Licurici de ianuarie-februarie 2009 (153)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Paula, asa de bine inteleg cum e la voi, si la mine idem..eu trebuie sa fiu mereu prezenta la nevoile lui, nu am voie sa dorm daca el nu doarme, in schimb sotul poate sa doarma in voie ca nu s-ar duce sa-l trezeasca

O intrebaare, fetelor, legat de cum vorbim cu copilutii. Voi cum procedati cand le explicati ceva, le dati informatia completa si exacta sau le explicati pe intelesul lor? Adica, un exemplu, ca sa intelegeti la ce ma refer: daca intreaba ce este asta si iti arata o balena, ce le ziceti ca este: un peste sau un mamifer (sau cumva cum sa inteleaga, dar fara sa ziceti ca e peste)????

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 30+ cuEva minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

in 90% din cazuri dau explicatii asa cum le stiu;
balena e un animal care traieste in apa

pamantul se invarte si de aia seara nu il mai vedem etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Astazi a fost un pic mai cald si am iesit toti 3, de fapt 4 cu tot cu bebe in parc. Am adunat ghinde si castane si acum le tot muta din punga pe pat si in masini si iar in punga.

Si eu incerc sa ii explic mai pe inteles.

Aseara vorbea cu tatal meu si l-a intrebat daca sa vina la Timisoara. Si el a zis Nu, cand am intrebat de ce a zis ca aici e casa lui Marius. Si eu i-am zis ca e casa lui tati si a mamei si el: aici sta Marius :).

Acum vreo 2 zile am mers cu o colega de munca pana in oras. Lui i-am zis ca o luam de la servici si a intrebat de ce merge la servici. Si i-am zis ca trebuie sa mearga, sa faca treaba ca sa primeasca bani, iar el a zis ca ii da el bani sa nu mai mearga la servici (avea in mana 10 bani). Asa ca mi-am anuntat colega ca de acum poate sta acasa ca are cine ii da bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Porumbita, Paula, multumesc pt raspunsuri.
Ce voiam sa zic de fapt e daca le dam copiilor informatii gresite, adica le spunem, in exemplu meu, ca balena e peste (ceea ce e fals) sau spunem asa cum a zis Porumbita ca e un animal care traieste in apa, in felul asta evitand sa spunem un neadevar?

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 30+ cuEva minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Eu incerc sa ii spun adevarul, in exemplul tau nu ii zic chiar mamifer dar ii zic animal nu ii zic peste

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Hello, hello! Mai primiti straini pe aici?
In primul rand felicitari noilor mamici si bun venit bebelusilor cei noi. Suntem o familia si mai mare acum
Apoi sanatate la bolnaviori si sa va faceti bine rpd.
Noi suntem bine cu totii, cuminti asa cum citesc si pe aici
La toate problemele voastre cele cu 2 copilasi mai adaugati un ajutor contra vantului asa (nu zic nume) care numai ii zice lui al mare ca e mare si se intoarce la cel mic si vai dragul lui ... mama;)
Eh, greu tare nu asa, da nu de asta vroiam sa va vb. Eu sunt pe fuga ca intotdeauna, calc nu pup eu, ca at cand ajung acasa al mic si scump top pe mine, de abia reusesc sa strecor sa fac teme cu cel mare. Caci ati ghicit si la noi in casa mama e populara pt amandoi. De le zic mereu, uite tata
Dar nu vor si pace
Deci voi care aveti copii la distanta mica, trebuie sa fiti bucuroase ca macar faceti teme cu ei impreuna.
Si acum despre nastrusnicul mic, suzeta am zapacit-o de cand am venit din tara ca aveam niste nervi pe ea
A fost mai usor decat ma asteptam. Si cu olita merge bine, a avut ceva uitari asa de bine ce statea in scaun, dar acum e bine. Si cea mai mare bucurie a mea, kk, merge ea cartea si mergem pe toaleta
Vorbeste, dar nu chiar in fraze. Are anumite fraze pe care le spune in engleza, in ro doar de numarat si cate un cuvant pe ici pe colo.
Cel mai frumos e cand zice apa pliz, iar eu ii dau apa si zic thank you iar el pe un ton grav "welcome mama"
Nu asculta nimic, e his way or the highway. B..nica nu are nici o autoritate si nici dorinta
Eu il mai pun in time out da atata buseste din picioare si tipa de ma zapaceste.
Vroiam sa zic cu gelozia, noi i-am acordat mult mai multa atentie la cel mare pana s-a mai dumirit ast mic. Dar la noi e diferenta mare, la voi si cei mari sunt mici. O sa treaca, cu rabdare multa.
De cand am copii, am realizat ca cel mai greu e sa fii parinte. Fiecare face cum poate mai mult decat cum stie.
Am admirat "burtica" de miere si iar ma mir cat de gogonata e. Ca un ou
Pe celelalte burtici parca nu le-am vazut dar nu am mai fost pe mail.
Incerc sa pun si eu vreo 2 poze de prin tara si poate trimit pe mail sapt viitoare.
Doresc burticilor sarcini usoare si nasteri si mai si desi sper din suflet sa mai reusesc sa intru.
de la mic la mare fara discriminare cu mare drag

Numai bine tuturor

PS: asa m-am amuzat de cum a zis Cristi ca se uita P pofticios...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Daiopri ma bucur ca sunteti toti bine si sa vii numai cu vesti bune pe aici.

Marius aseara "a jucat fotbal" cu bebe. Mai exact i-am zis ca da bebe din picioare, el iar m-a intrebat daca are minge, i-am zis ca nu. Asa ca a venit el cu mingea, mi-a ridicat tricoul si a pus-o unde stia el ca are bebe picioarele. Si eu saltam foarte putin cu degetul mingea si el radea cu pofta. Acum nu stiu de o fi bine, de o fi rau, dar bebe chiar dadea din picioare in locul ala, ce-i drept nu chiar cu atata putere si Marius era tare tare fericit.
Apoi bebe s-a dus la nani, i-a dat pupic si l-a strans in brate (imi cuprinde toata burta cu manutele lui ). Si zilele astea mai incerc si sa il pregatesc ca mami o sa plece peste putin timp sa il aduca acasa, el intreaba daca il aduce tati cu Skoda. Si apoi ii mai explic ca bebe o sa fie mic si nu o sa se poata juca cu el chiar de la inceput.

O zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

neata
am reparat si noi calculatorul, finally, desi ne-a cam "usturat" la buget, dar asta e!

Eu si Alex,"in pas cu moda", raciti, ca doar e aproape epidemie..
Asa ca nu mai merge la cresa saptamana asta, desi toata ziua asta zice: "mege ghidi, mege ghidi!". Ma tin tare sa nu desfac antobiotocul, desi il am in casa, mi-am amintit cat de bine i-a mers data trecuta Esberitox N si Sinupret si mizez si acum pe ele, ! I-am mai luat si Vit C, pe care mi-o cere mereu, si Decasept(cu albastru de metil), din cauza caruia face pipi verdeee. Noroc ca s-a invatat sa suga bomboanele, lucru pt. care initial l-am certat pe tati al meu, ca nu mai scapam de el, imi cerea mereu "momoana", dar acum ma bucur, ca pot sa-i dau pastilute de supt. Febra nu face, Slava Domnului.
Eu ma tratez cu litri de ceaiuri de tot felul si cu Parasinus, si vad ca parca mi-ar trece si mie...
Cu serviciul inca nimic, si datoriile ne cocoseaza de tot...noroc cu meditatiile, desi nu sunt multe, mai fac bani de paine, lapte etc..nu ma gandeam sa ajung asa de rau niciodata, mai ales cand eram la ex-job...Asta e! mergem mai departe! Mi-am amintit ca un fost coleg cu care ma intelegeam f bine si-a deschis o firma de uitilitati(apa, canalizare, etc) si l-am sunat si i-am zis sa ma anunte daca are nevoie de cineva ca mine, sau daca aude pe cineva care are nevoie de secretara/traducator/etc etc. A fost f bucuros si a zis ca o sa ma sune in curand, ca are chiar el nevoie...sa vedem..!
Nu prea pot sa scriu ca sta gramada pe mine..
va pup pe toate, am citit tot, revin la somunl de pranz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Nu am mai apucat sa scriu pe aici. Suntem bine. Cu programul incarcat evident.

De notat ca azi a fost a doua zi cand piticania nu a plans la camin. Sper sa il tina. In rest dimineata de dimineata avea o lalaiala, e drept nu crunta, ca in primele zile. Nu vrea sa povesteasca nimic de acolo, doar ca vad progresele. Mananca mult mai bine singur, se dezbraca singur. De imbracat nu l-am lasat ca in general is pe fuga. Are tendinta sa deseneze coerent, sa faca forme cat de cat, baiguie ceva cantece si poezii si numara in engleza. Evident toate cand are chef odrasla.
Care odrasla si-a luat-o in cap la greu. Marea majoritate a timpului urla cand ii trebuie ceva, drept pentru care eu nu mai reactionez decat la ton normal si la cuvintele magice "te rog". Asa ca e solicitat tati pentru orice. Nimic nu mai vrea cu mine tot cu tati. Si cum tati nu are rabdare sa ii explice ii cam face toate poftele.
O fi de la varsta, or fi si schimbarile adunate da crizat rau e.

Dori a inceput scoala, da nu prea apuc sa vad ce face. E cu capul in nori in general, zilnic isi uita ceva la scoala. Am fost plecati doar cu el la Cluj la verisori sa se joace si noi am profitat si am mers la concert la Scorpions si care au mai fost. Frumos da foarte frig.
Incep si concursurile scolare, sper sa ma mobilizez si sa mai lucrez cu el si acasa.
Acum astept sa vad daca va incepe ceva lectii de tenis de camp, are abonament gratuit datorita rezultatelor scolare pe anul trecut. Ne tot uitam dupa o chitara ca ar vrea sa invete. Dori e acelasi copil bun si ma enerveaza si pe mine cat de multe pretentii au cei din jur de la el fara sa il si laude cand merita.

Noi ne pregatim de o saptamana in doi cat sunt copii in vacanta. Sper sa fie ok si sa se descurce mama.

In rest tot racim, ne trece si tot asa.

Ma bucur sa citesc ce mai faceti, da greu apuc sa dau cu subsemnatul.

Sanatate la cei bolnaviori.
Am vazut pozele puse aici ca pe mail nu ajung si am admirat burtica de miere.
Sarcina usoara celor aflate pe ultima suta de metrii. Haai ca acusi povestiti de alaptat.
Celor cu doi rabdare multa in continuare.
Micola bafta la gasit job!

Eu am observat ca Fabi reactioneaza bine daca sunt pe faza si previn crizele si cand nu suntem toti. Speculeaza cand poate sa se duca de la unul la altul sa vada care cedeaza la ce vrea el. Uneori ma buseste rasul ca incepe sa urle "vreau aiaaaaa" si probabil in privirea mea vede reactia si domolind tonul zice "og mossssss"
E o etapa, va trece, nervi tari!

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Fetelor, daca nu intrati voi sa imi spuneti la multi ani, intru eu sa va ofer o cafeluta fierbinte, cu fursecute asortate si cu tortulet. Pup fetele

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput