Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***352***
Raspunsuri - Pagina 26
Kea spune:
Floric, multumesc!
Pana acum nu am evitat nimic in mod deosebit, dar acum nu stiu de ce mi-a fost teama de ceapa. Incerc maine!
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Monnvas Vad ca se pregateste o trupa, noi ne bagam la percutie, daca tobele-s ocupate primiti si un tzambalist? |
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
denisamada spune:
Buhuhu!
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
inapreda spune:
Daca are SI diaree tre' sa-i scot laptele? Sa-i dau de ala fara lactoza? Da' apa cu miere si lamiie mai are voie sa bea? Stiu ca nici fructe crude nu sint ok (si asta e singura lui mincare). Am citit ca scaunele aste apoase si spumoase ar putea fi din cauza giardiozei ramasa netratata. Miine dupa masa merg lar la medic sa vad ce-mi mai spune dar sint cam disperata ca s-au adunat toate si nici nu vad ca ar fi mai bine.
A, are SI febra. Poate sa aiba febra si sa nu fie ceva infectios? Si sa nu trebuiasca antibiotic?
Mie imi vine sa pling cind ma gindesc ca miine merg la doctor, sigur nu ma va lamuri in nici un fel si-mi vine sa ma arunc de la etaj. Pentru niste muci de rahat am fost de 4 ori la cabinet; miine ar fi a 5-a 
l-am infundat cu siropuri si nu e mai bine; ba din contra, tot cite una se adauga.
Deci, are asa:
-muci, tuse, nas infundat
-febra (nu stiu cit; s-a stricat termometrul dar e cald bine)
Ia: Mucosin, Ketof, Panadol, Nurofen, picaturi nazale)
-giardioza cu Zentelul cumparat dar neadministrat
-diaree care -zic eu- ar putea fi de la paraziti
Sa-i dau de pe acum LIV 52 si sa-i dau si Zentelul?
PS. Ian s-a culcat la 12.30 s-a trezit la 3 infundat si acum misuna prin casa; vrea "azoiu" (tv-ul, "abonu" (balonu') si orice numai "nu nani"
Mama lui Ian.
novus spune:
Neata !!!
In primul rand sanatate tuturor bolnaviorlir : Eva, Ian, Calin si sper sa nu mai fie cineva ![]()
Simplyana, am vizionat si eu pozele voastre
, le ratasem si eu, Luca mi se pare ca a crescut tare bine , vorba Adei
!!
InaPreda, nu stiu ce sa-ti recomanda, scaunele moi pot fi si din cauza tutror siropelelor pe care le ia, eu zic sa mai amani tratamentul pt Giardia, febra intr-adevar e un semnal de alarma
Denisamada, imi place cand esti activa 

Kea, ma bucur ca ai mai trecut si pe la noi 

Eu cand am fost racita nu am luat nimic in afara de paracetamol si miere pt gat eventual, acum cu ceapa nu stiu, mie nu-mi palce asa ca nu am experimentat ![]()
Andrei, huzband de Ilinca

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
pisigri spune:
Kea, ce bine ca ai mai trecut pe la noi ! Lasa ca trece ea raceala ! Eu am inteles ca ceapa si usturoiul pot imprima un gust anume laptelui, dar nu stiu cit de puternic e "imprimeul" asta sau cit de selectiv e bebe ![]()
Gina, imi pare rau. Eu totusi as crede ca diareea e de la atitea siropuri de-ai bagat in el si de la fructele crude care spui ca sint singurul aliment acceptat momentan?
Sincer, eu nu inteleg administrarea de durata de Panadol/Nurofen in absenta febrei. Adica nu stiu, eu daca ma prinde o raceala, bag paracetamol sau nurofen dar la inceput, in prima zi...poate si a doua. Dar dup-aia nu simt sa ma mai ajute cu nimic.
Pune-l la regim, zic eu, da antitermice numai daca face febra, vezi ce spune medicul (daca se aude ceva la plamini de exemplu, daca spui ca si tuseste). E posibil ca daca avea ceva pe caile respiratorii, sa se fi complicat/suprapus alt crocobaur.
Dar linisteste-te, ia-le pe rind. Dieta, lichide, antitermic cind face febra...si vizita la medic.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
novus spune:
Nici eu nu sunt fan Panadol, Nurofen daca nu are febra, hai ca paracetamolul mai merge dar ibuprofenul cum trebuie dat si dupa m,ancare musai mi se pare aiurea daca nu are febra, stiu ca e si antiinflamator dar daca nu e cazul chiar nu-si are rostul
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Bianca2503 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Kea Pup fetele si piticii! ![]() Va mai citesc uneori noaptea de pe telefonul sotului cand astept sa ragaie bb, dar am cam pierdut firul discutiilor. Keutu de cand e mama aici spune o multime de cuvinte, dar propozitii inca nu face. Are o voce asa dulce! E istet foc, are simtul umorului si energie inepuizabila. Si e foarte, foarte sensibil! O minune de copil, nici nu-mi puteam dori mai mult! Bebe e cuminte si el, numai ca seara dupa ce se culca Keutu, sta treaz si mananca continuu, asa ca timp de calculator nu mai prind. Daca n-ar fi mama aici, nu stiu cum m-as descurca! A, sa spun repede cat am timp pt ce am intrat: sunt racita si alaptez. Ce pot lua? Sau sa ma duc la medicul de familie? Mi-e insa groaza de stat in sala de asteptare, dar daca trebuie, o fac. Am citit ca daca mananci ceapa ar putea copilul sa refuze laptele. E o gogogmanie, sau are un sambure de adevar? Stiu ca ma ajuta pe vremuri la raceala. ![]() Keutu cheliutu |
Kea, tu esti un filtru pentru lapte, nu esti o sita. Asa ca eu nu cred ca o sa miroasa laptele atat de mult a ceapa incat o sa il usture ochii pe bebe. Bea ceaiuri multe (eventuqal de ceapa) si cred ca un paracetamol poti lua. Eu am luat ca avea temperatura pentru ca ma dureau sanii foarte tare.
Bianca2503 spune:
Ina, diareea e posibil sa fie provocata de la atatea siropul. De fapt, io zic ca sigur asta e cauza (am observat la Vladimir). Asta emotivul pentru care am modificat schema de administrare antitermice de la 4 ore la 8 ore. Ca sa nu il mai indop in atateas erii cu siropuri.
daca ii dadeam Nurofen sirop, nu ii mai dadeam si Panadol tot sirop. ii punea supozitor cu Paracetamol.
Baga un regim lejer: orez, covrigi, biscuiti. Scoate fructele si legumele crude. Da-i morcov fiert. laptele l-as lasa daca il bea si altceva nu mananca, insa nu i-as da iaurt.
Zentelul l-as mai amana pana se pune pe picioare. Nu pateste nimic daca mai sta o sapatamana, zic eu cu capul meu. Sa ma corecteze Mada daca gresesc.
Nu te panica, nu plange, o sa ii treaca. Stai cu capul limpede ca sa ii dai ce ii trebuie.
Pentru muci io mai am o metoda babeasca. O baie mai calda si mai lunga, astfel incat sa se faca aburi multi si sa iasa. Dar daca are temperatura nu recomand.
Gianina34 spune:
inapreda - o hemoleucograma iti spune in 30-40 de minute daca e viral sau nu, daca trebuie dat antibiotic sau nu
febra - pune mana si cumpara rapid termometru sa stii exact ce temperatura are (nu mai zic ca o sa te duci la dr si o sa te intrebe cat de mare a fost temperatura si tu ce spui?)
despre temperatura noi tot am discutat pe aici; poate tu il simti firbinte la 38,5 dar asta nu e grav, ....
la burtica sigur s-a stricat de la siropeluri si fructe
mierea nu face bine acum
daca accepta laptele fara lactoza, asta poti sa-i dai
eu i-as da si ceva saruri de hidratare, eventual sticlutele orz de la hipp
fiind asa bolnavior bine-nteles ca-i este greu sa manance, dar poate niste crema de legume cu crutoane (fara ulei,unt)
orez cu aschiute de morcov....
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori