Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***354***
Raspunsuri - Pagina 21
Gina2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Pisik06 Seara buna! Si daca tot am adus vorba de Pisic, sa mai inveselesc un pic atmosfera.La gradi se "studiaza" zilele astea familia si ne-a spus azi una dintre educatoare ca toti copiii stiu ca pe tati Ana il cheama Pisic, pentru ca Ana la intrebarile: cum ii cheama pe mami si tati raspunde invariabil Ioana si Pisic ![]() Mami de minune mica |

Calin, un baietel nazdravan si mamica lui
Gina2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui petrean hello fetele.. azi am fost si eu la sofat(cu hsband)..si sunt fericita, pentru ca mi-a spus"conduci super, nu ma asteptam"mai ales..avand in vedere ca eu am facut scoala pe un logan fara servo..fara nimic si eu am un opel astra caravan...ma bucur:))) Daca ar fi sa o iau maine de la capat, nu as schimba nimic la viata mea! |
BRAVOOOO!

inapreda spune:
'mneata tufete!
Las cafeaua; azi e tare de tot ca asa mi-a iesit da' nu-i rea!
Am fost cu Ianla control aseara (pentru bronsita, nu pentru eritemul feier; pentru ala, mergem luni) si nu l-a scos de pe antibiotic; mi-a spus ca are rosu in git, pe reteta scrie angina. Mada, fetelor acre aveti experienta 

cu brosno-, faringo-, laringo- va rog sa-mi spuneti daca e ok sa ia 10 zile antibiotic. Mi-a spus ca daca l-ar scoate acum de pe antibiotic, am lua-o de la capat. Ma stresi pentru ca si cremele lui pentru eritem sint cu antibiotic.
Acum Ian e la dus, tre' sa-i caut haine dar revin pe tema asta.
Vreau doar sa spun ca iar m-a impresionat Monnvas a noastra: mi-a placut ca s-a gindit ca lucrurile nu vor mai fi niciodata a fel pentru Dan si Ela, chiar daca ramin in Romania.
Of, Ela eu sint din aia "traditionalista", cu mentalitate romaneasca / ce spune ca un copil "tre' sa aiba si mama si tata"
dar nu ma gindisem la "detalil" subliniat de Monn! Sper...nu stiu ce sper
Sa fie bine 
PS. OLGA ESTI FRUMUSICA TARE; ESTI INALTA, NU SE VAD CELE 8 KG. SCuze caps
Ma bucur ca ai luat decizia de a te relaxa, pur si simplu; o sa ai un bebe 2 sanataos si extraordinar 

Mama lui Ian.
pisigri spune:
Andiaroro, condoleante !
Petrean, felicitari !
Olga, superbe pozele !
Restul desigur ca am uitat, ca m-am luat cu ginduri despre si spre Ela.
Nu stiu daca parerea mea o astepti, dar...eu o ofer 
Reactia lui Dan, de a-l lua pe NU in brate, este una puerila si orgolioasa. Dar ti trebuie sa te gindesti bine si sa iti amintesti cum ai pus problema cind a fost vorba sa te duci la interviu, cit de entuziast sau de "de acord" a fost el atunci. Poate ca decizia emigrarii ti-a apartinut in exclusivitate si lui i-a displacut faptul ca nu l-ai consultat? Poate el are aici in tara parinti sau alti membri de familie de care se simte foarte legat? (este cazul nostru, sotul meu si-ar dori mult sa emigram pt Ilinca, dar recunoaste ca nu crede ca ar putea sa ii lase pe ai lui singuri taman acum, cind sint batrini si neajutorati)
Desigur ca cel mai simplu este sa pui conditii, sa spui ori/ori, desi trebuie sa te gindesti si la faptul ca Dan isi asuma un mare risc facind asta. Nu stiu daca ar fi conditionat la modul asta, daca nu ar fi fost foarte sigur ca il iubesti si ca o sa tii cont de parerea lui. Cred ca nimeni nu risca ce are mai scump, copilul si sotia, decit daca crede in forul sau interior ca ...n-o sa piarda.
In ceea ce ma priveste - dar DOAR IN CEEA CE MA PRIVESTE, si astea cred ca sunt lucruri care depind de enorm de multi factori - eu nu ma inscriu in trend, cred ca as alege sa Pisilinca sa creasca alaturi de ambii parinti... Dar nici nu as renunta la ideea de a pleca fara sa fiu 100000% sigura ca Sotz nu ne va urma orice-ar fi.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
inapreda spune:
Pisigri, eu te-am mai citit spunind cite ai face/la cite ai renunta/peste cite ai trece cu vederea pentru ca Ilinca sa creasca alaturi de ambii parinti (bine, discutiile erau la modul impersonal dar eu "te-am citit" pe tine. Si eu gindesc/simt asa DAR mie nu mi se pare ok si mi-as dori sa nu gindesc asa; din pacate, sint ceea ce sint, fie ca-mi place au ba! 
Mama lui Ian.
inapreda spune:
Bai-ul meu: Jambo nu mai vrea sa ducem copilul la gradinita pentru ca:
-s-a imbolnavit rapid si perioada de recuperare i se pare prea lunga; adica luna asta a fost la gradi' 3 zile; daca luni cind mergem la control dr. ne spune ca nu-l putem duce nici saptamina viitoare, raminem cu 3 zile de prezenta pe luna octombrie. De aici, ajungem la punctul urmator:
-nu e "rentabil" financiar; adica lui nu i se pare ok sa platim "pe nimic"; coincidenta face ca directoarea m-a sunat taman ieri sa vada ce face Ian si a adus in discutie si o "reglare de conturi" DAR, in momentul in care am semnat contractul, stiam ca procedura standard asta este: se plateste lunar o suma fixa, indiferent de absente; si acest lucru ni l-am asumat (si eu si Jambo); inca nu i-am spus ce am discutat cu directoarea;
-GIARDIA; noua ne-a spus doctorita ca, atita timp cit la gradinita nu ni se cer analizele (macar exudat+copro si giardia), Ian se va reinfesta, PROBABIL din prima zi; in conditiile astea, e aiurea sa-i facem tratamentul cu Zentel care, asa cum stiti, e toxic hepatic. Dar nici nu-l putem lasa cu paraziti, numai asa, pentru ca e "la moda" si pentru ca exista parinti inconstienti.
Jambo ar vrea sa-l mai tinem acasa pina in luna mai. 
Eu l-as duce de marti, daca luni e ok la control.
El imi spune ca nu ma gindesc la binele copilului.
E drept, Ian a avut si schimbari in comportament dar nu stiu cit e de la gradi si cit e din cauza bolii. Acum e din nou "copilul meu perfect" ![]()
Pentru mine, argumentul care conteaza e cel cu giardia, adica / chiar mi-as dori sa stiu ca NICI UN COPIL nu are paraziti; sau, ma rog, nici un copil cu care Ian intra in contact.
Pe de alta parte, eu nu lucrez.
Am scris in graba si -poate de aceea
- n-am reusit sa sintetizez (pe principiul "lenesul mai mult alearga). Intrebarea mea este: VOI CU CINE VOTATI? 

Mama lui Ian.
Gina2008 spune:
Pai INA... si tu, si Jambo aveti dreptate. Oare nu gasiti o gradinita care 1) sa ceara analize copiilor inainte de a-i primi 2) sa nu va taxeze pentru toata luna daca il duceti doar 3 zile... Intreb. Ca eu nu stiu orasul decat din perspectiva de turist (si e fruuumooooosss!!!) 
In alta ordine de idei... cand a fost Calin odata cu raceala-racelilor (o infectie care a afectat nas/gat etc) dr. asta Iorgulescu pe care o tot laudam si eu, si Pisik, i-a dat lui Calin 14 zile tratament cu antibiotic! Si eu evident ca am zis ca pana acum i se administra antibiotic doar 5-7 zile. Si ea a zis ca erau "frectii".
Si acum am primit tratament cu antibiotic 10 zile. Ma rog, intai 7, apoi l-a prelungit cu inca 3.
Cu Zentelul, si in general cu orice medicament care poate afecta ficatul, stiu ca se administreaza Liv52 pentru protectie. Iar pentru stomac Biotics. In afara de asta... mai exista si niste protectii homeopate pentru ficat si se fac - daca gasesti un medic homeopat bun - cure de detoxifiere inclusiv dupa perioade mai lungi de administrare a Nurofenului (dupa o raceala mai nasoala). Si dupa vaccin...
Pisik06 spune:
Neatza!
INA, nu prea stiu ce sa zic. Pana la urma, sunt multi copii care sufera tot soiul de schimbari la intrarea in colectivitate. In cazul meu, daca ar fi fost sa ma iau dupa: perioada cat a tinut-o plansul si jalea la despartire (vreo 2 luni), transformarile (fund in sus, oboseala, maraiala), boli (din aprilie bolnava aproape non-stop), nu o mai duceam la gradi never ever. Dar eu am mers pe premisa ca sunt schimbari normale, ca beneficiile (socializare, dezvoltarea limbajului, invatarea de lucruri noi, etc) sunt semnificative si am continuat. E adevarat ca treaba cu giardia nu e ok, aici nu stiu ce sa te sfatuiesc. Stiu ca la noi la gradi anul trecut a fost angajat un laborator care sa vina sa ia exudate tuturor copiilor, pt ca se saturasera ei (personalul) de atatea boli si sa tot ceara parintilor exudate pe care nu le primeau. La noi in gradi in afara de behaieli si muci nu au fost probleme mari.
Astazi fetele noastre (Ana, Adela si restul copiilor desigur) sunt la Cei 3 purcelusi
, abia astept sa aud impresii - mai mult de la educatoare, ca de la Ana nu stiu ce o sa scot
In week-end nu mai plec din Bucuresti si, sincer, in afara de smotru, simt nevoia de ceva dragut si pt Ana gen circ sau ceva, o sa studiez oferta.
sa aveti o zi buna!
Mami de minune mica
Bianca2503 spune:
Neata,
sa ma spovedesc. L-am batut pe Vladimir. Nu tare. i-am tras la cur. De la 8.15 a inceput sa urle ca el vrea sa plece in pijamale si in picioarele goale. I-am explicat vreo 15 minute ca nu se poate, ca alea sunt pijamale ca dormim noaptea cu ele (lucur pe care il faceam in fiecare dimineata si il intelegea) Apoi i-am spus ca eu plec, ca trebuie sa ajung la birou si daca vrea sa vina cu mine bine, daca nu sa stea acasa, sa faca curat si si sa faca si ceva de mancare.
s-a hotarat sa ramana. m_am facut ca plec, am inchis usa dupa mine, a venit si m-a chemat si mi-a zis ca vine cu mine, ca se imbraca. Am inceput acelasi balci, ca el vrea cu pijamalele, pe care intre timp le dadusem jos. Urla si urla si apoi a inceput sa ma bata. Am stat, am incasat, am inceput sa plang...de obicei, cand incepeam sa plang ma lua in brate si isi cerea scuze, adica ma pupa...ei bine, acum dadea si iar dadea (cu puetere si chiar durea) si m-am enervat atat de tare incat i-am dat si eu (la cur).
Ma doare inima...sunt total impotriva violentei...pur si simplu mi-a scapat mana. Avand in vedere ca nici nu sunt in apele mele din cauza racelii

.
Va rog sa ma scuzati. Sa ma judecati, sa ma renegati! Promit ca nu mai fac.
Abia la 9 am ajuns cu el la gradinita dupa multe urlete si tot urland l-am lasat.
novus spune:
Neata !!!
Ela, asa cum ti-am spus si ieri la telefon, cred ca Dan nu a luat in serios ideea ta de a lucra in strainatate, altfel nu mai avea sens sa mergi la interviu daca discutati si el iti spunea punctul lui de vedere categoric sau nu s-a asteptat sa ai asa succes
, s-a vazut pus in fata faptului implinit (plus ca el oricum nu se simte confortabil in postura de ''intretinut'' pt ca tu esti capul familiei
) plus teama de nou, necunoasterea limbii germane, etc, toate acestea l-au determinat sa il ia doar pe NU in brate !!Poate, zic si eu , iasa la iveala acum frustari mai vechi ![]()
Pe de alta parte daca nu pleci , toata viata te vei gandi ca ai ratat marea sansa, asa ca ar fi pacat sa nu mergi sa vezi ce si cum e treaba ( dupa cum ai zis tu, daca nu pleci e ca si cum te-ai sinucide )asa ca probabil decizia ta e luata deja 
E pacat cum zicea si Anaan ca o oportunitate in cariera s-a transformat in punct de cotitura pt relatie :((
Iti doresc sa iei decizia buna si mai ales sa va reconsolidati relatia de cuplu care a fost zdruncinata cu aceste evenimente
Sa ne spui ce raspuns ai dat astazi 

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)