Anvelope iarna
V-ati luat anvelope de iarna ? Ca acusica vine 1 noiembrie
Ati luat si jenti ?
Unde se gasesc la preturi convenabile (in Bucuresti), imi recomanda si mie cineva ? Imi trebuie pt. Logan...
Mersi mult
Ingrid si Cristi 8 ani
Raspunsuri
Rufus spune:
Ai mai multe variante si toate sunt dupa buget. Deci, in ordine descrescatoare:
- exista, uneori, promotii la reprezentante: roti complet echipate (janta+cauciuc); promotiile apar pe site, cauta doar reprezentante Dacia
- daca nu la oferta, de pe piata libera, sunt multe variante; pentru iarna ar fi bune jante de otel, nu de aliaj
- aceeasi varianta, dar SH, la jenti si (sau) cauciucuri. Astea la vulcanizari le rezolvi rezonabil.
- cea mai ieftina, doar cauciucuri SH de la vulcanizare; nu uita, insa, ca montat/demontat cauciucuri, plus echilibrat, etc, face cam 80 lei. De doua ori pe an...
In Bucuresti as merge in Vitan, la targ, in timpul saptamanii; ai rabdare si nu te repezi la prima dugheana. Daca le cumperi de acolo, cica ai montaj gratuit. Tot prin targ. Dar nu te bucura prea tare, nu faci cine stie ce economie, trebuie echilibrate, plus ventile, etc
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ingridnen spune:
Multumesc, Rufus !
Ma voi uita acum pe site-ul reprezentantelor Dacia...
Ingrid si Cristi 8 ani
boticelina spune:
Noi avem in familie un Logan si un Sandero, au cauciucuri cu aceleasi caracteristici. Am luat cauciucuri (nu si jante), noi, de la Selgros, Debica Navigator Winter, au fost 226 lei/bucata. Acum sunt deja 260 lei/bucata, ca doar se apropie sezonul, nu?
De vara am Continental, as fi luat si de iarna tot Continental dar cele mai ieftine erau de la 300 lei bucata
Am vazut cauciucuri SH si in pliantul Real, dar nu cred ca-i o afacere, cele mai ieftine incepeau de la 180 lei/bucata (pt Matiz, Tico si alte masini cu rotitze nu roti )
Edit: e obligatoriu sa ni le montam de la 1 noiembrie sau le punem cand da zapada? Intreb pt ca la mine-n oras iarna tine 3 zile, vine prin februarie si pleaca tot atunci, 3 zile mai tarziu...
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Ioana_Pos spune:
Noi le-am luat de la Ploiesti mai ieftin (drumul si retur nu se pun ca oricum aveam treaba acolo :)) si le-am montat la Buc.
gabriela_tutuianu spune:
noi am cumparat pentru logan cauciucuri sh . am gasit o pereche nou-nouta si le-am montat pe fata - continental , zacute probabil printr-un depozit din germania - si o pereche folosite dar bune , tot continental .
ne-a dus 80 ron / bucata cu tot cu montat , asa ca am facut o economie mare . asta si pentru ca avem de echipat 3 masini cu cauciucuri .
la alta avem deja cauciucuri de iarna , iar pentru cea de-a treia probabil vom cumpara tot sh - am gasit o varianta cu jante tabla cu tot cu cauciuc la 120 ron / bucata . super pret . ezit pentru ca am niste jante foarte frumoase si arata bine asa - si as dori sa o vand si sa-mi cumpar alta .
dar fii atent cu cauciucurile sh . sa te pricepi si sa te uiti intotdeauna la anul fabricatiei . pot arata bine si sa fie imbatranite de vreme . oricum diferenta dintre sh si noi este mare , iar cu banii de cauciucuri noi pun caquciucuri la toate masinile . dezavantajul este ca fac asta in fiecare an . merg cu ele max 2 ierni - cateodata doar abia merg doar una . daca le cumperi noi poti merge si 4 ierni - depinde de cati km faci . eu fac destul de multi / an / iarna
cel mai bine faci calculele in functie de ce bani ai . sh este o varianta comoda - nu te darama financiar - iar daca mai mergi cu masina 4 ani - deci nu o dai merita sa faci un efort si sa iei cauciucuri noi .
gabriela_tutuianu spune:
avem un prieten care are o vulcanizare si aduce jante / cauciucuri din germania . ne ducem intotdeauna cand aduce marfa noua .
sunnyday07 spune:
Eu am de vreo 3 ani marca Vredenstein - Snowtrack, foarte bune.
Dar ma termina schimbatul lor de 2 ori pe an. Daca mi-as mai lua acum mi-as lua ceva All Seasons.
gabriela_tutuianu spune:
cele all seasons nu mi se par asa de bune la aderenta iarna - in special pe zapada . am garaj in spatele blocului si de fiecare data cand ieseam cu masina - si aveam all seasons intotdeauna patinam . poate erau mai proaste calitativ . nici nu mai stiu ce marca . oricum nu imi mai iau niciodata . parerea mea
AkaManah spune:
E adevarat. Cele allseason nu sunt nici cal nici magar. Conteaza foarte mult forma striatiilor de pe aceste cauciucuri dar, mult mai mult conteaza materialul din care sunt facute. Cauciucurile de vara rezista foarte bine la temperaturi relativ inalte dar, sub 7 grade incep sa se transforme in ...plastic si nu mai au nici o aderenta. Cele de iarna nu se intaresc ca si cele de vara , in schimb nu rezista la circulatul pe asfalt incins pe timpul verii. Decat sa platiti schimbatul cauciucurilor de doua ori pe an mai bine e sa aveti doua randuri de jante. Pentru cele de iarna se pot pune foarte bine jante de tabla, ieftine, nepretentioase.
Sfarsitul lumii e un rau necesar
Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
ali spune:
Ati incercat sa comandati cauciucuri de pe net?
Noi am comandat Continental de iarna la pretul de ~250 RON/Buc.
Am gasit pe net si un test facut de ADAC care le calsifica in bune, adecvate.Am incercat sa pun linkul dar mi-l pune aiurea.Daca va intereseaza dati o cautare dupa test ADAC 2011.