Strumfi & prichindei iul-aug 2011 (13)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Ramona imi pare tare rau pentru accident. Vad ca nu mai scapi de ghinioane iubita. Ma gandeam poate sa mergi la un preot sa vezi si tu ce se intampla. Eu as intra in panica daca mi s ar intampla atatea. Dar eu sunt genul care ma consum mult si sunt mai paranoica de felul meu. Ma ingrijorez din orice.
De asemenea, in legatura cu folosirea scoicii (aici car seat). Aici e obligatoriu sa stea copilul in scoica, legat bine bine cu centura de siguranta. Niciodata scoica nu se pune in fata. Si asta pentru faptul ca daca e accident, air bagul iese si poate sa raneasca copilul. Deci, eu personal, din cauza regulilor din tara asta, am tot timpul scoica in spate si bine legata cu centura de siguranta.
Si de aia va intrebaseram in trecut daca scoica e obligatorie in Romania, caci nu m as aventura fara ea.
Ramona scuze daca te am suparat cu ceva. Eu sunt chiauna rau tare. Felicitari pentru iustin. Cred ca multe dintre noi tanjesc dupa asa bebe cuminte. Eu una as da orice ca a mea sa doarma dupa ora 3. Macar pana la 6. Si as zice Bogdaproste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Ramona, bine ca tu si copilul sunteti bine, masina se repara. Imi pare rau pentru patanie
Miha, scoica, car seatul sunt obligatorii in toata UE, inclusiv Romania

Noi am fost la vaccin, cu o luna intarziere, l-am si masurat, cantarit, n-a mai luat asa mult in greutate, 500g, dar a crescut 5 cm.
Am iesit cu celalalt wrap, care-i mai putin elastic, ca-l uitasem pe cel gros in masina, si n-a zis nici pas, se pare ca-i place mai mult

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Curand ma inscriu si eu in trend si mi iau si eu Manduca. Nu stiu daca se cheama chiar Manduca, dar ceva asemanator. Sotul a zis ca a facut research si a zis ca el nu ia bebelui Manduca inainte sa implineasca 4 luni, caci cica nu le e bine la coloana. Dar acusi facem 4 luni, deci am sa l atentionez sa cumpere.
Ceva de genul asta:
http://www.amazon.co.uk/ERGO-baby-Carrier-Galaxy-Grey/dp/B002NGMXR2/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1320059631&sr=8-2

Mergi la inceput

ce stiti de anvelopele astea de iarna? Poti iesi cu anvelope de vara, daca afara e inca timp frumos?

blog

Mergi la inceput

Adra, felicitari pentru ca a crescut Filip!! 5 cm e foarte bine!!! Multumesc pentru raspunsul cu car seatul.

Mergi la inceput

Miha, si Ergo e grozav, doar ca nu am vazut de vanzare in Ro, e un carrier ergonomic. Manduca are un insert special pentru nou-nascuti (la Ergo se cumpara separat), dar Filip e prea mare pt insertul ala, si a stat f bine asa. Pana comanzi, pana vine, pana te obisnuiesti cu carrierul, gata, se fac 4 luni. Chiar, fetele cu Manduci, folositi insertul?

Ai mei sunt pe tipar croiti, Eva, la 3 luni avea 7.100kg si 61 cm, Filip are 7,200kg si 62 cm

blog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

ce stiti de anvelopele astea de iarna? Poti iesi cu anvelope de vara, daca afara e inca timp frumos?

blog

Cand a venit taica miu aici la botez mi a zis ca de la 1 noiembrie cica ar deveni obligatorii cauciucurile de iarna care trebuie purtate indiferent de vremea atata pe timp de iarna. Eu nu stau in Romania, deci eu pot doar sa ti spun ce mi a zis taica miu care conduce in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Andra eu nu folosesc insertul acela...are 6 kg si ceva rares si daca il pun cu insert chiar si cu fermoarul desfacut ii iese capul afara si nu ii ajunge material pana la ceafa si nu sta bine...eu ies numai cu manduca afara iar bb doarme mereu...sunt ffff multumita!
V-florina cum e manduca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Ramona imi pare tare rau pt accident, dar slava Domnului ca nu ati patit nimic.

Eu, dupa F am ramas insarcinata cand el avea 8 luni. Si asta ca ne-am dorit f mult si el era cuminte. Dupa Anastasia insa...potopul

Noi la manduca nu folosim insertul pt nou nascuti.

MIha stiu cum este cand esti obosita la maxim si ai nevoie de un picut de somn...Din pacate, cel putin pt mine, cea mai eficienta metoda este odihna . Si eu sunt ff irascibila cand sunt obosita.

Eu nu inteleg de ce trebuie sa se schimbe ora asta...i-a dat peste cap de tot pe copii ; adica functioneaza tot dupa ora veche

Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

Andra, politica anvelopelor este ca deja sub 4 grade trebuie folosite anvelopele de iarna. Dar daca nu-ti conduci masina prea mult sau nu tragi de ea si nu-ti folosesti prea tare franele...poti sa nu le schimbi pana nu ninge.

Ramona, subscriu ce zice Burtosica, nu te grabi, bebele are nevoie de tine ff mult, urmeaza perioade delicate, el se mareste , vrea caract in brate, vrea sa mearga iar tu trebuie sa stai aplecata sa-l tii de manute, apoi va trebui sa-ti folosesti mult mai mult energia pt el. Din experienta cumnatei mele care a ramas insarcinata cand primul copil avea 1 an, este fff greu. In timp ce avea greturi, aia mare vroia in brate, ii crestea burta, aia mare vroia in brate, sarea pe ea, o mai lovea la burta din greseala, trebuia sa aiba grija de ea....
Acuma tu stii mai bine, daca ai sprijin permanent si nu esti doar tu cea care se ocupa de copilas...fa ce crezi, dar nu mai repede de 1 an, nu este firesc din pct de vedere medical.
Succes!!!

mamica fericita a doi copii minunati Eric (26.08.2011) si Cristina (07.07.1992)

Mergi la inceput