de cand introducem olita?
Raspunsuri - Pagina 2
kmy_black spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Baby1320 Kamy, nici eu nu mi-am vazut copilul la 2 ani in pampers. Si eu am spus ca o sa il pun de la 1 an si ca la 1 an si 1 luna o sa faca, insa ... nu intotdeauna poti forta copilul sa faca asa cum ai citit tu in carti. O sa vezi ca experientele personale, iti vor schimba perceptia asupra "copilul trebuie sa .... la x luni" :). Eu iti urez succes in demersurile tale de a invata copilul sa faca la oala de pe acum, dar vei fi surprinsa ca oricate eforturi vei face, copilul tot cand va fi pregatit vei avea rezultate. :) Fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare si chiar daca vecina a reusit cu copilul la 6 luni sa faca la oala, nu inseamna ca si copilul tau va fi asa. :) Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010 |
nu am citit in carti, dar eu sunt de o parere ca in parte comportamentul copii il formam noi, si nu folosind forta sau constrngerea si joaca!!!in carti de altfel scrie ca este total contraindicat diversificarea inaiante de 6 luni, bebele meu a inceput d ela 2 luni si jumatate cu sucul de mar si morcov, la 3 luni supa de legume, la 4 luni pieptul de pui, la 5 luni galbenusul de ou, la 6 luni ficatelul de pui, si toate astea nu le gasesti in carti, si sicera sa fiu Iustin este mai incantat de mancare decat de lapte!
kmy,
de
IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
bobocel de 6 luniAm invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
anda2009 spune:
Mai e un subiect mai sus, poate te inspira si pe-acolo ceva...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=149324&nm=Intamplari-cu-si-despre-olite
Eu i-am facut cunostinta cu "instrumentul" dupa ce a aniversat 2 ani. Era pregatit, se pare, pentru ca in doua saptamani a invatat ce si cum...
Succese!
gabitza2005 spune:
| citat din mesajul lui anya Ai mei baieti n-au folosit niciodata olita. Au schimbat pampersul pe wc pe la 2 ani jumate. Anya |
La fel si fimiu. Nu am avut nici un stres, din momentul in care a inceput sa foloseasca WC-ul am si incheiat cu scutecele si nu am avut nici accidente. Clar copilul era pregatit pentru etapa asta .
Bucuria mea ca am scapat de spalat olite.
De pe la 8 luni mama era gramada pe mine sa invat copilul sa faca la olita ca altfel o sa stea cu scutece pana la 7 ani. Nu a fost deloc asa.
gabitza2005 spune:
| citat din mesajul lui kmy_black imi pare rau ca nu sunt de acord cu voi dar nu imi vad, eu una, copilul pana la 2 ani in pamapers!!! kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011 bebe strumph bobocel de 6 luniAm invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!! |
Nu vad ce rezolvi daca copilul sta la un an fortat pe olita, tinut de mana. In plus daca nu este pregatit accidentele o sa-l marcheze - o sa se simta neputincios iar PP si KK o sa devina niste "dusmani".
Daca ii respecti ritmul de dezvoltare totul o sa fie natural si copilul o sa aibe control asupra necesitatilor lui fara frustari de genul ca a facut PP pe el in parc.
gabitza2005 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui kmy_black
nu am citit in carti, dar eu sunt de o parere ca in parte comportamentul copii il formam noi, si nu folosind forta sau constrngerea si joaca!!!in carti de altfel scrie ca este total contraindicat diversificarea inaiante de 6 luni, bebele meu a inceput d ela 2 luni si jumatate cu sucul de mar si morcov, la 3 luni supa de legume, la 4 luni pieptul de pui, la 5 luni galbenusul de ou, la 6 luni ficatelul de pui, si toate astea nu le gasesti in carti, si sicera sa fiu Iustin este mai incantat de mancare decat de lapte! kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011 bebe strumph bobocel de 6 luniAm invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!! |
Tu stii de ce este contraindicata diversificarea atat de devreme pentru un BB-lus?????
Al meu la un an servea in fiecare zi un mic si-o bere....
madutza_bra spune:
abia dupa 18 luni copii sunt in stare sa-si contoleze muschii. pana atunci daca reuseste sa faca la olita, Capraru spune ca e mai mult un dresaj...
Baieteii se deprind sa faca la olita mai tarziu, fetele mai devreme.
Baietelul meu abia la 2 ani si 5 luni s-a imprietenit cu olita, desi o cumparasem de la 1 an. pana atunci a fost pe post de palarie.
roxanaz spune:
| citat din mesajul lui kmy_black bebele meu a inceput d ela 2 luni si jumatate cu sucul de mar si morcov, la 3 luni supa de legume, la 4 luni pieptul de pui, la 5 luni galbenusul de ou, la 6 luni ficatelul de pui, si toate astea nu le gasesti in carti, si sicera sa fiu Iustin este mai incantat de mancare decat de lapte! |
offtopic: asta nu ar trebui sa fie sustinuta sus si tare ca o regula si nici macar ca un exemplu bun, avand in vedere ca majoritatea indicatiilor din ultimii 10 ani spun clar ca NU se face diversificare inainte de 6 luni, 4 luni este privita ca o varsta limita (de jos) pentru introducerea de alte alimente in afara de lapte, si asta in cazuri extreme.
Roxana
Selene_Bunny spune:
| citat din mesajul lui kmy_black eu vreau sa-l pun cate putin dimineata,( clar sa-l tin eu ca el una-doua se intinde dupa ceva!) mai ales k dim dupa ce papa, una-doua face caca !!! kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011 bebe strumph bobocel de 6 luniAm invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!! |
La sugestia cui?
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
kmy, Daria mea are aproape 3 ani, in decembrie ii implineste. Nu mai folosim pampers din aprilie-mai, insa kk NUMAI in pampers face. I-l pun, face, i-l scot, o spal, la revedere.
Si e un copil care vorbeste f. f. bine. Dar asta nu inseamna ca a constientizat la 6-7 luni (!!!), cand de-abia invata sa isi tina echilibrul in fundulet, ce inseamna pishu/kk la olita.
La noi nu e moft sau lene kk in pampers la aproape 3 ani, e o conditionare mentala de-a ei - olita e doar pentru pipi. Si se constipa oribil, efectiv bolovani face, de as arunca cu scutecul cu kk in capul cuiva, sigur ar avea impresia ca l-am pocnit cu o piatra...
Am refuzat sa-i pun pampers odata, a stat fara sa faca 48 de ore, dupa care numai nu i s-a crapat funduletul de la efortul de a face, am zis ca nu mai insist, la ce am vazut in noaptea aia...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
emanouela spune:
vezi ca in graba asta a ta de a scapa de pampersi ai toate sansele sa faci rau, chiar un mare rau. multi parinti grabiti au dezvoltat copiilor lor o fobie fata de olita, tocmai pt ca i-au pus la varste din astea la care ei nici macar nu constientizeasa ca fac ceva, nici macar nu stiu ce-i aia si de unde vine....si nu i-au apucat 2 ani jumate cu pampersi ci mai mult. zici ca nu ai citit carti, ok, citeste macar din experienta mamicilor grabite. e strict parerea mea si nu tre sa fii de acord

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de
nazdravana Darius Mihail

Joshua-Luca din 6.04.2010