Strugurasi Sept-Oct 2011-Haideti fetele!(116)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Camady, daca ai sti ce simplu e cu analizele: hemograma iti spune ce e . Nu e mai mult de 20 lei si rezultatul e in cateva ore. Se modifica niste valori : unele cresc la viroze si scad la bacterii in invers. E foarte simplu. Aici la hemograma explica asta cu valorile. De asta ma si enerveaza medicii care dau tratament fara analize. Daca iese bacterie urmeaza antibiograma, daca e virus dai antitermice si atat. In concluzie, indiferent de situatie, atata timp cat febra e zinuta in frau ( sub 39 - 39,5) 3 zile bebe ia numai antitermice. Asa invata si organismul sa lupte si il ajuti numai daca e nevoie
Zubi, problema e ca bebe face imunitate odata cu dfezvolotarea organismului si prin alaptare. De aici si calactul hainelor. Le dai un timp sa adune anticorpi si apoi treptat o lasi usurel. In principiu, pana invata sa se deplaseze singur ( in 4, taras) sterilizam tot, apoi, incet incet ne relaxam.Iti spune asta o mama foarte relaxata. Fiu-meu sta pe burta pe aleile din parc si deseneaza cu creta, are voie sa puna mana pe aproape orice si sa studieze, mai gusta si un fir de iarba sau o frunza. Nu am avut deloc probleme, dar au nevoie sa o luam treptat. Ei se nasc din mediu steril... nu au imunitate pentru tot ce ii inconjoara. Incet incet fac si tot cam asa ne relaxam si noi
La inceput calcam tot, apoi doar ce intra direct in contact cu pielea copilului, apoi numai body-urile si scutecele pe care il puneam pe patul nostru sau pe unde mai apucam cu fata... apoi numai ce arata inestetic necalcat
Probabil acea persoana care le sterilizeaza o data pe zi are suficiente biberoane pentru toate mesele.

Despre ceai acusica

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaramona spune:

salutare fetele ..am fost si noi la dr si am facut programarea ptr cezariana pe 10 octombrie ..la 38 de saptamnai..deci mai am si eu aproape 2 saptamnai..asta daca nu intervine altceva si il scoatem mai repede..
racheel ce mai faci draguto?

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Lali... nu am zis ca ar fi diaree ci f apos si dimineata avea consistenta gelatinoasa, oricum scaunele sunt moi dar nu asa apoase, adica apoase fara inchegare deloc...
Pe bune deciziile de mama sunt cele mai grele ...
Eu nu ii curat limbuta cu nimik, se incarca doar uneori cand papa, dar intr-o ora max e curata ..
Ce ati hotarat cu mutatul? sau inca nu ati hotarat..

Kora .. am auzit de asta, din farmaciile normale ai cumparat-o? citeam despre uleiul de marar ce bun e chiar ieri..
sper si eu sa nu aiba nici un bb de la noi colici
Partea buna si de ce imi e groaza sa renunt e am scapat de balonare

Ionela.. asa mama relaxata mi-ar place si mie sa fiu.. avantajul tau e ca stai acasa nu? ce mi-ar place sa ii mai mareasca alui meu salarul sa imi permit sa stau 2 ani..
cunosc mame care ii bat copii daca vin murdari, eu o sa o las sa guste si noriu daca vrea ( asa zic acum ), dar nu cu "hainele de duminica"

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Mona .. hai ca mai e putin.. de incurajare

Athosik.. atata te-am strigat pana am ragusit,, deci Robert e primul crestin..

Lena.. unde esti.. vezi , ti-am zis ca paturica induce travaliu..

Ionela
pana cand ai calcat hainute pt imunitate?

Loredanar .. hai mami zi-ne de Mara

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

revin cu refluxul ca sunt pe fuga. am doua chestii de spus :

- la bebei refluxul gastrocolic e mai accentuat si de aceea pot avea scaun dupa fiecare supt - perfect normal

- va las un link cu poze de kk la bebelusi, sa stiti cum arata normal si cand trebuie sa va ingrijorati

http://www.7p.ro/DesktopModules/Articles/ArticlesView.aspx?PageID=0&ItemID=241&mid=3666&wversion=Staging

numai bine

mami de strengarel dulce Rares Mihai si surpriza 34+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

unboticutz, multumim mult pentru informatile despre reflux. Asteptam cu interes si altele.
Ceai/apa in alaptare:"Apa oferita unui sugar in primele saptamani de viata poate duce la intoxicatie, prin eliminarea sodiului, sangele devine foarte diluat, iar organismul va avea de suferit functionarea lui fiind afectata, rezultand o stare mentala proasta, o temperatura mult sc#259;zuta, balonare si chiar convulsii (Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine. 1997;151:830-32)."[sursa mea]
zaharul din ceai impiedica asimilarea Ca
Ceaiul e pentru a trata boli. De exemplu: ceai de menta pentru diareee, ceai de musetel pentru constipatie, ceai de tei pentru agitatie, etc. Fiecare planta are proprietati de medicament. Eu nu am gasit un ceai care sa aiba doar aroma si atat. Cat despre indulcitor, toti, dar toti sunt de evitat si , cu atat mai mult cei artificiali
Seieu spun sa lasi un timp debridatul. acest medicament regleaza tranzitul , teoretic, dar practic, cand tranzitul e in limite normnale ce face? Stiu bebe care a facut de la debridat diaree pana a ajuns in perfuzii ( si bunica-sa e pediatru, e drept, pensionar) Lasa debridatul si incearca alte cele, dar nu ceai. Si ceaiul neindulcit inseamna multa apa si revenim la teoria initiala( intoxicatie, scadere/stationare in greutate, etc)
Derspre : "mama relaxata", daca asa iti doresti asa ai sa fii
Limita mea cu calcatul/ sterilizatul a fost momentul in care a inceput sa se deplaseze singur. Dupa prima cadere de pe pat am invatat sa-i fac jos "culcus" Treptat a invatat el sa evadeze si sterilizatul prin calcare a devenit inutil

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

sei sunt o mamica dezorganizata. reusesc sa va citesc dar nu apuc sa si scriu. mi se pare ca as fi egoista sa va dau raportul doar despre ce facem noi, dar sunt in zona... va bantui aproape zilnic. :)))

daca ai intrebat insa ... Mara e bine, creste, papaceste cu spor tituca, doarme cu noi in pat, raspunde (uneori) la zambetul nostru de ne topim de dragul ei si se adapteaza la noile temperaturi. pana acum aveam minim 25 de grade in casa. acum cel mai cald e 24, cel mai frig 21. eu cred insa ca sunt singura care se agita in privinta subiectului si o infofolesc mereu ca pe o sarmaluta flausata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Lali, o sa lucrez mai incet la paturica [:-))))]

Sei, am fost si eu la o plimbarica. Am facut pauza de crosetat ca sa nu termin prea repede
Ai fost tare cu "hainele de duminica"

Athosik, felicitari pentru ca ati stabilit data. Facem o petrecere virtuala atunci

Ma duc sa pap si poate mai crosetez un rand in seara asta

Ionela, bine de stiut de hemograma

Lena - 38+

AMR un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

ionela, dar ceaiurile anume facute pt bebei nu-s mai diluate¿ adica substanta activa ii anume masurata(din cate imi aduc aminte pe cutia de ceai granulat scria cat ai voie sa-i dai bb-ului la 2 s,la 3 s...mai tin minte ca primele 15 zile nu m-a lasat pediatrul sa-l dau absolut nimic in afara de lapte, nici apa nici ceai, nici baby drink...nimic nimic!)

caca la bebe: pediatrul meu a zis: 8 pe zi ar fi ideal(adica una bucata caca dupa fiecare masa) si da, e mult mai moale, apos, culoarea mustarului, cu miros de iaurt.

athosik increstinare placuta!

ionela am o intrebare mare pt tine, stii tu cumva daca dupa colestaza, am voie sa alaptez¿ tocmai m-a anuntat mama, ca nu ma v-or lasa sa alaptez...tu stii ceva¿ cica icterul din corpul meu dabia dupa 1-15 zile se va retrage complet, timp in care voi pierde laptele

36+

Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Multumesc Ionela... eu sunt putin mai stresata dar stiu ca nu e bine, trebuie sa ma calmez.
In legatura cu iritatiile de care ziceam, sunt de la pipi... am facut legatura cu faptul ca de 2 zile i-am ridicat putulica si de atunci are iritatia asa pronuntata off.. nici nu stiu ce sa fac daca trebuie sau nu s-o ridicam in scutecel... voi ati auzit ca asa ar trebui?

va las acum ca sunt rupta de somn... si bebe mic vrea sa pape 

vorbim maine, va pup

Mergi la inceput