Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (200)
Raspunsuri - Pagina 12
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Adriana_78 fetelor, a murit dim socrul ... n-am mai apucat sa-l vedem |
condoleante, Adriana. Si putere soacrei sa treaca prin momentul asta. Sotul tau a ajuns acolo?
mi_bebelina, nu stiu sa zic. Eu am fost la particular, am o cunostinta ce a fost la un dr la Cantacuzino ce oferea consultatii si la spital cand era de garda, dar statea si 2-3 ore dupa ea pt ca nimerea fie o operatie, fie urgente etc (ma gandesc ca tu deja ai si job si copil) si cu ce ii dadea in buzunar ... a preferat sa treaca la un cabinet particular.
Pe de alta parte, facusem un calcul - minimum de consultatii si analize si eco pe traseul sarcinii m-ar fi costat cam 2500 lei (acum 3 ani) - e echivalentul unui concediu.
Vorbeste si cu dr-ul de familie, consultatiile pot fi facute si cu trimitere, si unele analize, si asta ies mai ieftin.
In plus, o alta cunostinta a fost la spital la Municipal la dr. Radoi. Platea 30 lei consultatia (haha, tot pe vremea mea, maica...pe vremea mea, adicalea acum 3 ani), si la ecografii tot in spital a facut, doar 3 (adica minimum necesar si suficient), si numai 2D, dar tinand cont ca 3D-ul si 4D-ul este mai mult pt parinti...
Sanatate maxima fetelor si insanatosire grabnica.
Victoria_mami spune:
Adriana, condoleante.
Imi pare tare rau. 
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
VICTORIA
stefany_p spune:
Adriana, condoaleante!
Desiree, pe mine ma intereseaza retete cu legume ascunse caci Iustin nu ar manca decat rosii..iti ia mult timp pregatirea lor?
al meu fecior a racit asa ca azi l-am tinut acasa iar eu am absentat de la scoala
n-am cu cine sa-l las nici macar o ora, sotul a schimbat jobul si nu poate sub nicio forma sa ramana acasa..iar eu chiulesc dar pe pielea mea...
Victoria_mami spune:
Stefany, chiftelele cu dovleas sunt pe pagina trecuta, alea nu iau mult timp. Lasagna ia vreo ora jumate cu tot cu copt (50 minute la cuptor), deci nu e nici asta foarte mult. Iti scriu reteta. 
Lasagna cu cartof dulce si conopida:
Ingrediente:
Pam (non-stick cooking spray)
1 linguta ulei de masline
jumate de kg de carne tocata de curcan sau slaba de vita
1 lingurita de sare, una de piper
1 lingura de faina
3 catei de usturoi, tocat
2 linguri smantana
1/2 cup (cana) de puree de cartof dulce (daca nu scriu aici, aminteste-mi si iti spun cum sa-l faci)
1/2 cup parmesan
o conserva mare de rosii intregi fara pielita, cu tot cu sucul din conserva
1 ceapa mica tocata (eu nu aveam ceapa in casa, asa ca nu am pus)
1 cup cottage cheese (branza dulce de vaca)
1 albus de ou
o cutie de lasagna paste care nu trebuiesc fierte
1/2 cup de puree de conopida (fiarta sau steamed cu pasata)
2 cups part-skimmed mozzarella, razalita (eu am feliat-o)
1. Incalzeste cuptorul la 350*F. Spray Pam pe o tava de cuptor de 8x12 inch (20x30 cm).
2. Pentru umplutura de carne, pune Pam pe o tigaie non-stick si pune-o pe foc medium-mare. Cand tigaia e fierbinte, adauga uleiul. Pune carnea, sare si piper si prajeste amestecand din cand in cand pana carnea e maronie, 4-5 minute. Presara faina si jumatate din usturoi, amesteca si mai prajeste 1-2 minute. Ia de pe foc, amesteca smantana in carne, cartoful dulce si 1/4 de cana de parmesan. Pune deoparte.
3. Pentru sos, combina rosiile si sucul , ceapa si restul de usturoi si parmesan (1/4 cup) intr-un blender si proceseaza pana iasa ca pasta. Muta intr-un castron. (Sau daca folosesti sos de rosii gen ragu, adauga doar parmesanul).
4. In acelasi blender amesteca cottage cheese (branza dulce de vaca), albusul de ou si pureeul de conopida. Pune deoparte.
5. Sprayaza Pam pe tava. Pentru a asambla lasagna, pune o cana de sos de tosii pe fundul tavii, apoi paste. Pune tot amestecul de carne peste paste. Mai pune un strat (?) de paste si apoi pune tot amestecul de branza de vaca. Pune iar paste si cu o lingura sau polonic pune restul de sos de rosii. Pune mozzarella.
6. Acopera lasagna cu folie de aluminiu si coace pana cand mozzarella e topita si pastele sunt moi, aprox. 40 de minute. Ia folia de pe tava si mai coace 10 minute.
POFTA BUNA!
Pare mult de lucru, dar nu e cu mult mai mult decat la o lasagna 'normala'.
Cum sa prepari cartoful dulce:
In cuptor: ii pui direct pe raftul de cuptor (grilaj, nu stiu cum ii zice) si ii coci la 400*F, timp de o ora. Cartofii ii lasi intregi si cu coaja. II scoti, lasi sa raceasca, decojesti si pasezi in blender, food-processor sau cu un robot de mana.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
VICTORIA
cleo78 spune:
| citat din mesajul lui stefany_p Adriana, condoaleante! Desiree, pe mine ma intereseaza retete cu legume ascunse caci Iustin nu ar manca decat rosii..iti ia mult timp pregatirea lor? al meu fecior a racit asa ca azi l-am tinut acasa iar eu am absentat de la scoala ![]() |
lume noua
! cand termini cursul ? faci de asistente?
Alysh spune:
Adriana, condoleante, draga mea! Cati ani avea socrul tau? Oricum din cate inteleg totul s-a petrecut extrem de rapid. Bine ca nu s-a chinuit...daca se poate spune asa. Off, te pup!
Adriana_78 spune:
Buna!
Multumesc fetelor!
Socrul era de mai mult timp bolnav, era in spital cand a murit, s-a impiedicat si s-a lovit la cap, de aici cheagul pe creier inoperabil
Nu mai era cu soacra de multi ani, deci ...
cel mai afectat e sotul, el era cel mai apropiat de socru
oricum sunt cica o gramada de chestii legislative de rezolvat -- nu e usor nici sa mori
Luminel spune:
| citat din mesajul lui Adriana_78 Buna! Multumesc fetelor! Socrul era de mai mult timp bolnav, era in spital cand a murit, s-a impiedicat si s-a lovit la cap, de aici cheagul pe creier inoperabil Nu mai era cu soacra de multi ani, deci ... cel mai afectat e sotul, el era cel mai apropiat de socru oricum sunt cica o gramada de chestii legislative de rezolvat -- nu e usor nici sa mori |
Condoleante, Adriana!

Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
Alysh spune:
Lumi, ce faci, nu mai zici nimic? Chiar vroiam sa intrebd e tine mai devreme. Ce face Cris? 
belleane spune:
Adriana: Sincere condoleante.
Ce-i dai Larei pentru tuse? O chinuie si pe Elena o tuse seaca, nu cedeaza la nimic. E un chin pentru ea saraca sa tuseasca sau sa-si dreaga glasul in permanenta.