Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***348***
Raspunsuri - Pagina 22
anamariame spune:
Ilinca, nu ai absolut niciun motiv de ingrijorare. Este firesc pentru copii sa stalceasca cuvintele, oricat de corect le-ai pronunta tu. Probabil asa ii este mai usor sa le pronunte, desi poate sa le rosteasca si corect.Eva vorbeste foarte bine, si din cauza asta eu caut cuvinte mai dificile, sa ma mai distrez un pic cu stalcelile ei. E adorabila cand spune ca mami s-a dezechilibrat sau cand o rog eu sa spuna facultatea de medicina si farmacie. Eu sunt invers, le spun stalcite in speranta ca le va mai ameti si ea un pic, are timp o viata sa le spuna corect.
Ilinca_M. spune:
Mno, io va spun sincer ca nu ma ingrijorez, dimpotriva, mi se pare Phiphi cea mai inteligenta si cea mai geniala si cea mai deosebita;)))...dar cateodata, asa, din cand in cand, ma intreb..."da' oare nu stau prea relaxata?"...
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Ela78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui novus Pisik , Anca, felicitari pt implicarea in marea curatenie ![]() !! la noi desigur ca s-a aflat dupa eveniment www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09) |
Felicitari si de la mine pentru implicare!!! Pozele lui Pisik le-am vazut pe FB, super! De mica ii cultivi spiritul civic

Da, si eu am gasit astazi la aparatul de fax printre multe alte hartii informarea de la Let's Do It
, halal secretara avem
Ilinca_M. spune:
Bianca, Inapreda, heeeeeeeeeeelp!!
Am facut niste vinete (cu ceapa+putin ulei, fara maioneza,inca nici nu le-am gustat): CAND as putea sa le halesc si sub ce forma? Painea banuiesc ca e iesclusa, nu? Da' daca as umple niste rosii?...
Azi v-am zis, am bagat 2 kifiriuce pana la ora 14. M i-ar fi permise vinetele azi? Daca da, la ce ora? Daca ba, in ce zi?
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Ela78 spune:
| citat din mesajul lui ramona7575 Citesc cu mare mirare despre nr.de copii de la gradinitele unde va duceti copii 9ma refer la cele de stat), asa cum am mai zis, la cresa unde il inscrisesem pe Stefan erau 41 pe lista si frecventeaza in jur de 35. Parintii care l-au inscris pe copil in locul lui Stefan l-au retras deja pe copil (asta dupa ce au dat spaga de rigoare) pentru ca dormeau cate 2 in pat. Acum ma gandesc la gradinita de la anul, e una pe strada mea si sunt in grupa in jur de 28, tot multi in comparatie cu alta gradinita (ceva mai departe) unde sunt max.17... cum naiba, cica e lege sa nu fie mai mult de 17 dar unele gradi.au 28 ![]() . Nici nu stiu ce sa fac, unde sa-l inscriu... e un haos in capul meu |
In Bucuresti ai mai multe gradinite la alegere de stat+private, de aceea nu sint 40 in grupa
Ianis n-a dormit niciodata 2 in pat, si nici nu se comaseaza grupele, de tactica asta am auzit aici.Si in capul meu e haos: 1) sa-l mai las la cresa pana la 4 ani unde sunt 10 copii la 3 educatoare si e bine ingrijit, dar mi-e ca se va plictisi cand va mai creste; sau 2) sa-l dau la gradinita de la 3 ani, unde sunt 25 copii la o educatoare dimineata si una dupa-amiaza (ma gandesc ca nu va avea timp sa-l imbrace/incalte cand ii scot afara, sau sa-l schimbe daca face pe el etc.), dar au parte de mai multe activitati educative... Adica la gradinita trebuie sa se descurce absolut independent: sa se imbrace iarna singur etc.
Ela78 spune:
| citat din mesajul lui anca_nicolae Ramona ![]() Legat de gradi, e adevarat ca eu abia la 3 ani il duc pe bb3 la gradi [toamna viitoare] insa totusi imi dau cu parerea Eu zic ca totusi, cele mai importante criterii sunt: climatul din gradinita, dc este placut zugravit/curat, dc educatoarele [si NU directoarea, ca nu ea sta zilnic in clasa] sunt calme, ne-blazate, entuziaste, spatiu verde, material didactic etc. Si aici fac o precizare: e mare diferenta intre material didactic si colectie de jucarii. Eu povestesc din INTERIOR, pt ca am colaborat in aceeasi perioada de timp [asa s-a nimerit] si cu gradi de stat si cu gradi particulara, colaborarea constand in niste proiecte la grupe, pe calculator, si ceva fizic, concret, niste machete. Am observat ca la gradinitele particulare se pune accent pe colectie de jucarii [de firma, e adevarat], insa calate cam pe cateva activitati, puzzle, lego, pictura, desen, s.a, si la gradi de stat se pune accent pe material didactic. Adevaratul material didactic insa contine planse, machete, diverse diapozitive, proiecte de activitati concepute dupa cursuri de psiho-pedagogie facute in liceul pedagogic, aprobate de inspectorate etc. Acest material didactic insa, NU se cumpara!!!!, aici e problema, ci se aduna din munca de ani si ani si ani a multor generatii de educatoare, in parcursul lor spre praguri de calificare, gradul 1, 2, definitivat etc... Aceasta "bogatie acumulata" nu exista la gradi particulare, pt ca ele sunt precum America, fara istorie... Acum sa nu credeti ca sunt impotriva gradinitelor particulare, nuu, ele chiar sunt optiunea cea mai buna pt unii parinti [unii chiar prieteni ff buni si apropiati ai mei], am scris doar ca oamenii sa fie informati si sa aleaga in cunostinta de cauza. Spor la gradinarit, o sapta buna tuturor!!! ![]() Poze cu noi Veronica-Elena 13 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori ![]() |
Na, uite, ca deja mi-a raspuns Anca
Deci dupa 3 ani nu mai e nevoie de educatoare per copil sa stea in pampersul lorSi asta cu materialul didactic e pe placul meu
Deci, m-am hotarat, il dau pe Ianis de la 3 ani la next level.

Ela78 spune:
| citat din mesajul lui andiaroro Vine Anastasia bosumflata in bucatarie: - Ce faci ? - Bine. Tu ce faci? - Bine. Dar nu ma inteleg cu tata.(ça va. mais ça va pas avec papa) ana alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009) |
Ce misto...
Voi acasa vorbiti in franceza?
Bianca2503 spune:
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Bianca, Inapreda, heeeeeeeeeeelp!! Am facut niste vinete (cu ceapa+putin ulei, fara maioneza,inca nici nu le-am gustat): CAND as putea sa le halesc si sub ce forma? Painea banuiesc ca e iesclusa, nu? Da' daca as umple niste rosii?... Azi v-am zis, am bagat 2 kifiriuce pana la ora 14. M i-ar fi permise vinetele azi? Daca da, la ce ora? Daca ba, in ce zi? I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
cica vinetele sunt la ziua de carbohidrati
Ela78 spune:
| citat din mesajul lui olishka In casa, curte, chiar iesitul in parc ne descurcam bine. Problema este cand il bag in masina sa mergem undeva. Cred ca are impresia ca-l duc la gradi, desi eu niciodata nu l-am mintit ca-l duc in alta parte si de fapt sa-l duc la gradi. Dar problema cea mare este ca eu imi doresc sa mearga la gradinita, sa invete, sa interactioneze si sa nu mai fie atat de dependent de mine. Ma oboseste f tare. Nici pana jos nu pot cateodata sa cobor caci incepe imediat sa urle dupa mine. Eu am crezut ca am trecut demult peste aceasta perioada si ca nu mai revenim la ea ![]() Olga, mamica lui David iepurasul ![]() si 18+ |
Offf Olguta ce rau imi pare...
Si eu cred ca el simte ca urmeaza sa mai aveti un bebe si ii este frica ca-l vei parasi, ca te va pierde
Dormiti impreuna si repeta-i neincetat ca-l iubesti cel mai mult din lume, chiar si dupa ce va veni pe lume fratiorul lui, tot il vei iubi, ca nu se va schimba nimic, si bebe va avea nevoie de el "fratele mai mare"...Imi dau seama cat de greu e....;(
Ela78 spune:
| citat din mesajul lui simonapro Buna! Eu am gasit o oferta pe net pe site-urile de reduceri si am reusit sa fac rost de bani pentru interventie la ochi cu laser pt corectia miopiei.Sper sa nu am probleme, sa fie totul bine,ca abia astept sa scap de grija ochelarilor, acum trebuie sa aleg o perioada in urmatoarele 3 luni cand sa ma duc in Bucuresti. Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003) |
Ai achizitionat voucher-ul? O sa fie totul bine, nu vei regreta ca ai facut-o, iti garantez

Veronica-Elena 13 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
si
18+
Lucian(16.03.2009) si de
Sebastian(05.08.2003)