Costul gradinitei - schimb de opinii
Raspunsuri - Pagina 3
xxxwoman spune:
Eu cred ca bat recordul....
Gradinita de stat,program prelungit (si nu prea, din lipsa de personal) sector 3:
- masa - 10 ron/zi
- igiena, apa - 10 lei/luna
- igiena baie, etc - 20 lei/semestru
- fondul grupei - 350 ron/an (din care 300 pana in decembrie...)
- teatru - 6,5 lei/o dat la 3 saptamani
- poze - 20 ron (inceput de an...)
- optionale (minim 1 obligatoriu) - 4 sau 10 lei/saptamana, functie de materia aleasa
- salariu ingrijitoare externa - 15 ron/luna
- 2 x concurs de desen sau ceva de genul asta - 24 ron
In final, pe 30 septembrie cand am tras linie, am cheltuit 880 de lei pentru 2 copii (unul la gradinita - conform listei de mai sus si unul la cresa....). Doar bani, nu hainute, papucei, gustarele, etc...
Cum vi se pare?
madau spune:
Gradi de stat, in sect 3, grupa pregatitoare
-11 lei/zi mancare..foarte buna si diversificata
-100 lei/an am dat pt rechizite, carti pt studiu, etc, etc
-optionale : dans si pictura - 4 lei/ora, face de 2 ori pe luna
-teatru de papusi - 5 lei - cam de doua ori pe luna
-mai ducem lunar 1 sul de hartie igienica, 2 role de servete de maini, 1 pach de servetele
Eu sunt mai mult decat multumita
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Yagmur Imi permit sa raspund si in numele lui Roli - gradinita 16 din Iancului - raspunsul la intrebarea lui absoluta Mai avem de platit: -50 fondul gradinitei -50 fondul grupei -rechizite (nu le-am cumparat inca dar cred ca minim 100 RON) -40 apa pe tot anul plus lunar de adus hartie/servetele/pahare/sapun In plus cine doreste inca 15 RON/luna pentru ca au plecat 3 ingrijitoare . Yagmur si Luca |
Si la mine totul se inmulteste cu 2 .
Rechizitele le-a luat mama de la Auchan ceva mai ieftior.
xxxwoman spune:
Si pentru ca a inceput o luna noua....
- circ
- excursie cu clasa (la Bran? sau pe-acolo pe undeva, ca vedeam mai mult rosu in fata ochilor :D).
Pam Pam!
fiona67 spune:
Gradinita nr 7, sector 2 - grupa mica
- 270 lei/luna - masa (mic dejun, pranz, gustare)
- 300 lei/an - inca nu stiu pt ce
- In fiecare luna: detergenti - podea, vase, wc(deodorizant si lichid de curatare), crema de curatat; spirt; servetele batista; hartie igienica; sapun lichid...si parca mai erau.
Mi se pare mie sau e cam mult?!
Androix spune:
Mai, eu nu va inteleg. Cum adica 300 de lei pe an inca nu stii pentru ce? La noi la gradinita am spus: nu exista fondul gradinitei, si nici fondul grupei. S-au adunat niste bani din care am cumparat rechizite pentru copii, caietele speciale, cateva jucarii si tonele de servetele si hartie igienica. Puteam sa le cumparam separat la o adica dar am hotarat toti ca iesim mai avantajos asa.
Dar sa dau bani, si nu putini, (pai eu am doi copii ar insemna 600 pentru amandoi!) pentru nu stiu ce, asta n-as face, clar!
Apoi detergent de vase si podea si wc??? Frate! Pentru lucrurile astea gradinita are buget de la primarie! Nu intra in obligatiile parintilor sa cumpere detergenti de vase si de wc!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
fiona67 spune:
Androix, sedinta a fost joia trecuta si eu n-am putut sa ajung din cauza orei la care a fost fixata. D-aia nu stiu pentru ce sunt banii!
Evident ca n-am de gand sa duc nici un detergent, chiar nu ma priveste ca s-a hotarat asta la sedinta cu parintii.
Dar ce-i mai important pt mine:
1. baietelul meu mi-a spus ca educatoarea tipa
2. la gradinita nu papa mai nimic, deci alti bani aruncati pe geam
3. cum merge la program scurt am in intentie sa-l mut la o alta gradinita fara masa inclusa
4. gradinita asta e cam ermetica, se cam merge pe ideea "take it or leave it". Nici macar cu parintii care vin sa-si ia copiii mai devreme n-am reusit sa discut/aflu mare lucru.
mariana_flo spune:
Gradi de stat , sector 3
-10 lei/zi mancarea
-100 lei fondul clasei (am cumparat deja niste pernute pe care sa stea copiii la diverse activitati. Se pare ca vom cumpara din acesti bani si perdele pentru holul gradinitei.)
-10 lei/luna servetele, hartie igienica, etc
-32 lei/luna optionalul de aerobic.
-cam 160-200 lei rechizite pentru tot anul, aduse de fiecare separat, conform listei primite de la educatoare
- 12 lei/luna, teatru.(obligatoriu).
Ce ma nemultumeste pe mine este programa. La grupa mica educatoarea si-a propus urmatoarele:
-sa-i invete sa numere pana la 3. Fetita mea stie deja sa numere pana la 12.
-anotimpurile
-zilele saptamanii
... si cam atat.
xxxwoman spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariana_flo Ce ma nemultumeste pe mine este programa. La grupa mica educatoarea si-a propus urmatoarele: -sa-i invete sa numere pana la 3. Fetita mea stie deja sa numere pana la 12. -anotimpurile -zilele saptamanii ... si cam atat. http://family.webshots.com/photo/2131921170104344787BlsfCF |
Asta-mi aminteste de anul trecut al fiului meu...3 ani si jumatate, ne descurcam cu numaratul pana la 10 dar mai impotmolit si cu ceva inversari prin locurile esentiale ... insa progresam....Prin decembrie la o activitate practica impreuna copii si parinti raman masca dandu-mi seama intamplator ca al meu nu stie ce vine dupa 4...
Trece don'shoara pe langa noi si eu contrariata - Piticul vad ca nu mai stie nici sa numere.... la care ea: "pentru varsta lui daca stie pana la 3 e ok... la anul pana la 5...."