divort dureros dupa o luna de casnicie....

divort dureros dupa o luna de casnicie.... | Autor: ioanappp

Link direct la acest mesaj

buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cum un sfat pt ca am mare nevoie de ajutor....va citesc de mult dar nu am intervenit niciodata numai ca acum am mare nevoie...
povestea este asa...
am avut o relatie cu sotul meu de 2 ani de zile. doi ani din care am avut si un copil care acum are 6 luni
acum fix o luna ne-am casatorit...
acum o saptamana am aflat ca sotul meu ma inseala cu o femeie bogata care cred ca i-a luat mintile....
eu am avut o sarcina cu probleme si mi s-a interzis raportul sexual iar dupa nastere am avut o dereglare hormonala si sangerari f multe asa ca sexul nu a fost prezent prea des desi a mai fost...
am aflat ca sotul meu are o amanta si am vrut sa divortam..el a insistat ca e vina mea ca m-a inselat pentru ca nu mai aveam pasiune si nu mai faceam sex suficient de des si ca la inceputul relatiei noastre
noi am locuit 2 ani de zile in apartamentul surori mele fara sa platim chirie pt ca sora mea mi-a facut mie un favor.
la 2 luni dupa nasterea copilului sotul meu care atunci imi era doar iubit, s-a apucat sa construiasca o casa spupunand ca ne vom muta acolo
m-a incurajat in a cere unui fost prieten din anglia sume mari de bani pentru a intretine casa si pe el in timp ce el isi cheltuia toti banii pe acea casa spunandu-mi ''' facem asa iubita ca sa termin eu casa mai repede si sa ne mutam' pt ca incepusera sa fie tensiuni intre noi si sora mea din cauza comportamentului lui fata de mine ( sunt multe de spus)
cand am decis sa ne casatorim...a zis ca ar prefera sa ne casatorim dupa ce face receptia lucrari si casa va fi pe numele lui pt ca ii da lui o siguranta, ca sunt banii lui bagati in acea casa
la o saptamana dupa ce a facut receptia lucrari, ne-am casatorit...tot eu am platit nunta ....ca sa il las pe el sa mai puna bani deoparte sa ne mobilam casa.
banii pe care i-am primit de la nunta...i-a luat ei pe toti...250 de milioane lei vechi
acum o saptamana si ceva a inceput sa tot plece noptile de acasa si sa se duca la casa aia..si-a mobilat dormitorul si bucataria......si tot ma parasea intr-o zi..venea a doua zi zicand ca ma iubeste si ca avea timp sa se gandeasca.
am angajat un detectiv particular pt ca banuiam ca ceva nu este in regula si detectivul mi-a confirmat ca se vede cu o alta femeie....dupa ce i-am zis ca stiu a recunoscut si el ca s-au vazut dinainte de casatoria noastra....
am incercat sa trec peste asta de dragul copilului si i-am zis ca l-as ierta...si ca incerc sa remediez relatia noastra sexuala si atunci a inceput sa imi zica ca sa ne mai vedem...sa fim impreuna dar a nu ii cer justificari pt nimic din ce face si mi-a zis ca are nevoie sa se mai gandeasca si sa iasa cu alte femei si nu am vrut sa accept
astazi sora mea m-a sunat sa imi zica sa ii eliberez apartamentul....asa ca l-am sunat pe sot sa ii spun ca vreau sa ne mutam in casa 'noastra' si de aici a inceput circul..ca e casa lui, ca nu avem ce cauta in ea, ca ne inchiriaza el un apartament.....in final a zis ca nu vrea sa mai auda nici de mine nici de copil daca incerc sa intru in casa lui..si ca daca il las in pace..imi semneaza ce vreau eu ca renunta la copil dar sa ii las casa in pace.....m-a facut in toate felurile...raie,,,,gunoi...etc....
trebuie sa ma va mai spun si ca noi ne-am casatorit pe data de 7 septembrie...si cei de la primarie miau pus o stampila pe buletin care ma obliga sa il schimb pe data de 24 septembrie cu un buletin cu noul nume...iar sotul meu refuza sa imi faca buletin pe casa lui.....el are inca domiciulul in buletin la casa unei foste prietene de a lui pt ca el nu este din bucuresti....
va rog mult ajutati-ma cu un sfat
poate sa nu imi faca buletin? nu am cum sa-l oblig?
in caz de divort am dreptul sa locuiesc macar in acea casa daca nu sa imi dea o parte din ea?
a amenintat ca daca incerc sa ma mut acolo prefera sa ii dea foc ca e casa lui si face ce vrea cu ea....nu ar fi pedepsit daca ar face asa ceva?
va rog mult ajutati-ma pt ca sunt disperata
de nervi ca insit sa ma mut, mi-a zis ca nu o sa imi dea niciodata nimic pt copil si ca va trebui sa ma lupt cu el in instanta pentru fiecare leu pe care il vreau de la el....
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danutza26 spune:

nu pot crede ochilor ce am citit,cu ce fel de om ai putut sa stai 2 ani si ceva?
din cate stiu eu e obligat sa-ti faca buletin.eu zic sa consulti un avocat sa-ti dea niste sfaturi,cum sa procedezi.ii spui tot ce s-a intamplat si vezi ce poti face.scuza-ma ca iti spun dar de ce l-ai lasat sa treaca casa pe numele lui din moment ce tu ai venit cu toti banii?
sper ca o sa gasesti o solutie si un bun prieten pe care sa te poti baza si sa-l dai dracului pe acest animal.din pacate nu cunosc partea legala dar cere sfatul unui avocat.
nu te lasa,lupta pt drepturile tale.numai bine iti doresc si sa ne tii la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

1. Strange dovezi ca ai platit bani la casa
2. Nu il poti obliga sa iti faca BI
3. Incepe procedura de divirt si trece si casa la bunuri comune ca sa o poti indisponibiliza la Cartea Funciara , altfel o poate vinde si ramai fara nimic ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanappp spune:

Buna dimineata

Va multumesc pentru raspuns.
Nu am bagat eu toti banii in casa ci eu am bagat cateva mii de euro in casa in care locuiam noi in acea perioada, am platit toate facturile, i-am cumparat haine, i-am cumparat copilului tot ce avea nevoie...si i-am dat si lui bani sa bage in casa aceea
dovezi concrete ca am bagat bani in casa nu am. am doar chitante de western union cu toti banii pe care i-am primit...atat

Am stat cu acest om pentru ca la inceput l-am iubit...cand a inceput sa imi faca tot felul de mizerii, am incercat sa-l parasesc dar nu m-a lasat....facea tot felul de chestii romantice...venea si ma implora...plangea.....isi cerea iertare...jura ca se va schimba....incercam sa ma tin tare dar pana la urma cedam...de cateva ori am cedat de oboseala..pentru ca ma tinea nopti intregi treaza..ma hartuia cu telefoane....ma santaja emotional...ameninta cu sinuciderea...
cand am ramas gravida...mi-am dat seama ca voi ramane legata de el pentru ca nu concepeam sa fac un avort.
am ramas gravida dupa o despartire de 2 saptamani in care nu am vrut sa aud de el, am incercat sa ies cu prieteni, sa ma deconectez.....pana la urma ne-am impacat, am ramas gravida....( el zicea ca isi doreste copil c mine) din momentul in care l-am auntat ca sunt gravida..initial s-a bucurat...dupa care a inceput o perioada oribila in care ma acuza ca nu e copilul lui...ca e cam ciudat cum am ramas gravida....primele 12 saptamani de sarcina au fost un cosmar....in fiecare zi ne certam pt ca ma acuza ca il mint, ca vreau sa ii pun lui un copil in carca desi nu e al lui...i-am explicat de milioane de ori ca e al lui, ca nu l-am inselat...ca perioada cat am fost despartiti...nu am vrut sa ma impac cu el pt ca nu vedeam cum ar putea merge relatia noastra....era extrem de gelos pe trecutul meu, pe fostul meu sot cu care mai am un copil......
cand aveam 12 sapot de sarcina mi-am dat seama ca sarcina e in pericol..slabisem cateva kilograme, eram stresata....copilul parea sa nu creasca bine...asa ca l-am dat afara din casa...si am plecat in anglia unde fostul meu prieten care avea o alta relatie atunci, mi-a inchiriat o camera in casa unei famili...vroiam sa raman acolo pana nasteam...
m-a sunat, m-a implorat...si-a cerut iertare.....a fost un intreg circ...mi-a promis ca nu ma mai acuza niciodata, ca va fi alaturi de mine pe parcursul sarcini..ca ne iubeste si pe mine si pe copil....
mare gresala am facut ca m-am intors....
intradevar nu m-a mai acuzat ca nu e copilul lui dar acum imi reprosa ca am fost in anglia si banuia ca m-am culcat cu fostul meu prieten...
in luna a 8 a de sarcina..m-am apucat sa eliberez camera de dressing pentru a ii face fetitei camera....intr-o seara a plecat la petrecerea firmei unde lucra...si eu am ramas acasa...cu o prietena am mutat sifoniere...am strans saci de donatii...am facut curat...am carat....am muncit de nu mai puteam...la 2 noaptea ma suna '; mai ai mult? ca eu as vrea sa vin sa dormim...i-am zis ca mai am ceva si ca sunt terminata de oboseala si eu si de dureri..si mi-a zis : atunci sa mai stau nu? (la petrecere)
nu mi-a venit sa cred cat de egoist este
dupa cateva zile si-a uitat facebook-ul logat si am vazut o conversatie intre el si o colega de a lui careia ii propusese sa se intalneasca....si au stabilit pt sambata aceea.....duminica era ziua mea....
vineri a venit sa imi zica ca ii este extrem de dor sa se vada cu un prieten de-al lui....si ca iese si el sambata cu el...si ca sa nu ma supar....eu i-am zis f trist...sa se duca....si el a inceput sa ma mangaie si sa imi zica..: iubita sper ca nu esti geloasa..tu stii ca nu as putea sa vad alta femeie...
in seara aia nu m-am putut abtine...si l-am trezit din somn sa-l intreb cine este tipa....si raspunsul lui a fost: o femeie care imi da atentie pt ca iubita mea nu o face...
imi reprosa ca nu facem sex..eu avand deja colul deschis si ducandu-ma periodic la spital pentru perfuzii cu gynipral....si ca nu ii acord atentie....

revin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

poate sa nu imi faca buletin? nu am cum sa-l oblig?
in caz de divort am dreptul sa locuiesc macar in acea casa daca nu sa imi dea o parte din ea?
a amenintat ca daca incerc sa ma mut acolo prefera sa ii dea foc ca e casa lui si face ce vrea cu ea....nu ar fi pedepsit daca ar face asa ceva?

CI se elibereaza pt o adresa de domiciliu sau resedinta dupa caz conform prevederilor legale de autoritatile competente nu de persoane fizice.
Deci nu sotul tau face un buletin.
Fiind casa lui sau dobandita anterior casatoriei nu ai nici un drept de nici o natura asupra acestui imobil
De cine sa fie pedepsit daca da foc unui imobil al lui? De Politie de pompieri?

Pe scurt daca poti sa dovedesti cu acte ca ai platit o cantitate de bani sau ai cumparat materiale de constructie din banii tai poti sa deschizi proces civil pt revendicare. Dar pentru ca nu ai nimic doveditor foarte rece discutand ai cazut de fraiera - scuza-mi duritatea exprimarii. In caz de divort se va pune problema partajarii strict asupra bunurilor comune obtinute in timpul casniciei dintre voi deci de o luna incoace sa asa ceva?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

mdaaa...am citi de aseara subiectul,initzial la probleme legislative,insa am spus ca chiar nu stiu legile ,deci...nu ma bag!

Insa vad ca mi s-a dat ocazia sa-mi spun parerea,prin mutarea subiectului la sectziunea asta!

Si in viatza reala dar si pe forum,am ajuns la concluzia ca ,efectiv sunt oamnei ,care dintr-un motiv sau altul(din punctul meu de vedere exista o singura cauzainsa n-are rost s-o spun pe forum)daca nu-si fac viatza grea singuri...simt ca nu traiesc!

Deci lasind la o parete partea rau incurcata a acestei povesti,lasind la o parte faptul ca ai facut un copil...desi nu-l iubeai,te-ai mutat in Anglia...la fostul prieten,sa te ajute(asta in momentul in care tu erai deja insarcinata cu un altul ,sa nu mai spun detaliul cu ...mi-a inchiriat locuintza),te-ai imprumutata la toate cunostintzele tale(eu la virsta si experientza mea,n-am intilnit inca prieteni atit de binevoitori,incit sa ma sponsorizeze sa bag bani in casa altuia)si multe ,multe alte detalii ,acum vii si efectiv pozezi in victima...cind de fapt traiesti rezultatul actziunilor tale fara cap!

Eu nu stiu cum ai putea recupera tu banii bagatzi in casa aia,atita timp cit este un bun dobindit inaintea casatoriei voastre,dar ma rog am intzeles ca s-a schimbat codul civic asa ca poate s eia in considerare si concubinajul,deci in concluzie tu ai ramas cu un copiul,fara locuintza si cu o gramada de datorii!

Vorbeste cu sora ta sa te lase in continuare in locuintza ei si ia legatura cu un avocat sa vezi ce poate iesi din povestea asta,macar in privintza datoriilor!

Chiar itzi doresc ,macar de acum sa actzionezi mai inteligent,gindeste-te ca ai un copil de care TU esti responsabila,si care chiar nu ar trebui sa sufere datorita unor actziuni nu tocmai ok a parintzilor sau conceptziilor(eu as spune preconceptziilor) mamei!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanappp spune:

sunt un pic socata de reactia voastra....nu am venit sa fac pe victima si nici sa spun ca am fost desteapta sau nu in aceasta relatie....

Relatia cu fostul prieten este simpla.....imi este un prieten care mi-a inteles situatia mult mai bine decat o faceti cateva dintre voi....
Nu m-am dus la fostul prieten sa ma intretina ci el m-a ajutat sa plec o perioada din tara...sa imi caut un loc de munca si sa raman acolo..eu am mai locuit in anglia 2 ani si jumatate

nu am facut un copil cu un barbat pe care nu il iubeam ci cu un barbat pe care l-am adorat..am crezut in el si de fiecare data i-am gasit scuze ca...ma iubeste!

am gresit in aceasta relatie, am gresit ca am continuat relatia cu el desi stiam ca e o relatie nepotrivita dar il iubeam si o femeie indragostita face greseli

am sperat ca odata cu nasterea copilului se va schimba...cand va vedea ca este al lui, ca nu l-am mintit pt ca nu as fi fost capabila sa fac asa ceva vreodata

nu mai are rost sa spun multe pentru ca ma judecati pur si simplu..fara sa va ganditi daca ati iubit vreodata pe cineva si ati crezut in acel cineva.....

am sa revin dar am nevoie sa ma linistesc un pic dupa ce am citit reactiile voastre....

o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu are relevanta cine ce opinie are aici sau altundeva. Poti sa citesti, sa tii cont sau nu este decizia ta. Insa aceste opinii sunt directe, inconfortabile si ... destul de obiective. Din nefericire trebuiau sa vina de la tine de o buna perioada de timp. Acum insa cred ca va trebui sa gasesti solutii tu pentru tine si pentru copil.
1. Unde voi locui?
2. Ce voi manca
3. Unde voi naste?
4. Cum ma voi descurca cu un copil?
5. Ce surse de venit voi avea?
6. De unde pot sa vina banii?
7. ....
....

Legal ai un sot si prin lege iti datoreaza tie si copilului intretinere. Daca se eschiveaza de la aceste obligatii ale legii tot legea spune ce anume risca.
Daca doreste sa divorrteze Ok sa plateasca el nu tu.
Pana nu este pronuntat divortul este obligat sa asigure domicilierea ta si a copilului unde domiciliaza el. De asemenea este obligat sa asigure mancare, caldura, haine deci viata de zi cu zi din veniturile realizate de el.
Schimba-ti un pic strategia. Poti sa obtii in mod legal multe dintre cele enumerate de tine atata vreme cat esti casatorita. Dupa divort de asemenea se pot discuta anumite aspecte financiare.
Iti recomand sa consulti un avocat specializat pentru a-ti vedea optiunile legale.

Teoriile goale de genul "de ce?" sunt pierdere inutile de timp si energie. Ok?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Nu te judeca nimeni,ca e viatza ta si tu traiesti rezultatul actziunilor tale!

sunt doar reactzii la povestea ta,pe care tu o vezi normala ,simpla ,ok din punctul tau de vedere!

Din punctul altora(neimplicatzi emotzional sau financiar in poveste)se vede altfel!

Ps.In al doilea mesaj ai scris"l-am iubit"care e tercut perfect compus dupa umilele mele cunostintze in ale gramaticii!!!!!!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Eu as zice sarumana ca ai stat doar 2 ani cu el si nu 20, asa cum am mai citit povesti d-astea elucubrante.

Eu in locul tau m-as concentra pe ceea ce am de facut cum a zis si Marius, cum imi intretin copilul, unde o sa stau, si asa mai departe.

Restul sunt apa de ploaie. Partea cu casa si cu buletinul, aici eu cred ca ar trebui sa consulti un avocat. Nu stiu ce fel de raspunsuri astepti, dar el e un mare magar si asta e, nu o sa-l schimbi tu, asta e mit, ca schimba femeia barbatul. Concentreaza-te pe copil, ca pe el o sa-l ai toata viata, indiferent de cati alti barbati vei avea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Nu cu un copil, ci cu doi copii, pentru ca citesc ca mai are un copil cu fostul sot!

In fine, eu cred ca trebuie sa discuti cu un avocat, sa cauti orice dovada/martori in ce priveste contributia ta financiara in timpul in care si-a construit casa si sa-l dai in judecata. Nu cred ca il poti obliga sa te lase sa locuiesti acolo (de fapt gandeste-te putin daca nu cumva insisti pe tema asta ca sa ramai in continuare aproape de el!).
Iar apoi as merge la un terapeut sa incerc sa inteleg de am simtul conservarii complet anihilat. Pentru ca nu ai facut cateva greseli de indragostita, ci multe greseli, in conditiile in care esti mama si ar trebuis a ai mai multa grija!

Mergi la inceput