Strengari de Martie- Aprilie 2012 - 9

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Neata! Eu mi/am revenit aproape in totalitate. Ce bine e!

Legat de depresie... Eu am avut depresie grava cu ajuns tratament medicamentos 1 an si psihoterapie. Asta era prin 1996. Am renuntat la medicamente pt ca pur si simplu adormeam pe unde apucam, nu am facut fata facultatii asa ca am pierdut primul an si nu am avut nici un rezultat dupa 12 luni de tratament intesiv. De atunci am mai avut cateva episoade de depresie dar nu foarte rele. Ultima data a fost acum cateva luni cand eram atat de obosita incat nu vedea pe unde merg si am clacat. Dar mi/am revenit pentru ca sunt singura toata ziua cu Finn si nu/l pot neglija. Nu e vina lui. Norocul meu este ca sotul ma intelege si ma sustine mereu. Si el este depresiv, dar mai putin ca mine.

Noi am cumparat doar un romper micut cu maneca lunga si o bluza polo cu maneca lunga de la hm la reduceri. Atat ne/a tinut buzunarul pana acum. Eu stiu ce as vrea sa iau pt copilas si va arat si voua, dar sa nu va sperie preturile. eu astept reducerile.

http://www.amazon.de/gp/product/B005DDLTWM/ref=s9_simh_gw_p193_d24_g193_i5?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=center-4&pf_rd_r=10NX2NS5Z6D3S9FJAYNC&pf_rd_t=101&pf_rd_p=463375133&pf_rd_i=301128

http://www.tootsieandfudge.com/kids-clothing/baby-0-2yrs/mala-blue-airplane-bodysuitearl

http://www.tootsieandfudge.com/kids-clothing/organic/green-cotton-terry-navy-stripeplaysuit

http://www.tootsieandfudge.com/new-spring-collection/molo-animal-farm-rompersuit-felton

http://www.tootsieandfudge.com/home/molo-rainbow-body-suit-falke/foster

Numai cateva produse sa va faceti o idee. Sunt foarte multe cele care ne plac dar nu ni le permitem, mai ales acum. Preferatele noastre sunt marcile nordice smafolk, ej sikke lej, mynimo, ida t, katvig, etc.

Finn Constantine 15.10.2009 si 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

buna,
am intrat si eu pe google docs si mi-am pus datele de contact...cred ca am reusit...desi nu era nici un butonas de salvare.mi-am luat si niste informatii care ma intereseaza...sa le printez la servici.multumesc fetelor care se ocupa cu mare grija de organizare.
ieri am tras o plimbare la mare...ca ni s-a facut dor de ea....a fost foare fain, am facut picnic..ne-am jucat in nisip...am ajuns acasa seara
rupti de oboseala.n-am facut nimic in casa si maine sper sa reusesc sa fac curatenie si ceva de mancare, ca marti merg la coafor si manichiura...ma respect de ziua mea(de nume).
luni si marti sunt in concediu, deci voi intra mai des pe forum...sa nu va speriati....
despre celule stem, la primul copil nu am stiut si nu am recoltat, nici bani nu prea aveam, la al doilea...sunt in dubii daca recoltez sau nu...stiu ca in caz de ceva...Doamne fereste...se pot recolta de la parinti, frati compatibili...din sange celule stem ....oricum inca ma documentez.
Apropo de asta am un draft de contract de recoltare celule stem...pe la servici...daca va intereseaza ...il pun pe google docs si in dezbatem impreuna.

ma bag sa fac o musaca ...clatite...ca e cerere speciala de la Rares.
va puup
JD, ma bucur ca te simti mai bine

Miha, mamica fericita de Rares si 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ralutzy, da, ramai mai predispus, dar ajuta mult cognitiv-comportamentala si medicatia actuala. Eventual pana e gasita cea mai potrivita pentru omul respectiv, dureaza un pic, adica una si care sa nu aiba efecte adverse la respectiva persoana si care sa aiba si efecte bune (de obicei trebuie luata 6 luni, dar cam 1 an, pentru consolidare) dupa ce e gasita cea potrivita. De ex., pentru depresie post-partum, Zoloft si mai ales Paxil au cantitati nedetectabile in lapte. Si daca nu mai e alaptare, e si mai bine si merita luat, stiu mamici care s-au bucurat altfel de copil.
20% dintre femei fac post-partum

Eu am avut antenatala in trimestrul I, noroc ca a trecut, ma gandeam ca ma tine toata sarcina. A disparut brusc, odata cu greturile. Cica-s mai predispuse tipele care au si PMS sau PMDD (sunt mai prost dispuse in preajma mentruatiei). am avut si la 18 ani episod depresiv major, dar la vremea aia nu stiam. Atunci s-a declansat mai rau PCOS si cred ca au coincis.

Unele fete, dupa nastere, nu fac musai depresie, uneori dau in crize de anxietate, de obsesii, compulsii si uneori, mai rau, 1% dintre femei in psihoze. Nu e de glumit cu hormonii.

J.D. de-atunci si pana acum au aparut alte anti-depresive, cu mult mai putine efecte secundare, plus ca trebuie gasit cel care ti se potriveste mai bine. Dar merita. Eu stiu ca intr-un an am luat o doza mica de paroxetina si a fost super ok, dar daca luam mai mult, nu mai puteam lucra la fel de mult (14-16 ore) si nu imi convenea. Deci trebuie vazut si cu doza, unde se obtin efectele cele mai bune.
Am o amica careia i-a fost f. bine cu Effexor, era alt om. Are 2 fetite. Probabil tu nu mai esti chiar depresiva, mai degraba distimica (distimia se intinde pe ani de zile sau chiar o viata).
Tu esti si foarte slabuta, poate o doza obisnuita e prea mare pentru tine.

super_mamy, te caut la date de contact.

Raluty, J.D. felicitari pentru curajul de a povesti, nu multa lume il are!!!!

16+

*MTHFR C677T Homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Dara eu acum imi dau seama ce efecte tampite a avut PCOS asta la tine. In primul rand ma ofer la greutatea in exces, unde nu te-am recunoscut practic, si te admir pentru tenacitate si modul de gandire apoi ma refer la complicatiile ce au decurs de aici.
La mine nu stiu daca este o forma grava, diagnosticul a fost pus in urma unei intalniri cu endocrinologul unde am facut eco la tiroida si nu am nimic, insa testosteronul liber era foarte mare. Odata luat Sioforul am inceput sa am valori scazute si cred ca rezultatul bun la fiv a fost datorita lui. Ultima oara crescuse foarte putin dar era normal. Tratamentul l-am intrerupt treptat dupa 1 an si jumate caci cu fiv-ul aveam mult tratament de luat si ma supara ficatul. Totusi greutatea a fost normala pana sa iau nenorocitul de Clomifen fara monitorizare caci atunci m-am dereglat .
Acum vom vedea, mai monitorizez din cand in cand sa vad sa nu creasca iar valorile, dr meu zicea ca un tratament 100% nu exista. Ah, si regim, foarte ok calculat pe 1200 cal de la care eu n-am murit de foame atunci, dar cum spuneai si tu, revenind la vechile obiceiuri, nu faci nimic.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:

JD sunt tare dulci hainutele alese de tine.
mi-ai facut chef si mie sa deschid cutiile cu lucrusoare de bb (am pastrat totul de la Alex, sunt in cutii sortate pe marimi)am avut mult prea multe hainute pt un singur bb si sunt unele care au ramas noi, cand scotoceam mai adanc prin dulap mai gaseam cate ceva care uitasem sa scot si nu-i mai venea. am cumparat eu multe k eram obsedata sa nu-i lipseasca nimic si m-am mai trezit cu o gramada primite. o sa prinda bine acum, mai ales ca eu am cumparat majoritatea albe (arata ca un ingeras in alb ) asa ca daca o sa fie fetita o sa mearga.
dara esti foarte documentata, lucrezi in domeniu cumva?
cat de curaj nu stiu ce sa spun. la mine cred ca a fost mai mult frica sa nu cad mai adanc. initial ii spuneam sotului meu, caruia ii venea fff greu sa inteleaga , k am o problema si am nevoie de ajutor. el este mai mult plecat decat acasa (la 2 luni ajunge 5 zile acasa, asta in cazul fericit )si ma punea sa-i explic care e problema si eu nu stiam si nu-i puteam spune in cuvinte...e greu sa explici cuiva caruia nu a trecut prin asa ceva...o colega care trecuse prin asta ma ajutat tare myult...ce m-a pus pe picioare a fost faptul ca sotul meu a renuntat la servici si a stat acasa 2 luni. acum a inceput iar munca...nu avem de ales, de 2 ani cautam alt servici pt el si nu gasim nimic altceva, adica ceva sa fie si el seara acasa, sau macar la sfarsit de saptamana si sa stau si eu linistita (e sofer pe tir si nu prea ajunge prin Ro)

Ralu, mami de Alex (25.11.2009) si 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

astazi am tot simtit in partea dreapta ceva ce m a facut sa ma gandesc ca poate ar fi miscarile fetitei. Dar asa dese au fost ca parca nu imi vine sa cred sa fie asa intense la 17 saptamani.
Cele care au simtit miscarile puteti descrie ce simtiti?
Eu nu stiu cum sa descriu....

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

am gresit, in partea stanga sus am simtit azi si tot in acelasi loc.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:

am pus si eu cateva pozici. promit k o sa pun mai recente, o sa caut prin dvd-uri, nu mai am nimic pe calc cu mine.
v-am vazut si eu , in sfarsit.
maine avem TT sper sa fie totul bine.
si toate cele bune pt burtici.

Ralu, mami de Alex (25.11.2009) si 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Supermami, multumesc mult.

Dara, eu prefer sa spun lucrurilor pe nume si uite asa am o scuza daca o iau razna cateodata. Sper sa nu mai ajung niciodata in faza aia de depresie in care am fost cand am ajuns la urgenta. Si sper sa nu mai fie nevoie de medicamente pentru ca sincer imi provoaca repulsie. Mie mi/e foarte greu sa inghit pastile. De fiecare data mi se intoarce stomacul pe dos. Plus ca sentimentul ala de neputinta, goliciune, lipsa de empatie, singuratate este mult prea puternic pt mine si nu l/as mai suporta. Macar stiu ca daca nu voi fi ok pot apela la cineva sa ma sculte.

Ralutzy, bine ca ai nepurtate. Ale lui Finn nu au scapat. Teroristul asta al meu a mancat singur de mic si a trebuit schimbat de multe ori pe zi. Plus desenat, pictat, mancat pamant din ghiveci, varsat sucuri, etc. Cam ce fac majoritatea copiilor. Si acum la fel de purcel este. Dar e purcelul meu si/l iubesc asa cum e.

Finn Constantine 15.10.2009 si 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ralutzy, da, lucram si in domeniu pana sa raman insarcinata, insa dintre cele 2 joburi simultane, l-am ales pe cel mai banos, traducerile, e nevoie de banuti pt. bebe.
Pai sa stii ca multe femei au probleme cu dispozitia cand sunt singure acasa, mai ales vorba ta, serile si mai ales perioade lungi. Nu ar trebui sa fie asa, dar de intamplat se intampla. Pana la urma, pana acum 50 de ani sa zic, nu se traia asa individualist ca acum, ci mai la gramada.

Amy, ai diagnostic de PCOS? E bine ca au verificat si tiroida, dar oricum ea e separata un pic de sindrom. Sindromul de la PCOS include de obicei alte dereglari hormonale decat cele de la tiroida. Era si la mine jale cu testosteronul. Eu am mai avut, fara legatura, si suprarenalele dereglate, secretam cortizol ca la balamuc. Eu stiu tipe care faceau foamea la Clomifen si tot se ingrasau. Asa e, sunt diferite niveluri de severitate si nu toate femeile ajung si la obezitate, dar se spune ca intre 50-80% dintre ele.

Kovacs, si eu simt tot felul de lucruri bizare, dar nu m-am prins daca e bebe :(. Si eu ma intrebam la un moment dat de niste chestii foarte rapide si mereu ajung la concluzia ca mi se pare sau e altceva. Din ce am citit prin carti si am auzit la prietene, cel mai bine simti cand te intinzi in pat si te linistesti, incearca asa.

Amy, am uitat sa zic, nu ma cred decat cei care m-au vazut in progres, altfel noroc ca mai am din hainele vechi si am putut sa fac poze 'inainte si dupa' in aceleasi haine, altfel nu ma credea nimeni, mai ales ca la final de slabire m-am premiat cu blonzitul, desi nu cred ca ma reprezinta, dar am zis s-o fac si pe-asta in viata :).
Da, PCOS nu se vindeca, doar se tine sub control, ovare pe pauza daca functioneaza prea aiurea in gol, multa miscare, atentie la glicemie, la rezistenta la insulina, la incarcatura glicemica a meselor.

LE:
Ralutzy, cu meseria mea cealalta nu am voie sa prescriu eu medicamente oricum :) doar ca stiu despre ele si as colabora cu un medic psihiatru in caz de nevoie.

17+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput