Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 6
Raspunsuri - Pagina 20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sovietica/sovietica.jpg)
sovietica spune:
Scriu de pe tel, din pat :)
Pai pe vremea aia nu se faceau nasteri in apa in Buc. Acum se fac, dar la pret dublu fata de Cta. Si cica nu te lasa sa faci expulzi in apa, decat cu mari insistente.
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara Iustin: dpn 21 Apr
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Merci, am priceput. Inteleg ca e util sa ai pe cineva prin acel oras unde sa stai, ma gandesc ca sa nu dai banii pe hotel. Am vazut la tine in poze caditze, prin carti arata adevarate piscinutze, nu ar fi mai utile?
Oricum felicitari si multa admiratie ca nu te ingrasi in timpul sarcinii!!! 14+
![](images/user_woman.png)
dia_bi spune:
neatza fetelor multumim pt urarile de ziua lu bia
tocmai ma laudam cxa am scapat de durerile de cap si marti ma avut o durere de cap groaznica numai stiam ce sa fac
DIA-mami de bianca-andreea(19.10.2006) 18+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Buna dimineata fetelor.
La prima nastere mi sa dat oxitocina, dar datorita faptului ca dupa ce aveam contractii din 5 in 5 minute si aveam dilatatia de 4 cm, mi sau oprit contractiile. Nu stiu de ce dar dupa o contractie urmatoarea a fost la 25 de minute. Am vorbit cu doctorita si i-am comunicat acest lucru si atunci a decis sa imi dea oxitocina ca apa imi era rupta de aproape 10 ore. E adevarat ca dupa ce primesti oxitocina nu trece mult si vin contractiile mari, si precum ati spus mari si dese, fara intrerupere. La mine toata partea cu impins a durat 2 ore, de la domnul doctor am inteles ca a durat asa de mult deoarece copilul nu era pozitionat cum trebuia.
De a doua nastere nu stiu ce sa va spun din propria experienta, dar cumnata mea a nascut al 2 lea baiat de 2 saptamani. Am vorbit cu ea si mi-a spus ca a fost mai usor ca la primul. In primul rand cu primul toata treaba cu dilatarea a durat cam 12 ore si treaba cu impinsul o ora si ceva , deoarece nu stia cum sa impinga. Acum la al 2 lea a stat acasa pana a simtit ca deja copilul impinge. A ajuns la spital si dupa jumatate de ora a si nascut. Dupa 15 minute pe masa bebe era afara. Si perioada de dilatare a durat doar 6 ore.
Mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 11+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Dia_bi, sigur ai voie paracetamol in sarcina, ai vazut ca au zis si alte fete ca si doctorii lor le-au zis la fel.
Titi, merci de info despre nasteri. Ai avut epidurala? 14+
![](images/user_woman.png)
dia_bi spune:
da stiu ca am voie paracetamol dar am zis ca trece,am fost racita si dr mi-a zis sa iau paracetamol
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sovietica/sovietica.jpg)
sovietica spune:
Bon dimine, ma intind si eu aici la un gius natural verde si uratel.
Dara, cel putin mie mi-ar fi prins bine sa fie cazile mai mari, eu avand 1.85 m! De la inaltime se trage si iluzia ca nu m-am ingrasat! la bb1 am pus 22 kg, la bb2 am pus 20. de fiecare data am revenit usor la greutatea initiala. Si la halul in care mananc acum, am toate sansele sa ma ingras la fel.
La brasov era o cada ordinara, un model mai mare totusi, cea de la C-ta era special pt nastere zic ei, dovada ar fi bariera aia reglabila care sta pe cada, de care te poti tine, sprijini...
Dr Zaher (acest dr e pasionat de ce face) de la C-ta mi-a zis pe atunci ca visul lui e sa faca o cada imensa, de nascut din picioare!! si sa stii ca la mine nu lungimea mi-a fost insuficienta, ci adancimea, simteam nevoia sa ma pun pe verticala, oarecum pe vine. L-am sunat pe dr acum 3 sapt si a zis ca nu e gata bazinul, dar sunt sanse sa fie gata pana nasc, odata cu amenajarea unei noi aripi a spitalului.
Nu e neaparat sa ai la cine sta, poti sa o iei ca pe o vacanta cu sotul. ultimele zile linistite impreuna, pentru o vreme :D
Titi, nu contest utilitatea oxitocinei, dar sa vina intai nevoia. A mamei, nu a doctorului. Ca si la cezariana, e foarte utila, unde e necesara. Si as zice, si epiziotomia.
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara Iustin: dpn 21 Apr
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chitosenia/chitosenia.jpg)
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Serviciu meu ma tine in priza ...si cu energia sunt pe zero barat...imi e frica ca o sa dea cu minus in curand ... trebuie sa mai rezist pana la inceput de decembrie cand intru in concediu de odihna
.
Sincer sunt asa ametita incat nici nu imi aduc aminte daca v-am spus ca baietelul meu din burtica e bine sanatos ..zice domnul doctor si data urmatoare cand ne vedem e tocmai la morfologia de 22 de saptamani.
Analizele mele au iesit un pic ciudatele ... eu le pun pe seama stresului de la serviciu... am nevoie de odihna pronto
Vad ca fetele mele vorbesc de nastere ... asa ca ma bag si eu
- pe Bu l-am nascut dupa un travaliu de 12 ore cu membrane rupte dar col nedilatat... motiv pentru care am papat oxitocina si calciu la greu... am avut niste contractii false de ma tavaleam pe jos ..dar nu am cedat de loc... doctorul a fost langa mine 100% .. a avut incredere ca pot...nu a sarit imediat cu cezariana... si multumita lui Dumnezeu si lui am nascut natural cu epiziotomie intradevar ...dar a fost perfect asa ...ALTFEL nu as fi putut ramane gravida din nou asa de repede .... sper sa pot naste natural din nou .... lumea zice ca sunt nebuna dar pt mine altceva nu face sens ...sincer prin ora 10 de travaliu ma bateau ganduri de cezariana caci simteam ca o sa ma rup in bucati.... nascuse tot spitalul pe langa mine si eu nimic
pup toate fetele si strengarii
Mamica de Bu minunat si de strengar +16