Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (65)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Mi-a iesit si mie urocultura, e negativa!
Luny, sunt de acord cu tine la faza cu alaptatul. Exista intr-adevar cazuri in care este necesara suplimentarea cu lapte praf, se vede pe copil daca nu a luat in greutate si nu are alte probleme medicale, insa cel putin cateva luni majoritatea mamicilor pot alapta. Dar daca de la inceput ii dai si san si lapte praf, copilul va avea tendinta sa bea mai mult din biberon, curge mai usor, nu trebuie sa faca efort ca la san...si de aici normal ca nu mai trage la san ca lumea...rezultat scade productia de lapte a mamei. Si inca ceva...vor exista perioade in care veti avea impresia ca bebele nu se satura, ca nu mai aveti lapte..sunt puseurile de crestere ale copilului, si in cateva zile vi se va regla si productia de lapte, dupa cerere.

diana27+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuzul
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Luny nu stiu ce sa zic, stres nu am avut , mama a fost langa mine ceea ce ma ajut enorm si fizic si psihic.am baut tot felul de ceaiuri m-am muls si manual si cu pompa electrica, am pus in practica toate sfaturile de la toata lumea .Chiar nu stiu motivu ptr care nu am avut lactatie.Poate ar fi trebuit sa nu cedez dupa o luna ...sper ca de data asta lucrurile vor sta altfel si voi avea laptic ptr bb.

Anita mami de printesa, Rachella Alexia - si
27 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Citat:
citat din mesajul lui luny

ane, e relativa rau teoria asta cu laptele care nu e.. eu sincer, nu prea cred in asta, ci poate in stres, nestiinta, teama, astia sunt factorii care impiedica lactatia, nu fiziologic vorbind...
in rest, nu pot decat sa felicit mamicile de bb1, curoajoase si ambitioase, care nu cumpara biberoane, bravo voua!asta e starea de spirit pe care imi place s-o vad la voi!

edit: eu, ca-s la al doilea copil acum, zic doar ca mi se par muuuult mai clare si simple lucrurile, nu mai am panici asa multe ca prima oara, stiu cam la ce sa ma astept, desi clar exista si elementul surpriza..

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Sunt de acord cu tine. In primul rand ptr ca am trait-o pe pielea mea. Daca nu aveam oameni in jurul meu (moasa si fete de la odiseea lui David) care sa ma sfatuiasca bine, cadeam sigur in capcana suplimentarii cu lapte praf...ptr ca am foat "ascultatoare" l-am alaptat pe David pana la un an si jumatate si as fi continuat daca nu ramaneam insarcinata.

Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 31+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

si la mine a fost mai greu in prima luna, pana s-a reglat oferta cu cererea, plus durerile de epiziotomie ce m-au secat mai rau ca nasterea, plus radage, plus ca aveam senzatia ca nu se satura, etc.. dar nu m-am lasat... stiam ca ar putea fi asa la inceput...
in primele zile, dupa ce am iesit din maternitate, i-am dat si eu lp, ff putin, 30 ml seara, ca aveam impresia ca e prea putin la mine.. noroc ca m-am desteptat la vreme, am vorbit mereu cu randunicile de la odeisee, ne-am sustinut una pe alta si a fost minunat, m-au ajutat mult! am avut si suportul sotului(cand eu ma documentam despre alaptare, inainte sa nasc, mai citeam si cu voce tare! nici nu stiti cat de bine mi-a prins, ptr ca asa a avut si el o idee, i-au ramas niste lucruri in cap, incat a putut sa ma ajte efectiv, sa-mi aminteasca ce-i citisem si lui, sa am rabdare, ca o sa fie bine, etc, so: aviz amatoarelor!) care n-a fost disperat ca nu mananca destul copilul, ceea ce a fost nu bine, ci excelent! spun stres, ptr ca stiu cazuri multe care au renuntat repede, din diverse motive, cea mai mare scuza fiind asta ca nu a avut lapte suficient, din cauza mamelor, sotilor, soacrelor 'binevoitori si atoatestiutori'... plus comoditatea, plus motivele persoanale, la care toate ne gandim, sa fim sincere acum... oare cum vom arata dupa, s-or lasa sanii, oare una-alta.. apropo, sani se pot lasa si fara sa alaptezi, ptr ca-si maresc oricum volumul in timpul sarcinii!... daca vrem cu adevarat sa alaptam, se poate, de la mama natura, ca asa ne-a lasat pe pamant!
ideea e ca daca este laptic acolo, cat de putin, sa nu renuntati la el, e cel mai de pret cadou pe care-l faceti micutilor vostri... suplimentat cu lp sau nu, dar nu renuntati la alaptat!
m-am intins cat o zi de post... sper ca nu v-am plictisit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

dana, si eu la fel cu randunicile mele, de fapt, acum, suntem un mare grup unit, prietene bune, ne vedem destul de des, iesim la mare, la munte impreuna, ne-am vazut copiii crescand.. eu am reusit sa alaptez un an si o luna,desi am inceput de la premisa, 'bai, nu se poate sa nu reusesc sa alaptez macar 6 luni, pana la diversificare!' si am putut dublu:))
lapte mai aveam destul, insa copilul meu a decis ca e fun sa muste ingrozitor de fiecare data, se distra teribil, de-mi facuse rani cu dintii..eu n-am mai rezistat.. insa e f bine si asa, eu am fost tare multumita si atata timp! acum, la fel sper, macar un an..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Deci se pare ca prima luna e mai grea...exct cand nu trebuia eu am cedatasta e acum a doua oara stiu ce am de facut
In ceea ce priveste lasatu sanilor nu am nici un stres operatiile estetice sa traiscala o adica daca sanii mi s-ar lasa ai refac

Anita mami de printesa,
Rachella Alexia - si
27 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Buna fetelor!
Felicitari pentru achizitii si sa le folositi sanatosi!

Eu de dimineata am iesit un pic la cumparaturi dar dupa o ora deja n-am mai putut, ma durea burta de numa, asa ca am venit acasa la orizontala. Si de vreo 2 ore ma uit pe net dupa invitatii la botez. Nu-mi ziceti ca am inebunit de tot dar eu vreau sa le fac singura ca si la Marius si pentru asta trebuie sa ma decid din timp sa imi cumpar cele necesare. Intentionez sa le fac de Sarbatorile de iarna cand o fi si sotul acasa, daca totul e bine vreau sa facem botezul undeva pe a final de ianuarie.

Cu suzeta, eu eram antisuzeta inainte, dar am luat-o sa fie in casa. In final am decis sa o folosesc, mai ales inainte de somn. Consider ca a fost o decizie buna, s-a dezvatat foarte usor de ea, singur pe la 1 an si ceva.
Biberon am luat tot asa sa am unul in casa, prima data am alaptat exclusiv pana la vreo 8 luni jumatate si cu completare pana la 10 luni. Dar am tras de mine si am baut toate ceaiurile posibile, n-am avut lapte in exces dar i-a ajuns, cand n-a mai fost n-am avut ce face. Si mi s-a parut mult mai comod sa alaptez, cum noi plecam de acasa mereu cu el, cand ii era foame il mufam la san si gata. Primele saptamani a fost un pic dureros dar apoi a devenit o placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Paula, nu te face nimeni nebuna, stai linistita . Si eu la Stefan am facut singura invitatiile de botez, cred ca am pastrat una si o sa merg la ai mei sa o scanez, sa pun o poza. Eu le-am tiparit pe coala de poze, ca o carte postala. Maine merg la ai mei si sper s nu uit sa duc si invitatia cu mine. Eu mi-am compus singura textul si pentru invitatia de nunta . Noi cred ca o sa facem botezul prin februarie, probabil in 12, sa poate veni si cumnata-mea (pana pe 15 februarie e in concediu medical).

diana27+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuzul
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

Buna, burtici si un weekend placut sa aveti.

Fetele cu experienta si care nu sunteti la primul bebe va dati, va rog, cu parerea vis-a-vis de aceasta cadita?

http://www.lacopii.ro/cadita-pliabila-newborn-to-toddler-summer.html

Emma 29 saptamani Daria-Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

Nu mai stiu, intreba cineva de recipiente pentru stocarea lapticului, care au si tetine.

Am gasit ceva:

http://www.lacopii.ro/via-sistem-de-stocare-si-hranire-philips-avent-avent.html

Emma 29 saptamani Daria-Ioana

Mergi la inceput