Strumfi & prichindei iul-aug 2011 (9)
Raspunsuri - Pagina 17

v_florina spune:
Ce de probleme fetelor... ba sta mult la san, ba urla la el, va a dormit mult, ba deloc...
La noi este altceva. Cred ca Stefan a racit, la nici 2 luni. Imi fac mari mustrari de constiinta ca am iesit azi afara. maxim 20 de minute, ca incepuse sa planga. Imbracat bine, ca nu avea nici nasul, nici mainile reci, insa a plans atat de rau, incat cred ca de la aerul asta rece.... Pe seara a inceput sa tuseasca, si are si niste muci.... De stranutat tot stranuta de cand s-a nascut, asa ca asta nu se pune. Febra nu are, sper sa ramana asta. Dar oricum simt ghimpi in suflet cand il aud cum tuseste. I-am pus ser fiziologic in nas, si niste laptic de la mine. Maine voi suna pediatra.
O sa-i dau maica-mii o satisfactie deosebita, ca tot ne-am certat ca chiorii ca nu am vrut sa-i pun caciulita in capin casa.
Asa ca pe langa treaba asta cu Stefan, sunt amarata si cu mama cu cre m-am certat f rau. Extrem de rau, cu reprosuride la Adam si Eva de cand am intrat la facultate, si multe multe chestii urate.
Mami de Pusculeanu mic si foarte plangacios (24 aug 2011)

babyblue spune:
imi pare rau florina.
si pt cel mic, ca a racit. si pt cearta ta cu mama ta. te simt f abatuta....
incearca sa fii mai..."egoista"..dar tu ai copil mic acum si trebuie sa i te dedici total, sa fii cat mai zen si in ecuatia asta nu intra reprosuri cu mama. tu oricum esti o femeie care de abia ai nascut, stresata, obosita si cei din jur chiar ar trebui sa te menajeze, mkr psihic. dar uite ca nu toti au diplomatia si rabdarea necesara de a te lasa in pace. unii parinti nu se gandesc niciodata mai departe de orgoliul personal si de propriile lor probleme.
off, biata de tine, o sa stai acum sa framanti toate vorbele care s au spus intre tine si mama ta.
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

lisssa_ana spune:
Florina,multa sanatate si sa speram ca nu e nimic grav! De obicei trec de la sine mucutii. Ser fiziologic si batista bebelusului.
Ahhh, stiu ce si cum e cu mamele astea care se pare ca au uitat ce inseamna sa ai bb si plus ele stiu mai bine, stiu tot!
explozia de hormoni de dupa nastere m-a lovit si pe mine rau, nu am plans asa mult de nu stiu cat timp. Eu sunt mai emotiva si asa ma descarc si toate le iau f personal mai ales ca incerc sa impac pe toata lumea.
Florina, tu esti o pers f pozitiva! Ramai asa! nu lasa supararile sa te afecteze, il vor afecta pe bb.
Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)

adra_bell spune:
Felicia, big-big hug! Sa nu crezi ca daca a mea e un pic mai mare, la noi e mai bine. Tot acolo suntem. La mine e regula sa mananc cu Filip in brate, seara trebuie sa fie hranita domnisoara ca ar sta si doua ore la masa numai sa nu se culce. Si are un sonor, ne-a zapacit dupa ce ca vorbeste incontinuu, seara da si sonorul tare. Noroc de fetzisoara ei draguta, ca ma bufneste rasul in loc sa ma enervez
Florina, probabil vor trece mucisorii, mai ales daca ai avut si tu contact cu aceeasi germeni, il va ajuta laptele tau. Eva e cobza, eu la fel, Filip are ceva secretii, da nu multe, il aspiram de 2 ori/zi. Nu-ti face probleme cu caciula, Eva n-a purtat niciodata, nascuta in prag de iarna, Filip nici atat. Asta nu inseamna ca soacra-mea n-a incercat sa-i puna caciula in august, pe caldurile alea. Am intrebat-o daca ea personal simte frig la cap, ca-i dau caciula. Pai nu. Ahaaa, deci nu vrei caciula la 30 grade? E, si copilul meu tot om e, nici el nu vrea
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

adra_bell spune:
Desi socrii mei stau la 200 km distanta, am avut mari probleme cu ei cand era Eva mica. Cum ne duceam p-acolo, erau pusi numai pe critica. Ca nu e imbracata cum vor ei, ca de ce nu-i dau sa manance nu stiu ce gogomania, de ce chinui copilul si o tin legata fedeles in masina (aka scaun) etc. Si atunci i-am zis transant: eu sunt mama acestui copil, eu hotarasc cu ce se imbraca, ce mananca, cand e timpul sa faca la olita si linia generala in educatie. Eu sunt mama, tu esti bunica, dar ai si tu rolul tau de bunica. Spune-i povesti/poezii, joaca-te cu ea, alint-o, fa-i ceva bun (dar ma intrebi pe mine inainte). Ea a inteles, cu el mai am de lucrat. Daca ar fi fost parintii mei, probabil ar fi fost si mai simplu.
Se pare ca au nevoie de o validare a aptitudinii lor de a creste un copil si asta vine in paralel cu o lipsa teribila de incredere in proprii copii. Banuiesc ca unde ei nu si-au crescut copilul, cel putin la socrii mei tine teoria asta, si merge la mai toata generatia, cum era pe timpul cand au devenit ele mame, fortate sa se intoarca la munca dupa 3 luni. Asadar, poti sa-i spui direct sau sa iei calea diplomatiei si sa o magulesti cerandu-i parerea in diverse probleme, chiar daca nu vei adopta solutiile ei/lor
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

pufi79 spune:
Buna dimineata,
Abia asteptam sa adoarma Eduard si sa va citesc , ieri am lipsit motivat asa ca am ramas putin in urma.
Felicia m-am amuzat si eu mai mult de felul in care ai povestit decat de ce se intampla la voi . Multi multi multi
.
Florina sanatate puiului, sa stii ca si eu l-am scos sambata pe Eduard afara tot vreo 20 min si la fel ieri a stranutat toata ziua insa nu a facut febra, sper sa ramana asa.
Anaemi
Noi de 3 zile nu am mai apelat la LP, ii dau titi si lapte muls ptr ca am observat ca s-a lenevit la titi si nu papa mai mult de 70 ml, restul ii dau din bibe. Nu ma prea ajuta pompa si ma cam chinui insa merita, vreau neaparat sa rezist pana la 6 luni asa ca de azi am inceput in forta sa beau ceai, galafor si spirulina
.
Ieri l-am lasat ptr prima oara pe bubu cu mama, am fost la un botez, am muls laptic si a fost totul ok. Am avut niste emotii dar el s-a comportat exemplar , bunica era in al noualea cer ca a ras si a gangurit toata ziulica
.
Laura daca-mi permiti un "sfat", impropriu spus sfat ca nu am eu aceiasi experienta ca si tine insa cred ca te stresezi prea mult si asta afecteaza lapticul. Te inteleg ptr ca am trecut prin ceea ce treci tu insa in momentul in care am acceptat faptul ca nu e asa o tragedie daca din cand in cand mai primeste si completare parca totul s-a reglat cat de cat. Pentru cat timp om vedea, insa incearca sa te linistesti, eu cred ca te simti putintel vinovata pentru faptul ca pe Dani l-ai alaptat mai mult si ca nu au fost probleme insa asta nu te face mai putin mama (sper ca nu te-am suparat
). hai curaj
mami de strumf mult iubit Eduard-Gabriel
Doamne ai grija de noi

anaemi spune:
Neata !
Florina imi pare rau ca esti suparata...stiu cum este si cu mama si cu bebe racit
Ramona dar ma supraapreciezi
Mai am si eu piticii mei
Pufi
Eu am fost si am dus copiii ls gradi. Am lasat-o pe Anastasia plangand. Nu stiu de ce a inceput sa planga, ca doar nu a plans niciodata pana acum.
Prima data cand o duc eu, prima data cand plange !
Petru este si el, iar , cu mucii pana la genunchi. LP tot nu vrea de nici o forma, dar totusi cred ca s-a mai reglat si productia mea. Face Petru pipi intr-o veselie
Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

v_florina spune:
Buna dimineata!
Lissa, Babyblue, Adra, Pufi, Anaemi, multumesc pentru empatie (mai ales in ce priveste relatia cu parintii)!
Nu vreau sa ma bucur prematur, dar parca este mai bine. Zambeste, vrea la verticala si parca nu mai tuseste asa rau. Inca are muci, dar pun ser fiziologic si lapte de la mine. Batista bebelusului nu am folosit, si-i scoate singur cand stranuta. Si sunt de profunzime, ca nu se vad la suprafata. Azi-maine stam in casa. Oricum il tin cam infofolit acum, ca sa-i mentin cadurica si sa-si revina.
Nu avem febra, i-am masurat rectal. Si de la asta, a facut un caca de a umplut scutecul si a murdarit si body-ul, si salopeta!
In fctie de evolutia pana la ora 11, chem sau nu pediatrul acasa.
Mami de Pusculeanu mic si foarte plangacios (24 aug 2011)

Laura13 spune:
pufi nu ma supar deloc. si ai nimerit-o 200% ... sunt super suparata, stresata, amarata. si nu reusesc deloc sa imi revin, sunt mai deprimata decat am fost dupa nastere.
nu stiu daca supararea vine din comparatia cu dani, nu prea cred. dar vine strict din relatia cu alex.
mor cand aud de mame care au lapte pt 3 copiii si eu ma chinui. mor cand aud de copiii care stau la tzatza si stimuleaza si am meu 5 min si gata, nu mai vrea!
poate alte mamici ma invideaza ca nu ma fol pe post de suzeta, na ... fiecare isi doreste ce nu are
pana la urma ma voi impaca si cu asta, dar doar atunci cand voi fi sigura ca am facut tot posibilul.
eu am baut continuu ceai de lacatatie, am luat periodic si galactogil. spirulina am in casa dar nu am inghitit-o, acum ma duc sa ma apuc si de aia.
sa vedem ce va iesi.
oricum, si multumesc pt incurajari, sunt sigura ca vor veni si zile mai bune.
si, mai ales, felicitari voua ca v-ati intors la lapticul mamei

sdcristian spune:
hello
pe cand eram ok cu laptele am racit, am avut febra aproape 40, 2 zile nu a vrut sa suga decat plimbat in brate si atunci doar cate 2 minute, urla labiberon, orice fel sau marca, is cu nervii dusi
si nu mai am lapte
azi iau ceva homeopate, daca nici astea nu ajuta nu stiu e fac ca biberon nu vrea si pace, rar baga cate 20 ml
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003