Strumfi & prichindei iul-aug 2011 (7)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oxidoni spune:

Neatza fetelor!

Poftiti la o cafeluta calda de la Roman!

Am intrat scurt, inainte sa mergem la biserica, sa va zic de M, ca iar a dormit azi noapte ca un om mare: de la 22:15 la 7 dimineata.
Ce-I drept, a mancat ceva mai mult aseara, si Ieri nu prea a dormit.

Dar totusi, o fi ok?

Roberta, cat papa la o masa bb Gabriel? Intreb aprox ca ei sunt de-o varsta, si stiu ca el papa la biberon laptele tau.

Va pup si sa aveti o zi minunata!

Mami de minune de fetita Miruna-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crudiutalida spune:

Salutari si de la noi mamici!!! O duminica placuta va dorim!!!1
Am fost plecata la bunici 2 zile si nu a mers calculatorul de acolo
De cateva zile ne-am umplut si noi de bubite pe fata si nu mai stiu ce sa-i fac,vad ca se inmultesc continuu...eu ii dau cu ceai de musetel,voi ati patit asa ceva?Astept un sfat....
Si as vrea sa-mi spuneti si mie ce vaccin ati facut la doua luni,cel gratuit sau cel cumparat?Care e mai eficient pt bebe?
Fata mea e si foarte friguroasa,trebuie s-o infofolesc bineca sa se simta bine si sa adoarma si ea linistita...nu stiu ce voi face cu ea la iarna....ii place la baita numai daca e apa foarte calda,daca e ceva mai rece invinetim si urlam.....in rest e uneori e mai maraita si se trezeste la 3,5,7 suge putin cred ca nici 10 min si adoarme imediat.....se mai trezeste cand o doare burtica sau se chinuie sa faca kk ori sa traga niste parturi
Va pup si va doresc o duminica linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Fetelor sunt tare speriata.Fetita mea are de ieri o stare subfebrila 37,8 temperatura.Am sunat dr si mi a spus sa i pun un supozitor de paracetamol si sa vin luni la control.Am pus un sfert de paracetamol si temperatura a scazut usor la 37,4, insa mi e foarte teama.Ma gandesc sa nu aiba ceva si sa fie prea tarziu pana luni.Nu i curge nasucul de papat papa ca inainte, nu mi dau seama de la ce a crescut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca-28 spune:

Salutare si de la noi
Noi azi am fost la biserica in formatie completa.
Natalia este in continuare cumintica cu mici exceptii dar in general nu avem probleme. A inceput sa scoata diferite sunete si cred ca se mira si ea ca nu stie de unde se aude. E asa dragalasa ca imi vine sa o tin intr-una in brate si sa o tocesc de la atata pupat, dar ma mai abtin.

ANCA MAMI DE IUSTINA(6 ANI), STEFANIA(4ANI) SI NATALIA(6AUG2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca-28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda82

Fetelor sunt tare speriata.Fetita mea are de ieri o stare subfebrila 37,8 temperatura.Am sunat dr si mi a spus sa i pun un supozitor de paracetamol si sa vin luni la control.Am pus un sfert de paracetamol si temperatura a scazut usor la 37,4, insa mi e foarte teama.Ma gandesc sa nu aiba ceva si sa fie prea tarziu pana luni.Nu i curge nasucul de papat papa ca inainte, nu mi dau seama de la ce a crescut.

Ai masurat rectal, axial sau cu suzeta?
La masurarea rectala se scade o,5 din valoarea indicata de termometru.
Daca nu are si alte semne fi atenta sa nu fi fost supraincalzita. Trebuie sa o dezbraci sisa o lasi lejer cateva clipe si apoi sa ii masori temp.

ANCA MAMI DE IUSTINA(6 ANI), STEFANIA(4ANI) SI NATALIA(6AUG2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Talida, in primul rand NU o mai spala cu musetel! face mult mai mult rau decat bine! Eu o mai sterg cu apa termala de la Avene, pun pe o compresa sterila... Daca persista sunt tot felul de creme, mai stiu fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Neatza!

Talida, vezi in urma (tot in capitolul asta) s-a discutat destul de mult despre vaccinurile obligatorii si cele suplimentare. Eu am ales sa fac doar cele obligatorii, dar sunt si fete care fac toate vaccinurile, inclusiv cele suplimentare. Fiecare dupa cum considera, evident.

Anda, dar de ce se scade 0.5 la masurarea rectala? nu stiam de chestia asta. Eu stiam ca masurarea de tip rectal e cea mai corecta.

Florina, cand laptele de mama nu e bun, crede-ma ca se observa de la o posta. Citeam la odiseea de iulie-august 2010, era o fata care chiar avea problema asta. Cum si-a dat seama? dupa FIECARE masa voma (adica jet, nu o simpla regurgitare) cam tot ce manca, urla intr-una, si cand manca, si dupa ce manca, agitatie, bubite pe fata si pe corp, nervozitate.... cum o trecea pe LP, cum era perfect normala. Se intorcea la LM, in 15 min era alt copil. Iar la LP, iar normal. Si s-a pus diagnosticul asta dupa n-spe mii de teste, ii scoteau diverse alimente din mancare, o alapta, iar incepea nebunia, iar o treceau pe LP, iar se mai gandeau sa scoata ceva din alimentatie... si tot asa. Deci nu se pune diagnosticul: hop-top, laptele nu e bun. Poate ca ar trebui sa ii explici asta mamei tale, succes (ca stiu ca e greu cu cei mai in varsta!)

Legat de intalnirea de sapt viitoare, ce ziceti sa ne intalnim in Titan? mai intai stabilim parcul, si apoi ziua. Propun tot miercuri, dar nu e batut in cuie... depinde si de vreme.
Astept pareri, propuneri, etc.

Ramona, cum s-a comportat Iustin la vaccin? a avut febra, ceva, dupa-aia?

Oana, mami de strumf Casian Octav (29.07.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Ireth la cea rectala e mai ridicata temp fata de axial,pt ca bagi termometru cumva in interior si e mai fierbinte...si intotdeauna se scad 0,5 si mereu treb specificat la doc modul in care ai luat temp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda82

corect, din temp masurata rectal se scade 0.5 pt a afla temp reala.
37.8 - 0.5 inseamna 37.3. eu nu i-as pune nimic la o stare subfebrila, din motivele pe care le-am mai spus si zilele trecute ... cand va avea febra antitermicele nu isi vor mai face efectul.
aveti grija, fara suparare, cat de des si de ce le dati copiilor antitermice.
stiu cat de rau poate fi cand iti vezi copilul bolnav (dani a avut 40.7 masurat la axila maximul, statea in pat si delira ca e la nisip si se joaca). deci, stiu cum e. dar, sfatul meu se pastreaza. nu le dati pt satri subfebrile, desi sunt micuti, lasati organismul sa lupte un pic. febra e semn ca organismul lupta cu ce ii face rau.
si ca paranteza, nu inteleg ce fel de pediatru da tratament dupa ureche si la telefon

la odiseea lui dani avem aceste sfaturi postate mereu pe prima pagina.
Pasi de urmat in caz de:
Febra
Daca temperatura este > decat 37,5-37,6 gr C, este stare subfebrila, se trateaza prin hidratare corespunzatoare: 10-15 ml de ceai la 15 minute; comprese umede pe frunte si sosete cu otet diluat, adecvarea imbracamintii.
SUGESTIE:
Nu incepeti administrarea simultana a 2 anti-termice. Ci numai daca unul singur nu face fata si temperatura se mentine mult timp crescuta.
Daca temperatura > 38 de grade Celsius, se folosesc antitermice. Regula este sa folosesti alternativ doua antitermice - paracetamol si nurofen - iar, la temperatura > 39 grade Celsius, supozitor sau picaturi de algocalmin pentru copii. Exemple: sirop de paracetamol: Panadol, Calpol, sirop de nurofen: Marcofen, algocalmin supozitoare: Novocalmin, algocalmin picaturi: Novalgin.
Metodele clasice de scadere a temperaturii mari, peste 39-39,5 gr C: comprese cu prosoape ude, impachetari in cearceaf ud la temperatura camerii, bai caldute racite progresiv. Plus necesitatea unei bune hidratari (apa, ceai, orice accepta bb). La nevoie se folosesc si sarurie de rehidratare.
Temperatura se masoara cel putin la fiecare 8 ore; iar cand bb are febra mare la 4-6 ore si ori de cate ori il simtim ca frige, este apatic si moale. Nu se ia temperatura dupe ce bb plange sau a mancat; poate fi fals crescuta.
Febra netratata sau tratata incorect poate duce la copilul mic, pana in 4 ani, la convulsii febrile. De aceea, este bine sa aveti in casa diazepam intrarectal, ce va fi folosit doar in caz de asa ceva.
Convulsiile apar de obicei peste 40, dar nu neaparat(pot fi valori mai mari sau mai mici). Ele apar datorita rapiditatii cu care creste febra si nu a valorii in sine.
Daca se intampla totusi, copilul trebuie asezat pe o parte pt a nu se sufoca daca vomita sau cu saliva...; in rest nu prea a-i ce sa-i faci; nu il zgailtai, nu il strigi, astepti sa-si revina.
Cand si-a revenit trebuie in continuare sa-i scazi temperatura, ideal este un supozitor cu Desitin (diazepam pt copii).
Convulsiile febrile sunt periculoase (si pot produce leziuni pe creier) doar daca dureaza mai mult de 10 min
De obicei fac convulsii copiii intre 1-5 ani; cei care fac si nu se incadreaza in acest interval de varsta au un risc crescut de complicatii. Majoritatea care au facut 1 data (aprox.70%) NU fac si a 2a oara. Totusi, pt cei care au facut 1 data exista riscul de a repeta la temperaturi mai mici decat prima data, caz in care trebuie facut tot posibilul sa nu faca febra mai mult de 38.5.
Fenobarbitalul luat pe gurita are efect dupa 12h, deci nu ajuta foarte mult in cazuri de febra f mare. In schimb diazepamul in fundulet are efect in 10 min si ... "protejeaza" creierul (in lipsa unui termen mai bun). Sunt destul de rare cazurile in care convulsiile febrile afecteaza creierul.

Diaree
Cel mai comun antidiareic este SMECTA. Se poate folosi si HIDRASEC.
Pentru copiii sub un an, se administeaza 1 plic/zi, pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 2 ani - 1-2 plicuri, iar dupa 2 ani, 2-3 plicuri/zi. Nu se folosesc decat cu avizul medicului: metoclopramidul ca antivomitiv sau loperamidul ca antipropulsiv, in cazul acestor medicamente efectele adverse la copii fiind mai mari.
Observatii:
La diaree primul pas este regimul alimentar. Regulile sunt:
- daca si vomita => repaos digestiv; in schimb se insista pe hidratare
- de preferat ca in primele 24 ore bb sa nu primeasca decat morcovi+orez fiert
- apoi reintrodus treptat lapte HN, carne fiarta, banana, paine prajita, mar copt, telemea desarata, etc.
Hidratarea de asemenea este cruciala!
Daca bb are si febra combinata cu diaree nu se folosesc anti-termice supozitoare, ci numai orale.

Observatie generala:
In orice boala conteaza f mult starea generala a copilului si tb urmarit: daca este prezent (nu apatic), este cat de cat vioi, respira bine, are dureri, etc.

daca sunteti de acord poate ar fi bine sa le postam si noi, pt cazuri de urgenta (nu mai stiu cine spunea dar, intr-adevar, copiii fac febra noaptea si in weekend)

multa sanatate tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Gata, Laura! Multumim!

Mergi la inceput