Strugurasi Sept-Oct 2011-Haideti fetele!(118)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Dbunny, Pinkysor mersic pentru sustinere

Noapte buna

Lena - 39+

Tic-tac, tic-tac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

dbunny la noi alaptarea e cu laptele meu in bibe. am probleme cu sanii si nu am reusit sa imi pun copii la supt normal, asa ca m-am muls la primul si acum ma mulg iar.
nu mai am laptele pe care l-am avut la primul copil si reusesc cam greu sa acopar necesarul (in jur de 500 ml/zi).
eu iti doresc succes cu alaptatul si sper sa treci repede de perioada asta cu furia laptelui, sani mari si tari si durerosi.

...si baiatul meu cel mare e f mandru de fratiorul lui. nu il las eu sa stea calare pe el asa cum si-ar dori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Dbunny la sani pietroi trebuie sa insisti pe partea mecanica nu pe cea termica. Adik masaj viguros nu doar comprese. Si in niciun caz reci, ca se fac dopuri de grasime. Trebuie comprese caldute ca sa dea drumul la lapte. Maseaza sistematic, cu un ulei ca sa alunece si insista in zonele unde sunt noduri, desi la tine cred ca tot sanul e un mare nod. Maseaza vreo 5 minute apoi pune pompa, desi pana nu eliberezi un pic sanul s-ar putea sa nu poti trage. Eu am reusit sa desfund cu masaj mult si faimoasa metoda cu seringa. Insa nu trebuie sa te opresti pana nu desfunzi pentru ca lapte o sa se tot produca si de iesit iese mai greu decat se produce si daca nu desfunzi o sa faci mastita. Inarmeaza-te cu rabdare si pune-te pe masat, si tu si sotul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

Fetele,

Baiatul meu, nici nu-mi vine sa cred ca spun asta si ca este adevarat, a avut astazi cam de la amiaza asa, de cateva ori senzatia de voma. Nu a dat nimic afara, dar pare ca se tot ineaca cu ceva.
M-am cam speriat.

Aveti idee despre ce este vorba? E normal?

Multumesc!

Cea mai fericita 21.09.2011 ora 02:50

Bine ai venit Andrei Bogdan in viata noastra!

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

dbunny, ma gandesc la tine ca si eu am trecut prin faza asta. plangeam in hohote cand imi tragea soacra cu siringa. eu am reusit sa usurez sanii cu pompa electrica de la avent. nimic altceva n-a mers.

andreea, imi pare rau dar eu nu stiu ce sa faci.

fetele, cred ca suntem pe drumul cel bun. cu siringa n-a mers, dar azi toata ziua i-am dat biba vreo 60 ml si apoi am pus-o la san si a tras de fiecare data cate 10-15 minute care cred eu ca si-a luat cei 30 ml care ii mai trebuiau pana la 90 cat mananca ea. eu am lasat-o pana s-a plictisit.
deci e clar cand ii e foame nu-i chip sa traga de taztzi. cand e aproape satula are rabdare. o sa reduc treptat cantitatea din bibe si sa maresc perioada de stat la tztzi si poate reusim sa nu mai tragem din bibe.
ceva sfaturi?
cum s-o fac progresiv.
pozitii de alaptare comode?
acum stau pe-o parte aplecata cu tztzi la ea in gurita, dar intepenesc la un mom dat, dar mi-e frica sa ma misc
sar'na

mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Seara buna

Sei, claritin( Loratadine) e "safest" in alaptare

Andreea, greata? atat? nu in sensul ca as crede ca e putin. Te intreb daca asociezi cu altceva situatia. O schimbare? suge diferit? Incerci tu sa ii schimbi rutina, a intervenit ceva nou... nu stiu A vomat sau doar da semne?
Febra? Nasuc infundat? Mananca? Doarme?

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 36+ cu Tudor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Seara buna

Sei, claritin( Loratadine) e "safest" in alaptare

Andreea, greata? atat? nu in sensul ca as crede ca e putin. Te intreb daca asociezi cu altceva situatia. O schimbare? suge diferit? Incerci tu sa ii schimbi rutina, a intervenit ceva nou... nu stiu A vomat sau doar da semne?
Febra? Nasuc infundat? Mananca? Doarme?

in somn a facut asa, cam de 4 ori pana acum. Nu a vomitat, pare ca ii vine sa vomite. Suge mai bine decat in trecut, parca fiecare zi aduce ceva in plus, pozitiv. Febra - nu, Nasuc infundat - da, Mananca - da Doarme-da. El mananca cam 75% din masa in somn, adica suge in timp ce doarme. Eu zic ca papa si atunci, dar nu stiu...

Vad ca de aproxu o ora nu a mai facut asa.

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Si uite asa, May mi-a inseninat seara
N-ai idee cata nevoie aveam azi de gura asta de oxigen

Din ce inteleg s-ar putea ca sanul sa nu "curga"intr-un ritm satisfacator. Iti trebuie o pozitie in care gravitatia sa ajute lapticul sa curga Deci aplecata peste bebe.
pIa scaderea de supliment ar trebui sa se faca treptat . 10 ml minus e suficient cat sa nu iasa scandal. Reduci cate 10 ml . Acum, eu as forta nota si as spune la un interval de 3-4 alaptari cate 10 ml, dar cred ca intelept ar fi la un 10 ml pe zi pentru ca si nevoia copilului creste acum repede.

Pozitia de care spui este cred minge de fotbal. e o pozitie buna pentru situatia ta dar si pentru desfundarea canalelor. Poti incerca totusi sa o usurezi ridicand pe mai multe perne copilul pana la nivelul sanului asa incat sa nu te "rupi de spate"

Spor in alaptarea si astept vesti bune

Mergi la inceput

Andreea, atunci probabil ca i-au ajuns in gatut secretii de la nasucul infundat . Nu te speria. Daca mananca bine nu e rosu in gat ( asta da senzatie de greata).
Atentie la aspirat nasucul. Chiar daca el nu curge, secretiile curg in gatut daca devin abundente, nu neapoarat afara...
Tu faci cum stii si cum crezi. ce iti pot spune eu( asta in masura in care pot zice ceva fara sa vad copilul, evident) e ca daca nu ti s-a parut atunci au ajuns ceva secretii in gatut si cam atat

Mergi la inceput

Multumesc Ionela!!!

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput