Cum sa devii o sotie fericita
Raspunsuri - Pagina 2
hannen spune:
Si eu,si eu!vinovata adica.
Eu cind auzeam vorba "sa ma faca fericita,pai doar de aia e barbat"...Nasol,imi imaginam.Sa stai si sa astepti sa te faca barbatul fericita,sa te scoata din casa la un suc sau la supermarket (asa avind ocazia sa-si puna fusta mini ...) ca sa te relaxezi,sa scapi de stress.
Pai ce,singura nu pot?Ce trebuie sa stea barbatul dupa fundul meu tot timpul?Sau invers.
Normal ca petrecem timp si impreuna,dar simt si eu nevoia sa ies singura sau cu prietenele,ba la o librarie,ba intr-un parc.Trebuie sa-l iau cu mine mereu?Singura nu stiu drumul?
Apoi daca el e ocupat eu ce fac,nu mai ies ?Stau in casa sa-l astept pe el ca fara barbat nu pot sa ma relaxez?
Ba imi iau copiii si ma plimb si la zoo si la munte si la mare(ca-s toate aproape) si pe unde se mai iveste ocazia sau cum ne vin idei.
Si da,activitatile in afara casei si cele care nu sunt mereu direct legate de statutul de mama si sotie,te relaxeaza.Cel putin pe mine.Simti ca ai un rost...ca faci ceva pt. tine sau pt. altii(inclusiv pt. familie) nu doar freci chiloti si oale toata ziua.
Hai sa vedem ,vin rosiile?
Whatever happens don`t let go of my hand!
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Si eu,si eu!vinovata adica. Hai sa vedem ,vin rosiile? |
De ce?
Din ce spui si tu si Bettercy sunteti departe de tipele din articol. Citez: "cele mai fericite femei nu petrec foarte mult timp cu sotiii lor". Pai ce, voi va incadrati in asta, ca va place sa iesiti cu fetele la un suc sau faceti un concediu la mama acasa o data la doi ani?
E ceva diferenta intre libertatea voastra si ce spune articolul.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
hannen spune:
Da Rufus,ai dreptate.Chiar am vrut sa specific asta dar m-am grabit sa termin.
Timp liber pt. fiecare mi se pare si benefic si relaxant ,insa asta nu inseamna ca traim doar ca chiriasi sub acelasi acoperis.
Insa la extrema din articol,exista si extrema cealalta.Femei care traiesc numai prin partener.Femei care pur si simplu nu se descurca sa iasa (la modul cel mai serios) ,sa se duca-sa se intoarca de undeva(teama de necunoscut) si unele sunt asa din fire iar altele devin asa pe parcursul casniciei.Femei care nu muncesc ,care nu socializeaza si care asteapta weekendul sa le scoata barbatul in parc ,sau la gratar.
Si unele si altele considera ca celelalte sunt nefericite.Primele ca unele-s dependente,celelalte ca sotii n-au timp sa le fericeasca cu "family service day"
Mdeh,vesnic nemultumita si nesatisfacuta femeie ,SAU(!) cum se amagesc ca "se poate si mai rau".
claucia spune:
Corect Rufus!
Eu nu sunt de acord cu articolul. Deloc. Nu pot sa cred ca o relatie rezista atunci cand...distractiile si momentele in care te simti bine sunt fiecare in treaba lui. Eu cred ca sotul imi este si amant si prieten si iubit, si sprijin. Vreau sa fiu fericita, sa rad, sa dansez, sa ne distram complici si fericiti impreuna.
Bineinteles ca am si alti prieteni, ies la cafea saptamanal chiar cu fetele, cu mama , ma distrez super cu mama la cafenele, la Mall, prin magazine, sau singura chiar (am 2 ore libere, fara sot/copii in fiecare saptamana).
Dar as fi foarte nefericita ca sotul sa imi fie partener de pat si de discutii despre copii si intretinere si atat. Mie imi place sotul meu, imi place sa ne distram impreuna si sa calatorim impreuna, sa descoperim locuri noi si sa ne simtim bine impreuna.
E lucru stiut: din instinct, orice om va tinde sa revina acolo unde s-a simtit bine - un loc, o persoana, o situatie. Eu vreau ca locurile/persoanele/veselia sa fie intre noi si nu in afara.
Asta nu exclude prezenta altora, nicidecum, prieteni multi, cu parintii pana in zori la taclale, sigur, dar sa avem fiecare distractiile separat am fi chiar ca friends with (or without!) benefits.
J.D. spune:
Dahriana, cred ca nu ai inteles ce am scris. Iar eu nu dau exemple din ro pt ca nu traiesc acolo. Vorbesc despre ceea ce vad aici. Si nu am spus ca tin pe nimeni legat de mine. Sotul iese cu prietenii de cate ori vrea, eu ies cand vreau, dar nu mi/as petrece concediul separat. Nu as putea sa ma distrez la maxim fara sot si fara copil. Si nici sotul nu ar sta fara mine si fara copil. Dupa ce ca ne vedem cateva ore pe zi sa mai facem si concedii separat? Poate cand vom fi pensionari si vom dori mai multe senzatii tari.
Finn Constantine 15.10.2009 si 9+
Rufus spune:
Imi aduc aminte "pe vremuri", ma minunam de obiceiurui d-astea; veneau (in special nemti) separat la mare: la noi domnii, la bulgari sotiile (sau invers); se distrau pe cinste, ideea era ca doamnele agatau baieti, domnii fetite, era o intreaga retea pe la hoteluri, etc. Ma minunam ce "descuiati" la minte sunt, erau fericiti, relaxati...
Inteleg ca e vorba de faptul ca "cele mai fericite sotii au un scop in viata, pun pasiune la lucru sau in alte cauze in afara casei"; ramane ca in interiorul casei sa existe doar ratiunea.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Bettercy spune:
Articolul specifica doar activitatile in afara casei, nu mentioneaza nimic despre ce fac femeile in casa cu sotul. E usor acum sa presupui ca aceste femei ies fara soti ca sa insele.
Cred ca depinde foarte mult de societatea in care traim, ce este acceptabil si ce nu este. Bunica din partea tatalui era asa dependenta de bunic, ca nici nu ar fi indraznit sa manance fara el. Ea facea mancare si il astepta pe el doua trei ore sa vina de la carciuma ca sa manance. Nu facea asta pentru ca il iubea foarte mult, ci pentru ca asa se "cadea". Nepotilor le povestea ce viata grea a avut cu el. Si totusi viata ei se invartea in jurul lui...pentru ca sa se cadea. Draga de ea.
hannen spune:
mey,acum si eu prefer sa mai astept o ora ,doua ca sa mancam amandoi impreuna dar nu pt. ca asa "se cade" ci pt. ca mai bine mananc mai tarziu decat sa mananc de 2 ori.Gaseste el metode sa ma faca sa mananc din nou .A nu se interpreta ca ma leaga de maini la spate si imi baga fortat in gura
Ori apeleaza la santaj " mananc singur,ce trist sunt" (desi ii tin companie) ori "miaaaaam-miaaaaaaaaaam ce bun e " si ma face si pe mine sa
J.D. spune:
Bettercy, bunicile noastre u trait dup altea canoane. Noi suntem mai moderne si multe dintre noi mai independente. E adevarat ca nu toate cuplurile care petrec mult timp separat ajung la inselat, dar unii dintre ei da. Vorbesc strict despre ce se intampla in Praga. Aici oamenii sunt cam ~low morals~. Este acceptat foarte usor sexul la 15 ani si chiar filmele cehesti sunt pline de asa ceva, relatiile sunt foarte libere, femeile sunt usor de cucerit, etc. Daca vrei un partener serios este greu de gasit pt ca cei mai multi expati tineri cauta numai distractie.
Dintre prietenele mele, numai americancele fac concedii separat de barbati. Si nu/si iau copiii cu ele. Ii lasa cu bona. Celelalte prietene nu concep asa ceva, europencele, asiaticele si rusoaicele.
Finn Constantine 15.10.2009 si 9+
hannen spune:
J.D m-ai facut curioasa ,asa cerc "international" de prieteni ai gasit in Praga?
pura curiozitate,fara nicio umbra de ironie