Punct si de la capat

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:
citat din mesajul lui paulinio

La asta ma refeream si eu... sa fie cu cineva pentru integritatea corporala... in rest, m-am pierdut in detalii... ideea era ca sotul pozeaza de victima. ex-ul tau nu s-a dat victima?

el se joaca de-a victima, clar, asta fac toti cei in fata carora iei atitudine, dar nu e ca doar vor ei sa arunce vina pe tine si sa para victime, mai grav, pt ei, e ca chiar cred ca-s victime....si se asteapta sa-i credem si noi si restul.
Azzure...bun, vezi pe viitor cum faci, important pentru tine este sa nu mai dai ocazia sa se intample asa ceva. nici pt copil nu e bine....3 zile acolo, 2 dincolo.

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azzure_sun spune:

Deci daca nu povestesc ce mi-au facut azi, plesnesc. M-au sunat, si el si maica-sa.
Maica-sa de dimineata de la 8, eram la metrou, ma indreptam spre munca. M-a sunat, foarte ofensata, sa nu mai vin pe la ea decat cand e ea acasa (mai am sa-mi iau cateva haine si hainele de vara ale copilului). Mi-a transmis ca ma suna ea cand va fi libera. Whatever! am zis in gandul meu.
La pranz imi trimite sms "suna-ma cand esti libera". Eu copil cuminte zic sa sun femeia, poate are ceva sa-mi transmita. Deci e proasta...proasta fara speranta. Mi-a facut capul calendar ca vreau sa-l bag pe fii-su in mormant, ca au chemat salvarea ca aseara i s-a facut rau, ca eu il stresez cu telefoanele, ca l-am tratat cu dispret cand am fost vineri sa-mi iau hainele (dar el ca a dat in mine nu e dispret, e semn de "iubire"), ca pe ea o dor lacrimile lui fii-su (dar pe el l-au durut lacrimile mele?), ca nu e normal sa ma comport asa necivilizat (eu am urlat, eu am injurat, eu m-am alungat din casa!), sa renunt la o casnicie dupa doi ani si ca sunt o femeie josnica daca am ales sa ma si amant si sot.
Din nou, amantul....Deci eu cand il gasesc ma duc cu el la ei si-l prezint, pentru ca deja m-au innebunit de creier cu acest amant ipotetic.
Dupa care ma suna si el, ca a primit citatia si cum am putut sa scriu acolo ca doar eu am avut grija de copil, ca doar eu am adus bani in casa, ca ne certam de cand ne-am casatorit (scuzele mele, ne certam dinainte de casatorie), ca de ce am facut asa ceva, ca eu nu vreau sa-mi revin, ca el ma distruge, ca daca ma prinde pe mine si pe amantul meu (again!) ne omoara. Intr-un final i-am spus ca daca are ceva de spus o poate face la tribunal cand avem termen, pentru ca el e cel care a decis sa ne judecam, cand ne puteam intelege ca doi oameni civilizati.
Si eu sunt aia josnica!

Mergi la inceput

Azzure...eu am mai zis, atacul e o forma de aparare. nu mai vb pe tema asta cu ei daca din punctul tau de vedere totul e gata si nu e cale de intoarcere, la ce bun atata cearta si scandal?....eu una nu mi-am gasit linistea si nu am putut sa ma concentrez pe mine si pe copil decat in mom in care i-am zis "noi 2, singurul sub pe care il mai avem de discutat, e copilul, in rest, vrei sa-mi comunici altceva, iei legautura cu avocatul"...au mai fost tentative de a deschde subiecte pe langa copil dar i-am reteza-o transant....in timp s-a linistit si el....la mine a fost o lupta pe mai multe planuri, am luptat sa proceseze ca e tata si ca are responsabilitati, am esuat, m-am resemnat, de 1 luna jumatate n-a dat nici macar 1 telefon sa intrebe de copil, azi e ziua copilului, Mihail....0 interes....nu pot sa-l oblig deca financiar....si lupta nu s-a incheiat, am ordonanta, am divortul si va mai fi si partajul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Azzure...eu am mai zis, atacul e o forma de aparare. nu mai vb pe tema asta cu ei daca din punctul tau de vedere totul e gata si nu e cale de intoarcere, la ce bun atata cearta si scandal?....eu una nu mi-am gasit linistea si nu am putut sa ma concentrez pe mine si pe copil decat in mom in care i-am zis "noi 2, singurul sub pe care il mai avem de discutat, e copilul, in rest, vrei sa-mi comunici altceva, iei legautura cu avocatul"...au mai fost tentative de a deschde subiecte pe langa copil dar i-am reteza-o transant....in timp s-a linistit si el....la mine a fost o lupta pe mai multe planuri, am luptat sa proceseze ca e tata si ca are responsabilitati, am esuat, m-am resemnat, de 1 luna jumatate n-a dat nici macar 1 telefon sa intrebe de copil, azi e ziua copilului, Mihail....0 interes....nu pot sa-l oblig deca financiar....si lupta nu s-a incheiat, am ordonanta, am divortul si va mai fi si partajul.

Fac pariu pe ce vrei ca si el va uita de copil. Acum e singurul mod de a sicana. Dar in clipa cand va da cu nasul de o alta femeie va uita ca are copil. E trist, e crud, i-am spus-o si lui. Timpul va demonstra care are dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Azzure, tu tot nu te inveti.
In locul tau i-as fi spus maicasii ca odorul ei e un ratat i ca nu a adus bani in casa si ca ma bucur ca scap de el. Si i-as mai fi zis ca asa cum nu pleaca cainele din fata macelariei nu pleaca nici o femeie dintr-o casnicie de prea mult bine si ca desi ii este greu sa creada nu am nici un amant. Ca fi-su e asa de josnic si asa de vraiste ca barbat incat singuratatea e mai buna decat un trai alaturi de el si ca ea ca mama e un esec lamentabil ca a reusit sa creasca asa ceva.
Si dupa i-as fi inchis telefonul si nu i-as mai fi raspuns in vecii vecilor.
Nu le mai raspunde la telefon si vorbeste cu ei doar inconjurata de martori mai ales atunci cand ameninta ca te omoara. Trebuie sa ai dovezi ca sa limitezi accesul unui om violent si instabil langa copil.

Te enervezi degeaba. Normal ca te suna sa-ti faca scandal, altfel ar trebui sa vada realitatea si anume ca a facut un copil care a crescut si care e un ratat. Cine crezi ca accepta asa ceva? mai bine se minte in continuare si se comporta ca si cum tu esti aia nebuna. Pentru ca altfel ar trebui sa ia masuri si nu e capabila.

+27

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Matzaila_81

Azzure, tu tot nu te inveti.
In locul tau i-as fi spus maicasii ca odorul ei e un ratat i ca nu a adus bani in casa si ca ma bucur ca scap de el. Si i-as mai fi zis ca asa cum nu pleaca cainele din fata macelariei nu pleaca nici o femeie dintr-o casnicie de prea mult bine si ca desi ii este greu sa creada nu am nici un amant. Ca fi-su e asa de josnic si asa de vraiste ca barbat incat singuratatea e mai buna decat un trai alaturi de el si ca ea ca mama e un esec lamentabil ca a reusit sa creasca asa ceva.
Si dupa i-as fi inchis telefonul si nu i-as mai fi raspuns in vecii vecilor.
Nu le mai raspunde la telefon si vorbeste cu ei doar inconjurata de martori mai ales atunci cand ameninta ca te omoara. Trebuie sa ai dovezi ca sa limitezi accesul unui om violent si instabil langa copil.

Te enervezi degeaba. Normal ca te suna sa-ti faca scandal, altfel ar trebui sa vada realitatea si anume ca a facut un copil care a crescut si care e un ratat. Cine crezi ca accepta asa ceva? mai bine se minte in continuare si se comporta ca si cum tu esti aia nebuna. Pentru ca altfel ar trebui sa ia masuri si nu e capabila.

+27

Auchi, m-a durut pe mine sa citesc...din pacate ai dreptate...nici eu nu m-am invatat minte, nici ea nu vrea sa recunoasca ce are la usa.

Mergi la inceput

Azzure, poate in sinea ei stie ca al ei ficior e cum e, dar ii este greu sa accepte. in momente din astea oamenii se transforma pt ca nu stiu sa piarda. tu, acum, nu esti obligata sa ii dai copilul, stii asta, nu ai o hotarare judecatoareasca care lui sa-i permita sa vina sa ia copilul (tre sa vb insa si cu avocata sa-ti zica clar, eu de chestia asta nu m-am lovit, tatsu nu e in tara si nici daca ar fi nu ar fi fost cazul), dar pt binele copilului si al tau, nu-l mai da in fiecate weekend.....copilul nu e papusa, azi la mine, maine la tine, lui ii trebuie stabilitate si calm, plimbatul asta al lui de la unul la altul nu e deloc benefic pt el ca si individ in formare, si asa va trai o trauma, trauma despartirii voastre, de ce sa-l traumatizezi si acum punandu-l in situatii in care el sa nu inteleaga de ce se plimba de colo colo, vrea sa-l vada acum....afara, in parc sau in loc public in prezenta ta, iar tu sa nu fii singura, never.
asta cu custodia comuna nu e de luat exact asa, treaba sta cam asa...daca pana acum 1 din parinti avea custodia era si obligat sa asigure educatiea, intretinerea si tot ce tine legat de copil, iar celalalt parinte, veghea....acum, cu noul cod, custodia comuna = custodia revine unui parinte, iar in educatie se poate implica si celalalt parinte, nu mai este doar simplu privitor...dar raman valabile orele de vizita si tot ce era pana acum...am adaugat si asta pt s-a scris ceva in leg cu asta
deci ignore....cat incape, te-ai decis, ai inaintat actiunea.....altceva nu mai e de discutat, vrea sa combata, zice c-ai mintit....sa combata in instanta si gata...nu le mai da satisfactie

Mergi la inceput

Off emanouela, stiu...Deocamdata copilul e ok, adica atunci cand merge la ei e si maica-sa acasa si, cel putin ea stiu ca are grija de el. Eu am mai zis, sunt convinsa ca cu timpul vizitele se vor rari si nu pentru ca am sa le interzic eu ci pentru ca el isi va stabili alte prioritati si va uita de el.
La momentul asta, din cate il vad eu, se agata de copil ca de un colac de salvare...este extrem de singur, sta acasa toata ziua si doar se joaca pe calculator. I-a spus mamei mele ieri (ca si cu ea a avut o sedinta de "brainstorming") ca e casa goala fara copil, ca el a facut infarct cu o noapte in urma, ca au chemat salvarea (ciudat cum de l-au lasat acasa daca chiar a facut infarct!).
Sunt convinsa ca cu timpul apele se vor linisti. Eu deja vad o imbunatatire la copil. Nu mai plange din orice, inainte daca ii luai ceva din mana ca nu avea voie cu lucrul respectiv facea o criza de nervi (exact ca taica-su). Acum e mult mai calm, linistit, se joaca cu jucariile lui de copil.

Mergi la inceput

ce truc ieftin....asta cu salvari, infarct, etc.....eu nu-i doresc sa faca vreodata vreun infarct, astuia i s-a urat cu binele de apeleaza la chestii din aste, plus ca, ma scuzi, dar crede ca esti si proasta....nu tre sa fii savant ca sa stii ca nu te externeaza a doua zi in caz de infarct....in fine. bine ca puiul e bine, ai grija sa fii si tu bine. comportamentul de care ziceai, al copilului, era din cauza atmosferei in care starea, cearta, agitatie, suparare....la fel a fost si la mine, certuri nu au fost pt ca tatsu era plecat dar eu eram varza si m-a simtit, acelasi comportament avea, acum e bine pt ca eu sunt bine. hai, fruntea sus si merem inainte, ne va fi mullllllttttttt mai bine

Mergi la inceput

Faptul ca eu i-am tolerat lui multe l-a facut sa creada ca o sa mearga asa forever. Incearca si el cum poate sa ma impresioneze, din pacate tot ce reuseste e sa ma indeparteze si mai mult.
Eu am incercat sa pastrez o relatie civilizata, asta a fost motivul pentru care nici nu m-am tiganit cu maica-sa, ca daca ii raspundeam la toate acuzatiile pe care mi le-a adus si ii spuneam si ce am eu sa-i reprosez ei cred ca dadea cu apa sfintita dupa mine. Am ales sa ii tratez cu indiferenta si ei au interpretat ca i-am tratat de sus si asta i-a intaratat si mai tare. E concluzia la care am ajuns eu. Si tot nu o sa ma tiganesc cu ei. Nu e stilul meu. Dar m-am convins deja cu ce fel de oameni am de a face si ii las in plata Domnului, deja am inteles ca oricate explicatii as da e ca si cum as vorbi la pereti.
Si, da, si eu sper sa nu aiba vreodata probleme cu inima, nu stie ce inseamna. Tatal meu a murit de infarct. Probabil ca au fost niste palpitatii de la cata coca-cola bea.

Mergi la inceput