Sunt insarcinata?

Sunt insarcinata? | Autor: Alinutza1979

Link direct la acest mesaj

Ultima menstruatie am avut-o pe data de 31 august! Pe data de 27 septembrie mi-a aparut o sangerare maronie (mult mai putina decat la un ciclu normal); azi am avut iar cateva pete maronii dar nici pe departe nu se compara cu un ciclu normal! Am dureri in partea de jos, cam ca la ciclu, nu am greata sau ameteli nici dureri de sani!
Este posibil sa fiu insarcinata?!
Azi imi cumpar si un test de sarcina insa cred ca este cam devreme pentru el, ar trebui sa-l fac dupa 5 zile de la intarziere!

In luna august am luat destul de multe medicamente (antibiotic augumentin, algocalmin, am folosit si ovule vaginale ) oare pot influenta aceste medicamente o posibila sarcina?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

dar cand ai avut contactul sexual neprotejat ? si ce fel de CM ai, regulat sau nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

dar cand ai avut contactul sexual neprotejat ? si ce fel de CM ai, regulat sau nu ?

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

am avut contact sexual neprotejat in data de 09 si 10 septembrie!
Eu am CM foarte regulat in a 28 zi si ma tine 3 zile!
Tocmai am facut un test de sarcina care m-a bagat si mai tare in ceata!
Se vad 2 liniute insa cu intensitate diferita! Una este foarte vizibila, intensa si cea care zice daca este pozitiv apare slaba, eu ce sa cred din acest test?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

poti sa-l iei in considerare ca pozitiv....

http://www.femei-moderne.ro/calendar-fertilitate/

Nina, 28+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Greata, oboseala, durerile de sani apar mai tarziu. Eu cand am ramas acum insarcinata nu ma dureau sanii aproape deloc la data la care ar fi trebuit sa-mi vina ciclul, desi in lunile anterioare ma dureau. Durerile de sani au inceput mai tarziu.

Augmentinul, algocalminul si ovulele vaginale in principiu nu influenteaza sarcina (depinde totusi de ovule, citeste prospectul). Oricum, la varste asa mici e pe principiul totul sau nimic: daca e ceva in neregula se elimina singura.

Daca a doua linie e vizibila, testul e pozitiv. Repeta cu un alt test, la minim 24 de ore, cu prima urina de dimineata si probabil va iesi de intensitate mai mare.

Lavi 7+

Mergi la inceput

Va multumesc mult :)
am mai facut un test si tot asa o liniuta vizibila si una mai putin vizibila insa farmacista mi-a zis ca e pozitiv, momentan cantitatea de hormon e mica!
M-as duce la dr. azi fiindca am si o usturime/arsura.

Cam din ce luna incep greturile --de ele mi-e cel mai frica!
Cand se face prima ecografie?!

Mergi la inceput

Prima ecografie - acum nu s-ar vedea nimic. Eu am fost ca si tine, la 4 saptamani si un pic si nu s-a vazut nimic. M-am dus apoi la 6 saptamani si jumatate si s-a vazut foarte clar embrionul cu inimioara batand, cu eco abdominal, nici nu a fost nevoie de intravaginal. Saptamanile de sarcina se socotesc de la prima zi a ultimei menstruatii.

Greturile - variaza de la persoana la persoana atat ca perioada cat si ca intensitate. La mine, la sarcinile precedente si vad ca si acum au inceput cam la 6-7 saptamani si au tinut pana pe la 10. (eu sunt la al 3-lea copil)

Felicitari, sarcina usoara!

Mergi la inceput

lavi02 multumesc mult! Si tie sarcina usoara si sa-ti traiasca puisorii !
Eu am 32 ani si sunt la prima sarcina - am emotii mari; parca nici nu ma bucur cu intensitate asa mare din cauza grijilor "vreau sa fie bine bebitu, sa iasa sanatos!"

Nu prea inteleg cum se calculeaza sarcina deci daca ultimul ciclu l-am avut pe 31 august ar insemna ca am 4 saptamani; dar nu am atat deoarece noi am facut pe 9, 10 septembrie.

Cum se procedeaza?! Acum trebuie sa-mi caut un medic unde sa merg regulat si care sa-mi supravegheze sarcina?! Sau ma pot duce la policlinica de care apartin?

Mergi la inceput

Da, nu conteaza exact cand ai avut contact, se calculeaza uniform, la toata lumea, de la prima zi a ultimei menstruatii, deci ai 4 saptamani si 1 zi acum. Oricum, nu se stie exact cand ai ovulat, e posibil sa fi ovulat pe 12-13 septembrie si sa fi trait gigeii 2-3 zile in asteptarea ovulului, asa ca oricum ai da-o data exacta a fertilizarii nu se stie.

Multi inainte, eu am 33 de ani :)

Trebuie sa-ti gasesti un medic ginecolog care sa-ti urmareasca sarcina si cu care sa si nasti. Medicul trebuie sa lucreze intr-un spital de stat sau sa aiba contract cu un spital particular unde sa poata sa te asiste la nastere. Trebuie sa te grabesti putin cu alegerea medicului pt ca unii medici accepta gravide doar pana la o varsta mica de sarcina pentru ca au foarte multe solicitari. Dar nu la toti e situatia asta.

Apropo de griji: eu una incerc sa nu-mi fac, sper sa fie sanatos dar sunt constienta ca in primul trimestru multe sarcini se pierd, de cele mai multe ori din cauze genetice, pentru ca ceva e in neregula cu embrionul. Eu as prefera sa se piarda decat sa am un copil cu probleme, asa ca pana trec de trimestrul I incerc sa nu ma entuziasmez prea tare si astept sa vad ce se intampla. Sper, bineinteles, sa fie totul bine.

Mergi la inceput

Fetelor nu mai pot cu greturile

Au inceput de la 6 saptamani si sunt groaznice, ma tin toata ziua!
Adica in orice clipa am senzatie de rau si as vomita! Seara vomit o spuma albicioasa foarte, foarte acida! Mancare nu vomit doar acidul ala!

Am incercat toate remediile --- ghimbir, sticksuri, grisine, covrigei, portocale, lamaie, limonada ...nimic! Tot mi-e greata!
Nici apa nu pot bea, mi se pare rea la gust si mi-e greata si de la ea!

Medicamente nu am luat cu toate ca dr mi-a recomandat metroclopramid! Nu vreau sa fac rau lui bebe + ca nici nu stiu daca ajuta cu ceva!

Sunt epuizata de senzatia asta continua de rau si mai nou in fiecare seara dupa ce vars ma pun pe

Cat mai dureaza ca nu mai pot!

Mergi la inceput