Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (70)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

Eu inca dorm bine.Bebelusa are 2 kg.In cazul meu ajuta patul plin de perne.Am 2 perne de gravidute, una o pun in spate si imi sustine coloana foarte bine (nu stiu ce m-as fi facut fara ele), am o perna foarte mare si foarte inalta pliata in 2 pe care o tin sub picioare, o pernuta mica pe care o bag sub burtica cand simt nevoia, o perna medie pe care dorm cu capul si o mai aduc spre partea din fata si cealalta perna de gravidute pe care o tin cumva mai intre genunchi.
Inafara de mersul la pipi, nu am probleme cu trezitul noaptea, e cumintica, se culca domnisoara o data cu mine si dimineata cand ma trezesc, incepe si ea sa dea din cracusori.Si am mai observat ca atunci cand invelesc burtica e mai linistita ca obisnuiesc sa adorm mai despuiata sau neinvelita.

Emma 30 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

ralu - am vorbit cu doi pediatri si vreo 4 ortopezi pediatri si toti mi-au zis la fel: nu ai ce sa-i faci, nu e vina ta, nu e o lipsa de ceva, o sa treaca cu timpul, mai precis pe la 4-5 ani. Dr. Fodor mi-a explicat pe mail cum sa il pun singura la loc, am vazut si eu manevra de 10 ori pana acum dar tot nu am curaj. o singura data am reusit singura. e o chestie f ciudata, ii iese uneori atat de usor de nu iti vine sa crezi, si in alte dati se joaca, cade, se smuceste si nu pateste absolut nimic. educatoarea era distrusa, ca cum e posibil ca nu a facut nimic special doar niste miscari cu profa de dans...etc.nu pot sa ma supar pe ele pt ca stiu ca oricine il vede nu ii vina sa creada. ii iese mana din cot, o lasa pe langa corp si vine si iti zice calm: ma doare mana, trebuie sa merg la doctor sa o puna la loc. nu plange, nu se crizeaza. doar ca o tine ca pe o scandura. il doare doar secunda aia cand o pune doctorul la loc...sau ma rog, doar atunci plange, ca de durut cred ca il doare tot timpul. mama are problemele astea cu un umar si zice ca durerea e horror pana se aseaza la loc.
acum nu pot decat sa astept sa treaca timpul si sa se rezolve problema ca sa poata si el practica un sport linistit.
felicitari pt noua situatie cu Tudor la gradi asa da!
si eu astept un hop dupa nastere, sa vedem cum reactioneaza cand o sa inteleaga ca eu raman acasa cu ala mic si el trebuie sa mearga la gradi.

fetelor, vad ca foarte multi copii au pierdut din avansul initial. si al meu a facut tot asa. el era mereu un o zi doua mai mare, dar dat fiind ca eu stiu sigur ca am ovulat in z18, inseamna ca avea 6-7 zile avans.la ultima ecografie era in urma fata de um cu 2 zile. dar a zis si doctorul ca e perfect normal daca am ovulat tarziu si daca primul anu a fost un copil mare. sa isi vada de crescutul lui in continuare, uneori mai repede alte ori mai incet(ca doar nu e robot)...dar important e sa creasca si sa nu ramana mult in urma fata de standard.

eu nu prea o inteleg pe asta cu suplimentul de progesteron(utrogestan, arefam) dupa 12 saptamani cand functioneaza pacenta si produce cantitati enorme de progesteron, doar ca nu trebuie subestimat efectul placebo. dar nu il luati oral totusi, va rog. se metabolizeaza in ficat si nu va face bine deloc.

mama de mic +s31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

chiar asa...a mai aparut vreun episod nou din seria 8? ca eu dupa ce am terminat si seria 7 si am vazut ca mai e un singur episod din 8 am simtit ca inebunesc asa ca am luat-o iar de la episodul 1 seria 1
despre grey vorbeam si eu

mama de mic +s31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Buna dimineata!
N'am mai scris de o mie de ani dar v'am citit ! Inca lucrez pana pe 30 octombrie si nu prea am timp sa stau pe forum cum mi'ar place... Dar se termina ea si luna asta .
Noi suntem bine, am avut o eco marti, bb are cam 1.500g si e cu capul in jos, se misca bine in fiecare zi, colul e ok desi pot sa ma declar multumita!

Felicitari fetelor cu vesti bune la eco, Dana ma bucur ca nu mai ai nevoie de insulina!

Luny sper sa se refaca Muful repede, sunt penibile otitele, si noi am experimentat vreo 4-5 toamna trecuta. Acum de cand i'am pus tubuletele drenante e ok .. dar sper sa nu ajungeti pe acolo.

Eu nu prea am pregatit nici bagajul (sau ce ar trebui sa imi pun in bagaj) nici hainutele ...dar cand vad a nu am nici 30 sa sapt imi zic ca mai am timp... luna viitoare o sa am timp numai de asta..

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07 si 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Vreau si eu noua parola pe picassa plssssss!

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07 si 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Neatza! va multumim ca va ganditi la noi... eu nu am deloc o zi buna azi.. pe langa bolesnita Mufului, ma mai cert si cu al meu, cu apartamentele... nu e bine... macar Matei pare mai bine, nu-l mai doare, dar a avut febra toata noaptea si eu n-am prea dormit ca sa-l tin sub observatie..
Ralu, la Mate mucii erau galbeni,(verzi nu a avut inca:))dar f grosi.. ptr muci normali nu l-as tine acasa, insa astia clar au fost d-aia naspa, drept dovada..sa stii ca si pe el l-a calmat Otocalmul ala aseara, plangea de durere si s-a linistit in cateva minute dupa ce l-am pus.
Diana, ane, dap, m-am lamurit, 35 ml suspensie am obtinut, deci e ok... nu inteleg, frate, de ce pulberea in pun atata sticla si de fapt, iese ceva pe fund acolo...
mada, draga de tine eu te inteleg cu sotul, si eu ma gelozeam raaau inainte sa vina Matei.. noi suntem f uniti si dependenti unul de altul, plangeam de dorul lui cand era la munca, dar pe perioada sarcinii, s-a accentuat starea, insa am vorbit despre asta si am incercat sa mai rezolvam din chestiile astea..asa ca eu te sfatuiesc sa-i spui toate astea, crede-ma ca nu-si da seama, e atat de absorbit de revederea cu prietenul si atat de sigur ca tu esti ok si intelegi tot, incat le comite eu sunt sigura ca nu le face intentionat, dar trebuie tras de maneca, sunt si ei ca niste copiii, mai mari
aris, si voi la dr?.. off.. daa, e o revelatie sa-l aud ca spune ce-l doare, abia acum, dupa 3 ani... pana acum a fost groaznic sa-l vad cum plange, sa ma prind ca ceva nu e in regula si sa nu stiu ce.. eu ziceam de poze pe fb.. pe picasa eu nu pun, am si eu piticii mei.. pe fb pun, le las o perioada, si gata.

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

Uf,uf, Rodica, se chinuie micutul tau, bine ca e calm, gestioneaza situatia bine si nu plange prea tare.Poate scapati de problema asta cand a zis doctorul. Iar micutul presupun ca nu va fi gelos pe bebelus si nu va plange cand il duci la gradinita si tu ramai acasa daca il implici suficient in noile activitati pe care le veti avea cu bebe.

Emma 30 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Am venit si noi de la dr...jr e bine are 1700kg era cu capu in coastele mele , fata nu a vrut deloc sa neo aratesi ce ma oftic ca nu l-am vazut, acum trebuie sa mai astept inca o luna...

Anita mami de printesa, Rachella Alexia - si
29 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

Neata!

Aris, ce barbatel curajos ai tu acolo!

As vrea sa imi permiteti sa dau si eu un sfat (sau sa imi dau cu parerea ) legat de relatia cu sotii...
Trebuie sa le spui clar ce nemultumiri ai ca ei nu ghicesc si cand faci o "criza" se uita la tine ca la nebuna ca nu inteleg unde e problema. De 17 ani sunt cu sotul meu si inca am momente cand astept ca el sa anticipeze ceea ce gandesc eu sau imi doresc...si de fiecare data se intimpla acelasi lucru nu intelege . Il iubesc mult avem o relatie frumoasa de atatia ani, suntem dependenti unul de altul. Evident ca ne mai si ciondanim dar exista respect si dragoste.

Pentru cele care sunt la primul copil, v-as sfatui sa ii implicati pe soti in cresterea copilului chiar daca ei merg la serviciu. Unii dintre ei sunt voluntari de la natura, altora trebuie sa le spui clar ce trebuie sa faca. Chiar daca nu imbraca/schimba copilul corect nu il certati ca va accepta o data de doua ori dupa care nu va mai face nimic. Va duceti si reparati ce a facut el, in timp vor capata si ei dexteritate ca si noi mamele. Nu uitati de ei, si pentru ei e o situatie noua si sunt la fel de speriati ca si noi femeile (unii o arata altii nu).
Cu cat va creste copilul cu atat va fi mai greu...si o sa auziti si lucruri de genul..tu stai cu copilul acasa eu merg la munca (la mine nu a fost cazul...dar am auzit de multe ori la cunoscuti). Sa vedeti ce bine e cand il trimiteti afara cu copilul si voi veti avea 1-2 ore pt voi.

Imi cer scuze daca supar pe cineva cu subiectul acesta insa am vazut atatea cupluri care au avut probleme dupa ce au aparat copiii.
Sotii sunt si ei ca niste copii mai mari uneori, care se trezesc cu noi responsabilitati, si care dintr-o data nu mai sunt centrul universului nostru, cineva mai mic le ia locul

Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (31 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

amandoua gandim problema la fel, cristi, asa e...
eu sunt o norocoasa, trebuie sa recunosc... sotul meu este genul care a facut de toate nebunelile, cam la timpul potrivit, iar cand a vrut familie, apai s-a dedicat toatl mie, apoi noua! in bucatarie e un veritabil chef(ma rog, este pasionat de gastronomie, e gurmand ca si mine:)) si a si facut un curs ptr a intelege mai bine), si-a dorit ENORM copii si nu a avut niciun fel de teama, stres, nimic... s-a implicat in toate cot la cot cu mine, sau chiar mai mult, inca din prima zi cu copilul acasa.. ce n-am stiut eu sa fac, n-a stiut nici el, evident, dar ne-am invatat sa le facem impreuna, fiecare gasea o varianta/solutie si era 'evrika!' in casa! este extrem de important startul asta, schimbarile sunt majore in viata voastra, a amandoura, cum a zis si Cristi, si cel mai bine ptr cuplu este sa le impartasiti pe toate,in masura posibilitatilor si timpului, dar nu preluati voi 100% sarcinile asta ce tin de copil! sa fiti deschisi, sa va manifestati nemultumirile daca apar, sa nu le lasati sa mocneasca si sa se stranga, pt ca in timp, vor face muuult rau... nimeni nu detine reteta de succes garantat 100%, dar mie mi-a prins tare bine sa aud de la prietenele mele ce va spun si voua acum, dar e drept ca tine si de fiecare individ in parte... unii au o deschidere mai mare, altii mai mica... dar asta nu inseamna ca nu se pot completa, putin cate putin..

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput