Raspunsuri - Pagina 2
BraveGirl spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Bird, multumesc mult. Peretii interiori ai cutiei cu ce-i tapetez? Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
tot la magazinele de acvaristica se gasesc niste autocolante care se lipesc pe peretele acvariului. am vazut si in Hornhbach.
corap spune:
viv, chestii misto sunt la casa retro (inclusiv scoici, cutii, hartii si cam tot ce-i trebuie omului pentru bricoleala) vezi ca e deschis numai dupa-amiaza, de marti pana vineri
viviana spune:
Corap,
Casa retro
E la 10 minute de mine.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ML spune:
Bird, f. reusita masa si scaunele tale (le-am admirat si la celalalt subiect)! Smirghel sau glaspapir ii zice "hartiei" :).
Am si eu o... chestie :) la care am nevoie de ajutor. O shadowbox veche si lovita la care as vrea macar sa schimb fundalul (dantela). Sunt niste ochelari antici pe-acolo de la soacra, super, super, unul cu rama din aur, un monoclu, etc, adevarate bijuterii.
Nu vreau sa renunt la cutie si geam (desi numai bine nu arata rama), dar macar sa schimb baza pe care au fost montati, sa-i curat (ochelarii) la nevoie, sa spal geamul si dau cu niste ulei (rama).
Daca reusesc sa o desfac, ii fac poze si va intreb.
Viviana, mie tare imi plac dioramele, fata mea a facut una de curand pentru un iepuras, eu i-am cusut iepurasul la masina, intors pe fata, indesat cu vata si cusut de mana ochisori si mustati :), ea a completat cu restul.
Pentru proiectul fetitei tale eu as suspenda de firul de nylon si niste meduze homemade . Chiar ca am vazut pe undeva pe Net intr-o vitrina de magazin uriase, confectionate din hartie subtirica sifonata (tissue de pus in pungi, la cadouri). Aratau tare bine la fereastra, lumina le facea translucide.
La fel, vazusem si un coral pe un blog, tot "homemade", este adevarat, nu atat de reusit ca in realitate (vreau sa spun ca se pot craftui acasa, daca aveti nevoie de mai multi).
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
ML spune:
Uite-le pe delicate (sunt ultimele pe pagina):
http://heathermarchand.com/pb/wp_c40cc51e/wp_c40cc51e.html
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
viviana spune:
V-am ramas datoare cu diorama.
Termenul de adus era 30 noiembrie.
Desi stransesem totul din timp abia aseara a realizat-o.
A iesit SUPERBA!!!
I-am cumparat de la Carrefour o cutie mare din plastic, albastru deschis.
De la casa retro am cumparat:
- scoici, vreo 3 tipuri - ba chiar au fost printre ele scoici intregi deschise si cu ceva alge inauntru,
- cochilii de melci,
- stelute de mare (astea chiar miroseau a peste),
- un fel de nisip si ceva pietricele
- un fel de iarba, amestecata cu muschi
- sfoara verde deschis + verde inchis din care a confectionat alge.
- o coala carton, albastru, texturata asa, ca niste valuri pe care a pus-o pe fundul cutiei
- o coala de calc, albastrie, cu delfini desenati, gen 3D - asta a pus-o pe peretii diorameni, iar efectul este incredibil
- catgut
I-am cumparat de la magazinele de acvaristica diverse plantute subactvatice din plastic.
Cativa pesti i-a prins de tavan. Am invatat-o sa gaureasca plasticul ala cu un ac incins. A fost singururl singurul lucru cu care am ajutat-o - Mi-a refuzat categoric ajutorul, insa m-a acceptat in camera sa trancanim.
Alti pesti i-a listat pe carton la imprimanta color si i-a fixat intre alge, corali, si pe unde s-a mai nimerit.
VA MULTUMESC
Dupa ce vine de la scoala, va spun cum fuse si acolo.
Aseara a terminat tarziu pe la 23.30. Ce-i drept a inceput pe la 19.30. Dupa aceaa a facut curat in camera - asta inseamna ca a fost foarte multumita de ea si era in plin avant creator.
Inainte de a se baga in pat mi-a spus ca au avut, de fapt, de ales intre a desena un ecosistem si de a-l reprezenta printr-o diorama. Cica ea e singura care a facut diorama.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
lbelciug spune:
Viviana, te rog pune si o poza cu diorama, suna f interesant modul cum ati realizat-o!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
viviana spune:
Am uitat sa o pozez.
O sa o sun in pauza sa-i faca poze.
Am uitat sa va spun despre partea cea mai tare.
I-a venit ideea sa acopere deschiderea cu folie din aia subtire, transparenra, de alimente, (cling film) sa semene cu un geam. A cuprins cu cling filmul, numai trei sferturi din deschidere.
Pur si simplu ai impresia ca este si apa inauntru.
vivi
bird70 spune:
BRAVO!! pentru diorama. E minunat ca fetita a facut-o singura, probabil e foarte mandra de ea . Asteptam poze!!!
Eu am cumparat ieri pamant de gradina sa umplu paturile de flori. Mi-a venit cu camion si a bascutat 8 metri cubi de pamant in fata casei . Ne-am apucat sa-l caram cu roaba in curte si sa-l punem la locul lui. Am lucrat vreo 5 ore ieri si am reusit sa punem jumatate . Azi nu imi mai simt mainile , abia am reusit sa tin o furculita dimineata, iar dupa-masa trebuie sa ma duc la lucru. Sotul din dotare va incerca sa faca cat mai mult cand vine el de la lucru azi si restul incerc eu maine dimineata. Desi ma simt parca am luat o bataie din aia serioasa, sunt tare fericita . Tot ieri am cumparat si materiale sa fac o banca sub pom in curte. Am proiectul gandit, masurat, desenat. Trebuie doar sa ma apuc de treaba. Imediat ce scap de pamantul din fata casei.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap viv, chestii misto sunt la casa retro (inclusiv scoici, cutii, hartii si cam tot ce-i trebuie omului pentru bricoleala) vezi ca e deschis numai dupa-amiaza, de marti pana vineri |
Chiar aveam nevoie de pasla si nu stiam de unde sa incep sa caut.