vreau sa traiesc normal

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

multumesc de raspunsuri tuturor si de incurajari!

of, la mine e clar boala meniere. am facut multe, foarte multe investigatii. analize si teste de auz, probe vestibulare, echo la carotida, investigatii neurologice, RMN, control oftamologic.
sentinta doctorului a fost "daca la alte persoane exista suspiciunea de sindrom meniere, la dumneavoastra e boala meniere"

da iau Betavert de 24 mg. am mai luat si alte pastile, in primavara nu mai stiu cum se numesc, ceva ptr mentinerea echilibrului.

Claudi@, cu ani in urma am avut deseori probleme cu urechea. ba otita, ba infectie in spatele timpanului, ba iara otita supuroasa care a durat trei luni. apoi acum vre-o 7, 8 ani am avut prima cadere de auz, sau asa numita "surditate brusc instalata". fara sunet, doar amateli medii. si mi-am revenit spectaculos de repede.
la inceputul acestui an am avut o alta cadere de auz, de data asta cu sunet puternic in ureche si ameteli puternice incat nu puteam sa merg. la spital mi s-au facut investigatii de toate felurile, plus am primit cortizon in perfuzie. cam intr-o luna mi-am revenit din ameteli dar sunetul e tot acolo. cateodata scade atat de mult, alteori creste.

medicul mi-a spus la plecarea din spital, la o noua criza de ameteli sa ma prezint urgent la spital. nu e important ca -mi pierd auzul sau ca am vre-o infectie, important si urgent este sa se trateze problema de echilibru, altfel pot ajunge sa nu mai merg pe picioarele mele.
luna trecuta am facut o criza cumplita de ameteli, atat de puternice incat aveam impresia ca pasesc in gol.

viviana, eu sunt optimista de fel. nu ma las doborata cu una cu doua. dar chestia asta mi-a pus cumva capac. merg pe strada si ametesc cateodata, sau sunt la servici si fac ceva si dintr-odata incep toate sa se invarteasca cu mine.... si a inceput sa-mi fie teama sa nu cad si sa ma lovesc de ceva. am in permanenta cu mine o scrisoare de la medic......

andacos, am luat piciorul de pe acceleratie de multa vreme. mai ales de cand m-am mutat definitiv aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

kari, userul mikkky a avut recent o problema similara, cadere brusca de auz, ameteli, tiuituri in urechea dreapta (parca), cu prognostic rezervat din partea medicului de la "clinica urechii" in privinta recuperarii auzului, insa a apelat la terapia bowen si si-a recapatat auzul in foarte mare masura.

daca poti, incearca totusi sa-ti faci acele investigatii specifice pentru boala Lyme. mai bine sa le faci si sa-ti iasa rezultate negative.

nu stiu daca ai intrat aici : http://www.vertij.ro/

apoi, incearca sa citesti si marturiile bolnavilor de lyme, poate regasesti si alte simptome de-ale tale in descrierile lorhttp://www.lyme.ro/cazuri.html

Mergi la inceput

Corina, la probele vestibulare s-a vazut clar ca endolimfa este crescuta in volum iar cateva celule ciliate zburda in voie. si la RMN s-a vazut ca nivelul endolimfei este crescut.

tot caut terapeut bowen la noi in oras, dar inca n-am gasit. principala mea preocupare este sa scap de ameteli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Kariguld chiar azi am cumparat revista Asul verde pe luna octombri, in care sunt multe pagini scrise despre tiuiturile din urechi, parca si ceva despre boala Meniere.
Vezi daca este pe net aceasta revista, daca nu, poate iti trimite cineva din tara revista. Poate te ajuta cu ceva acele articole.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Kari, nu stiu cum sa te incurajez, dar am cautat pe net informatii despre aceasta boala si am gasit un articol complex. Il gasesti aici :

http://www.vertij.ro/pentru_pacienti/boala_meniere

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

O sa va povestesc ceva dragut... poate mei trece gandul rau.
Ieri tot citeam pe aici, acest subiect cand vine sotul mai devreme de la munca, se trezeste si copilul...hai sa punem masa.
cat timp pregateam eu masa ma tot gandeam cat de rau este sa-ti tot tiuie ceva in urechi incontinuu, ma gandeam ca ai putea incerca guma de mestecat poate ca senzatia este acceasi ca in avion cand ti se infunda urechile...in fine tot felul de idei
la un moment dat incepe sa-mi tiuie si mie urechile ....zic ufff ce iti e si cu creierul asta cred ca m-am gandit prea mult la asta
tiuitul tot acolo....mai stau eu ce stau...nop ...nu dispare. zic o fi de la aragaz am dat flacara prea mica nop...
ma duc la sot care era cu baiatul sa-l intreb daca aude ceva sau am luato eu razna...
cand deschid usa in sufragerie, tiuia teava de la calorifer era plin parchetul de apa...au facut probele pt caldura si se pare ca aveam o fisura.
multa sanatate!

Mergi la inceput

ela as vrea io sa se defecteze ceva in casa....

abia m-am tarat de la servici acasa. dimineata ma simteam bine, acuma sunt iar debusolata. cand am ameteli ma simt ca o barca ce pluteste in voie pe ocean, fara nici o ancora. nu-mi place nesiguranta asta deloc.
copii mi-au spus ieri ca poate am nevoie de psiholog.

cineva spunea de homeopate. mai multe detalii se poate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

kariguld... tot ce pot sa-ti spun este sanatate multa si mult curaj in lupta cu aceasta boala. cred ca este ingrozitor ceea ce ti se intampla...
nu pot sa-mi inchipui cum este... al meu bb are o problema cu un canin care i-a crescut pe sub gingie si e extrem de agitat de vreo 2 saptamani. tipa din orice ...si fara motiv...
refuz sa-l indop cu nurofen si alte prosti dar sincer... doar gandul ca o sa sparga pana la urma ma mai tine pe linia de plutire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Kari, te imbratisez strans strans si- ti doresc din suflet sa gasesti putere sa rezisti.
Nu stiu ce este acest sindrom, dar stiu ce sunt alea crize si cum este sa traiesti cu spaima in suflet, secunda de secunda si sa te intrebi la orice miscare mai necontrolata, ce e aia?
Multa sanatate iti doresc si putere!
Hai, fruntea sus! Esti o femeie puternica, care are atat de multe de daruit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Fetelor, si eu am astfel de ameteli, inca nu m-am cautat si stiu cat e de nasoala senzatia ca pasesti in gol si nesiguranta aia te termina.
Eu am alte belele...
Vroiam sa va spun doar ca empatizez cu suferinta voiastra!

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput