Trombofilia, o cauza a infertilitatii -64-
Raspunsuri - Pagina 19
lauricea2002 spune:
Astazi am primit o parte din rezultatul analizelor de la Matei Basarab:
Proteina C - activitate (plasma, Sysmex CA
1500)
- Met. cromogenica rezultat 110.50;
interval de referinta 70,00 - 140,00
AMH (hormon antiMullerian)
- Met. ELISA, gen. II ng/ml Schimbare de tehnica din 10.08.2011.
Gen. II = 1.4 x Gen. I
1 ng/ml = 7.14 pmol/l
rezultat 2.80
Femei:
Fertilitate optima: 5.66 - 9.40
Fertilitate satisfacatoare: 3.07 - 5.65
Fertilitate scazuta: 0.43 - 3.06
Fertilitate foarte scazuta/Nedetectabila:
0.0 - 0.42
Suspiciune de ovar polichistic: > 9.40
Barbati:
1.3 - 14.8
Homocisteina
rezultat 9,26
- Metoda HPLC umoli/l < 10 ideal
10 - 12 acceptabil pentru subiecti
sanatosi
12 - 30 hiperhomocisteinemie moderata
30 - 100 hiperhomocisteinemie
intermediara
> 100 hiperhomocisteinemie severa
Pana ajung la dr Moisa, incerc sa le interpretez. Cat de ingrijorator este AMH scazut? Ma puteti ajuta, va rog?
QiaoBing spune:
lauricea AMH indica o rezerva ovariana mai redusa, dar inca suficienta pt bebei. pana la urma nu nr conteaza cel mai mult, ci calitatea ovocitelor.
tot ce pot sa iti zic e ca eu am avut anul trecut in sept AMH 1.3 si in oct am ramas insarcinata natural.
succes !
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)
lauricea2002 spune:
Multumesc, QiaoBing! Nu stiu ce m-as face fara forumul asta. Pana ajungeam la medic, o luam pe aratura.
Incerc acum sa aflu care-i valoarea AMH acceptata pentru FIV gratuit, la o varsta de 34,5ani.
balanta_tm spune:
paula
, nu imi e greu sa imi amintesc sau sa vorbesc despre asta.
In sarcina, am mers doar la hematoloaga din TM care mi-a monitorizat doza de Clexane prin D-dimeri. Mereu analiza asta a iesit bine.
Pe dr cu care am facut FIV il informam dupa fiecare ecografie importanta si el ma intreba cum imi merge trat pt tiroida si pt trombofilie. Si ma mai intreba cate sapatamani are bb ecografic. El nu urmareste sarcini, dar banuiesc ca are niste notiuni de baza despre fetusi. Doza de Clexane a fost stabilita de dr cu care am facut FIV, care s-a consultat cu hematologul cu care el colaboreaza si pe care, dupa ce am pierdut sarcina, l-am cunoscut si eu.
Dupa ce l-am pierdut pe Albert, am mers la Viena la imunolog, hematolog, genetician, fiindca am vrut sa intelegem de ce bebe nu a fost sanatos. Printre altele, hematologul mi-a spus o multime de chestii de care habar nu aveam, ca de ex ca doza de Clexane se monitorizeaza prin antiFXa si nu prin altceva. Este obligatoriu de facut de minim 3 ori in sarcina, cate o data in fiecare trimestru. O sa ma uit diseara in dosar si am sa scriu exact saptamanile in care este OBLIGATORIU de facut antiFXa.
Daca o sa mai fiu insarcinata, o sa merg pe mana lui, fiindca mi s-a parut cel mai competent hematolog din cati am intalnit.
Ca si investigatii relevante pt gravida cu trombofilie, eu am dedus ca este suficient daca se face antiFXa si se masoara IRurile dupa saptamana 20 incolo.
Bineinteles ca la ei este sfant Femibionul in sarcina, adica nu concep sa nu il ia vreo gravida. Am auzit ca pe la noi unii dr nu recomanda vitamine in sarcina la cele mai grasute ca sa nu se ingrase mai tare
. Frumos, ce sa zic!
p@ulici spune:
Balanta multumesc pt raspuns
cat despre vitamine nici nu se pune problema zic eu in czul nostru.
O zi frumoasa tuturor
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
balanta_tm spune:
Revin cu completarea: antiFXa se face obligatoriu:
- in sapt 12 de sarcina
- intre sapt 22-24 de sarcina
- in sapt 30 de sarcina
paula, cu placere!
Cristinuta_M spune:
Mihaela, pana ajungem sa ne strangem puii in brate o sa ne dam doctoratul in trombofilie ;)
Fetele gravidute, va citesc cu interes si pe celalalt topic. Multumim ca ne impartasiti din experientele voastre 
sarcina de 24 sapt oprita in evolutie, factor XIII pozitiv heterozigot, trombofilie indusa in sarcina. Tratament de intretinere cu aspenter 1 la 2 zile, acid folic 5mg, omega 3 de 1000 mg cu vit E 1/zi, magneB6 forte 1/zi, cetebe Zn 1g/zi
flori_m spune:
Pup fetele cochetele
!
Ce sa spun, n-am mai scris ptr. ca astept ziua de maine sa-mi mai fac un test. Primul a iesit...negativ, so? Mai am o speranta de vreo ovulatie tarzie; eu nu am ciclu regulat (32-40 zile) iar daca nu, perseveram
. Diferenta e ca nu ma dor sanii ca la celelalte sarcini, insa urinez noaptea.
Dana, am vazut ca fetele spun ca ai fetita cu fundita. Felicitari si sarcina usoara in continuare!

danezza spune:
Multumim
Flori, insista, insista, te asteptam cu vestile
| Citat: |
| citat din mesajul lui balanta_tm Revin cu completarea: antiFXa se face obligatoriu: - in sapt 12 de sarcina - intre sapt 22-24 de sarcina - in sapt 30 de sarcina paula, cu placere! |
MTHFR C677 Homozigot
in 21+Doamne ajuta!