Membre DC in CEHIA???

Membre DC in CEHIA??? | Autor: Biara

Link direct la acest mesaj

Buna, sotul meu tocmai a fost acceptat sa lucreze pentru AT&T CEhia,avreau sa stiu daca locuieste cineva in Cehia, care sunt conditiile, daca am hotara sa ne mutam si noi cu el cum e acomodarea, sunt deschisa la orice informatie
Va multumesc

Bianca, mami de Maia Teodora (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Buna! abia acum am gasit mesajul. eu locuiesc in Praga de 4 ani jumate si e super. este foarte sigur, oamenii sunt linistiti, criminalitate scazuta, multe parcuri pt copii, locuri de joaca, etc. Sunt cateva grupuri de expati care se intalnesc regulat de cateva ori pe saptamana pt a socializa. ma refer la cei cu copii.
intreaba/ma tu ce ai vrea sa stii ca nu stiu ce sa/ti mai spun.

Finn Constantine 15.10.2009 si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Felicitari!

25+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday spune:

Buna,

Eu tocmai ce am plecat din Cehia :)dar am inca o tona de amintiri. Daca pot sa te ajut cu ceva, intreaba-ma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

Buna, scuze ca nu v-am raspuns pana acum dar am fost fara obiectul muncii :D (laptopul a murit)
Va multumesc pentru raspunsuri, pentru moment s-a amanat plecarea pentru ca sotul meu si cei de la AT&T nu au cazut la pace in privinta salariului, asa ca mai stam pe meleaguri mioritice
Ma interesa in principiu cum va descurcati cu copii, pitica mea face 2 ani in curand si eram curioasa de gradinite, crese etc. Planul initial era sa plece el si apoi dupa cateva luni sa il urmam si noi, dar cu salariul oferit nu cred ca reuseam sa ne descurcam 3 persoane pana mi-as fi gasit si eu ceva de munca (eu sunt jurista, asa ca mai greu ceva de munca pe acolo, cred...
Oricum va multumesc si va stresez iar cand am ceva sigur

Bianca, mami de Maia Teodora (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea

Mergi la inceput

Buna,

Regret ca nu s-au inteles :( Brno este un oras frumos, linisit, cu multe spatii verzi, numai bun pentru copii :) Sunt gradinite, unele chiar si in engleza, dar mai rar. Preturile sunt comparabile cu Romania. Chiria include intretinerea, plus/minus ceva regularizari la gaze/curent. Pentru ce post aplicase sotul tau? Level 2,3?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

Sunny sotul meu a aplicat pentru Network technician level 3 cred si i-au oferit doar 900 de euro, nu zic, daca ar fi fost in tara ar fi fost un salar bun dar asa... nu reusea sa trimita si acasa ceva

Mergi la inceput

900 euro pe luna net? si nu reusea sa trimita acasa ceva? eu asa ceva nu cred.
eu cad m/am mutat in praga aveam salariul de 700 euro, locuiam in centru langa Riegrovy Sady unde chiriile sunt mari, mergeam in pub/uri, mancam la restaurant, imi cumparam haine, cartele de telefon si reuseam sa strang bani. macar 200 euro pe luna puneam deoparte. iar daca sotul tau ar fi mers in Brno e cu totul altceva. acolo e mai ieftin ca in Praga.

Finn Constantine 15.10.2009 si 17+ Ewan Tudor

Mergi la inceput

Scuze ca n-am fost prezenta.Am fost plecata toata saptamana.
Biara, intr-adevar, mi se pare foarte mic salariul pentru level 3. Iar alt amanunt ar fi ca ei cand vorbesc despre salariu, este intotdeauna vorba de brut. Iarasi e important daca oferta i-a fost facuta direct de ATT sau de catre o firma contractoare.Aceste firme intotdeauna ofera mai putin. Tin pumnii pentru o viitoare oferta mai buna.
@ JD - sa stii ca au crescut foarte mult preturile in Brno in ultimii 3 ani. Chiriile sunt cam la acelasi nivel cu cele din Praga si au saltat cam mult si preturile in restaurante. La produsele din supermarketuri ma indoiesc ca exista vreo diferenta. Evident, nu spun ca nu se poate sa pui ceva deoparte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Si eu cu o posibila mutare la Praga ....

Eu am fost de mai multe ori, si mi-a placut dar e cu totul altceva sa traiesti acolo.

Am o fetita de 8 ani care e clasa a II-a in RO, stie doar romaneste si vreo 50 de cuvinte in engleza. Cum e scoala acolo? Exista afterschool-uri sau care-i moda pe acolo? Cum o sa se descurce cu limba?

Io-s ok, ma descurc oricunde, dar nu stiu cum va fi acomodarea pentru ea, abia si-a facut mai multi prieteni si la scoala si la after si nu stiu cum va vedea ea mutarea ...

As mai avea eu multe intrebari dar nu stiu cu ce sa incep ... orice poveste despre Praga/Cehia este binevenita

Mergi la inceput

afterschool exista, dar cu limba nu stiu cum se va descurca. depinde de ea. poti arunca un ochi pe expats.cz pe forum sa vezi ce experiente au parintii imigranti.

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Mergi la inceput