Care e scopul gradinitei?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Darria, copilul meu a urmat exact traseul expus de tine, aceleasi imbolnaviri repetate, aceleasi 3 sapt acasa, gradi luni vineri o luam bolnava, etc.
Eu la sfatul pediatrului am redus la maximum expunerea la virusi, adica un an pauza colectivitate de orice fel, doar doi trei fetite cu care socializa, fiind foarte atenta sa nu bea/ stea foarte aproape de ele. Si am pus in balanta tot si am decis pa gradinita pana anul asta, cand a inceput scoala. Si crede-ma pe cuvant, copilul nu are nici o problema cu scoala , nici dpdv al materiei nici pe partea sociala, chiar daca a stat la "izolator" un an si ceva .
Astmul, daca ramane pe viata, e boala invalidanta din multe puncte de verere, crede-ma stiu ce spun, mama prietenei mele are astm, e pensionata pe caz de boala de la 39 de ani, abia plimba catelul pe scari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Flaviutza: multumesc pt. ca mi-ai impartasit din experienta voastra. Si copilul meu a fost la fel ca al tau, mai rebel si rezistent.
La fel mi-au spus si 2 alergologi, sa nu ajung sa repete clasa I din cauza absentelor. Oricum lucrez cu ea acasa. In schimb nu pot inlocui copii si nici nu am de unde sa-i aduc altii.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Darria, eu nu cred ca e o problema lipsa copiilor si colectivitatii timp de un an doi. vb din experienta unui parinte de copil cu astm bronsic. are timp sa socializeze toata viata. Mai nesocializata ramane daca acest astm capata forma definitiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui boticelina



In plus, in Romania, foarte multi parinti, prin atitudinea lor minimizeaza rolul educatorului (nu stiu cum sa ma exprim ca sa fiu corect inteleasa), nu-l respecta si asta submineaza si atitudinea copiilor fata de acestia.


Asa mi se pare si mie. Atitudinea asta porneste din gradinita si continua la scoala.

Cred ca de multe ori problema nu e doar la educatori sau profesori. Sunt convinsa ca exista si multi incompetenti sau persoane care si-au ales meseria asta pentru ca nu aveau alta solutie, pentru ca era comod, etc.
Dar si parintii patreaza niste frustrari sau fixisme, constientizate sau nu, pe care le transfera asupra copiilor.

Mie de pilda nu mi-a placut la inceput educatoarea copilului. Era un soi de antipatie viscerala, pentru ca femeia nu imi daduse niciun motiv de neincredere, ca sa nu spun ca era oricum devreme pentru impresii (asta se intampla a doua zi de gradinita).

Am realizat ca nu imi placea din cauza MEA. Eu stiam ca am avut si am niste ´bube´referitor la gradinita, din cauza gradinitei unde am mers eu. Nu a fost nimic deosebit, doar gradinita tipica a anilor 80 care mie nu mi s-a potrivit defel.

Acolo am avut o singura educatoare pe care am adorat-o. Era foarte tanara si foarte bruneta Si foarte blanda. Nimic in comun cu educatoarea fiului meu, foarte blonda si suedeza, nu prea tanara si cam autoritara.

Se pare insa ca intre ei doi a fost o chimie buna, pentru ca fiu-meu o adora si mereu spune nu ca merge la gradinita, ci la ea. Mai are si alte preferate, pe locurile 2 si 3, asa ca nu e o tragedie daca educatoarea ´lui´lipseste o zi.

Eu am incercat sa fiu cat se poate de deschisa cu ea, i-am spus ca am niste probleme nerezolvate cu gradinita ´mea´si ca imi fac griji pentru adaptarea copilului. De asemenea, i-am comunicat deschis ori de cate ori a fost ceva ce am considerat ca e bine sa stie, dar si ce am crezut ca nu e potrivit pentru copilul meu.

Suedezii nu au de obicei abordarea asta directa. Daca nu le convine ceva, doar ii sugereaza educatoarei si apoi suna la directoarea gradinitei sa se planga. Li se pare mai confortabil sa le rezolve altcineva problemele. E de inteles, oarecum, din punctul lor de vedere, pentru ca incearca sa evite conflictele.

Se pare totusi ca abordarea mea a avut succes si imi place sa cred ca am o relatie buna si directa cu educatoarea. Nu se fereste sa imi spuna daca observa ceva ciudat, ma intreaba ce se intampla daca e vreo schimbare de comportament, ma anunta de noile preferinte culinare ale copilului si imi spune si cand il cearta si de ce l-a certat. Certat inseamna ca ii face observatie, la modul: nu e bine sa scuipi-arunci cu mancarea-smulgi jucaria. Dar mi le zice pe toate. Sper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Flaviutza: ai dreptate. De aceea spuneam ca incerc cu acordul alergologului sa o duc la gradi.
In septembrie nu am dus-o deloc. A mers de la inceputul acestei luni(cu o saptam. de stat acasa: doar tusea dimineata, fara alte manifestari). La prima imbolnavire o retrag pt. tot anul de la gradi - recomandare alergolog. La jumatatea lunii noiembrie ajung la homeopat. Sa vedem ce recomanda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

din nefericire noi nu locuim in CT, asa ca marea o pupam cu noroc doar o data-n an, 10 zile.

partea a doua am si aplicat-o demult deja, copiii mei beau lapte de vaca de tara si oua proaspete de gaina de la tara, mancare din pasare de la curte. legume si fructe idem, din piata de la cei ce ii cunosc ca mici agricultori....nu stiu ce sa mai fac!!

ei au sectorul lor de rezerva in congelator, numai pt ei, noi adultii mancam din comert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Darria, ce mult ati tras cu racelile :( poate insa aveti noroc cu astmul si scapati pana spre 12 ani
Lia, depinde atat de mult de copil.
Si Giulia cu teren alergic de la 5 luni (rinite & co) a mers la program de 4 ore si am tras si noi cu raceli, bronsite, laringite multe, insa nimic grav. Cele mai nasoale sunt tusele spastice, insa au mereu efect combinatii de siropuri de tuse + aeriusul.
Nu am mers pe homeopate ca nu a fost cazul, la noi insa a facut miracol in grupa mijlocie mersul la Praid toamna si apoi primavara.
Efectiv nu stiu pe seama carui lucru sa pun ca a avut copila cele mai multe prezente la gradi, nu lua nimic imunostimulator (pt ca eu nu cred in ele).


_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Dorsilia, eu m-am chinuit mult cu unul din baietii mei din cauza polipilor. La un moment dat incepusem sa nu mai inteleg ce spunea. Stalcea litere, atat era de "infundat". Solutia propusa de medic: extirparea polipilor. Dupa operatie, in doua zile copilul a mers la gradinita. Dupa vre-o saptamana vorbea corect! E adevarat ca nu sunt o mama care la primul stranut sa tina copilul acasa, dar in 6 ani si jumatate de gradinita - la doi copii - nu cred ca au cumulat mai mult de 15 zile chiulite pe motiv de boala (cu tot cu zilele in care erau suspectati de varicela).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Daria: multumim Multa sanatate si voua.
Despre imunostimulatoare nici nu mai stiu ce sa spun. Unii medici mi-au spus sa nu folosesc, se administreaza degeaba(tot se imbolnaveste). Pe langa faptul ca trebuie avut grija la ce anume stimulez, sa nu ajung la boli autoimune.
Alti medici(alergologi/imunologi) mi-au spus ca au avut rolul lor, fara ele era mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Putem, va rog, sa revenim la tema initiala?

Mergi la inceput