el vrea sa fac avort,,ce sa fac??
Raspunsuri - Pagina 26
kariguld spune:
realitatea este ca nu avem nici o garantie pe nimik in lumea asta. nici pe servici, nici pe ceea ce castigam azi, nici pe sanatate, nici pe casa, nici pe protectia relatiilor sexuale, pe absolut nimik. viata poate lua o intorsatura total neasteptata.
exemplu elocvent este ceea ce a povestit Mickyy. si ce mai scriu si alte persoane la "in unul sau doi". exemplu ma dau si pe mine, m-am imbolnavit neasteptat si fara sa-mi doresc asta. si va trebui sa traieasc mereu cu sabia deasupra capului, nestiind ce ma asteapta in viitor.
singurul lucru care ne ramane cat de cat sub control, este vointa si adaptabilitatea la ceea ce va veni.
sunt uimita de cat tupeu au unele persoane sa emita judecati si sa spuna ce ar fi trebuit sa faca, in trecut sau viitor, Carina, sau soacra, sau sotul
Katya spune:
Mie nu-mi vine sa cred in ce s-a transformat topicul, am avut impresia ca la un asa subiect, femeile simt in primul rind cu suflet de mame, fie ca avem copii mai maricei sau bebelusi pe-acasa. Ma asteptam la o empatie 100% cu bebelusul dintr-o burtica, indiferent a cui o fi. Si cind colo vad ca iese la suprafata o critica a unor femei la adresa altei femei.Chiar ma intrebam ce copii au cele care-o critica atita pe Carina fara macar s-o cunoasca f bine, banuiam ca baieti si se pare ca asa e...chiar ca nu mi-as dori asemenea cuscre.
Si chiar ca e plin de prejudecati la subiect si si de ipocrizie, ca eu pe acest DC pe unde-am citit, se clameaza de catre mame ca toate vor fericirea copilului lor, fie ca acesta va alege sa fie gunoier sau se va revela homosexual etc,ca vor fi de acord cu deciziile si alegerile copilului, el sa fie fericit, si iata ca puse in fata unei situatii care li s-ar putea intimpla si lor, adica fiul sa iubeasca o femeie divortata cu copii, iata ce iese...Adica hai ca se mai admite ca barbatul sa fie mai tinar ca femeia..dar ca sa mai aiba si copii......Adica o femeie divortata si cu copii nu are dreptul sa-si refaca viata, sa mai fie iubita, care-i pb? Ce-ati sarit asa toate cu 'legatul' asta, pai toate soacrele de cind e lumea invoca asta, ca femeile vor sa-i 'lege' pe fiii lor! Nici nu ma gindeam sa va impresioneze asa acest 'legat'...
Din ce-a relatat Carina, mie nu mi s-a parut nici ca se bazeaza pe altii (dovada ca are datorii, deci parintii n-o rasfata) si nici pe partener, ea a devenit somera, deci a lucrat, n-a stat acasa, iar ca partenerul a contribuit si el cu ceva, asta e, doar s-a mutat la ea, nu e normal sa contribuie si el? Iar daca dispune de mai multi bani, de ce sa nu se bucure impreuna cu iubita si copiii de o iesire sau altele? De-aici si pina la o acuza ca-l vede pe el ca pe o 'punga cu bani' sau de a o acuza ca vrea sa-l 'lege' e cale lunga. Nu ma asteptam sa ginditi ca soacrele de acum 100 de ani. In lumea de-aici si de azi, eu vad la ordinea zilei familii recompuse si da, si barbati indragostiti de femei cu copii, nu-i nimic neobisnuit(in afara , poate , de faptul ca nu sint romani).
(Cit despre anticonceptionale, da, se intimpla,mi s-a intimplat la 41 de ani sa dea rateuri, si chiar nu-mi mai doream copii,chiar aveam deosebita grija, cind vedeam un carucior, treceam pe celalalt trotuar, nici nu ma pot uita la pozele cu copiii mei din perioada bebe, asa de greu mi-a fost, si cu toate astea se intimpla, daca nu eram maritata poate se zicea si de mine ca am vrut sa-l leg pe barbat.)
Numai bine, v-am lasat.
Tanti Zavaidoc spune:
Katya, si ca femeile au toate suflet de mame e o prejudecata Pacat ca din ipocrizie unele recunosc mai greu ca nu le plac copiii.
Si tot din ipocrizie oamenii aplica standarde diferite pe aceleasi situatii si comportamente.
Eu nu am inteles demersul initial al Carinei. Ce sens are sa intrebi pe forum daca sa ai sau nu un copil pe care deja l-ai conceput? Ca discutie pur teoretica, as fi inteles. Aici e insa vorba de o decizie foarte personala, cum au mai scris nu stiu cate persoane.
Si inca ceva: ma zgarie pe retina patetismele astea cu ´bebelusul din burtica´. Ce scop au, sa o sensibilizeze pe Carina sau sa o faca sa se simta vinovata? Nu am pus virgula inainte de sau, deci astea doua nu se exclud.
Cred ca am mai spus la un topic similar ca in situatii cum e cea a Carinei opiniile exprimate spun mai mult despre cei care le emit decat despre subiect in sine.
In final, dar nu in cele din urma- aici nu e o lupta pro life vs pro choice. Ambele pozitii au minusuri semnificative si deciziile cred ca se iau in functie de mai multe lucruri, nu doar in virtutea unui curent sau idei de principiu.
Katya spune:
Tanti Z., asa e, e o prejudecata ca toate femeile au suflet de mame, dar la sb au scris in principal mame.
De acord si cu 'bebelusul din burtica', e siropos spus, de altfel eu folosesc, tocmai din cauza apetentei romanilor pt diminutive, numai augmentative in viata reala, despre mine am zis mereu numai cu burtoaie, niciodata cu burtica, dar aici pe forum se zice cu burtica din ce-am vazut eu si parca nu suna bine cu bebelusul din burta, mai bine ziceam sarcina si gata.
Cit despre de ce a intrebat Carina pe forum ce sa faca ea cu sarcina, nu stiu, dar eu stiu ca mi s-a intimplat in viata sa nu stiu la un mom dat pe ce drum sa o iau si mi-am intrebat si eu prietenii: voi ce-ati face-n locul meu? Si ce mi-era cel mai greu sa aud, era : nu stiu, e treaba ta. Sigur ca era un raspuns corect, dar atunci, cind ti se intimpla ceva ce crezi ca te depaseste, ai impresia ca parerile oamenilor te pot ajuta sa iei o decizie.
Asa ca nu mi se pare ciudat ca cineva a deschis un sb de acest gen, de ce e forum cu de toate?
BalMascat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya .............. nici nu ma pot uita la pozele cu copiii mei din perioada bebe, asa de greu mi-a fost, si cu toate astea se intimpla, daca nu eram maritata poate se zicea si de mine ca am vrut sa-l leg pe barbat.) Numai bine, v-am lasat. |
nu stiu cat de relevant este ce s-ar fi zis sau nu, dar sa nu uitam ESENTIALUL, nu forumul a acuzat-o pe carina ca vrea sa-l lege pe barbat de ea, ci insasi BARABATUL ei. sunt vorbele pe care ea le-a pus pe forum ca venind din gura lui. orice alta speculatie e total irelevanta.
ce cred eu, sau tu...sau altcineva, dar e important ce gandeste el!!
carina a facut un avort inainte iar "bebele din burtica" nu a avut atata inseamnatate cat are cel de acum. de aici reiese ca poate fi foarte selectiva in gandire si mai ales in motivatie!
carina23 spune:
citat din mesajul lui BalMascat [quote]citat din mesajul lui Katya .............. nici nu ma pot uita la pozele cu copiii mei din perioada bebe, asa de greu mi-a fost, si cu toate astea se intimpla, daca nu eram maritata poate se zicea si de mine ca am vrut sa-l leg pe barbat.) Numai bine, v-am lasat. |
nu stiu cat de relevant este ce s-ar fi zis sau nu, dar sa nu uitam ESENTIALUL, nu forumul a acuzat-o pe carina ca vrea sa-l lege pe barbat de ea, ci insasi BARABATUL ei. sunt vorbele pe care ea le-a pus pe forum ca venind din gura lui. orice alta speculatie e total irelevanta.
ce cred eu, sau tu...sau altcineva, dar e important ce gandeste el!!
carina a facut un avort inainte iar "bebele din burtica" nu a avut atata inseamnatate cat are cel de acum. de aici reiese ca poate fi foarte selectiva in gandire si mai ales in motivatie!
draga mea, eu zic mai bine sa incerci sa iti schimbi profesia si sa studiezi dreptul poate poate vei ajunge judecator ca ai o satisfactie enorma in a judeca si diseca oamenii..dar tare mi-e teama ca si acolo concluziile tale vor lasa de dorit, caci ce am scris eu si ce ai inteles tu din viata mea si din postarile mele sunt asemanatoare cu coada vacii si ..stampila primarieisi cu asta chiar ca nu iti mai raspund, nu ai decat sa te judeci singura ar fi cel mai bine zic eu, orice vei mai scrie pentru mine va fi egal cu 0 ca vine din partea unei persoane de la care chiar nu am nimic de invatat:)
Katya spune:
Pai ea daca chiar avea intentii ascunse, tocmai ca nu ne relata ce-a zis barbatul, nu? Ea a spus totul asa cum e,n-a prelucrat nimic, dimpotriva, parca voua din afara va e mai frica de o asa situatie decit ii e ei frica de situatia in care e. Mie mi se pare ca spune drept, nu-mi pare vreo profitoare: o cred ca s-a intimplat sa se indragosteasca, sa aiba o relatie bazata pe iubire si sa apara o sarcina chiar nedorita iar femeia sa fie rupta intre dorinta de a fi totul ca inainte si sentimentul ei de mama careia nu-i vine usor sa renunte la sarcina.
De-aia ziceam eu de mamele de la subiect, pt ca pt mine e una ca o femeie fara copii sa faca avort , si altceva e sa fii deja mama si sa decizi ca nu mai vrei copii si asta e, pe unul/unii il/ii pupam si pe altii la dr cu ei, pt mine asta e de neconceput.
buflea spune:
citat din mesajul lui andacos Situatzia este extrem de "la suprafatza"vazuta/discutata de forum!Aici se discuta despre avort(90%din postari la asta se referea)insa ,eu zic ca nu doar asta ar trebui sa se vada ,ci si alte detalii! |
Exact ... si pe mine ma surprinde cum sunteti de acord cu "pedeapsa" pe viata a unui om care in ultima instanta are aceeasi vina in aceasta problema ca si celalat partener. Cum adica nu conteaza "drepturile si dorintele partenerilor" intr-o relatie ?
Nu e vorba numai de pensie alimentara ...poate omul ala chiar are constiinta si vrea sa-si creasca copilul, vrea sa fie alaturi de el, dar nu acum. O pensie alimentara nu absolva pe nimeni de indatorirea de parinte ... Poate chiar are ceva dubii in legatura cu aceasta relatie si nu e pregatit ca aceasta partenera sa fie deocamdata mama copiilor lui ... ce va determina sa-l eliminati asa din aceasta situatie dar sa ii puneti in carca o povara pe viata ?
Apoi, copilul ala - de ce sunteti atat de permisive pentru el in a trai fara tata ci doar cu pensia alimentara ? Pai atat ii trebuie unui copil sa creasca ?
Dupa cum a decurs discutia asta, eu tind sa ii dau din ce in ce mai mult dreptate soacrei ... parintii sunt si vor ramane parinti si cand noi vom avea 80 de ani si o sa aiba mereu o opinie si au dreptul sa fie nemultumiti de deciziile noastre ... intelepciunea lor (si a noastra ca viitoare soacre) trebuie sa stea in moderatie.
Controlul parintesc se pierde la un moment dat dar sfaturile si bunele intentii nu dispar niciodata. Asa cum ne rezervam dreptul ca la necaz sa ne intoarcem la parinti si sa primim ajutorul lor, asa trebuie sa acceptam si parerea lor fie ca pare invechita, enervanta, sau ca o urmam sau nu.
Mama acestui baiat are toate motivele de ingrijorarea, pentru ca viitorul lui pare foarte complex de la o vartsa foarte frageda ... mai mult, daca El, baiatul ar fi impacat cu aceast lucru situatia ar fi mai usor de acceptat, dar pare ca este tarat cu forta in aceasta conjunctura, pe care el insasi nu si-o doreste. Ca si actiune pracatica, soacra nu poate face nimic ... ca dovada, de 4 ani ei sunt impreuna, el s-a mutat la ea ...etc si e normal sa fie asa, soacra nu are nici un drept sa faca ceva. Dar daca va puneti in situatia ei, cand vezi ca copilul tau pare ca ia niste decizii nu tocmai favorabile viitorului lui, nu prea poti sa taci, macar sa ai constiinta impacata ca l-ai avertizat.
buflea spune:
citat din mesajul lui BalMascat concluzia mea, ai simtit ca pierzi teren si te-ai gandit la singura posibilitate care l-ar tine langa tine: un copil. daca nu ai fi premeditat totul, ai fi fost demult la facut de avort, cum deja ai mai facut, fara scrupule!!! si el simte acelasi lucru. |
Se contureaza o versiune posibila ... daca prima data ai facut intrerupere de ce nu ai tine si acum cont de dorinta lui ? Ca in definitiv el nu a spus, nu vreau copii, a spus "nu acum", mai tarziu, cand conditiile din jurul relatiei noastre sunt mai favorabile. Nu mi se pare ca ti-a cerut nimic "imposibil" ...
mariuta spune:
citat din mesajul lui buflea Nu e vorba numai de pensie alimentara ...poate omul ala chiar are constiinta si vrea sa-si creasca copilul, vrea sa fie alaturi de el, dar nu acum. O pensie alimentara nu absolva pe nimeni de indatorirea de parinte ... Poate chiar are ceva dubii in legatura cu aceasta relatie si nu e pregatit ca aceasta partenera sa fie deocamdata mama copiilor lui ... ce va determina sa-l eliminati asa din aceasta situatie dar sa ii puneti in carca o povara pe viata ? Apoi, copilul ala - de ce sunteti atat de permisive pentru el in a trai fara tata ci doar cu pensia alimentara ? Pai atat ii trebuie unui copil sa creasca ? Dupa cum a decurs discutia asta, eu tind sa ii dau din ce in ce mai mult dreptate soacrei ... parintii sunt si vor ramane parinti si cand noi vom avea 80 de ani si o sa aiba mereu o opinie si au dreptul sa fie nemultumiti de deciziile noastre ... intelepciunea lor (si a noastra ca viitoare soacre) trebuie sa stea in moderatie. Controlul parintesc se pierde la un moment dat dar sfaturile si bunele intentii nu dispar niciodata. Asa cum ne rezervam dreptul ca la necaz sa ne intoarcem la parinti si sa primim ajutorul lor, asa trebuie sa acceptam si parerea lor fie ca pare invechita, enervanta, sau ca o urmam sau nu. Mama acestui baiat are toate motivele de ingrijorarea, pentru ca viitorul lui pare foarte complex de la o vartsa foarte frageda ... mai mult, daca El, baiatul ar fi impacat cu aceast lucru situatia ar fi mai usor de acceptat, dar pare ca este tarat cu forta in aceasta conjunctura, pe care el insasi nu si-o doreste. Ca si actiune pracatica, soacra nu poate face nimic ... ca dovada, de 4 ani ei sunt impreuna, el s-a mutat la ea ...etc si e normal sa fie asa, soacra nu are nici un drept sa faca ceva. Dar daca va puneti in situatia ei, cand vezi ca copilul tau pare ca ia niste decizii nu tocmai favorabile viitorului lui, nu prea poti sa taci, macar sa ai constiinta impacata ca l-ai avertizat. |
pai ca un copil sa traiasca, trebuie in primul rand sa se nasca, si asta nu tine de permisivitatea tertilor, ci exclusiv de dorinta MAMEI de a lupta pentru el. Iar daca partenerul are o pata pe creier si dintr-un motiv sau altul nu realizeaza importanta copilului, eu una nu i-as respecta parerea. Nu m-as face partas cu el la un lucru pe care il consider fundamental gresit - cum e avortul. Tocmai pentru ca sunt mai matura si deja mama, nici nu as discuta problema, ci mi-as vedea de drumul meu. Daca e un om bun, in final va intelege si nicicum nu va regreta. Daca nu, asta este.
Din perspectiva mea, mickyy a procedat corect, desi zice ca nu se lauda. Da, uneori e poate mai bine sa devii isteric ca sa ti se auda vocea (in probleme vitale).
Si iarasi din perspectiva mea, fericirea nu inseamna confort ci incercarea de a infaptui binele, de a actiona cu dragoste, in cazul acesta fiind protejarea copilului.