Sezatoarea canadiana (216)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris1511 spune:

Ana, ai mei sunt clasa a 3-a si a 1-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

Citat:
citat din mesajul lui Podeanu

Citat:
citat din mesajul lui Daiopri
Maru unde esti? Denisa? Lorelai? Nelia? Nu ati primit mesaj ca Ira?
Si bineinteles salutari lui Ira!

Numai bine tuturor

dana
ce m-ai binedispus pentru week-end! Mesajele alea nu se dau oricum asa si oricui.
Born to shop, forced to work.

Tz, tz, tz, tz, tz... unde-i capul cu risuol si rostogolitul.... :)

Well , si eu m-am calificat la mesajul de dragoste de la DC...

In alta ordine de idei...

DanaP, mersi pentru incurajarile pentru operatie. Inca nu stiu daca e cazul s-o fac, astept rezultatul de la MRI.

Vacanta noastra n-a durat 3 luni, ci au trecut mai mult de 3 luni de la vacanta si ma rusinam ca inca n-am apucat sa fac un album de poze in tot timpul asta. Dar in seara asta m-am mobilizat si am trimis o invitatie pe contul sezatorii, deocamdata sunt numai poze din Brasov, pentru cine doreste.

Concediul nostru a fost in iunie-iulie, o parte in Romania si o saptamana in Elvetia.

Romania m-a surprins pozitiv! Bine, mai bine spus Brasovul, ca acolo am petrecut majoritatea timpului. N-am mai fost in tara din 2007 si la vizita de atunci am fost extrem de dezamagita de TOT ce am vazut, in schimb acum am avut multe surprize placute. Brasovul e o bijuterie, e un oras turistic frumos de tot, se vede ca sunt bani (din cauza ca primarul e din partidul de la guvernare). E plin de flori, e curat, se spala strazile noaptea, nu sunt mirosuri de gunoi, strazile sunt asfaltate bine, marcate, chiar si cele din cartierele marginase. Nu am fost, dar am auzit ca pana si Bartolomeul e reformat!
Serviciile mult mai bune ca in anii trecuti, si mi s-a explicat ca din cauza crizei oamenii au ajuns sa inteleaga ca serviciul nu le mai e garantat si ca trebuie sa ofere mai mult pentru a-si pastra postul. De unde amabilitatea crescuta... in aeroport, gara, la magazine, la notar, la pompe funebre, pana si la Politie am fost impresionata!
Ma rog, nu toate merg ca pe roate, insa sunt niste schimbari evidente fata de acum 4 ani, schimbari in bine. Am mai ajuns si la Peles, la Bran, in Focsani si Buzau. Prin orase strazile principale sunt... ingrijite, relativ, insa cam atat. Sinaia chiar m-a indurerat, pentru mine era locul unde as fi ales sa locuiesc daca m-ar fi dat cineva afara din Brasov, acum parea prafuita, obosita, multe cladiri cu tencuiala cazuta, deprimant. Pelesul, in schimb... o splendoare!

Ultima saptamana de concediu am petrecut-o in Elvetia. Desi am trait mai mult de 30 de ani in oras de munte, totusi nimic nu m-a pregatit pentru intalnirea cu Alpii. Sunt maiestuosi! M-am suprins efectiv cu gura cascata uneori Am ajuns sa vedem Jungfrau, cel mai inalt varf din Elvetia, si Mont Blanc (in Chamonix), cel mai inalt varf fin Europa. Am luat ceva trenulete care ne-au dus pana pe la 2200 de metri, am inteles ca mai mult e periculos pentru copii sub 5-6 ani si n-am riscat. Ah, ce-as mai fi plecat cu rucsacul in spinare... mi s-a facut asa o pofta de mers in liniste pe creasta de munte, cu lumea la picioare, senzatie pe care am avut-o in Fagaras, si pe care am simtit-o si in Alpi, pe pasunile alpine... Dar banuiesc ca zilele alea s-au dus, doar daca nu cumva la pensie ne-om relua obiceiul de a cutreiera muntii. Eh...
Insa per total Elvetia nu mi-a dat senzatia aia de wow pe care o asteptam. Peisajul e familiar, chiar si satele si orasele sunt familiare pentru cineva care a trait in Transilvania, in oras germanic, in zona de deal/munte. Practic circuli pe sosea si vezi un palc de acoperisuri pe un deal, o turla de biserica, si nu stii exact unde esti... Da, e Europa, dar practic poate fi cam oriunde. In afara de munti, nu m-a impresionat cam nimic. Si v-am zis ca Brasovul e o bijuterie?
M-au cam speriat in Elvetia preturile (nu numai la mancare si chirie, ci si faptul ca la orice toaleta publica platesti 1-2 franci!!!), strazile mici si marcajele proaste si intr-o oarecare masura chiar si oamenii. Ce deosebire fata de canadieni! Foarte putin contact vizual, foarte rare zambete, sunt strict politicosi, dar atat. Foarte diferiti. Nu stiu altii cum sunt, dar pe mine m-au rasfatat canadienii astia, sunt obisnuita sa vad numai mutre zambitoare in jurul meu In Elvetia ma uitam la oameni, la casiera, la chelnerita, la soferul de autobuz, dar nimeni nu-mi intorcea privirea sau zambetul, parca eram cumva intr-un film SF cu oameni programati sa nu vada nimic in jurul lor. In schimb mi-au placut fizionomiile, mult mai atractive, atat la femei, cat mai ales la barbati A, si la strand am vazut copii in fundul gol! Si of cors ca barbatii purtau slip, mi se pareau atat de golasi! Eh, m-am dezobisnuit.
Si alta chestie pe care am remarcat-o a fost ca nu au obezi. Cred ca noi (eu si consortul) eram printre cei 9-10 oameni grasi pe care i-am vazut pe acolo timp de o saptamana (motiv pentru care acum suntem la cura de slabire intensiva!)

Na, cam asta e cu concediul nostru. Am venit de acolo obositi rupti, visand sa zacem pe o plaja in Caraibe. Copiii s-au purtat absolut minunat, rabdatori, cuminti, desi au fost si ei extrem de obositi. Cand eram in Romania ne tot rugau sa nu mai iesim nicaieri, sa stam acasa macar o zi, "iar plecam???" Iar cand ne-am intors in Romania Cristinelul m-a intrabt daca a doua zi merge la scoala, la care i-am raspuns cu entuziasm: "Nu, esti in vacanta!" Iar el, saracutul, cu un glas disperat, aproape plangand, zice: "Nu mai vreau in vacanta, ca in vacanta ma dor picioarele prea tare!" Na, impresii de tot felul

Am scris cat pentru 3 luni si mai mult de absenta. Am zis ca am trimis poze pe sezatoare? Daca nu am zis, o sa repet Mai urmeaza sa pun si cu restul vacantei, ceva Ro si Elvetia si Chamonix. Ah, ca veni vorba, diferenta de la cer la pamant intre elvetieni si francezi. Frnacezii relaxati, glumeti, zambitori (nu chiar ca pe aici, dar totusi)... ginta latina!

Fug la culcare dar revin cat de curand. O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Servus fetelor dragi
Multumesc frumos pentru raspunsuri! Am sa studiez cu atentie link-urile si am sa vad cu ce pot completa fr, engl si matematica pe care o face copila la sc.
BTW: stiati ca home-schooling este INTERZIS prin lege in Suedia?(in iunie 2011 a fost completata legea invatamantului si s-a adaugat si aceasta interdictie). Insa chiar si'naite de 2011 era aproape imposibil sa primesti aprobare sa faci home-schooling. Ati auzit de cazul Dominic Johansson? E cumplit de abuziv si de trist...

Va tzuck cu mult drag si inca o data mii de multumiri

Mergi la inceput

Frumoasa relatare Donia!
Mi-a trezit amintirile (inca proaspete)de asta vara din Bucovina, cand copiii erau obositi si spuneau ca ei nu mai vor la manastiri.
Ca sa nu mai spun de Italia, care, la fel ca si tie Elvetia, mi s-a parut, vizual vorbind, ca seamana cu Romania. Nu ma refer la arhitectura cladirilor, ci la zona muntoasa pe care am vizitat-o.
Imi pare rau ca nu am vizitat Brasovul, chiar am o amica de acolo care s-a repatriat.
Cat despre Bucuresti, as fi vrut sa vad o schimbare in bine, dar parca ce era bun si frumos acum 2 ani s-a stricat/degradat. Mi s-a parut ca domneste o delasare/nepasare totala. Oamenii au privirile triste, obosite, apatice.
Imi aduc aminte ca vasusem la televizor (cred ca la Teleenciclopedia)
un experiment despre efectele stresului. Experimentul era facut pe o pisica pe care o tot stresau cand i se dadea de mancare. Ajunsese pisica apatica, trista, se comporta haotic, blana nu mai avea stralucire, era ciufulita. Cam asa mi s-au parut acum oamenii din Bucuresti.
Cu toate astea copiilor le-a placut peste tot si mai ales mancarea.
Nu mai zic de noi. Mancam ca disperatii si imi venea sa cumpar tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Donia ptr cit de frumos ai povestit. Parca eram cu tine acolo..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Cris, si copiilor mei le-a placut in Romania. Bine, vorbesc mai ales de fata, ca ea e mai mare. Cred ca i-a placut mult libertatea pe care o au copiii acolo. Doar un exemplu din multele situatii cu copii neinsotiti pe care le-am vazut: mergand cu masina pe Oituz catre Focsani a vazut 3 copii pe o coasta de deal, desigur ca erau singuri. Pfii, ce i-a invidiat, ce si-a dorit sa fie ea acolo cu prietenii ei si mi-a spus (din nou!) ca vrea sa se mute in Romania. Chiar si la tara, nu o interesa. I-am explicat ca una e sa fii turist, alta e sa traiesti acolo, ca acolo nu e usor pentru toata lumea. De exemplu, am ajuns intamplator intr-un orasel mic langa Brasov, Rasnov, si am vazut copii care pareau de la tara, cu hainute ponosite, murdare, rupte... copiii aveau cam intre 8 -12 ani, mai mult fete. N-am vazut atatia dinti cu carii in viata mea, drept sa spun am fost socata. Nu stiu, cu siguranta e saracia, dar cred ca si lipsa de ducatie, de interes... clar copiii astia veneau din familii sarace, dar saraci si mai ales la tara am vazut mereu, insa dinti atat de stricati la varsta aia nu am mai vazut. Si i-am spus Roxanei si despre asta, ca ea tot spunea ce norocosi sunt copiii din Ro. Ei, nu toti sunt norocosi. In plus, foloseau fetele alea niste cuvinte atat de vulgare... vai de mine, m-am bucurat ca R si C nu stiu atat de bine romaneste incat sa le inteleaga.
Oricum, cand in final am intrebat-o pe Roxana ce i-a placut cel mai mult in Romania, mi-a spus ca i-au placut muntii din jurul Brasovului, ca se vad ca un cerc in jurul orasului. Da, a fost frumos sa-i vedem din nou.

DanaP, cand ai timp sa ne povestesti si tu de Cuba, vreau sa aud mai multe experiente, mai ales ca in ianuarie vrem sa mergem din nou.

Exclusive, felicitari pentru Liz! Bune intalnirile astea cu sezatoarea, nu?
M-a amuzat ce ai povestit de Mihaela Tiganu
Intrebai ce mai fac eu... nu stiu ce sa zic, in general sunt prinsa intre copii si nervii cu genunchiul, in rest totul e un vartej de chestii care se intampla cu sau fara voia mea. Dar supravietuiesc!

lorelaim, o profesoara de-a Roxanei mi-a spus la un moment dat ca pe site-ul ministerului educatiei pot sa gasesc curicula pentru fiecare an de studiu, ar merita sa arunci o privire ca sa vezi asteptarile pentru fiecare nivel, pentru fiecare disciplina. O sa incerc sa caut mai tarziu pe google, daca n-o gasesti tu mai repede decat mine.

maru, tot respectul si admiratia! Ai alergat foarte bine, nu uita ca e prima ta cursa. Pentru mine e extraordinar ca ai avut curaj sa participi, unde mai pui ca ai iesit asa in fata la categoria ta de varsta!

pitilache, multumesc de intrebari, copiii sunt bine. Am avut emotii cu ei ca amandoi au schimbat scoala anul asta. Roxana a trecut la french immersion, asa si-a dorit ea. Mie mi-a fost groaza ca schimba iar scoala (e la a patra scoala si e in clasa a 5-a!), dar ea mi-a spus ca vrea un challenge, in plus ca vrea sa cunoasca oameni noi, sa isi faca prieteni noi. Asa ca acum are prieteni de nu ii mai putem duce, si de la fostele scoli, si de la actuala, primeste telefoane una intr-una, ca nu mai stiu cum sa ii aranjez viata sociala Nu-i rau, isi face network! In plus ii place la nebunie franceza, a inceput sa imi turuie si in franceza, sunt complet pierduta. Inteleg ca si Isa te pune la incercare cu vorbitul, nu?
Cristi e in SK acum, si desi el e mai timid si mi-a spus in repetate randuri ca nu vrea sa schimbe scoala, dupa prima saptamana de scoala mi-a spus cu mare entuziasm: "Iubesc scoala asta!". Mi s-a ridicat bolovanul de pe inima. Nu-i place in schimb la day care (tot in cadrul scolii), desi eu il vad mereu razand si jucandu-se vesel. Cica nu ii place parul unei doamne de acolo. De ce? Ca are coada de cal. Si profesoara lui la SK nu are coada. Intampaltor doamna de acolo e cea care se joaca cel mai mult cu ei, si e tare amabila, dar din nefericire are parul prins in coada... Are niste pareri asa de ferme, ca ne distram o gramada cu el.

Simonna, ai poze cu dedicatie pe mailul sezatorii N-am reusit sa pozez chiar tot, dar I did my best. Sunt curioasa cum mai recunosti strazile Brasovului, ca eu uitandu-ma aseara la poze am avut dificultati sa imi amintesc tot

Pfiii, ce mai cearceaful! fug sa caut ceva de mancare pentru cina familiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ce frumoase povesti de vacanta la Sezatoare !!
Se vede ca vine frigul, si ne incalzesc povestile de vacanta.

Mergi la inceput

Daca va spun ca ai mei, la una din manastiri unde am petrecut 2 nopti, au facut curse cu roabe (da, alea folosite pe santier), s-au plimbat cu poneiul si au tras clopotele in clopotnita... cum sa nu le placa.
In final ne-au cerut sa ne mutam acolo si au acceptat ideea sa mearga la scoala din satul ala, dar sa ne cumparam si un ponei.
Apoi, au fost uimiti de copiii care merg singuri pe strada in Bucuresti.
Ii incanta si pe ei ideea sa mearga singuri.

Mergi la inceput

Un site interesant pentru copii:
http://www.curiosphere.tv/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Exclusive felicitari inca o data lui Liz! Bravo pentru dubla reusita!!!

Donia tare frumoasa relatare desre vacanta si mai ales despre Brasov! Daca-mi mai aduc aminte coordonatele, o sa intru si eu pe mail sa vad pozele voastre! Bravo Roxanei pentru noul challenge! Si lui Cristi pentru adaptarea la noua scoala. Poate-i sugerezi doamnei respective sa-si schimbe coafura!

Dana am vazut poza cu catelusul pe care vreti sa-l luati! E dulce foc! Mult succes va doresc! Probabil ca ati dezbatut deja si ati intors pe toate partile problema cu catelul.

O zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput