Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(123)
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui seidana
Ionela i-am pus 1/3 si nimic... si sigur e discomfort de la constipatie nu mi-i se pare ... ![]() Stiu ca nu e constipatie ca nu sunt bobite.. insa cum sa ii zic? Cea mai fericita ![]() ![]() |
Calm... a nu iese la comanda
![](icon_smile_blush.gif)
Despre disconfort... na... poate fi si altceva nu doar constipatie. Stii si tu acum ce burtica sensibila au. Oricum, mai asteapata
![](pupic.gif)
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alayna/alayna.jpg)
alayna spune:
Ionela ,ma doare cand o vad cum cauta sanul , ma face sa ma simt o mama rea ca nu o hranesc ,dar nici nu vreau sa-i dau LP ,am mai scris aici ca doctorii mi-au interzis totusi sa alaptez (hep B) si totusi am inchis ochii si am ales sa alaptez la risc !!
Dupa ce am luat cu greu aceasta decizie,nu vreau tocmai sa cedez sa-i dau suplimente ,nici macar acest ceai de fenicul.
Ea imi explicase ca va avea loc un puseu de crestere intre 10-14 zile ,va cauta sanul,va plange si va parea ca nu e satula ,mi-a zis sa fiu tare ,sa nu ma sperii si sa nu fug la cutia cu LP cum fac alte mamici .
Ma aenerveaza la culme ca dimineata curge laptele pe haine ,fara sa ating macar sanul ,iar seara sunt goi !!!
Dimineata o alaptam de la un san si curgea pe pantalonasii ei lapte din celalalt san ,eu credeam ca a facut pipi si nu i-am pus bine pampersul ,sotul ma incurajeaza numai cu : ai lapte ,stai linistita !!!
Dar seara mor de ciuda ,trage de cateva ori ,e nervoasa,suge pumnul,degetele ,mai prinde si paturica si o baga in gura ,ma doare cand o vad asa,ce sa-i fac ??????
Despre cap,nu stiu ce sa zic ...si mama mi-a dat de grija sa n-o culc pe spate cu fata in sus ,ca e mica ,poate regurgita si ...na.......
O culc cand pe dreapta cand pe stanga ,si-i pun o pernuta mica in dreptul burtii sa nu vina pe burta si o pernuta mica la spate .
O tin numai infasata cand doarme ,prea mult nu se poate misca .
Sei , am inteles ca e periculos pe spate ,vom mai astepta un pic sa crestem
Lena ,fata doarme ,am pus-o acum pe pat sub ochii mei pe spate cu fata in sus si capul tot se duce ba spre stanga ba spre dreapta ,nu-i sta cu privirea in sus
Ce intrebi tu ,intrebam si eu ieri : pupilele astea bata-le-ar vina ,si mie mi se pare ca una e mai jos decat cealalta sau una spre stanga si alta spre dreapta ,unoeri nu e intotdeauna asa. Azi am intrebat moasa si cica e normal ,bebele vede numai umbre acum ,dar daca nu se regleaza pana cand merge la gradinita ,sa mergem la un oftalmolog
Aaaaa....si la mine e ffffffffff agitata in somn de cateva zile , scanceste des,se screme prin somn,se inroseste ,scoate zgomote ciudate fff dese (cam la 5 secunde) si mi se pare ca nu doarme adanc
Tot moasa imi spunea azi ca e de la durerile de burta
Ce intrebi tu ,parca o descrii pe fata mea ,tocmai am vazut ca e si o zi diferenta intre ele
Eu mananc orice ,nu ma abtin de la nimic ,chiar daca o fac fata tot are colici ,am incercat si nici un rezultat
Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LenaC/LenaC.jpg)
LenaC spune:
Alyana, cred ca noi azi am fost in puseu, ca de la 12 la 3 a papat de vreo 4-5 ori, numai o puneam in pat si umbla cu gurita. Culmea este ca ea singura lasa sanul si eu chiar de o mai invitam la masa nu vroia
Nu te mai alarma cu sanii goi, chiar daca sunt moi eu cred ca mai iese lapte, dupa cum spunea Ionela lapticul se produce cand alaptezi. Mai mult contact piele pe piele si 200% zen. Si ce mi se pare important sa nu o pui cand e agitata la san. Sa incerci sa o calmezi, in plus sa faci masaj la sanii inainte
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inezluiza/inezluiza.jpg)
inezluiza spune:
Naseara fetelor ce tot ziceti voi acolo de dormitul pe spate mie aici sora medica ma sfatuit sa o culc doarcpe spate in patut din cauza mortii subite a sugarului eu am intrebat daca e ok macar cand e langa mine in pat daca doarme intr-o parte ai a spus ca da dar in patut singura tre sa fie pe spate neaparat si inca nu a tinut niciodata capusorul indreptat in sus doar in stanga si in dreapta asa ca nu mie frica ca sa-r ineca in cazul regurgitari
si eu sunt de acord cu ea cu dormitul pe spate
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inezluiza/inezluiza.jpg)
inezluiza spune:
Si eu stau bine cu kg la fel ca la iesirea din spital am zis ca ma apuc de zumba saptamana asta da deh cine a avut timp sa speram ca de sapt viitoare si mie o ciuda pe mine de mor toate prietenele imi spuneau " sa vezi ce slabesti cand alaptezi " poate inca nu a inceput alaptatul sa arda grasimile
avem decat 7 sapt e o vorba rabdare si tutun
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/loredanar/loredanar.jpg)
loredanar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui seidana Zubi... nu esti unica si eu m-am si ma ingras.. uneori slabesc cate un kg, in 3 zile il pun la loc.. tot asa mergem 2 pasi inainte si 3 inapoi.. deocamdata sunt la + 1 kg fata de cum am iesit din spital.. ![]() Cea mai fericita ![]() ![]() |
eu am 5 kg sub greutate de dupa nastere, dar de aici vad ca nici nu mai cobor. si eu mananc GROZNIC de prost. in timpul sarcinii am mancat tare bine, sanatos, organizat, rar am pus gura pe vreo prostioara cu E-uri. acum mananc numai porcarii. fructe nu (mai mancam cate o banana dar de la constipatie nici de astea nu mai iau), legume doar preparate si nici astea prea multe, lapte nu, iaurt nu... nici nu stiu de unde am lapte...
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LenaC/LenaC.jpg)
LenaC spune:
Lori si eu am 5kg sub greutatea de inainte de nastere :), ca am mai pus un kg de cand am revenit acasa. Mananc bine, k o sapt a venit mama si a facut bunatati, apoi soacra mea, am duso bine , chiar mai bine mananc decat in sarcina.
Se si vede... pitica mea a luat 510 gr in 2 saptamani. Am fost azi la controlul de la 2 saptamani si totul e bine
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Hayat_Kh/Hayat_Kh.jpg)
Hayat_Kh spune:
buna fetelor!
Imi cer scuze ca nu am mai intrat de mult, insa bebe meu este foarte agitat in ultima perioada. de o saptamana si ceva imi sta 90% din timp in brate , pentru ca imediat ce il pun jos imi varsa atat de rau de ii da si pe nasuc si se ineaca. de-abia reusesc sa il restabilizez, dypa ce ii aspir in disperare lapticul din nasuc cu pompita. i-am luat si lp antiregurgitare si nu prea vad msare branza, ca ameliorare, poate doar la scaun ca a inceput sa aiba msai des si fara sa fie ajutat. in rest la fel. si-l tin in pozitie verticala si cate 1 ora si ceva si tot degeaba. aseara si azi dimineata au fost doua dintre cele mai urate momente. aseara la baita a aspirat putina apa pe nasuc, dar si-a revenit si apoi la masa a vomat imediat dupa ce a mancat intr-un jet puternic si lung laptele //papase 120ml. azi dimineata la 4 s-a trezit in plans ca avea nasul infundat si imediat dupa ce l-am aspirat a regurgitat(avea 4 ore de la ultima masa), de iar nu a mai respirat vreo cateva minute..mi se albastrise tot..i-a facut sotul respiratie gura la gura sa-si revina. azi toata ziua mi-a plans....in seara asta harcaie pe piept si are mucisori.plange disperat cand nu poate respira din cauza nasului infundat.nu mai stiu ce sa fac,,, sunt in pragul disperarii.....de dormit....ce sa mai...
vinerea trecuta i-am spus pediatrei de toate ASTEA si a zis ca e normal sa mai dea afara si sa se mai inece din cand in cand si cu nasul...sa-l aspir cu pompita si ser fiziologic si sa nu folosesc batista bebelusului ca e prea devreme pt el, dar uneori pompita asta nu are nici un efect.....
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva??? am nevoie de sfaturi ...ca morrrr....
imi cer scuze pt greseli, dar sunt cu el in brate intr-o agitatie continua...plange, varsa.....se linisteste si iar de la capat...
Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/May3/May3.jpg)
May3 spune:
hayat
eu nu stiu ce sa zic, dar batista bebelusului eu o folosesc si a mea e mai mica decat al tau.
poate ar fi bine sa mai ceri parerea unui pediatru, daca zici ca varsa asa des.
te inteleg ca-i greu ca mie o data mi-a varsat si m-am speriat rau de tot, d-apai tu asa des.
of. ai grija.
eu sunt varza. e bolnava nepoata-mea si maamie a fost pana la 12 la ea si azi si ieri. si pitica mea s-a invatat in brate, sta cu okii cascati aproape toata ziua... cam refuza tzatzica. adica suge 10 min apoi se enerveaza rau de tot. probabil ca nu mai vine jet puternic... si plange de se albastreste... ii dau biba cu ce ma mulg, ce naiba sa fac... numai noaptea suge linistita... ziua face urat...
la multi ani rachel.
bine ai revenit lai.
nu mai stiu ce s-a mai scris.
noapte buna.
mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011
zebraroz.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Hayat_Kh buna fetelor! Imi cer scuze ca nu am mai intrat de mult, insa bebe meu este foarte agitat in ultima perioada. de o saptamana si ceva imi sta 90% din timp in brate , pentru ca imediat ce il pun jos imi varsa atat de rau de ii da si pe nasuc si se ineaca. de-abia reusesc sa il restabilizez, dypa ce ii aspir in disperare lapticul din nasuc cu pompita. i-am luat si lp antiregurgitare si nu prea vad msare branza, ca ameliorare, poate doar la scaun ca a inceput sa aiba msai des si fara sa fie ajutat. in rest la fel. si-l tin in pozitie verticala si cate 1 ora si ceva si tot degeaba. aseara si azi dimineata au fost doua dintre cele mai urate momente. aseara la baita a aspirat putina apa pe nasuc, dar si-a revenit si apoi la masa a vomat imediat dupa ce a mancat intr-un jet puternic si lung laptele //papase 120ml. azi dimineata la 4 s-a trezit in plans ca avea nasul infundat si imediat dupa ce l-am aspirat a regurgitat(avea 4 ore de la ultima masa), de iar nu a mai respirat vreo cateva minute..mi se albastrise tot..i-a facut sotul respiratie gura la gura sa-si revina. azi toata ziua mi-a plans....in seara asta harcaie pe piept si are mucisori.plange disperat cand nu poate respira din cauza nasului infundat.nu mai stiu ce sa fac,,, sunt in pragul disperarii.....de dormit....ce sa mai... ![]() ![]() ![]() ![]() vinerea trecuta i-am spus pediatrei de toate ASTEA si a zis ca e normal sa mai dea afara si sa se mai inece din cand in cand si cu nasul...sa-l aspir cu pompita si ser fiziologic si sa nu folosesc batista bebelusului ca e prea devreme pt el, dar uneori pompita asta nu are nici un efect..... ![]() ![]() S-a mai confruntat cineva cu asa ceva??? am nevoie de sfaturi ...ca morrrr.... imi cer scuze pt greseli, dar sunt cu el in brate intr-o agitatie continua...plange, varsa.....se linisteste si iar de la capat... ![]() Mami fericita de ![]() |
Hayat, mergi neaparat cu el la un gastroenterolog pediatru. Mie imi pare ssta o forma de reflux destul de urata. Eu spun ca e nevoie de tratament neaparat. Te cred ca esti la pamamnt cu nervii si e si normal... probabil ca si colicii agraveaza situatia...
Chiar daca maine e sambata, suna pediatrul si spune-i ca e grav, ca se ineaca... ca nu poate respira... si ca iti e tare frica....
Daca nu te asculta fugi la spoital la camera de garda cand mai pateste asa... macar sa ai un diagnostic cert
Aici despre refluxul normal( in sensul de comun si nealarmant) dar despre Boala de reflux gastro-esofagian. Ceva mici sfaturi( e drept ca e pt bebeii alaptati, dar nu asta e problema... informatia e corecta
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Ai grija de tine si de Razvan. Fruntea sus mamica puternica... nu te doboara pe tine o piatra atat de mica dupa ce ai trecut prin atatea. Chiar daca primeste diagnostic nu e grav... trece... in timp... si medicamentul ca va ajuta.
![](pupic.gif)
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)