Mica sirena - tort
Buna dimineata
Am nevoie de ajutor in realizarea unui tort decorat cu mica sirena pentru nepotica mea care va implini 5 ani peste 2 saptamani. Sunt incepatoare in realizarea torturilor asa ca rascolesc netul in cautarea solutiilor.
Am facut saptamana trecuta un tort gasit pe net pe blogul lui Lily cu soricei realizati din pasta de lapte praf dar am muncit la animalutele alea cateva ceasuri. A iesit binisor lucru care ma indeamna sa continui.
Vreau sa va rog sa-mi dati cateva solutii , in primul rand nu prea stiu cum lipesc diferite ornamente intre ele, in al doilea rand nu am reusit sa gasesc decat colorant lichid rosu, galben, albastru oricum daca le combin am vazut ca scot si restul culorilor dar nu am gasit deloc colorant negru. De asemenea nu am pictat cu colorant deloc nu stiu cum se face.
M-am descurcat binisor modeland soarecii aia pe tort dar cand vine vorba de ceva care are nevoie de multa finete cum e Mica sirena nu prea am idee cum sa o fac.
Se poate face un mulaj din ceva in care sa indes pasta de lapte praf dupa o anumita forma ? Daca da cum ? mie nu-mi vine in cap decat mulajul de ghips dar acela evident nu ar fi bun. Am incercat sa modelez si din pasta de zahar reteta luata tot de pe blogul amintit dar s-a lasat pe masura ce lucram la ea, cu pasta de zahar am invelit tortul soriceilor si a fost buna la asta.
Va rog spuneti daca stiti o reteta pentru o pasta buna de modelat.
Raspunsuri
Darria spune:
- ornamentele se pot lipi cu: miere, sirop gros de zahar, cioco sau nimic(la unele ornamente piesele se pot uni cand pasta este partial uscata, mai are inca umiditate).
- culoare neagra: nu stiu. Am obtinut maro inchis cu cacao.
- pictat. Am folosit doar culorile lichide din Kaufland. Pur si simplu am introdus pensonul in culoare si am pictat floarea uscata. Nu am pictat suprafete mari, nu stiu cum se comporta. A fost cat de cat ok dar nu se obtin culori intense ca la colorantul praf(nu am).
- mulaj: vazusem pe "lumea basmelor" mulaj pt. bebelus. Dar poti face corpul si fara mulaj. Nu mai stiu unde vazusem cum se modeleaza papusile. Coada e simplu de facut dar atentie ca pasta de lapte praf se intareste repede la combinatia de albastru si galben(pt. verde) sau cel putin asa am patit de fiecare data.
- pasta: am lucrat doar cu pasta de lapte praf si "plastilina" cioco. Plp a fost ok.
liliana29s spune:
Multumesc Daria
M-am mai jucat azi putin si cred ca am descoperit cum pot face o matrita sau cel putin mie mi-a iesit, am bagat la microunde intr-o cutie niste pasta de zahar pana s-a facut moale aproape lichida si am plantat in ea cu fata in jos un pirat mic de jucarie (cam de-aun deget) de a lui fiimeu, l-am uns in prealabil cu putin ulei de masline . Am pus pasta la congelator, s-a facut ca piatra dupa 30 de minute am extras jucaria si am pus in loc pasta de lapte praf. In prealabil am uns putin interiorul cu o picatura de ulei de masline. Dupa ce s-a intarit am scos pasta de acolo intreaga, a iesit destul de usor, si am modelat rezultatul, spatele piratului desigur a trebuit sa-l aranjez cu mana. Nu am nici un fel de unelte de modelat asa ca asta face treaba destul de grea.
Daria tu spui de "plastilina" cioco - nu stiu ce e asta, se combina cu pasta de lapte praf sau poti lucra cu ciocolata?
Eu pasta de lapte praf am facut-o doar din miere si lapte praf si e un pic cam sfarmicioasa.
Darria spune:
Felicitari pt. idee. Nu m-am gandit ca se poate face asa mulaj.
Plastilina ciocolata:
http://lilysblog-lily.blogspot.com/2008/10/trandafiri-din-ciocolata.html
Nu aveam cantar asa ca am folosit o lingura miere si o cioco. Cioco Primola alba si neagra(cu 55% cacao). Topit o cioco, adaugat mierea, amestecat si la frigider. Am facut doar trandafiri. Sunt frumosi dar i-am lucrat cu traseu frigider-masa(se inmoaie pasta la caldura camerei) si nu mai repet.
Pasta de lapte praf tot cu miere si lapte. Am folosit Raraul. Daca era sfaramicioasa: se putea adauga miere si framantat iarasi. Las pasta mai moale(ca pt. acoperit tortul) si o pun in punga. Scot cate un pic si o mai framant cu lapte praf.
liliana29s spune:
Are cineva idee unde pot gasi "Gum tragacanth" sau daca are corespondent in limba romana sa stiu macar ce sa intreb?
De asemenea "corn syrup" ? de unde se poate cumpara sau ce contine ?