Calendarul gradinarului vesel (22)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

La multi ani Gabriela! Sa ai o zi minunata

Inbox, da, eu azi seman patrunjelul si morcovii (daca am timp si putere sa pregatesc pamantul pt ei) pt cultura timpurie. Trebuie maruntit bine pamantul, semanat si apoi stropit putin (deci stropit, cam cum stropesti hainele cand le calci) pt ca pamantul e cam uscat de la atata seceta si ii trebuie putin apa pt germinare. Las asa cat e soare si cald si apoi (curand cred caci am vazut prognozele si cam vine frigul) acopar cu folie (pt efectul de sera).
Pana la urma nu cred ca am gresit cu ceapa pt ca daca o udam si incoltea pana acum aveam ceapa verde de Craciun si parca nu asta planificasem , mai bine la primavara.
Azi mai pun in pamant ce am capatat de la Nina si seman si cateva floricele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

La multi ani, Gabriela!
Sanatate si spor la gradinarit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Multumesc Tala. Eu sunt mare amatoare de patrunjel. Sper sa termine sotul saptamana asta ce are de facut si saptamana viitoare sa-mi pun si eu patrunjel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

La multi ani, Gabriela, sa fi sanatoasa si fericita!
Va citesc cat de harnicute sunteti si ma simt cu musca pe caciula. Am racit si n-am chef de nimic, am o tona de frunze neadunate si n-am sapat nimicuta. Doar daliile le-am scos, am o groaza! Scheletul de la solar arata dezolant, e tot acolo...
Si mai culegem cate-o nuca ca tot mai sunt de picat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

La multi ani si din partea mea, Gabrielei si tuturor sarbatoritilor de prin prejurul vostru! Sa aveti curtile pline de culoare!

In rest nimik nou la noi... doar ca va citesc cu mare interes de cate ori apuc sa accesez pagina.. Nu vreau sa vina gerul...

Ce am eu de oferit si/sau vandut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Multumesc mult de tot dragelor!
Va servesc cu o !

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

La multi ani, Gabi!

Tala ai terminat aranjamentele?.
Cum se numeste exact folia aceea pt trandafiri? cat costa? eu ma gandeam sa pun hartie de sac. Nu e buna?
Off in cursul saptamanii e cald, in weekend e frig! nu am apucat sa pun spanacul. Am intrebat o doamna priceputa a zis ca mai pot inca, dar sa ii fac o mica sera: o folie putin ridicata de la nivelul solului. Vreau sa am timp si pentru asta!

Mergi la inceput

Da Madalina, am terminat, dar sunt franta. Defapt n-am terminat tot ce mi-am propus, dar am pus crinii (vroiam sa te sun pt ca nu stiam la ce distanta sa-i pun), am pus lacramioarele si mai am narcisele pt maine.
Nu cred ca e buna hartia (se uda, ingheata, nu lasa planta sa respire si sa primeasca lumina). Eu pana acum am pus sac de sfoara pe ei si le-a fost f bine. Ce am luat acum nu stiu cum se numeste si am aruncat ambalajul, dar gasesti destule sortimente la Hornbach.
In curte am scos morcovii (cam pirpirei pt ca nu i-am rarit cum trebuie, dar sunt buni de suc), am mutat salvia, am mutat tone de crizanteme (sperand ca va merge smecheria cu carnitul, altfel am incurcat-o pt ca le-am pus cam in centrul curtii ). Am semanat mixandrele (sper din tot sufletul sa rasara in primavara si sa faca si flori, adica sa nu fie bienale, chiar o sa caut info despre ele).
Nu stiu unde sa seman patrunjelul si morcovii - cam astea sunt dilemele vietii mele
Olimpya, sa te faci bine repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

La multi ani, Gabriela! Iti doresc sanatate, liniste si fericire alaturi de familia ta!
(si baietelul meu este unul din sarbatoritii zilei )

Mergi la inceput

La multi ani Gogosel pt micul gogosel!

Azi desi n-am profitat din plin de vremea calda si frumoasa, am reusit sa pun usturoiul si narcisele de la Madalina (ce de narcise mi-ai dat.... )
Am musuroit trandafirii mari, iar maine mai am sa-i imbrac.
N-am apucat sa seman morcovi (trebuie pregatit pamantul bine si nu ma simt in stare) insa sper ca maine sa gasesc niste timp si o parceluta pe care sa seman patrunjelul si una in care sa pun niste hrean (nu stiam ca asta se pune radacina)
M-am mirat si eu azi sa aflu ca soacra-mii nu numai ca i-a inflorit un mar acum tarziu, dar are si recolta numarul doi - e adevarat ca merele sunt cam de marimea caiselor dar sunt rosii si ff gustoase - piticul e super incantat de merele pe masura lui
Bird eu fac compost. Am construit o lada mare de lemn si cu capac (ce sta mai mult deschis) in care arunc toate resturile vegetale (mai mult cele comestibile si nu pun niciodata buruieni (doar iarba tunsa). Mai amestec din cand in cand si sper ca dupa iarna asta sa am ce sa pun pe pamant. Am facut si anul trecut dar gresit (puneam totul intr-un butoi fara scurgere si s-a facut o boasca extrem de puturoasa ). La anul sper sa cumpar un tocator de resturi vegetale ca sa arunc tot cwe rezulta din curte.

Mergi la inceput