Insarcinata 6+ , angajata in Ro si Germania.
Raspunsuri - Pagina 4
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui CRYSSAaa
Pfiuuuu... innebunesc sa scriu iar acelasi lucru ! Unde am zis eu ca o sa cer Elterngeld ????????????????? ce formulare pt. Elterngeld daca eu nu o sa cer asa ceva? Am zis clar ca nu vreau nimic pt mine de la statul german, ca nu vreau Elterngeld din Germania ci din Romania. Iar in Romania nu iti cer sa nu ai alte venituri, ci doar sa fii mama de bebe (din informatiile de pana acum) O sa cerem doar banii copilului, adica Kindergeld, care se pare ca nu are legatura cu veniturile parintilor. 5+ |
gresesti ca sa primesti cic in romania, pe durata cic-ului nu ai voie sa realizezi venituri, trebuie sa stai cu copilul...
nu te obliga nimeni sa-ti demisia de la jobul din romania deocamdata, daca firma iti ofera conditii de munca cum vrei tu si iti plateste cele necesare
ce trebuie sa stii este ca acest concediu de crestere a copilului este platit din fondul de asigurari sociale (e ca ajutorul de somaj) daca realizezi venituri in alta tara si "romanica" afla iti taie "banii"
mai bine vezi cat e elterngeld in germania si daca e mai mare decat ce ai primi din romania, iar legea germana iti permite, solicita dreptul asta social acolo (asta e parerea mea, tu faci cum consideri)
daca te decizi la cic romanesc, atunci ai in vedere ca pe perioada cic trebuie sa stai cu copilul si nu ai voie sa realizezi venituri salariale - sunt convinsa ca exista mamici care primesc cic si muncesc prin alte tari europene ... eu una nu m-as baga, daca se pot face verificari cu privire la alocatiile copiilor se pot face si cu privire la venituri platite din asigurarile sociale, poate sunt eu fricoasa...dar e riscant
Nina, 33s+,
AMR minim 31 zile
nadaflorilor spune:
uite si baza legala pentru acordarea CIC
http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_22751/Normele-pentru-acordarea-indemnizatiei-pentru-mame-publicate-in-Monitorul-Of.html
Nina, 33s+,
AMR minim 31 zile
CRYSSAaa spune:
Mersi mult nadaflorilor.
Voi incerca sa intru in concediu la ambele servicii, pt a nu avea venituri pe perioada crestrii copilului(in germania fara plata, sper doar ca pot mentine asigurarea de sanatate).
La indemnizatie de crestere copil legea din Ro spune veniturile din UE se cumuleaza (nu e cazul doar pt ca cel din Germania nu a fost realizat timp de 12 luni).
Problema e ca te obliga sa cresti copilul in Romania, ceea ce mi se pare o idiotenie. Daca nasti in alt stat nu ai cum sa calatoresti imediat inapoi cu copilul, cxa sa il cresti in Romania.
Off..e tara mea dar sincer, de-abia astept sa plec.
Vroiam doar sa beneficiez si eu de dreptul de crestere copil, ca orice mama.
Alocatia de copil voi incerca sa o obtin in Germania, daca nu se poate, asta e, ghinion de nesansa.
Mersi mult pt raspunsuri, vom incerca sa ne mai informam dupa ce anuntam sarcina.
5+
maraki spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui kariguld
din ceea ce cunosc eu, cred ca asta nu se poate. din moment ce traiesti aici si primesti bani ptr copil de aici. sfatul meu, cred ca si alte fete sunt in asentimentul meu, e bine sa vaslesti la o singura barca. nemtii daca te miros cu ceva, ca primesti bani si din RO, iti iau banii inapoi si e posibil sa nu-ti mai dea alta data.
nemtii nu gandesc asa. iar un copil nu e un lucru de ascuns, e bine sa fie totul le vedere. sfatul meu. ceea ce au facut altii, e problema lor. ca traiesc in Germania si primesc bani din RO ptr copil si-au asumat-o singuri. repet, eu nu sfatuiesc pe nimeni la asta. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
Kari mi-ai luat vorba din gura: nu se poate cu fundul in doua luntri Tu te-ai exprimat mai finut
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CRYSSAaa Concediul meu cred ca ar trebui sa tina de locul meu de munca. Si e una. Copilul are alte drepturi si e alta chestiune. Nu cred ca sunt legate una de alta. Cel putin asa gandesc eu. Dar, una e ce presupunem si credem, alta e ce spune legea. Nu e vorba de inselat pe nimeni, nu intentionez sa fac asta. Vroiam sa stiu ce ofera statul German unui copil neamt. Am inteles ca mamei ii ofera ceva doar firma, iar la mine e exclus,deoarece firmei din Germania nu o sa ii cer prenatal, dupa 6 luni de lucru, din principiu si cred ca si nemtii au principii. Oricum, vreau sa vad ce e legal si dupa o sa decidem ce e mai bine pt copil si pt familia noastra.Ca orice om, cred. 5+ |
Crissa, aici este totul dupa lege, lasa principiile.
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
CRYSSAaa spune:
maraki, pe principiul hai sa scriem si noi ceva, daca tot nu ne pricepem.
Se scrie luntii, ca e plural.
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui CRYSSAaa maraki, daca ai fi venit cu ceva constructiv intelegeam sa postezi (si 2 posturi total inutile), dar asa...doar ca sa te afli in taina si sa zici si tu ceva... Situatia mea este mai speciala, si stiu ca la 19 ani ai tai nu poti concepe ca un om poate avea 2 joburi. Si cred ca orice om normal in situatia mea se va intreba cum sa faca sa ii fie bine.
se zice luntrii. Daca's doua insemna ca nu e una, deci folosesti pluralui. Ca si Bucuresti-dr.taberii din semnatura ta, care e Dr. Taberei. Dar ma rog... Vad ca esti secretara, ar trebui sa stii sa faci corect acordul, sa te exprimi mai finut si eventual doar cand e cazul. 5+ |
Offtopic: orice membru are dreptul sa posteze, mie posturile lui Maraki nu mi s-au parut in afara subiectului, fiecare a vrut sa-ti fie de ajutor, in plus forumul are si un regulament
http://forum.desprecopii.com/forum/rules.asp
si uite ce zice la punctul 9:
09. Comentariile la adresa gramaticii nu isi au rostul
Daca nu iti place ce iti scrie un membru poti sa treci peste mesajul respectiv fara sa ataci persoana.
Sper sa nu te deranjeze mesajul meu, nu e un atac.
Nina, 33s+,
AMR minim 31 zile
kariguld spune:
citat din mesajul lui CRYSSAaa maraki, daca ai fi venit cu ceva constructiv intelegeam sa postezi (si 2 posturi total inutile), dar asa...doar ca sa te afli in taina si sa zici si tu ceva... Situatia mea este mai speciala, si stiu ca la 19 ani ai tai nu poti concepe ca un om poate avea 2 joburi. Si cred ca orice om normal in situatia mea se va intreba cum sa faca sa ii fie bine.
se zice luntrii. Daca's doua insemna ca nu e una, deci folosesti pluralui. Ca si Bucuresti-dr.taberii din semnatura ta, care e Dr. Taberei. Dar ma rog... Vad ca esti secretara, ar trebui sa stii sa faci corect acordul, sa te exprimi mai finut si eventual doar cand e cazul. 5+ |
foarte urat acest mesaj al tau
maraki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CRYSSAaa maraki, pe principiul hai sa scriem si noi ceva, daca tot nu ne pricepem. Se scrie luntii, ca e plural. |
Ups...ai uitat r-ul
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Mai cauta in DEX cum se scrie pl cuvantului luntre si incearca sa-l pronunti. In profilul meu este o eroare, sant nascuta in `69 nu ` 92. Pe viitor controleaza-ti " tonul " si ignora mesajele care nu te intereseaza.
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5