Studii superioare in Belgia - ajutor
Salutare
Nu stiu daca am deschis corect subiectul aici dar rog moderatorii sa-l lase pana primesc un raspuns.
Copila unei cunostinte acum in clasa a XII isi doreste foarte mult sa mearga la facultate in Belgia fiind indragostita de un baiat aflat acolo. Problema e ca acel baiat i-a spus ca nu poate urma facultatea decat daca are cetatenie si o impinge spre casatorie cu promisiunea acestor studii.
As vrea sa stiu daca poate sa-mi spuna cineva exact conditiile de studii in Belgia, eventual conditiile obtinerii unei burse. Precizez ca fata e foarte buna la invatatura si media generala de anul trecut fiind peste 9 cu locul 1 obtinut la concursuri si olimpiade de informatica.
Raspunsuri
liliana29s spune:
Multumesc , nici nu eram constienta ca ar exista o Diaspora pe forum.
Rog un moderator sa mute subiectul la Diaspora, o sa urmaresc acolo.
emanouela spune:
asta cu casatoria pt a urma facultatea e aberatie totala, nicaieri in lume nu e asta.... sunt cativa romani ce studiaza in Be fara sa fie casatoriti sau alte nebunii de genul si fara cetatenie belgiana...
la rombel ai sanse mai mari sa afli iar daca nu, fata sa intre pe siteul universitatii pe care ar vrea s-o urmeze si acolo trebuie sa gaseasca ceva legat de conditiile pe care tre sa le indeplineasca pt a urma acea univ...
pt burse se fac aplicatii, cel mai sigur afla de la sursa, adica universitate
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
marius spune:
Whau - daca ma indragostesc de o belgianca oare ma primeste vreo facultate pe acest considerent?
Promit ca invat bine.
Acum eu nu pricep inca in ce ordine este corect exprimata ideea:
Daca sunt indragostita pot sa urmez o facultate?
sau
Daca urmez o facultate presupune sa fi indragostita?
Hmmm...
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
emanouela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Whau - daca ma indragostesc de o belgianca oare ma primeste vreo facultate pe acest considerent? Promit ca invat bine. *** Acum eu nu pricep inca in ce ordine este corect exprimata ideea: Daca sunt indragostita pot sa urmez o facultate? sau Daca urmez o facultate presupune sa fi indragostita? Hmmm... Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
raspuns.....sa te casatoresti c-o belgianca
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
cleo78 spune:
oricine poate studia in afara tarii.
Unii pot studia si cu bursa.
Pentru asta, trebuie sa se decida, apoi sa isi caute profilul dorit, o facultate, sa ceara formulare, acte, analizeze/compare costuri, sa aplice etc. Pt ca are prietenul acolo, o va ajuta mult la integrare si limba de studiu; de ce nu si cazare/consiliere.
uite un caz: www.hotnews.ro/stiri-esential-9254116-alin-popescu-absolvent-liceu-discuta-online-despre-cat-dificil-fost-bac-2011-cum-explica-promovabilitatea-extrem-scazuta-luni-ora-14-00.htm
-Alin Popescu studiaza cu bursa in Anglia.
Aici www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2011-2012/top-400.html gaseste cele mai bune 400 universitati din lume. Cateva sunt si din Belgia. Are de unde alege fata - atentie ca este si concurenta pe masura - mult mai mare decat la orice universitate din Romania.
Mult succes fetei. Are de munca - numai pasii astia sunt destui de stufosi si implica o munca colosala; mai are si Bacalaureatul, si timp sa se decida la ce universitati sa aplice (eventual la mai multe); unele universitati cer si activitati extra-scolare, deci ar mai avea ocazia sa si le faca si sa adauge la CV.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Whau - daca ma indragostesc de o belgianca oare ma primeste vreo facultate pe acest considerent? Promit ca invat bine. *** |
Mai Marius, mereu raspunzi inaintea mea cu ceea ce vreau eu sa spun! Nu-i corect!
Acu' ma gandesc ca d-aia vrea Ioana mea sa mearga in Olanda cu facultatea, si-o fi gasit pe vreunul acolo! Olanda, Belgia, tot pe-acolo...
liliana, cred ca e un complot al tinerilor, le arde de insuratoare...
Si ar cam trebui sa aplice daca vrea sa aleaga, sa ia bursa...intra in criza de timp, sunt certificate lingvistice de obtinut, adica are treaba
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ardeiash spune:
bineinteles ca nu trebuie sa fii cetatean belgian ca sa poti urma o facultate. de altfel, trebuie sa intre pe site-ul universitatii unde doreste sa studieze, si are acolo toate detaliile http://fr.wikipedia.org/wiki/Liste_des_universit%C3%A9s_belges
un exemplu http://www.ulbruxelles.be/ulb/bienvenue/futur-etudiant.html
Anne45 spune:
eu pot sa-ti raspund in cunostinta de cauza . Sora mea locuieste in Belgia si munceste cu contract de munca in spital si urmeaza facultatea in acelasi timp in Lieje . Nu are cetatenie . Asta este o aberatie . Eu cred ca orice persoana poate studia oriunde daca-l tin buzunarele si bineinteles are viza.
https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/15Ottobre2011FotoGiuliTunsulica?authkey=Gv1sRgCMS3KHyIr72AE