Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***354***
Raspunsuri - Pagina 26
Monnvas spune:
Matzagri, io - care-s in mainstream acum - zic ca mi se pare incorecta alegerea in sine, mi se pare incorect sa o pui pe fomeie sa aleaga, aia ori ailalta.
Cand ai de ales ca nu se poate fara alegere, inteleg, dar cand se poate sa le ai pe amandoua cu putina bunavointa, nu inteleg de ce sa trebuiasca sa alegi.
| Citat: |
| citat din mesajul lui pisigri Io cred ca intru in weekend pentru ca, la fel ca si Ana-Maria, as avea multe chestii de spus pe tema problemei Elei, doar ca nu sintem asa de apropiate ca sa imi permit sa imi dau cu parerea, si sint si contra curentului de opinie care vad ca s-a format deja. Spun doar atit: cindva, s-a facut o promisiune de impreuna la bine si la rau, etc; in acest context, nu mi se pare corect sa se ia in calcul renuntarea la familie pentru un loc de munca. Este o decizie majora, care influenteaza vietile a macar 3 oameni (ca sa nu punem la socoteala rudele sau prietenii), si mi se pare un pic incorect ca, pentru ca Ela e "mai de-a noastra" decit Dan (care nu scrie pe forum, chiar daca unii dintre voi va cunoasteti bine de pe la intilniri), ea sa fie indemnata sa faca ce vrea si sa puna mai presus de orice dorintele ei personale. Daca situatia ar fi inversa, daca Dan ar vrea sa plece si ea nu, am o banuiala ca indemnurile nu ar fi chiar aceleasi. Exista "the chance of a lifetime" dar eu nu cred in "the job of a lifetime". Astept rosiile, promit sa le citesc ! http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
inapreda spune:
Monn -sau altcineva
- faci capitol nou sau sa-mi dau drumul la vorba???
Asta-i frate cu "sa ridice mina sus cine nu-i prezent" ![]()
Mama lui Ian.
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Pisik06 Asta cu papucii a fost punctul pe i. Parerea mea este ca toate am gandit din papucii proprii, ba mai mult, din niste papuci proprii virtuali, pentru ca in momentul in care am fi puse in fata unei astfel de alegeri, nu stiu cate si-ar mai pastra parerea actuala, sangele rece, opinia transanta, etc. Mami de minune mica |
corect

!!normal ca fiecare reactionam pe moment altfel, asta a propos si de spovedania Biancai pe care clar o stiu impotriva bataii dar asa au fost circumstantele in aceasta dimineata, ni s-a intamplat tuturor sa ne scoata din sarite minunile noastre

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Eu as face cap nou dar nu pot
InaPreda, ce outfit ai ales pana la urma 
? abia astept pozele
Wkd viitor si eu merg la un cocktail oficial, tre' sa ma gandesc cu ce ma imbrac , little black dress probabil ![]()
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
anca_nicolae spune:
Mda...
eu nici nu sesizasem ca e vreun curent.. d-apoi 2 [unul pro si unul contra] :)))
Apoi..
1. am vazut ca nu prea s-a inteles esentialul din postarea mea, exceptie facand Monvas
. Esenta era [folosind un pic vb lui Mon]: nu cred ca Ela ar trebui sa aleaga intre job si familie.., din contra, poate folosi acest prilej pt imbunatatirea vietii lor de familie!
2. legat de cele 3 sapta, nu am zis ca sigur si-ar gasi Dan job, am zis ca ar vedea cum e treaba pe acolo, dar fiind acolo, nu de pe margine... si oricum, cine zice ca trebuie sa-si gaseacsa din prima dan job cu super salariu si oficial?
3. Legat de "bona", eu ma refeream la cineva din familie care ar fi dispusa sa fie "bona" acolo, avand in minte pe mama Elei, dar nu mai stiu dc mama Elei traieste si dc e pensionara sau nu... de aceea am scris pensionar/bona. Nu ma refeream sa plece Ianis in germania cu cineva strain!
4. Eu tocmai pt ca m-am pus in papucii Elei [cat pot, normal..] i-am scris parerea mea.
5. Nu as pune egal intre:
- job in afara, pt o perioada departe de familie
si
- nefamilist.
Sotul ramonei e nefamilist?
6. Eu chiar cred ca DACA amandoi s-ar hotarai sa mearga in acea directie, s-ar gasi solutii si pt Ianis, si pt Dan.. etc.
edit
7. nu sunt prea optimista, tocmai am scris ca dan seamnaa un pic cu mine, doar ca incerc sa nu ma dau batuta din prima
.
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
simplyana_m spune:
Salut!
Sanatate bolnaviorilor mari si mici!
Ela, imi pare tare, tare rau ca va aflati in impasul asta!
Sper sa gasiti o rezolvare rapida si multumitoare pt toata lumea! Eu vorbesc din postura de copilot, cea in care ar cam fi Dan acuma, si repet urmatoarele: in cazul in care decideti plecarea, NU e nevoie sa separati familia pt atata timp! Mie 6 luni mi se pare enorm de mult! La noi a durat o luna pana sa ne "reintregim" pentru ca ne-au lipsit si timpul de organizare (asta lipseste si la voi), si posibilitatile financiare, si ajutorul din partea firmei pt relocare (nu au asigurat nimic, nici hotel, nici chirie, bine ca au oferit un salariu in avans la inchirierea ap, salariu pe care l-au recuperat retinand din urmatoarele doua cate jumatate). Efectiv n-am mai avut bani si de avion in luna respectiva, si a trebuit sa asteptam primul salariu (care era deja jumate, cum am spus), ca eu m-as fi infiintat cu Luca imediat cum a avut Mimi cheia de la ap! Si am venit cu contul gol, cu palma'n fund, vorba aia, am adus din Ro doar doua genti de haine si calculatorul, intr-o casa goala si rece. Limba nu o cunostea niciunul din noi, copilul mic si firav (un an jumate), iar noi cazuti din luna (eu mai iesisem din tara doar pt 5 zile pana in Italia la niste prieteni, cu 2 ani mai inainte, si cu alta ocazie o tura de cumparaturi la Metro la bulgari
). Nu ne-am adaptat si nici nu ne vom adapta: nu vom ramane aici. Nu stim unde ne vom gasi locul, dar nici in Ro nu ne intoarcem (inca
). Mie imi e foarte, foarte greu aici. Nu am prieteni, cunostinte, sunt complet izolata social, faptul ca sunt casnica de mai bine de 3 ani (eu am stat acasa din luna 5-a de sarcina) m-a cam anulat si profesional. Nici posibilitatile materiale nu ne-au crescut, nici cariera Mimiloiului n-a luat avant, eu nu indraznesc sa-l impovarez pe el cu frustrarile si angoasele mele, el nu indrazneste sa se planga de faptul ca munceste foarte mult si se streseaza la fel de mult la job, s-ar odihni si el cand vine acasa, atunci cand noi sarim pe el, Luca cu joaca sau miorlaieli (dupa caz), eu nevorbita, cu ideile mele crete de peste zi si eventual cu ceva "chef de shopping" la supermarket, ca nu mai e lapte, ceapa, hartie igienica
, insa strange din dinti, aplica la joburi, face teste si depune cv-uri. Insa n-am regretat nicio secunda faptul ca mi-am depasit insecuritatile macar atat cat sa-mi sustin partenerul in eforturile lui de a ne fi NOUA mai bine. Chiar daca nu ne e. Si chiar daca nici n-o sa ne fie. TREBUIE sa tragem amandoi la aceeasi caruta, chiar daca unul mai tare si altul mai incet, macar avem aceeasi directie.
Mi se pare criminal de-a dreptul (acum risc eu niste rosii) sa nu accepti nici macar un compromis, si sa nu vrei nici macar sa incerci sa fii alaturi de jumatatea ta in a-si urmari visele! Ca aici nu e vorba de un job, e vorba de a emigra sau nu, ca nu cred eu ca Dan ar fi mai dispus peste 2 ani sa plece decat e dispus acum. Iar faptul ca acesta este cu adevart visul Elei, de implinire nu doar profesionala, imi este confirmat de faptul ca ea incepuse deja sa faca pasi in directia asta din momentul cand a inceput sa-i vorbeasca lui Ianis in germana. Nu cred ca e doar o oportunitate sau doar o toana sansa de a incepe viata pentru care isi pregateste deja puiul de ceva vreme, in intimitatea ei cea mai sincera de mama, si in putin timp pe care il aveau de petrecut impreuna. Si asta cu atat mai mult cu cat nu e vorba de combaterea unei directii, a unei dorinte, e mai mult un fel de pus de-a curmezisul pe drumul pe care Ela se afla deja. Un fel de taiat aripile in plin avant.
Nu, nu e o solutie plecarea ta, Ela, cu pretul destramarii familiei. Eu zic ca-ti permiti sa lasi sa scape ocazia asta, daca mai aveti nevoie de timp pt negocieri si pregatiri. Insa nu te resemna, nu-ti abandona visul, nu te lasa dezamagita, si lupta. Ca stiu ca esti foarte capabila. Iar voi 3 meritati toate eforturile din lume. Keep it steady, ca sa zic asa
! 
Ina, imi mentin aderarea la parerea Sabinei si votez cu Jambo.
Bianca
, sa nu mai faci
! Si nici Vladimir sa nu mai faca! Mai bine sa-ti cante ceva sa va impacati
!
Olga, voi toti sunteti foarte-foarte frumosi! Dar subscriu la parerea fetelor ca David se face si mai frumos pe masura ce creste! Lucru greu de crezut ca ar mai fi posibil 

! Ma bucur mult ca te-ai relaxat in legatura cu bb din burtica cea rotunda ca o minge 

!
Chatonel, bine ai revenit
! Sanatate Pogonicei! 
Petrean soferita, felicitari!
Acu sa intri mai des, sa ne povestesti pe unde ti-ai mai plimbat blondinii!
http://www.lucamic.blogspot.com/