Fulgusorii se pregatesc de sarbatoare {17*}

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091
apropos...CREMES..ce-i?

Un fel de prajitura cu foi de patiserie si crema de vanilie plus frisca la mijloc (o faci simplu pentru ca toate ingredientele le poti gasi de cumparat gata preparate ori semipreparate) sau "prajitura desteapta" facuta in casa cu faina si oua, albusul batut spuma pe care o pui in tava in forma lichida si la copt se separa singura in doua foi cu crema la mijloc (tot simplu de facut).
Vrei reteta?

Rares - clipe si zambete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdaz_ina

Citat:
apropos...CREMES..ce-i?

Un fel de prajitura cu foi de patiserie si crema de vanilie plus frisca la mijloc (o faci simplu pentru ca toate ingredientele le poti gasi de cumparat gata preparate ori semipreparate) sau "prajitura desteapta" facuta in casa cu faina si oua, albusul batut spuma pe care o pui in tava in forma lichida si la copt se separa singura in doua foi cu crema la mijloc (tot simplu de facut).
Vrei reteta?

Rares - clipe si zambete

daaaa....o vreau!

sunt ca emilianele din iasi...care le cumpar si mananc de cate ori trec pe acolo!!!

un fel de cremshnit..fara frisca

*Blackmoon Lady 24+cu un omuletz colocatar si lipistocul meu iubitRebecca
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Citat:
Citat:
Citat:
citat din mesajul lui pishko
Fetelor voi mai stiti cum e reteta de branza dulce facuta cu lamaie? Banuiesc ca nu e mare filozofie, dar nu stiu cata lamaie se pune... cateva picaturi, o lingurita?

Cam asa ... Nu imi amintesc exact dar nici nu cred ca conteaza... niste lamaie acolo va fi ok.

da' ce-i asta?prajitura?placintica?umplutura la ceva?garnitura?cum se prepara?

Este branza dulce preparata din lapte pentru bebelusi la diversificare, in loc de branzica preparata cu calciu lactic.

Rares - clipe si zambete

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Citat:
Citat:
citat din mesajul lui pishko
Fetelor voi mai stiti cum e reteta de branza dulce facuta cu lamaie? Banuiesc ca nu e mare filozofie, dar nu stiu cata lamaie se pune... cateva picaturi, o lingurita?

Cam asa ... Nu imi amintesc exact dar nici nu cred ca conteaza... niste lamaie acolo va fi ok.

da' ce-i asta?prajitura?placintica?umplutura la ceva?garnitura?cum se prepara?

Este branza dulce preparata din lapte pentru bebelusi la diversificare, in loc de branzica preparata cu calciu lactic.

Rares - clipe si zambete

m-am prins io...da' cam greu

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Citat:
sunt ca emilianele din iasi...care le cumpar si mananc de cate ori trec pe acolo!!!

Da, ca emilianele !

Branzica cu lamaie o prepari la fel ca pe cea calcica doar ca in loc de pastila de calciu pui cateva picaturi de zeama de lamaie.

Pentru reteta de cremes cea semipreparata cumperi foile care se gasesc de-a gata in comert la supermarket sau la magazinele de cartier si intre ele pui crema de vanilie preparata din lapte si praf pentru crema de vanilie (se pune calda si va inmuia foile). Daca vrei adaugi frisca si pudrezi cu zahar.

Revin cu cealalta reteta de prajitura desteapta care este dulce si de-li-cioa-sa !

Rares - clipe si zambete

Mergi la inceput

Cremes (cremsnit sau prajitura desteapta, pentru ca se separa singura la copt in doua foi sus si jos cu crema la mijloc )

- 8 oua, 1 kg lapte dulce, 1 pachet margarina, 300 gr zahar, 10 linguri faina, 5 plicuri zahar vanilat
- zahar pudra

Margarina se topeste pe foc mic cu zaharul si 3-4 linguri de lapte.
Dupa racire se adauga galbenusurile frecate ca la maioneza.
Amestecul se pune intr-un vas mai mare si se adauga faina si laptele, amestecand incontinuu.
Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare amestecand usor pe verticala cu lingura de lemn.
Compozitia se pune in tava unsa si tapetata si se coace la foc potrivit 45 min; ultimile 5 min cu foc tare pentru rumenire.
Se pudreaza calda cu zahar.
Se consuma rece.

Din comoditate, eu folosesc mixerul pentru a amesteca compozitia (la albus cu viteza mai mica).

Rares - clipe si zambete

Mergi la inceput

buun

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

buna seara si de la mine

eu nu ma simt foarte bine, am niste dureri cumplite de spate, sunt intepenita pur si simplu azi am mers la epilat..cand sa ma incalt.....vad ca e din ce in ce mai nasoala treaba...nu-mi mai trece nici cu masaje , nici cu creme...si nici cu spatele gol nu stau..si nici nu am stat prin tinerete..
la fel ca si tine A_driana si eu stau cu body din toamna de cand se lasa rece si pana in primavara..

mi-ati facut pofta cu cremsnitul vostru..serios...poate ma apuc si eu zilele astea sa fac desi vreau sa ma abtin, ca sambata mergem la botez si trebuie sa intru in rochia cumparata

Azi am dus aparatul foto inapoi...era inca in garantie, facea de mult timp figuri..asa ca cel mai probabil, saptamana viitoare duminica, cand va fi ziua lui JR, nu vom avea cu ce sa facem poze si imi pare tare rau

In rest..vad ca JR iar a intrat in greva foamei

A_driana te rog mult sa-mi spui cat costa siropul cu propolis si cum i-l dai lui David...

acum ma duc la spalat biberoane

Mamica lui JR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns busymummy spune:

Vias,

Siropul cu propolis costa in jur de 20 ron si ii dai cate o lingurita pe zi... Vlady ma alerga prin casa sa-i dau sa bea cu sticla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexa06 spune:

Buna dimineata !
Dar cafea nu bea nimeni astazi ?

http://community.webshots.com/user/allexa06

Mergi la inceput