Licurici de ianuarie-februarie 2009 (154)
Raspunsuri - Pagina 7
Selene_Bunny spune:
bebelusi, si Daria cara scaunul prin casa, unde vrea, si se catara unde vrea. Si ea a cazut, odata cu raftul de la bucatarie peste ea, odata in spagat, ca varsase apa pe jos, de mai multe ori pe scari, ca nu e atenta cum calca.
Uneori se loveste, alteori nu, insa minte inca nu s-a invatat. Daca nu as opri-o de fiecare data, s-ar catara si pe pervazul de la geam.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
miereamara spune:
Nu stiu de ce mamele care stau acasa au perceptia asta eronata ca daca mergi la servici esti mult mai relaxata:)), nu stiu daca se aplica la toata lumea dar eu cand prind o zi libera si apuc sa fac una alta ma simt muuuult mai relaxata...Ia sa vezi cum este cand dupa o zi de munca ajungi acasa si nu stii ce sa faci mai intai. Cateodata imi vine sa ma opresc la primul Starbucks din cale si sa zac acolo pana cand se face noapte:))) sau sa parchez masina in parcare la Walmart si sa trag un pui de somn.
Mi se pare stresant sa nu ai timp de nimic, sa fii in permanenta contra-cronometru, sa trebuiasca sa programezi totul (pana si timpul cu propriul copil) la sange astfel incat sa ajungi sa ai si mancare facuta, si curatenie si activitati si timp liber/etc.
Crezi ca eu nu gatesc zilnic sau nu strang in fiecare zi dupa Aidan? (lui ii ajung maxim 10 minute sa intoarca casa cu fundul in sus)
Ma trezesc in fiecare zi la 5.30 numai ca sa am si eu o jumatate de ora pt mine dimineata, sa-mi beau cafeaua, pt ca dupa aia incepe vartejul, nu vreau aia, vreau aia, fugareste copilul ca sa-l imbraci, ce vrei sa mananci? scoti exact ce a cerut din frigider si in momentul in care te intorci cu spatele sa iei o furculita, laptele, sosul de mere si iaurtul sunt pe podea:))(daca ai noroc si sunt numai acolo, altfel trebuie sa schimbi copilul din cap pana in picioare cu alte haine)
Si eu fac dus cu el, dar nu am nimic in baie la care sa poata ajunge, am pus totul in asa fel incat sa ii ofer siguranta maxima. In bucatarie la fel.
Tiny baby gator
Baby gator
Selene_Bunny spune:
Pai parca nu gateai zilnic, ci doar la sfarsit de saptamana...
Si la mine este programare maxima si chiar si asa nu am timp de mine aproape deloc. Cand mi-am luat cu fortza timp pentru mine, de am devorat sezonul 1 din "Gossip Girl", that raised some eyebrows, ca e ceva in neregula.
Lucrusoare de vanzare...
miereamara spune:
De unde si pana unde??
pentru Aidan gatesc in fiecare zi (cina).
Pentru noi o data la cateva zile, 3-4 feluri de mancare in weekend si apoi completam cu diverse chestii seara.
Tiny baby gator
Baby gator
Selene_Bunny spune:
Mie pentru doua lucruri mi-e ciuda:
1. Ca nu apuc sa fac diverse activitati cu ea. Daca tot am retras-o de la gradinita, i-am luat 3 caiete de activitati pentru grupa mica, sa lucram acasa, impreuna. Am sperat ca voi avea timp, dar nu am, poate doar sambata-duminica. Si nici ea nu are rabdare sa asculte instructiunile, sa urmareasca ce are de facut. Nu stiu cum de avea rabdare la gradinita, ca acasa nu are nici 10 minute. E in continua miscare, nici cand face pipi la olita nu sta linistita, isi framanta picioarele, iar cand vine vorba de mancat, nici nu mai vorbesc, de nu stiu cate ori am certat-o ca nu sta cuminte, sa manance si ea ca omu'.
2. Ca este dependenta de desene animate. Si cu asta ne-am certat, e in stare sa se uite ore in sir, chiar si la acelasi episod, i-a luat D. DVD-uri cu Strumfii, apoi toata ziua Strumfii, plus desenele de la Nick Jr.
La noi e 23:24 si e in vana, i-am facut dush, ca era uda leoarca. Iar eu iar ma simt rau, iar se invart toate.
Lucrusoare de vanzare...
bebelusi spune:
Miere ai dreptate, a fost cam drastica pedeapsa, m-am dus si i-am pupat talpitele de 100 de ori de cand a adormit, dar poate a inteles ceva, nu o sa faca asta zilnic stai linistita si nici saptamanal
Miere, eu nu zic ca mamele care stau acasa sunt mai stresate sau mai ocupate, eu zic ca mamele care stau acasa se confrunta toata ziua cu prostiutele facute de copii si mai cedeaza, stiu si eu cum e sa fie Vlad la gradi pana la 5, e parfum. Un alt avantaj cand mergi la serviciu este ca te mai deconectezi de la treburile casnice, mai razi cu colegii, mai ai o realizare pe plan profesional, mai ai o lauda pe plan profesional nu numai pe cel familial, etc.Eu la asta ma refer. Eu am mare noroc cu bijuurile, desi muncesc la ele de la 9 seara pana la 01.00 noaptea si la 06.00 sunt in picioare am mari satisfactii cand imi vad clientele multumite si cand le vad ca revin cu comenzi si chiar cu recomandari.
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
lisssa_ana spune:
salutare si de la noi.
asa e bebelusi, si eu cand merg la birou ca deconectez total. de abia astept sa vina ziua de miercuri cand pt mine e dumnica
.
si eu cred ca pedeapsa a fost cam aspra. eu stiu ca time out-ul e 1 min/an. in cazul nostru maxim 3 min.
selene, pai la voi e boierime curata, eu n-am stat de la 11-19 n pat niciodata. Daria ce a facut in timpul asta???
eu tot racita
, e a 3-a sapt. n-am fist racita atata timp toata viata
. noric ca copiii sunt bine.
Filip doarme tare rau, eu sunt cheauna de somn dar dimineata trebuie sa fiu in picioare ot ca vine terorista asta mica.
Azi am fist la o ferma, tare mult i-a placut. e din ce in ce mai simpatica, tantrumuri nu prea mai are, dupa ce a plecat mama s-a cumintit
. prea mult rasftat strica.
sanatate multa licuricilor bolnaviori
Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)
bebelusi spune:
stiu stiu ca am gresit, dar nu l-am tinut ca la colt, am povestit, s-a uitat la tv (nu il intereseaza), nici el nu a luat-o ca pe statul la colt, acolo plange
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Carmen_Marieta spune:
Salutare si de la noi,
noi suntem bine, gradinita ma ajuta foarte mult, saptamana trecuta am fost la sedinta unde directoarea si educatoarea ne-a sfatuit pe fiecare in parte cum sa lucram cu copii acasa.
Si la mine Stefan se mai catara, ii ia jucariile Elenei, dar am invatat sa ma controlez, am luat "persen" -pastilele alea sin plante care te mai linistesc si sa stiti ca daca trebuie sa-i spun sa nu se mai catere ca poate sa cada si sa se loveasca rau, de 100 de ori de 100 de ori ii spun. Am vazut ca daca sunt mai calma cu ei si ei sunt mai linistiti, vorbesc la plural ca deja si mandra se ridica pe mobile, trage de fire, si multe altele.. a reusit sa dezlipeasca de pe perete priza de la telefon.. e fortoasa.
Nu pot da sfaturi ca atat noi cat si copii suntem diferiti, numai ca eu am vazut pe pielea mea ca daca tip nu rezolv nimic..
nu mai ma stresez ca nu e ordine( luna) in casa , ca am hainute necalcate, ca nu fac aia sau aia, timpul liber il petrec cu ei. Stefan nu are stare sa stam sa invatam dar daca scot la imprimanta o plansa in 3 sau 4 exemplare( depinde daca participa si tati) si coloram toti, este entuziasmat, asa am reusit sa invatam culorile sa faca deosebirea intree rosu si grena, intre culorile deschise si cele inchise, sa invatam fructe si legume.. iar sa stiti ca Elena ne soarbe cuvintele. Aseara cantam cu Stefan "bate vantul frunzele" si la un moment dat a ridicat si ea manutele, doar pentru ca ne-a vazut pe noi.
Va las ca merg sa calc cateva hainute..![]()
Selene_Bunny spune:
lissa, eu sper ca n-ai fost ironica... Ca nu e niciun haz sa simti ce am simtit eu, ca mai ai putin si lesini si nu stii ce se va intampla cu copilul in timpul asta... Putin a stat cu buni, apoi m-am sculat eu, cum-necum, 30 de minute, i-am dat de mancare si am luat-o cu mine in pat. La 17 a venit Doru. Iar aseara mi-a fost iar rau, de-abia acum pot spune ca sunt in regula.
Lucrusoare de vanzare...