Viatza In Germania - cap.72

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianda spune:

Multumesc, astept sa-mi vina copilul de la scoala si dau o fuga la Müller.
Stiam de Aciclovir, dar asta are antibiotic si m-am gandit eu ca se da doar cu reteta.
Cel mai nasol e ca si fiica-mea era dimineata la fel...abia astept sa vina casa sa vad cum arata!
Pe mine ma doare si capul. Habar n-am de unde am luat virusul!Cred ca eu n-am mai avut herpes de cand eram insarcinata.

Ne-am adaptat bine, multumesc de intrebare DidiAlex. Temerile mele in legatura cu sistemul de invatamant din Germania s-au risipit. Fiica-mea e la gymnazium si se descurca foarte bine, chiar daca abia invata limba.
O zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ziua buna,fetele!

Aschiutza,"La multi ani!",sorry de intirziere,nu am mai citit demult pe-aici.

Ati vorbit de asigurari,noi avem asigurari private la HUK Coburg si suntem multumiti,nu am avut probleme cu ei.

Vreau sa va intreb ceva.
Fiica-mea e foarte buna la germana.Are talent la scris,imaginatie,citeste mult(mergem saptaminal de cel putin 3 ani la biblioteca si luam cite 4 carti...),scrie saptaminal povestioare,piese de teatru,poezioare.Astazi mi-a zis ca a venit invatatoarea la ea si i-a spus ca a citit ce a scris in testul de la "aufsatz"si e foarte frumos,de ani de zile nu a mai citit o lucrare asa frumoasa(fiica-mea scrie usor 7-8 pagini in timp ce media la aufsatz e de 3-4).Stiam si eu de anul trecut de la inv ca e mult peste nivelul de clasa 3-4 asa ca mi-a venit asa un gind sa "exploatam" latura asta,sa mearga la vreun cerc literar,stiti,exista aici asa ceva si unde sa intreb?
Sau daca aveti idei,ce as putea face sa cultivam talentul asta?
Nici nu stiu incotro sa o iau,pe-aici prin zona nu am auzit/citit de asa ceva si in plus,suntem super ocupati cu toate.
Multumesc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Alina, poti incerca la VHS, sa vezi daca acolo la biblioteca este un schwarzes brett unde poate sa existe anunturi exact pt asa ceva sau sa da-ti voi anunt, vorbeste direct cu profa ei sa vezi daca nu va poate ea indruma, poti sa vezi la uni daca gasesti acolo vreun cerc sau profa ... cam astea ar fi ideile mele acuma....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

C
...
in alta ordine, am facut una bucata vecinei de deasupra. stam intr-o casa cu doua etaje si mansarda, la mansarda sta o fatuca cu doi copii. e pe Sozialhilfe. copila cea mica are doi ani si cateva luni. de ceva vreme o auzeam pe copila noaptea cum urla. nu strigate sau plans, ci urlete. ma trezeam si ma intrebam de ce naiba mumasa nu se duce la ea, nu-i face ceva. acum de vre-o saptamana seara de seara la ora 8 aceleasi urlete. si mentionez ca pereti sunt grosi, nu se aude cu usurinta. vineri seara nu m-am mai rabdat si am suant la usa ei. i-am spus direct "credeam ca sunt copii singuri in casa, cum se poate sa urle copilul si sa nu-i faceti ceva??" a aparut un tip, cu care s-a cuplat de ceva vreme si a inceput ala sa-mi spuna ca au pus-o la culcare si nu vrea sa doarma. si ca trebuie sa-i faca putina educatie, sa se invete sa doarma singura ca copii nu se iau in brate si se adorm, se invata rasfatati si , si, si..... io socata de ce auzisem, tot incercam sa-i spun sa stea cu ea pana adoarme, ea nervoasa imi spunea ca mi-o aduce la usa daca ma deranjeaza ca tipa. femeie, nu ma deranjeaza ca urla, m-am gandit ca s-a intamplat ceva grav, ca sunt singuri in casa. si ca nu-i normal sa lasi un copil sa urle in halul ala, mai mult de jumate de ora.
am coborat la mine si am sunat la Jugendamt. a doua zi sambata a venit o doamna la ei la usa. apoi ma sunat pe mine sa merg sa dau o declaratie. barbatul zice ca am facut bine sunand acolo, eu am ceva mustrari de constiinta. dar chiar ma doare sufletul de copil, ma doare cand o vad ca coboara scarile singurica si le urca la fel, ca ma'sa striga la ea "komm, komm" si ea se tarsete singura pe scari. de cateva ori am vazut-o in patru labe cum urca
of, nu stiu ce-i in capul unora, fac copii sa traiasca de pe urma lor...

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Ai facut foarte bine!
Ar trebui sa fie in Germania asta mai multi oameni cu un simt civic. Mie cind aproape m-a omorat exu meu in casa, politistul mi-a spus a doua zi ca decit sa strig "ajutor", mai bine strigam "foc, arde" ca mai degraba se sesiza cineva.
Asta e adevarul gol-golut.
Dar daca un copil e lasat sa urle si urla pana il "enerveaza" pe noul barbat al mamei, de il da cu capol de pereti, toata opinia publica urla, ca de ce nu s-a sesizat Jugendamt-ul, dar cine sa-l sesizeze, daca vecinii, care ar trebui sa auda ceva, inchid usi si geamuri si isi pun pernele in cap, ca sa nu auda nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Yasmine, n-am stiut ca ai trecut printr-o asa experienta.
am tolerat multe de la fatuca de sus, dar am zis mereu ca-i tanara si fara minte -nu cred ca are mai mult de 22 de ani- si s-o maturiza intr-o buna zi. pana sa creasca copila, o tara cu carutul pe scara. de fapt tragea carutul ala ultra-imputit dupa ea. cand o vedeam ma gandeam cu spaima ca poate se rupe vre-o roata sau ii scapa pur si simplu din maini
i-am spus odata, de fapt de mai multe ori, ca poate sa-l lase la parter, ca e loc suficient si spatiu expre ptr carucioare. sa zburlit toata ca de ce i-am spus "du", ca ea e "SIE" . "copii tai ar putea sa fie nepotii mei, du!"

Alina, stiam ca pe la biblioteci exista cluburi ptr micii scriitori. trebuie sa intrebi.

Miriluta, da multi bani va cerut nenea ala. in vara am mers cu un amic roman sa-si faca TUV la msina. cel care a preluat masina a vazut ca amicul nu stie germana. am vorbit eu cu el, i-am spus ce anume vrea si cam cat costa, estimativ. masina era bine intretinuta, doar de doi ani. s-a uitat ala, s-a foit pe langa ea si a concluzionat ca ar fi spre 300 euro. a doua zi a venit amicul singur sa ridice masina si nea mesterul ia pus in fata nota de plata, 1400 si ceva de euro. avea instructajul facut de mine, sa nu semneze nimik daca nu-i traduce cineva sau daca nu e de acord cu suma care scrie acolo. a inceput sa faca scandal, in engleza si in romaneste, aia pe germana. ca la circ.
in final s-a dus sotul meu si le-a cerut alora detailat si pe probate ce anume au reparat, ce au schimbat, o lista de preturi, cat costa aia si aia si de ce. n-au putut dovedi pe ce cereau suma aia, amicul si-a chemat avocatul, era acolo ca la proces. mai lipseau juratii.
s-a stabilit pana la urma ca are de platit 200 si ceva de euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Andreia mersi mult de cantecele! se aud f.bine! mi-ai facut o mare bucurie! Julius sa-l fi vazut ce repede a venit din camera lui, cand am pus unul din ele....si a inceput sa se batzaie pemuzica :)).

Eu cumpar de la tine Toate CDurile din lista, de la Ion Creanga in jos! Acum poate imi pui si un link unde le postezi, ca procedura nu imi e prea cunoscuta.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Alina, e super ca ai o fetita asa de talentata ! Miemi-au placut intotdeauna cartile si am un mare respect pt ele, motiv pt care m-as bucura sa am si eu asa un copil. Sper sa ii pot insufla baiatului meu acelasi respect si interes pt carti si sa ii si placa...

La intrebarea ta nu pot raspunde, nu am idee, insa o sa intreb sotul.
Nu exista la scoala fetitei poate o revista publicata de copii? ar fi asta poate o idee. Faptul ca mergi cu ea la biblioteca si citeste asa de mult e deja un "stimul" enorm, zic eu.

Mersi fetelor si pt ideea cu biblioteca! o sa il abonez pe cel mic acolo.

numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Panseluta, tzi-am dat mail acumsi am mai trimis vreo 11 cintecele

Vezi si tu cum tzi se pare ce tzi-am propus si tzinem asa legatura. Cd-urile le-am pus deoparte Vorbim pe mail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianda

Multumesc, astept sa-mi vina copilul de la scoala si dau o fuga la Müller.
Stiam de Aciclovir, dar asta are antibiotic si m-am gandit eu ca se da doar cu reteta.
Cel mai nasol e ca si fiica-mea era dimineata la fel...abia astept sa vina casa sa vad cum arata!
Pe mine ma doare si capul. Habar n-am de unde am luat virusul!Cred ca eu n-am mai avut herpes de cand eram insarcinata.

Ne-am adaptat bine, multumesc de intrebare DidiAlex. Temerile mele in legatura cu sistemul de invatamant din Germania s-au risipit. Fiica-mea e la gymnazium si se descurca foarte bine, chiar daca abia invata limba.
O zi buna.

Poti cumpara fara reteta Zovirax. Eu am luat sapt trecuta, este tubul foarte mic si costa in jur de 8-10 euro. iti garantez ca ajuta, l-am dat pe baietelul meu si deja se vede o vaga urma de la herpes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianda spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Poti cumpara fara reteta Zovirax. Eu am luat sapt trecuta, este tubul foarte mic si costa in jur de 8-10 euro. iti garantez ca ajuta, l-am dat pe baietelul meu si deja se vede o vaga urma de la herpes.

Zovirax am luat si eu pana la urma, de la farmacie. Am dat 9 euro si are fix 2 grame . Sper sa-si faca efectul si la noi.
Nu stiu ce virus am luat, dar ma simt nasol de tot...durere de cap si stare de slabiciune. Fiica-mea, se simte bine, doar ca are 2 herpesuri tare urate...

Mergi la inceput