Licurici de ianuarie-februarie 2009 (153)
Raspunsuri - Pagina 14
anna-mama spune:
Miere, multumesc, asemenea si tie 
de steluta norocoasa Luca-Vlad si
29+ cu
minunea mea roz
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
DarkBendis spune:
Buna seara de la noi!
Va citesc aproape zilnic, dar greu mai ajung sa mai "intru" propriu zis. De cateva saptamani am inceput si cu interpreting face to face, nu doar la telefon, si deja am agenda aproape plina pana catre sfarsitul lunii, am fost chiar pusa in situatia sa refuz unele joburi ca eram deja cu programul plin. Adica businessu' merge f bine, dar rar mai ajung sa am timp de stat la internet in timpul zilei (iar cand ajung la internet incep sa sune telefoanele pentru telephone interpreting... deci si mai mult de lucru). Oricum, nu ma plang, deoarece nu doar ca asa se fac si banutii, dar fugind de la un client la altul am scapat si de kilele in plus, deci it's all good :D
Mister e tare bine, smecherut si guraliv, mare fan Razboiul Stelelor, in loc de Toy Story si Cars ne uitam acum la Star Wars (toata familia, ca si noi suntem fani). Am cam terminat si cu potty-traing-ul, de o saptamana face jupanul treaba mica doar la toaleta, iar de 2 zile a inceput si cu treaba mare la veceu (noi nu am folosit deloc olita) Incercasem o tura in vara, dar era clar ca nu fusese pregatit atunci copilul, asa ca am abandonat atunci, am reluat miercurea trecuta si de data asta a mers totul struna. Doar noaptea are pampers, accidente "mici" nu am avut de sambata trecuta, accident "mare" ultima data am avut miercuri, deci de data asta "we got there".
Ioana, o sarcina frumoasa si multe felicitari!!!

Anna, LA MULTI ANI si numai bucurii!!

Gravidutelor aflate pe ultima suta de metri, sa va bucurati in continuare de sarcina! 

Paula, felicitari finei, mai stim si noi pe unii care au patit la fel, li s-a zis ca vor avea fetita si au venit acasa cu baietel ![]()
Tuturor bolnaviorilor mari si mici, multa sanatate sa treaca toate problemutele cu bine!

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
iuliacris spune:
La multi ani, Anna! Sa ai parte de multe bucurii! Ultima ta zi de nastere in formatia asta...
Lisa, sa-ti traiasca micul crestin! E tare frumos, tot admir pozele de pe FB, mise pare ca arata mult mai matur decat varsta, are asa o privire isteata si focusata! Imi pare rau ca ti-a plecat ajutorul, da' lasa ca tot cu casa plinaai ramas![]()
Dark, bravo! Se pare ca stati bine de tot pe toate fronturile! N-are gusturi cinematografice proaste Mister!
Paula, bine ti-a revenit feciorul acasa, merg sa vizionez filmulete!
Crisspy, si voi cu vesti bune, asa mai merge!
La noi s-a facut in sfarsit cald si frumos, c-am avut un septembrie de tot rahatul! Asa ca maine vom merge cu canoia pe rau, sper sa se comporte bine Carla.
Va pupam, sa aveti un weekend fain!
bebelusi spune:
La noi e frig rau, si ploua, azi am dat drumul la centrala ca nu se mai putea, se facusera 20 de grade in casa
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Selene_Bunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebelusi La noi e frig rau, si ploua, azi am dat drumul la centrala ca nu se mai putea, se facusera 20 de grade in casa PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010 "Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere" |
Pai, Patri, mereu am citit ca temperatura optima din camera copilului trebuie sa fie de 17-18 grade. Zau ca imi vine sa ii congelez putin la 17 grade pe aia de scriu chestiile astea.
Maine o retrag oficial pe Daria de la gradinita. Neoficial, nu a mai mers din data de 22 septembrie.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
justme25 spune:
Multumesc fetelor pentru gandurile bune; ce sa va spun? cum mai citeam si pe aici, chiar exista viata si dupa divort. Consider ca tot raul a fost spre bine, ca toate au un rost pe lumea asta si ca atat timp cat copilul nu e implicat in problemele parintilor, totul e bine. Da, e mai greu ca tu ca mama trebuie sa fii si mama si tata. Sa ai nervii tari si sa stii sa gestionezi momentele mai putin placute. Dar in felul asta devii mai puternica si mai capabila sa faci fata oricarei provocari.
De curand a stat aproape o zi intreaga la tatal ei, practic le-am facut o surpriza la amandoi. Lui tac-su ca sta mai mult cu fata si se bucura de ea si fata ca mai schimba peisajul, mai se joaca alte tipuri de jocuri decat cu mama etc. Iar eu? Relaxare totala...iesit in oras cu prietenele. Ce bine a fost!!
Legat de gradinita. Si fatuca mea in prima zi a fost super incantata. De a doua zi refuza sa mai mearga pe strada stiind ca urmeaza sa o duc la gradi
Cu rabdare, explicatii peste explicatii (ca mami se duce la serviciu si ea nu poate ramane singura in casa, ca la gradinita sunt copii cu care se joaca etc)si in acelasi timp prin faptul ca nu am cedat santajului sentimental (ca pana la urma cam asta e
) fata s-a adaptat total cam intr-o luna sa zic. Fara sa mai protesteze pe strada
.Important e ca m-am si bazat pe faptul ca educatoarele stiu ce au de facut. Ma duceam, schimbam fata si desi plangea de se rupea, o pupam si pe urma o intindeam ca altfel era belea. Nu mai ajungeam la serviciu daca stateam dupa ea. Azi dupa 10 luni de gradi pot spune ca sunt foarte fericita ca am dus-o de la 2 ani.
Ok...m-am lungit....si noi avem ceva muci acum![]()
Selene_Bunny spune:
justme, avand in vedere subiectul deschis de mine la "Parinti", avand in vedere manifestarile Dariei in privinta gradinitei, avand in vedere si mesajele primite pe PM de la mamici care n-au nici in clin, nici in maneca cu Scutecele noastre, pot spune ca, la unii copii, nu mai este vorba de "santaj emotional".
Insa, in cazul tau, dusul la gradinita/lasatul cu cineva, acasa, nu era o optiune, era o necesitate. Obligatoriu.
Lucrusoare de vanzare...
justme25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Selene_Bunny justme, avand in vedere subiectul deschis de mine la "Parinti", avand in vedere manifestarile Dariei in privinta gradinitei, avand in vedere si mesajele primite pe PM de la mamici care n-au nici in clin, nici in maneca cu Scutecele noastre, pot spune ca, la unii copii, nu mai este vorba de "santaj emotional". Insa, in cazul tau, dusul la gradinita/lasatul cu cineva, acasa, nu era o optiune, era o necesitate. Obligatoriu. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Nu era obligatoriu:) Mai exista si bunici pe lumea asta...daca intr-adevar vroiam o alta solutie. Dar doar nu stateam 4 ani in concediu de maternitate, nu? Se terminase concediul, serviciu incepea, ca urmare si bebe a inceput o noua etapa de viata. Sincer nu am avut timp sa citesc subiectul despre care ai mentionat. Dar sunt de acord ca a trece de la faza:stat cu mami la faza stat cu niste straini (educatori etc) e destul de dificila si mai ales trebuie pregatita dinainte. Eu ca sa fac pasul asta in primul rand ca i-am vorbit copilului despre asta de pe la vreo 10 luni. Acum depinde foarte mult si de gradinita. Sunt iarasi de acord ca exista si la capitolul asta mult dezinteres mai ales la cele de stat. Eu am ales o gradinita particulara din mai multe considerente. Si sunt foarte foarte incantata de evolutia copilului. Mult succes va doresc la toate in acest sens si multa rabdare...stiu ca e greu ![]() Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
ada_coman spune:
La multi ani, Anna! Multa sanatate, fericire, iubire si un bebe sanatos!

Selene eu am 2 copii la gradinita. La Daria acomodarea a durat mai mult fata de Karina, dar amandoua merg la gradi. Ceea ce cred eu despre Daria, e ca mediul in care ai dus-o nu era unul potrivit pt ea, ca din cate am inteles sunt copii cu varste diferite si asta nu cred ca face bine, copiii trebuie sa fie la un loc cu copilasi de aceasi varsta. Nici educatoarele nu erau din cele mai bune, parerea mea, rolul lor e sa faca integrarea copilului cat mai usoara. Eu cred ca la o alta gradinita, normala, Daria ta s-ar integra mult mai usor...Toalete comune sunt in toate gradinitile, si fetele mele mai vin uneori rosii de la pipi, spalam si dam cu crema. Iti doresc multa rabdare cu ea (este orcim un copil mai nazdravan, care iti va da multa bataie de cap, asta din ce ai povestit desprea ea) si sa gasesti un loc potrivit unde se va adapta.
Paula vreau si eu reteta de cioco, sper sa-mi iasa, ca am mai facut una si am mancat-o cu lingura. 
Cris multa sanatate! Ai reusit sa colectezi urina? Cum mai e Razvi?
Anna multa sanatate! A trecut raceala? 
Ledi
suntem alaturi de voi! Multa sanatate! 
Multa sanatate tuturor si multi pupici! 

Selene_Bunny spune:
ada, poate ai vazut care a fost raspunsul psihologului la care am apelat, telefonic, si raspunsurile celorlalti parinti. In plus, am observat-o si la Cluj, si cand am venit acasa. Deloc nu mi-a placut ce am observat, s-au sesizat si cei din jur, care nu o mai vazusera din august, ca ceva nu e in regula.
Prin urmare, o sa incercam din nou alta data.
Grupele de la gradinita Dariei, fiind step-by-step, asa sunt formate, din copii de diverse varste. Toate cele 3 sali de clasa contin un colectiv mixt de copii. Nu era singurul copil de 2 ani si 9 luni in clasa ei, mai erau inca 2 copii, mai erau copii si de 3 ani si ceva, si de 4 ani, si de 5.
justme, la tine au fost doua schimbari majore: divortul si mutatul in Franta. Imposibil sa nu-ti modifice astea doua stilul de viata.
Si eu am pregatit-o pe Daria inca din februarie, de cand am inscris-o, in vara am inceput pregatirea mai intensa - dus sa vada gradinita, explicat ce se va intampla pe acolo, cum se vor derula lucrurile... Degeaba.
Lucrusoare de vanzare...