Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***359**
Raspunsuri - Pagina 17
inapreda spune:
Tre' sa trezesc baiatul sa mergem la un party care a inceput la ora 4 si nu-mi vine defel
Noroc ca spatiul de joaca e in apropiere de casa noastra si ajungem in 5 minute. Pe Ian l-am "doborit" tirziu, putin inainte de 3 a adormit si el inca doarme 3, 4 ore la "prinz", asa ca nu stiu daca il trezesc cit de in verva va fi. Dimineata a fost "buiac" tare si nu am putut merge impreuna dupa cadou pentru ca tot voia acasa la nasha lui. Nu mica mi-a fost mirarea cind mi-a aratat ca stie unde sta, cu toate ca e un drum intortocheat si, de cind e "mare" am fost o singura data la ea si si atunci cu masina. Copilul meu e tot mai mortal
De cind ma stiu, mi-am dorit sa am un copil "rau" (neastimparat, pus pe shotii, sa zica "ba" cind zic eu "ba" etc). No, asta am primit
Sint "dili" ca si ACUM imi place ca nu-i usa de biserica?
Credeti ca e rau ca-l las sa se "desfasoare", ca nu-l "corectez"?
De cind vorbeste binishor are si "dume" in program si mi-e drag de nu mai pot! 
Are, in schimb, un obicei care nu-mi place si nu stiu cum sa-l fac sa inteleaga ca nu e bine: ne bate; in special MA bate; si, uneori, da rau; dar nu asta e problema ca ma doare pe mine, ci gestul in sine ma preocupa. Nu stiu cine l-a invatat. De unde stie de "bataie". Plus ca musai tre' sa pling. Si daca pling, el ride. Chestia asta dureaza de citeva saptamini, I-am explicat de zeci de ori, in fiecare zi ca doare. Nimic. Aceeasi reactie. Se distreaza.
Il si intreb: Ian pe tine te bate mama? Nu. Te bate cineva? Nu. Nu e bine sa dam bataie; nici la oameni, nici la animale, nici la jucarii. In parc isi cauta "bota maie". Daca vede un copil, imi spune VESEL "bate, bate" si ride. De unde putea sa faca el legatura intre bataie si ceva amuzant? Cum pot sa indrept aceasta situatie?
No, am inceput cu una (am si uitat ce voiam sa zic, de fapt
) si am terminat cu alta (acest subiect voiam sa-l abordez mai pe indelete). ![]()
Mama lui Ian.
"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis
Bianca2503 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda Tre' sa trezesc baiatul sa mergem la un party care a inceput la ora 4 si nu-mi vine defel De cind vorbeste binishor are si "dume" in program si mi-e drag de nu mai pot! ![]() Are, in schimb, un obicei care nu-mi place si nu stiu cum sa-l fac sa inteleaga ca nu e bine: ne bate; in special MA bate; si, uneori, da rau; dar nu asta e problema ca ma doare pe mine, ci gestul in sine ma preocupa. Nu stiu cine l-a invatat. De unde stie de "bataie". Plus ca musai tre' sa pling. Si daca pling, el ride. Chestia asta dureaza de citeva saptamini, I-am explicat de zeci de ori, in fiecare zi ca doare. Nimic. Aceeasi reactie. Se distreaza. Il si intreb: Ian pe tine te bate mama? Nu. Te bate cineva? Nu. Nu e bine sa dam bataie; nici la oameni, nici la animale, nici la jucarii. In parc isi cauta "bota maie". Daca vede un copil, imi spune VESEL "bate, bate" si ride. De unde putea sa faca el legatura intre bataie si ceva amuzant? Cum pot sa indrept aceasta situatie? No, am inceput cu una (am si uitat ce voiam sa zic, de fapt Mama lui Ian. "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
Io zic sa lasi copilul sa doarme ca daca e party tine mai mult, asa ca are unde sa isi consume energia.
Apoi zici ca ai vorbit de fratele lui Vladimir la faza cu bataia. Singura diferenta e ca daca plang isi revine si nu ma mai bate. E o perioada si trece. Io mai ridic tonul vocii si ii spun ca ma supar pe el si ca nu ma mai joc cu el, sau ca nu primeste ce urma sa primeasca etc.
chatonel spune:
| citat din mesajul lui Gianina34 anaan- nu esti singura si pe mine ma incearca aceleasi sentimente vis-a vis de aditapop Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 2 anisori si jumatate |
+1
inapreda spune:
Ilinca, la "boli" io nu ma bag deloc ca nu stiu ce sa zic. Pot, insa sa-ti mai zic o data cum a fost la noi. Deci, de la muci din aia cum au toti copiii ce marg la gradi pina-n primavara
a ajuns la bronsita si de la ser fiziologic la 10 zile de antibiotic (7+3 ca bronsita a continuat cu angina) iar eu, cind e vorba de antibiotic, sint fix ca tine: fug de ele ca naiba! Cred ca am spus de un catralion de ori ca am fost la doctor in 2 saptamini de 4 ori si-mi scria de fiecarae data alte siropuri, alte picaturi si-mi dadea ba tantum Verde, ba altu' "la fel dar mai tare" (citatul e din dna dr. ) Si acum, nu stiu daca a fost tratat incorect sau daca bronsita asta are un debut mai lung si "dezvolta" pe parcurs noi complicatii.
Ca sa n-o mai lungesc, ma bucur ca o vede un medic. Sper sa le vina de hac mucilor si tusei si sa am repede, repede o nora sanatoasa! 
PS. Nu mai insist, zic doar ca ma mir ca, stiind-o pe Anca si stiindu-ma si pe mine, ai interpretat favorabil -nu mie- pasajul super-discutat cu "lumina reflectoarelor". Stiu ca si Pisigri m-a tras de mineca dimineata si mi-a virit un soi de indoiala pe care mi-a risipit-o ulterior Anca / cu postarile ei.
Diseara, o sa recitesc sa ma "luminez" si io. 
Mama lui Ian.
chatonel spune:
aham, Novus, crezi ca ni se trage seriozitatea la bani din cauza semnului "de pamint"? ![]()
inapreda spune:
Anaan, esti o curajoasa! 
Io, de fel, nu suport concursurile astea "de-a p.lea" dupa parerea mea
; insistenta Aditeipop si trasul de mineca m-a iritat si data trecuta si ma miram ca nimeni nu zicea nimic (io stateam in banca mea, gindindu-ma ca AM EU o problema cu "votarile" in general). Deci esti "my heroe" (=nu stiu cum se scrie). 
Mama lui Ian.
inapreda spune:
Pai si daca-i spui "nu-ti mai dau tractoru'" functioneaza? Adica, asculta? Iar daca nu asculta, i-l mai dai au ba?
Lui Ian pot sa-i zic ORICE, ride si-si calculeaza urmatoarea miscare batausa. Arunca aiurea cu toate jucariile in casa; dar le arunca "cu viteza", cu forta, nu stiu cum sa explic; si in toate directiile si mi-e frica sa nu se raneasca: ii poate pica vreun candelabru; dressingul e numai din oglinzi; idem pantofarul din hol care e pe un perete intreg de sus pina jos. Plus ca nu mi se pare ok comportamentul. Arunca si cu pietre. Mi-e frica sa nu loveasca vreun copil. Are vesnic cite-o bota/crosa/matura in mina, chiar si cind e calare pe "bolidul" lui si sint stresata sa nu raneasca pe cineva: copil, adult, ciine.
As vrea sa rezolv cumva problema asta, fara sa apelez la pedepse. ![]()
Mama lui Ian.
inapreda spune:
Inca una si ma duc: de unde reiese ca ma intereseaza ce zice lumea? De cind ma stiu, am facut exclusiv ce am vrut si m-a durut in k... de ce zice oricine. Mai putin familia dar, daca am vrut ceva, ori i-am facut sa inteleaga, ori...am facut pe ascuns ![]()
Va intreb pentru ca am vazut ca e o opinie quasi-generalizata iar cind 2 iti spun ca esti beat...![]()
Mama lui Ian.
Bianca2503 spune:
| citat din mesajul lui inapreda Pai si daca-i spui "nu-ti mai dau tractoru'" functioneaza? Adica, asculta? Iar daca nu asculta, i-l mai dai au ba? Lui Ian pot sa-i zic ORICE, ride si-si calculeaza urmatoarea miscare batausa. Arunca aiurea cu toate jucariile in casa; dar le arunca "cu viteza", cu forta, nu stiu cum sa explic; si in toate directiile si mi-e frica sa nu se raneasca: ii poate pica vreun candelabru; dressingul e numai din oglinzi; idem pantofarul din hol care e pe un perete intreg de sus pina jos. Plus ca nu mi se pare ok comportamentul. Arunca si cu pietre. Mi-e frica sa nu loveasca vreun copil. Are vesnic cite-o bota/crosa/matura in mina, chiar si cind e calare pe "bolidul" lui si sint stresata sa nu raneasca pe cineva: copil, adult, ciine. As vrea sa rezolv cumva problema asta, fara sa apelez la pedepse. Mama lui Ian. "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
Pai nu i-l dau!
Stiu, e greu...dar trebuie sa facem si asta... adica eu!