Copilul meu adoarme ff greu seara!!!
Raspunsuri - Pagina 2
Tanti Zavaidoc spune:
Exista un proiector cu muzica de la Primii Pasi, destul de ieftin. Are cateva melodii, lumina colorata si diapozitive cu stele, masini si alte asemenea. Le poti schimba periodic.
Eu am cumparat acum niste ani unul din Carrefour, atunci a fost cam 100 ron, dar presupun ca exista si online.
A fost rezistent, adica functioneaza si acum, dupa ce a fost trantit si aruncat in accese de nervi sau entuziasm![]()
Chuny spune:
Buna, in afara de a comanda lampa cu stelute si stiu eu ce trebuie sa intelegi ce s-a intamplat de a ajuns in starea asta. Apar caninii, dar nu poate fi in halul asta de agitat doar din cauza lor. Nu inteleg ce inseamna ca nu mai vrea in brate de la 8 luni ? In timpul zilei iesiti mult la aer curat? cum ii consumati energia ? in bratele voastre nu se linisteste? ai incercat sa dormi cu el sau sa il porti intr-o esarfa? stiu ca e mare, dar incearca orice ca sa ii alini nelinistile si suferinta? in timpul zilei plange? se joaca linistit sau e tot agitat?
Victoria_mami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oana_lex82 Buna fetelor, revin iar cu o mare problema...Cam de o luna de zile copilul meu ( 1 an si 5 luni) nu se mai da deloc culcat seara de buna voiie..fiecare seara e un cosmar...sub nicio forma nu se culca mai devreme de ora 12-1 noaptea..dupa ce e pun in patut cam de la ora 23..pana adoarme plange ciontinuu, se foieste, se ridica, vorbeste,,face orice numai nu doarme...Mentionez ca in brate sau leganat pe picioare nu mai vrea de la 8 luni respectiv 4 luni..Stilul lui de a adormi era sa il pun in patut, sa ii dau bibe cu laptic si adormea...acum nu mai vrea..Dupa ce bea laptele incepe circul... Acum se trezeste si ff des noaptea pt ca ii erup caninii si are dureri..dar pe mine ma omoara chinul asta de a-l adormi seara...In camera am permanent o lumina de veghe..destul de slaba, cat sa zaresc pe intuneric..oare sa renunt la ea? Pt durerile de dinti ce le dati copiilor?? Eu i-am dat aseara Nurofen si peste noapte l-am mai dau cu Dentinox...dar tot s-a trezit ff des..mai mult a plans decat a dormit... ![]() |
Asa tarziu ii ies caninii? Wow! Adica, nu-i bai, doar ca noua ne-au iesit toti pana intr-un an.
La amiaza cat timp ii ia sa adoarma? Poate ar trebui sa mai sariti cate un somn de amiaza. La noi (Victoria are 3 ani jumate, e drept) era la fel: seara adormea pe la 10, ziua ne lua 2 ore sa adoarma ptr. 45 de minute. Am renuntat la somnul de dupa amiaza si acum la 8:30 seara deja doarme.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008 VICTORIA
Victoria_mami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oana_lex82 Doarme o singura data in zi cam 2-3 ore..cam de la 14 la 17...Ma gandeam si eu cu programul asta si ca sta mai mult in casa,,,dar totusi ce as putea sa fac? Nici dupa ce ii fac baie nu doarme mai bine si mai repede..am incercat sa ii fac baia mai fierbinte..sa ii dau lapte cald nu pot pt ca nu bea decat la temperatura camerei.. ![]() |
Trebuie sa calculezi, ceva de genul: se trezeste la 8 dimineata (nu stiu, e doar un ex.) si adoarme de amiaza la 2, deci dupa 6 ore. Se trezeste la 5 dupa-masa si va sta treaz tot atatea ore. Deci ora de culcare pentru el (ea? scuze) va fi dupa ora 23! Parerea mea e ca trebuie sa ii schimbi ora de culcare la amiaza.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008 VICTORIA
mandarinutza spune:
Poti sa incerci sa pregatesti o atmosfera speciala pentru somn, de exemplu sa pui o melodie de leagan sau muzica clasica, sa va uitati impreuna pe o carticica, sa incerci sa ii citesti eventual din carticica sau sa ii arati animalele, oamenii din carte. Fetita mea, Antonia, adormea cand ii citeam la aceasta varsta. Si acum ii citesc cateva carticele inainte de culcare, iar fratiorul ei mai mic de 1 an si 3 luni, sta si el linistit si asculta povestea si se uita la pozele din carte.
oana_lex82 spune:
Copilul meu e genul argint viu..adica cand e treaz e intr-o continua miscare..nu pot sa il tin langa mine sa-i citesc poveste..n-are rabdare nici sa-i arat un catel sau ceva pe carticica cu animale domestice..cand mananca ca sa-l pot tine in scaun trebuie sa-i dau o gramada de jucarii..linguri, polonice..si alte chestii ca sa stea...In brate nu sta sa adoarma...sta asa cateva clipe ca sa-l alintam, sa-l pupacim si in rest vrea jos...Seara dupa ce ii dau biberonul, sting lumina si las doar lampita de veghe si ii pun in fundal (de pe telefon) cantecelke pt copii, dar la volum ff redus, cat sa se auda..dar nu functioneaza asta...
Baby, am gasit broscuta pe okazii, e la 70 lei, dar acolo scrie ca are si melodii linistitoare pt copii.
J.D. spune:
Doarme la el in camera sau cu voi in pat? Daca se trezeste atat de tarziu dupa amiaza normal ca nu se va mai culca devreme. Nu are cum pt ca nu oboseste. Iar daca zici ca nu prea iesiti afara se explica lipsa somnului. Iesi cu el dimineata de la 10 de exemplu si lasa/l sa alerge pana la 12 prin parc sa vezi cum pica de somn la 12.30. si mai scoate/l si dupa amiaza o tura.
Finn Constantine 15.10.2009 si
14+
oana_lex82 spune:
Nu doarme cu noi in pat, doarme in patut, dar noi stam in aceeasi camera cu el...mi-e teama sa-l scot asa des in perioada asta pt ca e ff sensibil si raceste ff repede..:(
J.D. spune:
Cum sa/ti fie teama ca raceste? Si cand il vei scoate pana la urma nu va raci? In Finlanda copii dorm afara in patut pe vremea asta. Copilasi nou nascuti. La -20 C se joaca afara cu orele. Si nu sunt asa bolnaviciosi ca si copiii din romania. Nu mi se pare o solutie sa nu/l scoti din casa. Tu poti sta in casa cu zilele fara sa iesi? Da/i osciloccocinum sau echinaceea preventiv si scoate/l afara. Aerul curat este sanatos nu statul in casa.
Finn Constantine 15.10.2009 si
14+
monica70 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Desiree2002
Trebuie sa calculezi, ceva de genul: se trezeste la 8 dimineata (nu stiu, e doar un ex.) si adoarme de amiaza la 2, deci dupa 6 ore. Se trezeste la 5 dupa-masa si va sta treaz tot atatea ore. Deci ora de culcare pentru el (ea? scuze) va fi dupa ora 23! Parerea mea e ca trebuie sa ii schimbi ora de culcare la amiaza. _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA |
Exact programul asta de somn il are baietelul meu de 2 ani si-o luna.
Dimineata sculat in jur de ora 8,la amiaza culcarea pe la ora 14 - doarme 2-3 ore - iar seara inainte de ora 23 nu prea adoarme,chiar daca reusesc sa il pun "la orizontala" mai devreme.
Cu schimbatul orei la amiaza mai greu la noi,ca ziua e si mai greu sa il "doboram" la somn: doar cand efectiv pica de somn accepta sa mearga la nani.
Legat de lampa de veghe - noi n-am folosit asa ceva deocamdata .
La fetita am mai folosit-o doar cand avea in jur de 3-4 ani ,era pusa pe holul mic,ca am zis sa vada daca se trezeste si se duce singura la baie.Dupa aia am renuntat ca deja de pe la 5 ani merge si pe intuneric daca e cazul - dar nu prea e si ce-i drept se mai vede prin jaluzele un pic lumina de pe bulevard.
Pentru durerile de dinti eu le-am dat Nurofen ,mai ales la canini si la masele a fost cazul.Le mai dadeam inainte de culcare cand aveau "perioadele critice".
Legat de ideea cu atmosfera de culcare cu cititul sau baia la noi au avut intotdeauna efect invers
: dupa baie erau mai energizati,iar la citit/spus povesti iesea tot cu circ,mereu mai voiau una si inca una si inca una ... de aproape adormeam eu inaintea lor 
Nici ai mei n-au stat defel in brate de pe la 8 luni ,ba poate si mai devreme: pur si simplu se zbateau sa fie lasati jos,liberi - sa mearga in 4 labe,in picioare,pe langa mobila,sau singuri dupa 11-12 luni.Singura exceptie cand erau bolnavi - daor atunci se mai cereau/acceptau sa mai stea cat de cat in brate! De adormit am reusit sa ii adorm doar leganati in balansoar (bouncer) pana pe la un an jumate.
Si ca tot vorbiti de iesit afara: ai mei ies zilnic pe-afara si dimineata si dupa-amiaza.Daca se intampla sa nu iasa afara (ca e furtuna sau mai stiu eu ce) e si mai aiurea cu somnul!
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"