gandesc la problemele care le am si sa merg inainte cat mai optimista.
apropo de temerile legate de venirea lui bb si de timpul care o sa-l ocupe: dupa ce a venit Alex pe lume viata mea s-a schimbat total, am ajuns sa ma intreb cu ce imi ocupam inainte de bb tot timpul si mi-am raspuns singura: orice faceam a ajuns neimportant si neinteresant pt mine deoarece eram atat de fericita ca avem pe bb incat restul nu mai conta. probabil ca prea putine dintre voi imi dau dreptate, poate exagerez eu, dar eram asa coplesita de tot incat si daca bb dormea eu in loc sa fac treaba stateam si-l priveam cum doarme-mai leneveam si eu.
acum sunt confuza...chear nu stiu cum o sa ma descurc cu amandoi, avand in vedere ca piticu e tot dupa mine si va trebui sa ma mai imparta si cu pitica . ma tot gandesc cum sa procedez mai bine si sa nu fac diferente de favoritism intre ei mai ales in privinta timpului petrecut impreuna, stiind ca bebita mica va avea mai multa nevioie de mine iar Alex e foarte posesiv cu mami lui.

Ralu, mami de Alex (25.11.2009) si 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:

Dara ai dreptate legat de diferentele majore intre teorie si practica.
Pot sa spun ca sunt foarte preocupa in ceea ce priveste educatia copilului meu. am citit multe lucruri, dar de aplicat prea putine am reusit cu adevarat.
si eu am aceeasi parere legat de frica sau amenintari... copilul se poate educa si cu binele, cu explicatii rationale, uneori cu recompense sau stimulari pozitive; dar e greu, trebuie sa ai rabdare si nervi si uneori mai iti scapa si cate o amenintare...
in unele situatii e necesara si frica (ma refer la situatiile periculoase unde nu poti exemplifica-ex. nu baga mana in priza ca te curentezi, ii spun nu pune mana ca arde sau e fierbinte-asta intelege deoarece a atins odata accidental teava de la calorifer si intelege ce inseamna fierbinte)
cat despre recompense nu stiu ce sa mai spun aici trebuie mare atentie...poti risca sa devina materialist(cum e al meu: mami unei supiza, mami ai fot cumite vei o supiza- adica surpriza-iar daca ii dau un iaurt sau un fruct zice "ata nu-i supiza ata e papa")
oricum sunt multe situatii, depinde de pesonalitatea copilului in primul rand cum poti sa obti cele mai bune rezultate. iti tin pumnii sa reusesti sa faci cum vrei tu, dar trebuie sa te ajute si ceilalti oameni din preajma lui bb si mai ales trebuie ramai ferma in afirmatii ceea ce e foarte greu.
sorry fetelor e cam off topic ce am spus eu.
despre educatie o sa vorbim pe la anul, dupa venirea bb-ilor, daca o sa mai avem timp.
si va dorim o duminica placuta si odihnitoare.

Ralu, mami de Alex (25.11.2009) si 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

buna din nou gravidute frumoase! intru rar si imi ia mult sa recuperez cititul. vad ca nu vorbiti prea mult de morfologie.
noi am fost joi, aveam 21 sapt 6 zile.
totul e ok cu bebelina.. e ffff activa, insa e putin cam slabuta. 405gr. medicul nu s-a aratat ingrijorat, mi-a sugerat sa stau relaxata ca fetitele sunt mai micute..
ideea e ca toate masuratorile si indicii sunt in parametri. mi-a dat sa iau aspenter, 1cp/zi. daca e doar micuta.. e ok. ideea e sa nu aibe probleme. nu a vrut deloc sa stea cu fata sa o vedem si noi. a stat numai lipita de coloana mea... e cu spatele la burtica mea si cu fata la coloana. si mai statea si cu ambele manute pe fata fitoasa
cam atat despre noi..
pupici.. si o zi minunata!

22s2z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Gabriela, e bine ca o sa te urmareasca un hematolog. Dr. mea nu a vrut sa ma lase la Fundeni, a zis ca acolo se mai da tratament si cand nu e nevoie, pe cand la dna dr. Avram, daca-mi da tratament, sigur e nevoie. Pe de alta parte, am stat uneori mai stresata fara tratament, cand parea ca "toata lumea" ia Aspenter si face heparina, numai eu nu. Dar tu tre' sa faci cum ti-a zis ginecologul, ca tre' sa fii 'impacata' cu amandoi :) [ginecolog si hematolog]
Cred ca e bine ca-s ceva analize free pe-acolo.

Chito, merci ca mi-ai zis. Deja mi-a mai trecut asa, nu prea ma mai gandesc ca 'mi s-a terminat viata' sau ce mi se mai parea mie la inceput, ca unele au fost si hormonale, ca au trecut fix cu greturile odata - sa vedem ce m-o apuca dupa nastere, cand iar e zapaceala hormonala. Acu' sunt intr-un profund instinct de cuib (nesting?), tot aranjez prin casa si-i fac loc lu' bebe :P

Ralutzy, eu nu cred ca ce simtim noi e off-topic, uneori poa' sa fie mai important decat unele chestii fizice. Desigur, si alea-s vitale, multe din ele.
Pai unele consecinte e ok sa fie expuse, adica exact ce ai zis tu 'daca punem mana acolo frige si doare' (ma rog, pe limba copilului), insa nu "daca nu te speli pe dinti ajungi la dentist" ca ii inducem fobie de dentist. Dar e ok sa-i spui "daca nu ne spalam pe dinti, se strica si dor, buba, etc.". Sau cel mai bine ca Sovietica, "hai sa vedem care dintre noi termina primul de spalat pe dinti".
Recompensele nu e nevoie sa fie mereu materiale, pot fi timp petrecut impreuna, joc, mers in parc, timp cu prietenii, etc. Astea nitel mai tarziu, oricum, nu la inceput, vorbeam la modul general, legat de vinovatie si de unde ni se trage uneori.

17+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

buna fetele

Gabriela eu tin pumnii sa fie totul bine cu bebelina si pe 1 martie sa primesti cel mai frumos martisor din viata ta
Dara

Legat de discutia voastra cu sentimentele pe care le aveti: eu nu stiu inca la ce sa ma astept, nu-mi pot inchipui inca cum va fi viata cu un bebe desi mi-l doresc de 3 ani. Imi fac fel si fel de planuri si sper ca ne vom descurca in postura de parinti.

pup fetele si strengaqreii

Monica, fericita 21+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui happylica

buna din nou gravidute frumoase! intru rar si imi ia mult sa recuperez cititul. vad ca nu vorbiti prea mult de morfologie.
noi am fost joi, aveam 21 sapt 6 zile.
totul e ok cu bebelina.. e ffff activa, insa e putin cam slabuta. 405gr. medicul nu s-a aratat ingrijorat, mi-a sugerat sa stau relaxata ca fetitele sunt mai micute..
ideea e ca toate masuratorile si indicii sunt in parametri. mi-a dat sa iau aspenter, 1cp/zi. daca e doar micuta.. e ok. ideea e sa nu aibe probleme. nu a vrut deloc sa stea cu fata sa o vedem si noi. a stat numai lipita de coloana mea... e cu spatele la burtica mea si cu fata la coloana. si mai statea si cu ambele manute pe fata fitoasa
cam atat despre noi..
pupici.. si o zi minunata!

22s2z

Eu cred ca daca toate masuratorile sunt in grafic nu trebuie sa-ti faci griji. Bebe nu are un ritm in care creste in fiecare saptamana... asta mi-a zis mie moasa si o auzisem si inainte. Si oricum are timp piticuta sa recupereze

Monica, fericita 21+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

happylica, ai un bebe asa frumosss! e o scumpa

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

multumesc fetele.. toti bebeii sunt frumosi!
monica , si mie la fel mi-au spus ca fiecare bebelus creste in ritmul lui... ma gandesc ca daca erau ceva prb.. mi-ar fi spus.
gata, ma retrag la somn. va doresc o saptamana usoara si frumoasa!

in

Mergi la inceput