Punct si de la capat
Raspunsuri - Pagina 27
J.D. spune:
eu sincer nu cred ca vrei sa obtii custodia copilului. eu pt al meu nu numai ca m/as tigani daca ar fi nevoie dar as calca pe cadavre.
Finn Constantine 15.10.2009 si 17+ Ewan Tudor
blackgirl0 spune:
Si uite ca nu-i vb de "punct si de la capat" aici, ci doar de puncte-puncte... si-o ciorba vesnic reincalzita si numeroase vaicareli... , cu toate ca un copil sufera si este pasat intre parinti.
Azzure, repara ce se mai poate repara, du-te si ia-ti copilul acasa, langa tine, acolo unde tb sa fie! Nu comentez ce fel de mama esti, ca femeie insa esti ingrozitor de slaba si de dependenta de sot si din cauza asta faci greseli, greseli care il bulverseaza pe copil. Asa ca trezirea si du-te acum si ia-ti copilul acasa (cu politie, cu mama ta, cu cine vrei tu, insa ia-l si nu-l mai du tu de buna voie acolo).
azzure_sun spune:
Copilul e langa mine, la mama mea.
Si nu a fost nevoie de tiganeala, ci doar de o criza de nervi la telefon. Imi pare rau, dar eu nu sunt genul de femeie razboinica…si pentru ca sunt mai moale de fel lumea a interpretat ca poate face ce vrea din mine sau ca nu mi-as dori copilul langa mine. Gresit. Il iubesc si-l vreau. Decizia de a-l lasa cu el cat a fost bolnav a fost o decizie proasta, luata la sfatul mamei mele, suparata pe ei pentru ca au insinuat ca din cauza ei s-a imbolnavit cel mic si suparata si de aerele lor de "destepti". Poate nici mama nu a gandit corect cand a zis "Da??? Voi va bateti cu pumnul in piept ca stiti sa-l cresteti??? Luati-l si tineti-l!" Pana la urma eu depind de mama mea, ea e cea care sta cu cel mic, ea are grija de el….eram oarecum intre ciocan si nicovala. Da, sunt slaba, m-am lasat manipulata. Si nu am stiut sa-mi impun punctul de vedere nici in fata lor, nici in fata mamei mele.
Nu vreau sa se inteleaga ca am abandonat copilul la ei cand era bolnav. De altfel cel mic si-a revenit deja inainte sa vina salvarea. Cand a venit doctorul de pe salvare se linistise si dormea, iar cand eram cu el la spital nu mai avea nimic, era neastamparat cum e intotdeauna. L-am dus la spital mai mult la insistentele lui. Decizia a fost clar extrem de proasta de a-l lasa la ei. Si orice scuze mi-as spune mie insami nu ma consoleaza pentru ce am facut.
Nu ma supar pe nimeni, pana la urma e un forum pe care fiecare isi exprima parerea. Ideea e ca eu am citit abia ieri raspunsurile voastre si m-am panicat ingrozitor, am facut o criza de nervi si mi-a fost extrem de rau.
Dar, apropos de ce-a spus blackgirl0, e punct. Nu puncte puncte, nu ciorba reincalzita….e punct si atat.
Am fost amenintata, santajata, jignita in ultimul hal si de el, si de mama lui. Drum inapoi nu mai exista. Si daca mi-a servit la ceva tot circul de saptamana trecuta a fost sa-mi dau seama ca nu vreau sa mai am de a face cu ei.
Matzaila_81 spune:
Azzure, sunt unele lucruri care nu trebuie sa ajunga la mama ta sau in alta parte. Pentru ca singura te pui intre ciocan si nicovala si nu e locul sau momentul.
Ma bucur ca cel mic e langa tine si sper ca toata experienta asta sa-ti fie invatatura de minte si mai ales sa-ti fie motiv ca sa te intaresti si sa nu mai fi moale cum singura te-ai caracterizat.
Copilul tau are nevoie de o mama puternica. Nu mai da raportul la toata lumea cum se intampla ceva. Nu-l mai informa pe fostul despre orice problema minora aparuta, orice acces de tuse sau indigestie.
Ti-ai luat viata in maini, doar tu esti stapana pe ea.
Imi pare rau daca m-am grabit sa sar la tine dar postarea ta m-a lasat efectiv perplexa.
+29
azzure_sun spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Matzaila_81 Azzure, sunt unele lucruri care nu trebuie sa ajunga la mama ta sau in alta parte. Pentru ca singura te pui intre ciocan si nicovala si nu e locul sau momentul. Ma bucur ca cel mic e langa tine si sper ca toata experienta asta sa-ti fie invatatura de minte si mai ales sa-ti fie motiv ca sa te intaresti si sa nu mai fi moale cum singura te-ai caracterizat. Copilul tau are nevoie de o mama puternica. Nu mai da raportul la toata lumea cum se intampla ceva. Nu-l mai informa pe fostul despre orice problema minora aparuta, orice acces de tuse sau indigestie. Ti-ai luat viata in maini, doar tu esti stapana pe ea. Imi pare rau daca m-am grabit sa sar la tine dar postarea ta m-a lasat efectiv perplexa. +29 |
Stiu Matzaila_81. Eu mi-am dat seama de "prostia" pe care am facut-o abia cand am citit ce mi-ati scris voi aici. De asta nu ma supar pe nimeni...am primit o palma dupa ceafa care m-a trezit...asa ca nu pot decat sa va multumesc.
Si da, ar fi ai bine daca n-ar sti de fiecare data cand cel mic se simte putin rau. Asa n-ar mai dramatiza atata.
blackgirl0 spune:
Azzure, felicitari ca ai copilul langa tine! Si incearca sa nu te lasi manipulata de mama ta, ce Doamne iarta-ma ca nu ai dat mere pe pere! Ca doar tu esti mama copilului, nu EA! Da, este adevarat, depinzi de ea ca sta cu cel mic, ca stati in casa ei, insa pana la urma toate prostiile de acum (la sfatul ei, sub impuslul tau) tu le vei plati la tribunal cand, poate, vei pierde custodia in favoarea tatalui. Trezirea, oameni buni! Acum nu este momentul de orgolii stupide, de vorbe spuse la nervi, este timpul calculelor la sange, cu avocatul si legea in fata. Orice miscare pe care o vei face de-acum tb gandita de 1000 de ori, orice spui in fata lor sa fie ferm, scurt, concis. Si incearca sa ai mereu asupra ta un reportofon: inregsitreaza absolut tot ce vb sotul si soacra-ta.
Legat de copil: leaga-te cu o mie de legaturi de copilul tau, nu-l mai darui asa de usor, este cea mai pretioasa comoara a ta, ce-i asta: unu-doi la soacra in casa? Vor sa-l vada? La tine in casa, sub supravegherea ta. Ai grija cui lasi copilul bolnav. Are mare importanta. O mama (pacienta de-a mea) era sa piarda custodia (pana la urma s-a inteles amiabil cu fostul sot) caci la cererea serviciului de asistenta sociala din primarie (la solicitarea tatalui) a tb sa specific care dintre parinti venea mai des cu copilul la control, cine il ingrijea cand era bolnav. Si a tb sa recunosc in scris ca era vb de tatal, cu toate ca stiu ca are patologie psihiatrica. Insa, in fata celorlati, el era parintele grijuliu, nu ea.
balanta_tm spune:
azzure, toata ziua am sperat sa scrii o veste buna si uite ca s-a intamplat acu' .
emanouela spune:
Azzure....ai sa procesezi adevarata valoare a faptelor cand ai sa renunti la ghilimele..."prostia" e PROSTIE, fara ghilimele, asta a fost din partea ta. eu nu pot decat sa ma bucur ca ai puiul cu tine si sa sper ca n-ai sa mai gafezi. in mom in care ai ales sa pleci cu copilul inseamna ca ti-ai luat toate responsabilitatile....deci asumati-le, indiferent de ce zice mama, soacra, matusa, unchiul. ok, mama ta te ajuta....stai de vb cu ea, la o cafea, calme si explica-i ca tu, esti responsabila de acest copil, 100%, indiferent de ce vb X,Y,Z, indiferent de e sanatos sau bolnav (Doamne fereste) si cere-i sa te sustina NECONDITIONAT daca te sustine, nu daca ii ajunge la urechi nu stiu ce rabufneste. imagineaza-ti ca acest copil va afla acest episod....i-ar pica bine ca om? de asta, la toate actiunile tale, incearca sa te pui si-n alte corpuri sa vezi ce si cum te-ai simti. succes si ma bucur ca ti-a fost de folos 'palma'
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
Carmenbr spune:
Nu stiu de ce, dar mie subiectul asta imi aduce aminte de Noideea. Tot asa, e tatal lui, ce zice soacra, ce mi-a facut soacra, sotul, etc. Pacat de copilasul ala.