el vrea sa fac avort,,ce sa fac??

el vrea sa fac avort,,ce sa fac?? | Autor: carina23

Link direct la acest mesaj

bun gasit dragi mamici,o sa incerc sa va descriu povestea mea pe scurt..am fost casatorita si abandonata pentru o alta femeie cu tot cu doi baietei frumosi si sanatosi care sunt la scoala primara. De patru ani Dumnezeu mi-a oferit o a doua sansa si l-am intalnit pe el, care a avut grija de noi asa cum a putut el mai bine si care mi-a aratat si mie pentru prima oara cum e sa iubesti si sa fii iubita cu adevarat. Problema e alta, am descoperit de putina vreme ca sunt insarcinata, eu tocmai mi-am pierdut locul de munca iar el cu putin timp inaintea mea...pana sa descopar ca sunt insarcinata ne propusesem sa migram in alta tara in speranta unui trai mai bun pentru noi si pentru copiii dar cum pe nicaieri nu-i roz.. oricum eram dispusi sa incercam insa am aflat cu stupoare ca sunt insarcinata si nu imi explic cum pentru ca ne-am protejat...:(el imi spune sa renunt la sarcina pentru ca asa ne-am termina toti iar eu nu prea vreau...el nu a mai fost casatorit si nici oopiii nu are..ma simt ca intr-o cusca fara iesire, nu am cu cine sa vorbesc va rog sa ma ajutati cu un sfat, o vorba, va multumesc, carina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu poti lua hotararea la sfatul altora.
Discuta cu partenerul tau problema pe toate fetele, spune-ti punctul de vedere si, in momentul in care esti convinsa ca cea mai buna solutie (sau cea mai putin rea...) se contureaza, mergi pe ea, pana in panzele albe, pentru ca e cea mai buna treaba pe care sa o faci.
Vei primi sfaturi in ambele sensuri, dar adevarul este ca toti te sfatuim din prisma vietii si credintei noastre. Asa ca nu-i corect sa aplici ce-i bun la altul intr-o situatie ca a ta.
Bafta!

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Foarte bine ti-a raspuns Rufus.
Acum iti spun si eu parerea mea.Ai o viata in tine,care creste.Deja ii bate inimioara.E un omulet in miniatura.De fiecare data,cand am fost la ecograf sa-mi urmaresc sarcina,inca de la primele saptamani am observat cat de perfect poate fi acel omulet.Si cata emotie si bucurie iti poate aduce.Spui ca de curand nu mai ai servici,nici tu,nici el.Poate totusi reuseste sa-si gaseasca ceva,si tu sa-ti platesti contributiile la stat,astfel incat sa iei indemnizatie.Daca voi va iubiti,inseamna ca a fost rodul iubirii voastre.Si daca zici ca e asa de bun cu voi,atunci de ce nu-si doreste copilul?Din cauza banilor???
Cate saptamani de sarcina ai???
Sper sa gasesti solutia buna,pentru ca un avort te poate marca toata viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris_2009 spune:

Mai bine decat Rufus nu putea raspunde nimeni, insa eu imi doresc sa-ti scriu cate ceva. Nu stiu daca ai mai trecut printr-o experienta asemanatoare, insa eu am trecut o data si asta va fi cel mai mare regret al meu pana voi muri. Nimic nu e intamplator in viata si Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti tu sa duci. In acelasi timp, daca nu ai sustinerea lui va fi foarte greu dar poti avea surprize si aici.....e o decizie ffff greu de luat insa eu am vrut doar sa-ti spun ca eu nu sfatuiesc pe nimeni niciodata sa faca un avort. Mai ales ca nu ai fost iresponsabila la capitolul asta. Eu una daca as putea intoarce timpul inapoi....n-as mai lua decizia asta niciodata.

Multa bafta iti doresc, curaj si sa te ajute Dumnezeu sa iei decizia cea mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

oameni buni, sfaturile sunt frumoase si bune in teorie.

practica ne omoara.

nu putem trece cu vederea urmatoarele date ale situatiei prezentate de carina:

familie cu doi copii scolari.

ambii soti fara loc de munca, stiti foarte bine cu totii care este situatia economica si cat de greu se gaseste in ziua de azi un loc de munca cu un salariu decent. nici in strainatate nu mai umbla de mult cainii cu covrigi in coada, daca nu ai pe cineva acolo sa te ajute pana te pui pe picioare, e foarte greu sa-ti gasesti job, locuinta, sa inscrii copiii la scoala (alt soc si pentru ei). daca muncesti la negru, nu beneficiezi de asigurari sociale, asistenta medicala, poti fi chiar trimis inapoi in tara de origine.

nu mai pomenesc faptul ca in ziua de astazi nimeni nu angajeaza o femeie insarcinata, iar dupa ce nasc si vor sa revina la munca, multe mamici se trezesc date afara sub un motiv sau altul. asadar, din start, carina nu prea are sanse de a-si gasi un job, doar prin forte proprii, care sa-i permita sa lucreze cateva luni fara sa-si puna sarcina in pericol, si sa aiba si un salariu cat de cat decent. iar daca nu are vechime suficienta, mi se pare ca nici nu poate primi indemnizatia dupa nastere (insa nu sunt foarte sigura de acest lucru, poate ne ajuta cineva cu informatii corecte).

in plus, vine iarna, asta inseamna facturi consistente la intretinere/caldura/gaze/lemne (nu stim daca autoarea locuieste la bloc sau la casa).

sunt 4 guri de hranit, de imbracat, din ce ? din 2 ajutoare de somaj (daca le vor lua si pe acelea, depinde daca au vechimea necesara/se incadreaza in conditiile de acordare) si 2 alocatii mizere ?

carina, pe voi va poate ajuta cineva, dpdv financiar sau sa va gaseasca un job ? ati reusit sa economisiti ceva, care sa va puna la adapost macar cateva luni, pana va gasiti un nou job ?

nu cred ca cei care o vor sfatui sa pastreze copilasul isi vor da acelasi interes mai tarziu, de a sustine aceasta familie dpdv financiar sau material (hainute, hrana, jucarii, rechizite, etc.).

e viata lor, sunt adulti responsabili, impreuna vor discuta si vor stabili care este cea mai buna alegere pe care o pot face, in circumstantele actuale.

sincer, ca o parere personala, care poate fi eronata desigur, eu cred ca autoarea a luat cumva o decizie sau e pe punctul de a o lua, insa vrea sa se asigure ca nu greseste, ca si altii gandesc la fel.

viata iti ofera multe situatii neasteptate, cand esti nevoit sa iei anumite decizii radicale, sa faci niste alegeri. aceste decizii nu pot fi luate in pripa, sub impulsul momentului sau sub presiunea altora...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina23 spune:

multumesc tuturor pentru raspunsuri..ce sa va spun chiar azi am fost sa vad daca beneficiez de somaj si mi s-a spus ca da, ar mai ramane el sa isi gaseasca un loc de munca, dar desi are studii superioare e la fel de greu ca unul fara..dpdvf ce sa zic ar fi ai mei care nu snt bogati dar nici saraci lipiti numai ca daca ar auzi de sarcina nici nu ar concepe sa mai fac un copil ei abia abia s-au obisnuit cu ideea ca dupa divort sunt si eu indreptatita sa imi refac viata,,si ar mai fi mama lui care are o situatie chiar foarte buna financiar,el e singur la parinti, dar cum nu ma suporta( crede ca fiul ei e cel mai bun si mai frumos din lume;))) nu ca nu ar fi frumos dar stiti cum e cu lauda de sine..si care daca ar auzi de bebe cred ca ar innebuni de-a binelea..hainute am,lapte ii voi da de la san, nu stiu ma gandesc ca peste vreun an pana va incepe si bebe sa ceara e ceva timp sa se puna si el pe picioare ca are multe calitati sa reuseasca sa aduca un salariu ok zic eu..eu am mai facut asta si stiu ce inseamna si fizic si psihic si numai gandul sa merg pe masa aia a mortii ma ia groaza parca nu ma vad acolo, desi ma simt singura, fara niciun sprijin moral,fizic nu sunt deloc bine din cauza sarcinii,el tot incearca sa ma traga inapoi si sa ma faca sa cred ca daca pastrez sarcina o sa avem o viata groaznica, o sa murim de foame o sa suferim cu totii, si ca poate din cauza lipsurilor o sa ajungem la certuri si poate la despartire,,de parca asa suntem plini de bani si de realizari pe plan financiar..in fine, am 7 saptamani de sarcina ca mi-am amintit ca m-a intrebat cineva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

asta e o hotarare pe care s-o luati voi doi. sau tu, dar daca hotarasti singura trebuie sa-ti asumi decizia in intregime.
pe aici vei auzi tot felul de pareri, e usor de spus orice cand esti deoparte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Auzi, Carina, eu zic sa te gindesti bine la ceea ce rei sa faci. Ce zice d-na soacra n-ar trebui sa atirne in balanta. Importnati sunt copiii tai si sotul tau; restul e accesoriu.

Ce sanse ai sa-ti regasesti de lucru o vreme ?
Ce virsta ai ? Ai vorbit cu un medic ?

Nu te grabi, gindeste-te bine, mai ai citeva (2) saptamini sa te decizi.
Hai curaj !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui carina23

el tot incearca sa ma traga inapoi si sa ma faca sa cred ca daca pastrez sarcina o sa avem o viata groaznica, o sa murim de foame o sa suferim cu totii, si ca poate din cauza lipsurilor o sa ajungem la certuri si poate la despartire

Auzi, da' masculii isi doresc urmasi...cum de asta al tau nu e mandru de "ceea ce poate"?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Mie mi se pare ciudat ca un barbat care accepta doi copii din alta casatorie nu-l accepta tocmai pe al lui.
Cum se intelege cu baietii tai? Cei mici locuiesc cu voi? Cum se comporta cu cei mici? E ca un tata pentru ei sau mai rece?

+25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Rational e greu.
Viata m-a invatat ca de multe ori rationalul ramane praf in vant si tot ce mai conteaza sunt oamenii.
Daca sufletul tau (as spune instinctul) iti spune ca doresti acest copil asculta-ti instinctul.
Din punctul meu de vedere, votez pentru viata. Intotdeauna au existat solutii daca s-a dorit cu adevarat! Intotdeauna!
Dar este opinia mea.
Nu mi-am programat copiii, au venit asa... si au ramas. Imi este imposibil sa vad vreun alt sens fara de ei desi au venit neprogramati.
Si daca maine ar fi sa am un alt copil as fi la fel de fericit. Dar este opinia mea.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput