Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(119)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LenaC/LenaC.jpg)
LenaC spune:
Zubi, mersic mult Legat de Galafor, il gasesti in magazine naturiste. Asa arata http://www.magazin-naturist.ro/medactiv-medfarma-sanatatea-verde-/galafor-75-capsule-med-stimulare-lactatie--4060
Azi am avut toata ziua contractii... neregulate, de vreo 2h sunt putin dureroase. Daca sunt la distanta de 7, 8, 10, 15 minute... poate sa dauneze bebe-ului?
Lena - 39+
Tic-tac, tic-tac
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
bujo spune:
Ionela eu ma refeream la comprese reci STRICT pe sani plini si pietrosi. Daca n-am specificat, mea culpa. Pe sani goliti nu vad de ce nu s-ar putea pune.
Ultimul lucru pe care l-as vrea este sa induc lumea in eroare.Eu imi expun parerea formata din experienta de mama care alapteaza si care a ajutat alte cateva mamici. Dar ma indoiesc ca stiu mai multe ca tine. Tocmai de asta nici n-am raspuns tot timpul, ci doar cand am stiut un raspuns clar de care sunt cam 90% sigura. Sper ca n-am confuzat pe nimeni.
Referitor la decizia ta de a interveni doar la solicitare, te inteleg perfect. Am trait si eu sentimentul de "bagatoare in seama" (nu aici, ci in viata de zi cu zi cand am incercat sa ajut) si am fost extrem de dezamagita. Dar cum spuneai si tu, nu poti impune nimanui ce si cum sa faca. Am auzit de atatea ori "laptele meu e limpede, nu mai e bun", sau "am oprit alaptatul ca bebe a facut diaree de la el", incat mi-e si frica de multe ori sa intreb cum merge alaptatul.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dbunny/Dbunny.jpg)
Dbunny spune:
ionela SNS-ul e tubuletul ala lipit de san ce merge in gura lui bb¿ marca medela varca ai zis...sambata sper sa a pucam sa mergem la magazinul care vinde produse medela...si cumpar!! si eu cred ca bibe e de vina...
hai lena
eu cred ca maine iti cunosti kinderitza
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Bujo, nu spun ca tu induci lumea in eroare. Spun ca oferind solutii contradictorii ( noi 2) riscam sa facem asta( sa inducem in eroare). Apreciez mult fiecare intervenite a ta si cred ca cel mai mare ajutor pentru o mama e suportul moral si exemplul altor mame. Deci am ajuns la un numitor comun aici: compres rece pe sanul golit; compres cald pe sanul plin
Bunny, da , e sistemul cu tubulete. Se poate improviza. Tub de perfuzor in canita
Aici o poza cu un sistem improvizat si ceva explicatiihttp://atasatlasanulmamei.blogspot.com/search/label/SNS
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
LenaC spune:
Durerea s-a intensificat putin de tot si sunt cam asa... oare nu le pun eu bine? ... ca sunt destul de dese
Start Time End Time Duration Frequency
11:48:34 PM 11:49:05 PM 0:29 3 m, 4 s
11:45:30 PM 11:46:15 PM 0:45 5 m, 53 s
11:39:37 PM 11:40:27 PM 0:49 7 m, 30 s
11:32:07 PM 11:33:12 PM 1:3 6 m, 5 s
11:26:03 PM 11:27:09 PM 1:5 5 m, 12 s
11:20:51 PM 11:26:01 PM 5:9 5 m, 23 s
11:15:28 PM 11:18:46 PM 3:17 ----
Duration nu e corect pentru ca uitam la unele sa dau stop
Lena - 39+
Tic-tac, tic-tac
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Hai Lena!!!
asteptam vesti bune
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali_mete/Lali_mete.jpg)
Lali_mete spune:
'na seara!
Fetele,la starile de nervozitate ma refeream in mesajul ala al meu, starea aia in care iti vine sa spui " imi bag picioarele, il las sa planga ,cat o plange! " sau sa iti vina sa te tot duci. Ori iti vine sa tipi la copil sau sa ii spui sotului"i-al ca nu stiu ce ii fac". Am trecut prin asta de doua ori la Paul , am rabufnit , copilul plangea de cateva nopti ore in sir,il leganam si ii vorbeam,ii cantam,il hraneam , el plangea si mai tare. Treceam de la o stare la alta , plangeam cu el in brate si la un moment dat am clacat. Am rabufnit si am tipat la copil , l-am intrebat ce are cu mine , de ce nu ii place in brate la mine , cu ce gresesc de plange atat .A tacut,a facut ochii mari la mine si m-am speriat, am crezut ca l-am zgaltait. Vali se uita si el ciudat la mine,atunci a inteles ca imi e greu,imi e rau si nu sunt in apele mele. Am plans zile in sir ca nu sunt o mama intreaga la cap,ca ii fac rau copilului. Eu am crescut cu batai crunte,nu vreau asta pentru copiii mei de aceea m-am autoeducat in privinta asta incepand cu mult timp inainte de a face primul copil.Asta a fost prima data cand am clacat... A doua oara a fost acum o saptamana-doua , am mers prin oras cu ambii copii si cu sora mea mijlocie. Cat am mers cu un autobuz prin oras, 15 minute,Paul a plans isteric, cum nu mi-a plans niciodata,pentru ca nu are voie sa apese pe un anume buton se "stop" de prin autobuz. Am fost calma,i-am vorbit bland, l-am mangaiat , l-am pupat,i-am explicat de sute de ori ca butonul ala face buba, si nu e voie sa apasam pe el,ca se supara domnul sofer si alte de astea. La un moment dat o femeie ,care nu stiu cati copii avea acasa sau cati crescuse si in ce fel, imi spune sa fac ceva sa opresc plansul copilului,ca ei ii e mila de el . Am rugat-o frumos sa mai astepte putin,ca la prima statie coboram,si nu o mai deranjeaza copilul meu,nici nu o sa mai fie nevoie de mila ei. Raspuns grosolan,dar daca i-ati fi vazut privirea... Ma considera cea mai fara suflet mama pentru ca mi-a repetat de mai multe ori ca ei ii e mila de copilul meu,pe care eu il las sa planga fara sa imi pese. Am coborat din autobuz,copilul isteric de-a dreptul,ca l-au bagat in seama toate femeile de pe langa noi,deh,ca mama-sa era prea calma, nu ii pasa de copilul ei,iar lor,femei cu suflet le pasa. Dupa ce am coborat s-a trantit pe jos,l-am ridicat , i-am explicat ca mergem cu tusi la banca,apoi mergem acasa, si in parc,si ne jucam cu copilasii. Ei bine,pe trecerea de pietoni mi s-a tras din mana,nervos si a alergat in fata mea , spre trotuar. In secunda doi l-am prins cu o mana si cu cealalta i-am dat o palma,cu varful degetelor,pe obraz. A fost de frica , nu stiu cum sa explic sentimentul,il vedeam in mintea mea calcat de o masina .Si acum imi dau lacrimile,regret enorm ca am clacat , ca nu m-am controlat, ca nu am luat o pauza sa respir dupa ce am coborat din autobuz cu frustrarea cat casa din cauza acelor binevoitoare. Copilul s-a calmat brusc, nu a mai scos un sunet,nu a mai plans, doar a spus " mami" cu ochii in lacrimi si a cerut sa il imbratisez. Si ne-am tot imbratisat cat a fost sora-mea in banca. Drumul inapoi cu autobuzul a fost o joaca pentru el,ne-am pupat si dragalit , de fapt m-a pupat ,ca eu am plans pana acasa.
De aceea va zic, pana sa ajungeti sa clacati,cereti ajutor daca va simtiti obosite,cereti sfaturi daca simtiti ca nu mai puteti psihic sau fizic,nu asteptati sa deveniti violente .Daca plange copilul si sunt binevoitori care tot va spun ce sa faceti sa il potoliti inchideti-le sccurt gura, politicos,ca altfel va indispun si va frustreaza oricat de zen ati fi. Nu lasati sa alunecati in starea aia urata,ca aveti remuscari dupa si intrati in depresie. Poate deja cateva gandesc" vai, esti nebuna!" Poate ca sunt, de am scris pe un forum in care toata lumea condamna mamele care si-au plesnit copiii ,ca i-am dat copilului o palma intr-o stare de panica si frustrare .
Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
Lali_mete spune:
Hai Lena!!!
Zubi poate Histamina a vrut sa spuna exact ce a spus Ionela,de studiile respective , dar a ales prea putine cuvinte
. Stai fara grija ca nu intreaba nimeni la scoala un copil premiant sau nu,ce lapte a mancat cand era mic,sa isi dea seama daca merita sau nu sa isi bata capul cu el
.
Bujo aceeasi stare de teama am si eu cand intreb mamici cu copilasi mai mari de 3-4 luni daca mai alapteaza . Sunt atatea mituri la noi ca ma mir ca au fost femei in trecut care au alaptat mai mult de 3 luni sau parinti care si-au crescut copilasii dupa instinct,fara sa ii lase sa planga ,fara sa ii lase singuri in patut sa nu se invete in brate, si multe altele. Ieri am fost in vizita la nasa sora-mii de cununie. Si a sunat-o o alta fina,ce are copil de 2 luni,si din una in alta,nasa sora-mii o intreaba daca mai alapteaza,si ea spune ca nu ,ca nu avea laptele bun , ca facuse testul cu fiertul laptelui in lingura,pe flacara si s-a branzit
, copilul sugea des, daca nu ii dadea sa suga plangea , in brate nu il lua ca nu o lasa soacra-sa, sa nu se invete cu narav
.Asa ca l-a trecut pe lapte de vaca . E mai bun laptele vacii decat al ei, mama ei de treaba. Si i-l da indoit cu ceai de musetel,ca e prea gras asa. Pun pariu ca intr-o luna maaaxim, ii baga si gris in lapte,ca nu se ingrasa
... I-am propus nasei sa merg la fata cu pricina,sa stau o saptamana cu ea
. Mi-a spus ca daca nu ar sta unde sta,intre oamenii pe care ii are in jur,as avea sorti de izbanda,asa va fi doar un alt copil umflat cu lapte cu gris mult prea devreme,un viitor om cu dureri de stomac.Aaa,sa va mai spun ca aceeasi nasa a soramii ,cand a inceput sa planga Teodora de colici, imi spunea ca cere botezul de aia plange
?
Pentru Raisa
LenaC spune:
Mersic Ionela, Dbunny si Lali
M-as baga la somn, dar nu cred k ma lasa contractiile. Oare sa fie travaliu adevarat? . Va tin la curent
Lali, tragic ce povestesti tu acolo
Lena - 39+
Tic-tac, tic-tac
Lali_mete spune:
Lena care parte e tragica?
Sper ca nu am facut rau ca m-am destainuit aici cu iesirile mele , nu e un obicei,s-a intamplat cand am spus , in rest am reusit sa nu ma enervez, sa nu las sa degenereze lucrurile, am invatat sa reactionez altfel la oboseala, la faptul ca uneori nu apuc sa fac curatenie sau mancare, ori ca nu am reusit sa pun hainele la locul lor,ori sa le intind la uscat, si copila in loc sa doarma plange,iar Paul in joaca face si mai multa mizerie. Am invatat sa intru si eu in jocul lui, sa fac si eu nitica mizerie cu el
,ca face bine la psihic, am invatat sa ma calmez pe mine intai,ca apoi sa se calmeze si printesa,sau printul,dupa caz
.
Pentru Raisa