Invatamantul din alte tari
Raspunsuri - Pagina 2
eveline spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Cricor
ce inseamna ca e "super flex" ??? adica flex inseamna ... sau nu inseamna nimic, e doar un cuvant si fiecare crede ce vrea? |
Eu ma gandesc ca vine de la "flexibil"...probabil copilul e incurajat sa se adapteze la orice situatie, fie ca pierde fie ca el castiga...sa reactioneze echilibrat, sa nu dea in extreme....cel putin asa am interpretat eu.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
michelle-usa spune:
sunt un pic revoltata dece se intimpla la scoala pe aici. dehh...prea era totul bine.
din cand in cand si mai ales de sabatori infiinteaza la scoala mici tarabe de unde copii cumpara cadouri(pt ei sau pt cei de acasa).
normal ca nu e nimic de calitate si sunt bani aruncati.dar ma enerveaza si ca ii incurajeaza de mici cu cumparaturile.
eu nu stiu cum sa-l fac acasa sa invetze sa nu dea bani pe prostii si la scoala tocmai opusul il fac. parca eu il dau la scoala sa faca cumparaturi ...nu sa invete.
o sa fac o petizie cu alti parinti la district. sunt curioasa daca iese ceva bun, daca se schimba.
michelle
cris1511 spune:
Poate ca banii stransi se fac donatie undeva.
Si pe aici se practica "la greu" sistemul asta, sa ii puna pe copii sa vanda dulciuri pentru donatii sau ceva de genul sa stranga 15 $ ca salvam bizonul. Sau se mai strang bani pentru scoala daca se cumpara diverse chestii(calendare, felicitari, sticle de apa personalizate).
Nici mie nu imi place sistemul asta, daca ar fi dupa ei as dona toti banii. Si mai ales ii "dreseaza" pe copii de mici, ca incep sa bazaie ca ei trebuie sa duca banii ca sa salveze bizonul (caz adevarat).
Daca e sa donez, o fac eu ca asa simt nu ca asa trebuie. Si mai ales, scolile astea sunt scoli de oameni de conditie medie. Chiar sunt curioasa daca la scolile private se practica asta?
Laura B spune:
Cris, de salvat bizonul e prima oara cand aud :) ...
Dar altfel aveti dreptate: de cand a inceput scoala, aproape la doua saptamani se face cate o actiune: bake sale pentru copiii din Africa, book fair, ori vanzare de jucarii second hand (donate tot de copiii din scoala) ca sa adune bani pentru nu stiu ce teren de la scoala. Fotografii in fiecare toamna- aici nu stiu daca scoala beneficiaza financiar in vreun fel, totusi prea e aceasi firma an de an. Si exemplele pot continua.
Ca sa spun si eu ceva la subiect: noi am inceput sa avem teme acasa abia acum, in clasa a 3-a. Nu imi place ca nu stiu dupa ce manuale se lucreaza in clasa- nu am primit, nu ni s-a spus sa cumparam vreunele. Anul asta e ceva mai bine totusi, pentru ca primim niste pagini scanate dupa care lucram la teme.
Edit: mi-am corectat "i"-i.
AB_AC spune:
Da Cris in scolile private se practica donatiile relativ importante. Scoala copiilor mei are "in grija" o sectie de la un spital de copiii. Practic contribuim la rechizite, pijamale, Sarbatori si ajutor financiar pentru diverse tratamente ale acelor copii. Sotul meu e agasat de semnatul lunar al cecurilor, dar eu cred ca-i important ca un copil sa stie ca ajutorul dat altora este ceva curent, nu cand iti aduci aminte si iti convince tie. Ai o responsabilitate fata de cei din jur.
In rest si mofturile scolilor private sun pe masura: poze, albume, costume etc... si ce ma doare cel mai tare e ca cel mai adesea considera ca mamele is acasa si au timp liber.
Tarabe de cumparaturi nu au. La scoala religioasa insa au inainte de Sarbatori ceva de genul targ de carte pentru copiii "etnica" si prostioare. Copiii mei castiga cam un dolar pe saptamana sau prin munca extra scolara sau ajutandu-ne sa facem inventarul a ce trebuie cumparat ( citesc retetele si scriu cantitatile si verifica stocul din frigider:))) . Si cu banii lor fac ce vor, dar vad ca nu prea se inghesuie.
michelle-usa spune:
cand e vorba de donatii inteleg si de astea sunt cu gramada. inteleg ca districtul e in pana de bani si noi finantzam PE teachers, muzica etc.
de data asta cu holiday secret store...nu au anuntzat nimic ce fac cu bani. o sa intreb luni.
accept idea cu donatii cu trimis plicul acasa dar nu sa invete copiii cu shopping de lucruri inutile.
michelle
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura B Cris, de salvat bizonul e prima oara cand aud :) ... Dar altfel aveti dreptate: de cand a inceput scoala, aproape la doua saptamani se face cate o actiune: bake sale pentru copii din Africa, book fair, ori vanzare de jucarii second hand (donate tot de copii din scoala) ca sa adune bani pentru nu stiu ce teren de la scoala. Fotografii in fiecare toamna- aici nu stiu daca scoala beneficiaza financiar in vreun fel, totusi prea e aceasi firma an de an. Si exemplele pot continua. Ca sa spun si eu ceva la subiect: noi am inceput sa avem teme acasa abia acum, in clasa a 3-a. Nu imi place ca nu stiu dupa ce manuale se lucreaza in clasa- nu am primit, nu ni s-a spus sa cumparam vreunele. Anul asta e ceva mai bine totusi, pentru ca primim niste pagini scanate dupa care lucram la teme. |
la noi doamnele au website si acolo sunt listate manualele folosite.
michelle
AB_AC spune:
Aha tu vorbeai de activitati. Pricepui acus. Si-n scolile private platesti suplimentar activitati. Au muzica, art, spaniola, franceza,sport in curriculum si pregatesc un spectacol pe an. Dar vioara, desen mai specializat, teatru, sport, sah... de le vrem le platim in plus.
Eu abia ii astept acasa asa ca nu mai dau nimic in plus.
Asta cu shopping-ul... eu nu vad alta solutie decat educatia de acasa. si castigatul banului:((.
Laura B spune:
Da, si noi tocmai am avut concertul de Craciun; desigur ca au fost si in cazul asta bani de dat pentru tricoul special, dar a fost de inteles. Am uitat: cel mai tare ma deranjeza cand mi se trimit liste cu ce as putea vinde (ghivece cu flori, carti de cupoane, bomboane). Inteleg ca scoala ramane cu un procent din vanzari, dar nici nu am timp si nici nu pot sa ma duc la prieteni, vecini, ori la colegii de serviciu ca sa incerc sa le vand ceva de care nu au nevoie.
Am mai avut recent o activitate la scoala in care elevii au facut desene cu tema "iarna". Parintii care au vrut au trimis bani, in schimbul carora ni s-au trimis felicitari cu desenele copilului nostru. Din nou, o parte din bani raman scolii.
Web site-ul scolii noastre e cam saracut...
missdarcey spune:
Scoala noastra sustine Great Ormond Hospital Charity ,iar saptamana aceasta dupa concert ,parintii au donat bani ,pentru ca un copil din scoala ,care are leucemie ,este tratat in acest spital .