Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***353***

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Aaa,Olga, inca ceva: tu probabil ai ceva sange asiatic prin vene, fiindca pe mine m-a frapat prima oara cand te-am vazut aerul tau exotic, care-ti sporeste farmecul. S-ar putea ca acest bagaj genetic sa-i creeze probleme doamnei doctor, fiindca ea il evalueaza pe bebe dupa normele bebelusilor de pe la noi si nu ia in considerare mostenirea ta genetica, confundand o trasatura pe care bebe o "imprumuta" de la tine cu o problema medicala.

Poate merita precizat aici ca faciesul copilashilor cu Down este descris ca "mongoloid".

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Io ma duc imediat la Balu' Bobocilor dar asta vreau sa zic: Olishka, e clar ca nici de data asta sotzul tau n-are sanse de un mostenitor dupa chipul si asemanarea lui, hihi, vei avea inca un baiat superb care sa semene cu tine si cu David. Nasucul mic si delicat al Bossului cred ca a fost observat de toata lumea de la inceput, eu una sunt convinsa ca de asta este vorba, de nasul vostru asiatic cum a zis si Anaan.
"La Multi Ani" Pisi!!!
Insanatosire grabnica Gulioarei scumpe
Fug sa ma fac frumoasa (de parca as putea:)))

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Offf, Anaan, ce bine te inteleg! Muuulta sanatate lui Andrei si tie multa putere sa scapati cu bine de viroza asta afurisita!Ilinca, ce fain! Ce-as merge si eu la Balul Bobocilor...am atatea amintiri din liceu legate de asta...Distractie maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

ramona

legat de somn, intrebare: la ce ora te trezesti dimineata? Eu am avut un "iubit" prin facultate [aveam amandoi vreo 23 de ani] cu acceasi problema. la fel, se gandea sa mearga la psiholog/psihiatru. La fel, se chinuia sa adoarma. Stand intr-o seara de vb cu el si taica-su, eu am "descoperit" ca se trezea peste 8 dimi. Eiii, e mult, pt un om adult, in zilele luni-vineri. Si i-am "impus" sa se trezeasca [oricat de tarziu a adormit!!!!!] la ora 6 dimi, dar sa fie in picioare! La inceput nu i-a convenit, insa, destul de iute, si-a reglat somnul.

Asa ca eu ti-as sugera asa:
- sa te fortezi cateva zile sa treci la activitate la cel tarziu 6,30 dimi;
- sa nu dormi in timpul zilei deloc;
- seara [adica PESTE ora 9,30], cu sau fara Stefan [probabil cu, fiind singura cu el] sa faci plimbare pe jos, in jurul blocului, macar 20 min;
- sa nu iti fie frig in pat [mai ales acum cand e frig noaptea si nu s-a dat drumul la caldura]. Adica sa te invelesti ca o sarmaluta, imbinand 2 avantaje: somnolenta data de caldurica si "legatul picioarelor" ca la bebelusi, util pt inducerea somnului].
- sa nu mai bei deloc cafea, ORICAT ti se pare ca ai nevoie in timpul zilei. Mie tata mi-a explicat ca de fapt, nu exista nevoie de cafea, este doar placere de cafea, pentru ca, desi exista oameni cu tensiunea mica, organismul stie sa se ADAPTEZE la orice tensiune mica [bine, rezonabila, adica >= 8, totusi :)].
- normal, nici ciocolata :).
- ceai de tei, DAR nu inainte de somn [AICI e o greseala facuta de multi!!!], nu trebuie baut nici un lichid inainte de somn cu 2 ore, pentru ca, daca la copilasi e riscul de pisu in pat noaptea [cum am explicat la subiectul Vitamina], la adulti este riscul de insomnie [organismul adultului STIE ca nu are voie sa faca pisu noaptea in pat, de aceea, daca exista lichide, desi nu ai senzatia constienta de pisu, organismul sta in alerta, sa nu cumva sa se scape..=> insomnie]
- ai zis ca citesti seara carti, DAAAR depinde ce carti! Daca subiectul te poate pune pe ganduri, atunci nu sunt bune nici alea. Poate ceva legat de istorie, ceva descriptiv despre natura, gen Calistart Hogas [ahh, nu am reusit niciodata sa citesc mai mult de 1 pagina din cartea obligatorie in liceu, Pe drumuri de munte..., parca asa se chema nu?] Ooooo, si mai era ceva imposibil de citit de mine, cartea cu pseudokinegetikos [vedeti voi numele corect ]... cred ca aia e perfecta :))))

Deocamdata astea sunt ideile.

Cand ajung la Municipal, iti scriu.

dodo

stii ca am luat alea, sper maien dimi s aajung, o fi sambata dimi deschis la posta? dc nu sper luni...

Cadou pt pusti: pachet de carti de joc cu capitalele lumii, editura gama, uite link:
http: //www.edituragama.ro/ carti-cu-activitati/ carti-de-joc-educative/ tari-si-capitale.html

simpli

cum m-ai uns la suflet cu clooney al nostru.... si in acelasi forum, si cu acelasi Clooney :))), dar nu ma supar, stii ca ziceam ca te-as fi vrut in casa cu mine non-stop, aproape ca o nevasta, asa ca.. uite cum se leaga treaba :)))

Poze cu noi

Veronica-Elena 13 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Buna fetelor

Citind despre Andrei, Eva, Ian, Rares declar ca anotimpul asta nu e anotimpul meu preferat. Noi facem aerosoli in continuare. Doctorita a zis 5 zile, dar cred ca voi prelungi (sau ii voi face o noua vizita).
Noi am facut de nevoie, prima oara, aerosoli luni seara in cabinetul doctoritei. Eu cumparasem aparat de aerosoli de aproximativ un an. Il aveam in casa. Insa nu am reusit niciodata sa-l conving pe Calin sa stea. Luni seara a fost tinut cu forta si... minune. Marti dimineata a facut de buna voie. La desene, evident.

Insa dupa patru zile de tratament si aerosoli eu nu prea vad o ameliorare a starii lui. Are acelasi semi-harait in spate si tuseste cam la fel. Stiu ca bronsita nu se vindeca in 3 zile (ci si in 2-3 saptamani) dar nu stiu daca sa ma panichez sau nu. Oricum cred ca ma duc cu el luni la control sa vedem ce se mai aude pe la plamani.

Multa, multa sanatate ghioceilor bolnaviori si multi mamicilor. E epuizanta perioada asta si pentru ca se fac bine acum si peste doua saptamani iar se intampla ceva. Cum spuneam, sper doar sa nu fie forme nasoale. Nici nu vreau sa ma gandesc la spital sau la febra 40!

Am de urat mamici, tatici si cupluri. Un mare LA MULTI ANI tuturor!

Am vazut niste poze bestiale cu Sophia (care are un aer asa... de domnisoara) si cu Luca - care e din ce in ce mai frumos... M-am imbolnavit la pozele Pisoilor de la munte din week-end-ul trecut. Foarte frumos... Am admirat cantaciosii - Vladimir si Ana.

OLI nu te mai gandi la nimic rau. O mare imbratisare pentru tine

Sper ca n-am uitat pe cineva (sigur am uitat, IERTARE!!!).

Va doresc un week-end fara evenimente, fara febra, fara spital si fara ploaie si zapada.

Calin, un baietel nazdravan si mamica lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Anaan, off, multa sanatate Aneiului!

Ramona, e tare nasoala lipsa somnului, eu zic sa mergi la doctor, sa faci analize. Dar pana atunci iti vand si eu niste ponturi, ti-or fi de folos:
- sport (ca poate nu te alearga Stefan suficient )

- plans - eu cand sunt tensionata imi pun un film lacrimogen, bocesc bine, si adorm apoi ca un bebe.

- exercitii de meditatie:

"1. Relaxeaza-ti corpul

Imbraca-te cu ceva confortabil si indeparteaza orice bijuterie ori ceas. Intinde-te apoi in pat sau pe podea, numai sa fie un loc in care stii ca nu vei fi deranjat. Daca in camera este racoare, acopera-te cu o patura, pentru a nu te zgribuli. Inchide ochii si incearca sa iti simti greutatea picioarelor.

Lasa-le relaxate, ca si cum s-ar scufunda in podea. Incepi cu degetele de la picioare, calcaiele, gleznele, gambele, coapsele, continua apoi cu abdomenul, pieptul, bratele, umerii si gatul pana ajungi la cap, inclusiv ochi, obraji.

Nu te mai gandi la nimic si lasa orice tensiune din corp sa dispara. Daca simti ca o parte a corpului inca este incordata, incearca sa o eliberezi. Dupa ce te vei simti total relaxat, deschide ochii si intinde-te.

2. Respira adanc

In multe exercitii de meditatie vei fi invatat sa respiri folosind abdomenul. Acest mod pune accent pe folosirea diafragmei pentru a mari si apoi strange abdomenul, care te ajuta sa respiri mai adanc. Cei mai multi dintre noi folosesc doar cutia toracica, insa in felul asta au o respiratie superficiala.

Pentru a invata sa respiri cu ajutorul abdomenului, incearca acest exercitiu: intinde-te si fa-te comod; trage burta si incearca sa inspiri profund (cu abdomenul incordat vei simti o tensiune si o dificultate in a respira); pune apoi o mana pe abdomen si una pe piept; lasa-ti abdomenul relaxat si trage din nou aer, incet, lasandu-l sa se extinda; expira apoi tot incet, lasand abdomenul sa revina la o pozitie fireasca, insa tot relaxat. Respira apoi in acest mod pentru zece minute.

3. Mediteaza

Atunci cand vrei sa meditezi propriu-zis, cea mai frecventa pozitie presupune sa stai pe un scaun cu un spatar drept, sau pe podea, cu picioarele incrucisate. Balanseaza-ti usor apoi corpul intr-o parte si in alta pana cand iti vei simti coloana dreapta, bine centrata.

Intinde-ti coloana ca si cum cineva ar putea avea o sfoara prinsa de crestetul capului tau si ar trage usor de ea de sus. Relaxeaza-ti muschii stomacului. Exploreaza-ti corpul cu mintea si elibereaza orice tensiune. Tine capul drept, asigurandu-te ca nasul este in linie dreapta cu buricul si umerii relaxati. Fixeaza-ti privirea in spatiul care se afla la aproximativ un metru, un metru si ceva in fata ta, lasand pleoapele la un unghi de 45 de grade."

Eu folosesc mult relaxarea corpului (pct. 1), unde nu apuc sa "trec" de brate si deja sunt adormita-lemn, si exercitiile de respiratie (pct. 2).

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

De dimineata tot intentionez sa scriu si ma iau cu una cu alta. Nici acum nu am vreme ca s-a trezit Rares.

OLI, eu zic sa nu te necajesti si sa atrage gandurile negre asupa ta intorcand subiectul pe toate partile. La vremea mea (sarcinii mele) eu am refuzat cumva analizele astea (dublu, triplu, cvasi, etc) una ca aici in Braila, NU se fac si nici nu se recomanda decat daca cu adevarat se constata ca exista riscuri (nu stiu cum se constata) a doua eu am refuzat sa ma gandesc ca orice scenariu negativ. Desi, eu am un var primar cu sindrom Down si as fi putut sa imi fac intrebari. Nu zic ca nu m-am gandit dar am indepartat rapid orice idee din minte.
Te rog, sa nu intelegi gresit mesajul meu, iti inteleg nelinistea si teama caci este firesc sa te teme de necunoscut. Dar, ai incredere in Dumnezeu si in instinctul tau matern. TU esti o frumoasa si o delicata si asa cum au spus si fetele SIGUR te mosteneste pe tine bebe. Ghinion pentru Cristi si durere pentru inimile fetelor peste vreo 17-18 ani cand vor face coada la usa ta.

Mai aveam ceva de zis...dar deh...varsta.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Eu, legat de respiratia superficiala de la simplisor, din copilarie, stiam similar, doar ca un pic invers : in general oamenii respira cu mai putin din capacitatea toracica si inlocuie [din comoditate] cu abdomenul, ajungandu-se la respiratie superficiala [numita superficiala deoarece calitatea aerului introdus in plaman este inferioara fata de cazul respiratiei doar prin plaman].

De aceea, cand se merge la munte, se recomanda "fortarea" respiratiei toracice [pentru oxigenare intensa, introducand aer de calitate mai buna, mai oxigenat].

Am si incercat, si la munte, si in oras, si mie asa mi s-a parut: fara sa constientizam, respiram simultan pe "ambele" cai [respiratia superficiala], la linia taliei se observa, mai ales cand stam pe scaun, si DOAR daca ne propunem, constient, putem respira 100% prin plaman [respiratie completa, profunda, nesuperficiala].

Sa fi retinut eu gresit????

Voi cum stiti?

Poze cu noi

Veronica-Elena 13 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Anca, si eu stiam la fel de la profesorul de sport din generala. Ca oamenii nu respira corespunzator si la capacitate. IAr la ora de sport ne invata sa respiram. Bine, desi stiu tot cum am respirat prima data, acum 33 de ani, fac si acum. Dar bine ca stiu tehnica.

In alta oridine de idei, NU am ajuns cu Rares la dr sa il asculte pt ca ieri nu mai erau locuri iar azi la ora 7 dormeam. Asta e. Deja nu cred ca mai e nevoie. Il tratez dupa urechea mea si gata. Nu ii mai dau \Coughed ci doar aerosoli cu Fluimucil. Si oricum nu mai are decat un episos de tude dimineata. V-am spus ca dupa somn si eu harai si tusesc de cand ma stiu in sezonul asta. Assa ca nu am ce sa fac copilul daca o semana cu mine si cu tatal meu.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisamada

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Aaa,Olga, inca ceva: tu probabil ai ceva sange asiatic prin vene, fiindca pe mine m-a frapat prima oara cand te-am vazut aerul tau exotic, care-ti sporeste farmecul. S-ar putea ca acest bagaj genetic sa-i creeze probleme doamnei doctor, fiindca ea il evalueaza pe bebe dupa normele bebelusilor de pe la noi si nu ia in considerare mostenirea ta genetica, confundand o trasatura pe care bebe o "imprumuta" de la tine cu o problema medicala.

Poate merita precizat aici ca faciesul copilashilor cu Down este descris ca "mongoloid".

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Da, asta aveam eu in vedere

Mergi la inceput