sistemul de jgheaburi si burlane

sistemul de jgheaburi si burlane | Autor: timeea

Link direct la acest mesaj

La acest capitol, al sistemului de jgheaburi si burlane, ne confuntam si cu greutatea gasirii unui mester/firme pt manopera cat si cu alegerea variantei de material potrivite .
Pvc nici nu luam in calcul ; mai ramane tabla zincata sau tabla vopsita (lindab , scandic sau altele) .
Lindab probabil nu ne permitem , probabil e cel mai bun sistem dar si cel mai scump .
Tabla zincata, nu mi se pare ca s-ar potrivi perfect la casa.
Are cineva scandic ? Ar fi o varianta de mijloc ca si costuri .
Va rog cateva pareri , cine are de ani de zile , sigur si-a format o parere, e multumit sau nu de sistemul ales .

Multumesc anticipat !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

off...am trecut si eu prin frustrarile pe care le acumulezi intreband in dreapta si=n stanga despre solutia optima..raspunsul nu-l vei afla

eu am de vreo 8 luni jgheaburi si burlane din tabla , luate de la Arabesque..
noi am cochetat mult cu ideea de a lua din pvc dar mi s-au parut ff scumpe cele de la Bramac

..si eu am intrebat pe aici si nu prea mi-au raspuns..tu poate ai mai mult noroc
bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Conteaza destul de putin materialul ales in raport cu alegerea corecta a colectarii apelor (pozitia burlanelor).
Presupunand ca solutia aleasa e corecta, cele mai multe neplaceri apar la imbinarile segmentelor de jgheaburi si la imbinarile jgheab-burlan. Desi nu asa estetica, tabla zincata este cea mai buna, pentru ca imbinarile pot fi facute perfect si timp de multi ani de zile nu sunt probleme. Celelalte sisteme moderne cedeaza la imbinari, pentru ca silicoanele imbatranesc la soare si cu vremea. Si zau ca-i neplacut sa refaci imbinarile.
Asa ca diferenta mare intre lindab, gerard sau alte tipuri de tabla vopsita nu este, pentru ca nu tabla-i buba, ci imbinarile.
Totusi, PVC-ul ar fi de luat in calcul, au sisteme de imbinare mai performante.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Noi avem din arama ,sint vreo 10 ani de cind le avem ,intre timp am mai construit cite ceva si tot de arama le-am pus.
Sotul meu ,se ocupa cu aceste lucrari si imi zicea ca cele mai bune sint cele din inox ,dar sint si cele mai scumpe.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timeea spune:

Multumesc ca mi-ati raspsuns !
Ma bucur ca intre timp am gasit mester ,care de 40 de ani monteaza burlane, asa ca ma bazez pe experienta lui . Pe material nu ne-am decis inca . Pe aici arama, inox nu am gasit .
Pe 3 case ale unor cunostinte s-a montat recent pvc(scumpa si aceasta solutie) ; intr-unul din cazuri au aparut probleme imediat , iar la celelalte - nu a trecut suficient timp pt concluzii .

Totusi , acest mester imi recomanda pt casa, unde sunt cate 60 mp pe o parte si 60 pe alta, jgheaburi de 15, desi teoretic (adica informativ de pe net) am aflat ca ar fi suficient de 12,5 .

Alta problema : incotro ati orientat scurgerile burlanelor ; stiu ca difera de la caz la caz , dar totusi - ce pot face cu cantitatea de apa care ajunge undeva in spatele casei , inspre ce sa o orientez ?
Oare e ok sa o orientez spre zona de spatiu verde (gazon) ?

Mergi la inceput