Parintii-voluntari in scoala
Raspunsuri - Pagina 11
gabitza2005 spune:
Michelle ai povestit pe aici o gramada dar pe mine tot nu mai convins de beneficiile prezentei la ore a parintilor.
1. Eu muncesc 8 ore -un invatator munceste 4 -6 ore pe zi asa ca in restul de 2-4 ore are timp sa-si pregateasca lectiile, sa-si puna in ordine dosarele si sa corecteze niste lucrari. Eu in viata mea nu am auzit de un profesor care sa munceasca pana la 12 noaptea ca a doua zi are un dead line.
"Budget cuts" nu inseamna ore mai putine sau alocare de parinti ca ajutor suplimentar.
2. "Da, recunosc ca pot sa stau de vorba mai deschis cu doamnele datorita faptului ca am comunicat mai des, ne cunoastem mai bine decat daca ne-am fi spus Hi si bye..." nu mai avem ce comenta.
3. "William a avut probleme cu o fetiza. E dulce foc,micutza de statura,cuminte, linistita (aparent)...
ei, al meu mai inalt cu un cap decat ea...a fost pedepsit ca cica i-ar fi dat una cu piciorul.Doamna nu la crezut ca ea a dat prima...
Dar eu stind la clasa am vazut cum da cu piciorul pe sub banca la colegii ei...
Alt aspect a fost al lectiilor, ce se preda, cum se preda...iar aici a fost un mare impact atita timp cat acasa nu avem manuale, nimic.
am vazut si am mai repetat cum sutn alti copii la ore, cum se fitzie, ce fac,cum raspund cand sunt intrebati...daca vorbesc neintrebati si cu cine...etc."
Ce ai rezolvat cu asta :
-stii ca baiatul tau a fost pedepsit pe nedrept , cu ce te ajuta asta -oricum copilului tau i s-a facut o nedreptate.
- nu cred ca ma intereseaza atat de mult metoda de predare cat rezultatele.
- nu ma intereseaza cum sunt alti copii la ore, cand vorbesc , cu cine vorbesc , ma intereseaza cum se poarta al meu si daca e atent vine cu lectia invatata pe jumatate din clasa.
Eu nu pot sa inteleg sistemul asta nou sa fii gramada pe copil sa faci lectiile impreuna cu el - am facut odata scoala si nu am de gand sa o repet inca o data.
Pentru intalniri de genul ala cum vad prin filme la voi cu saptamana meseriilor, activitati sportive, strangere de fonduri...sunt oricand disponibila.
filofteia spune:
| Citat: |
| Eu nu pot sa inteleg sistemul asta nou sa fii gramada pe copil sa faci lectiile impreuna cu el - am facut odata scoala si nu am de gand sa o repet inca o data. |
Scuze de off topic.

Gabitza exact asta spuneam si eu acum 5 ani.

On topic...
Eu as veni voluntar la copil in clasa.
Chiar ma gandeam la niste activitati pentru "scoala altfel", in care eu sunt dispusa sa ma implic in timpul meu liber, adica imi voi lua concediu. Adica le-as tine niste lectii de prim ajutor. Dupa parerea mea scoala romaneasca sta foarte prost la capitolul asta. Inca ma gandesc daca sa-i propun dirigintelui asta.
De asemenea interesanta mi s-ar parea o prezentare a meseriilor.
Cam asa as vedea eu voluntariatul, nu indosariat lucrari.
De ce as face asta? Copilul meu si ceilalti copii ar avea de castigat din asta in viitor.
Daca invatatoarea/profesorii avantajeaza pe cel al carui parinte voluntariaza depinde numai de ei. La noi la scoala nici invatatoarea, nici profesorii nu avantajeaza pe nimeni. Nici macar pe cei care-i mediteaza.
Parerea mea este ca nu trebuie sa generalizam.
gabitza2005 spune:
Filofteia
-toate mamicile cu copii elevi imi spun asta dar eu una tot mai sper ca il voi face pe baiatul meu sa se descurce singur.
Cred ca aceasta problema apare tot din cauza parintilor. Noi inca suntem la gradinita dar ca exemplu anul trecut au avut de facut o plansa cu toamna in care sa foloseasca elemente din natura - seminte, frunze, bete, petale....
Copii aveau varste intre 4-7 ani, pai nu va pot povesti ce opere de arta au aparut a doua zi, cu cata precizie erau realizate, lucrarile erau demne de orice expozitie. Un critic de arta ar fi catalogat grupa ca pe una de genii.
Daca noi nu lasam copii sa se exprime asa cum pot si le cerem perfectiunea iar atunci cand nu sunt capabili sa o realizeze facem noi totul in locul lor chiar ca nu se vor descurca niciodata singuri.
Cunosc multe mamici care seara fac tot felul de colaje, compuneri, rezumate pentru copii si atunci cand le intreb de ce fac asta raspunsul lor este cam acelasi copilul nu se descurca si trebuie sa ia nota mare.
Si uite asa se ajunge la mai mult de 50% picati la bac.
Scuze ca m-am intins
.
Ideea ta cu lectiile de prim ajutor mi se pare foarte buna. Iti doresc sa ajungi sa o pui in practica.
Chiar ar fi frumos ca parintii sa vina sa le vorbeasca copiilor despre anumite meserii sau domenii de activitate.
Din pacate la noi esti intrebat unde lucrezi de catre cadrele didactice numai pentru a afla daca ii poti ajuta cu ceva material.
anya spune:
Depinde de planse. Spre exemplu baiatului meu de scoala i se cer tot felul de planse gen: reclama la un produs, diversitatea populatiei... El stie sa decupeze dar e clar ca nu-i voi da voie sa taie de unde vrea el, sa cioparteasca orice carte. Asa ca ii scot eu pozele si el isi face plansele. Daca mai continua in ritmul asta presimt ca Mos Craciun ii va aduce sotului meu o imprimanta color, ca m-am saturat de lins reviste vechi.
La gradinita nu au avut niciodata teme.
rrox3 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabitza2005 Filofteia -toate mamicile cu copii elevi imi spun asta dar eu una tot mai sper ca il voi face pe baiatul meu sa se descurce singur.Cred ca aceasta problema apare tot din cauza parintilor. |
Uite, iti spun eu altfel, sa stric unanimitatea
Copiii pot si chiar prefera sa se ocupe singuri de scoala. Responsabilitatea asta de elev are nevoie doar de sustinerea parintelui ca sa creasca. Si creste repede.
Sa fii alaturi de copilul tau - scolar, nu inseamna sa faci temele cot la cot cu el.
Pastreaza-ti speranta.
happiness spune:
Scuze, nu mai tineam minte exemplul cu baloanele, la cate am scris...
Ca profesor, recunosc ca as prefera ca parintii sa fie in clasa doar la ocazii desosebite(lectii deschise), pentru ca de obicei copiii reactioneaza mai bine fara parinti pe la spatele lor. Ceea ce eu vreau sa folosesc din acest sistem este voluntariatul la diverse activitati extrascolare gen excursii, petreceri, serbari sau actiuni caritabile.Nici aici prezenta nu este obligatorie, dar...ca parinte acum, ce bucurie e in sufletul meu ori de cate ori imi vad fetita in orice context la scoala!
grati.ela spune:
legat de voluntariat...senzatia mea este ca in RO nu tine...la fata in clasa media la testarea initiala la mate a fost 4.5... stiu ca au privit neserios, ca au uitat peste vara materia, ca nu lucreaza acasa. Pe profesor nu pot da vina pentru ca e deosebit... efectiv nu-i intereseaza. M-am oferit ca voluntar sa lucrez cu copiii sambata - in cazul in care accepta directorul ideea. Parintii mi s-au parut reticenti, diriginta a gasit ok propunerea. Fiica-mea mi-a zis ca nu am ce face...majoritatea fac meditatii la mate si nu vor veni si nu vor gandi decat ca ma bag in seama....
happiness spune:
A, pai nu inteleg de ce atata reticenta.In general parintii sunt nemultumiti ca ajung sa recurga la meditatii platite cu bani grei din cauza ca profesorii nu isi fac treaba...Dar si cand un profesor ofera gratis ore sunt reticenti? De ce oare?