Tic nervos la copil de 4 ani - sfaturi

Tic nervos la copil de 4 ani - sfaturi | Autor: Roxxy80

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!

Am si eu nevoie de sfaturi. La inceputuk lunii iulie am observat la baietelul meu ca a inceput sa clipeasca cam des. Era exact la sfarsitul gradinitei, dupa serbare. La inceput am zis ca e obosit (mai mult seara clipea). A intrat in vacanta si de dimineata pana dupa-amiaza a stat la parintii mei. Clipitul a devenit din ce in ce mai des. Am vorbit cu pediatra si ne-a trimis la oftalmolog. A fost o consulatatie amanuntita si singura problema descoperita este o dioptrie mai mica cu plus (dar oftalmologul a precizat ca nu are nicio legatura cu clipitul). Pediatra ne-a recomandat sa mergem la un psiholog.
Am mers si acolo. Se pare ca baietelul meu e putin stresat de surioara sa de 2 anisori care e f temperamentala si un mic lider in casa. Ne-a sfatuit cum sa gestionam anumite situatii in relatia cu ei.
Ce doresc sa mai mentionez este ca nu am observat alte schimbari de comportament la el. E mereu vesel, vorbaret, mananca bine, adora sa mearga la gradi, la parintii mei se simtea f bine. Zilnic iesim in parc cate 2 ore, e extrem de sociabil. La noi in casa nu este urma de violenta.
Dupa ce am fost la psiholog, am plecat in concediu 2 saptamani. In cele 2 saptamani ticul a disparut complet (desi si acolo au existat dispute intre pitici). Am revenit in Bucuresti si timp de 3 zile l-am dus iar la ai mei. Dupa 3 zile a reaparut ticul, dar de data aceasta clipeste non-stop. Inainte clipea mai mult in a doua jumatate a zilei. Mi-au spus si educatoarele ca-l vad mereu clipind.
Ce credeti ca ar trebui sa fac? Credeti ca ar trebui sa-l mai vada un doctor? Ar trebui sa-l las asa? Trece de la sine?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

In nici un caz nu-l lasa, dar poarta-te natural, nu-l stresa. Incearca alt psihoterapeut si, as recomanda eu, si un homeopat bun. Stiu ca miscarile spastice ale fetei se trateaza, am patit-o chiar eu, imi zvacnea pleoapa involuntar....imi ascapa acum cum se cheama, dar e irelevant, ca nu e musai sa se potriveasca si baiatului tau. La mine au fost mai multi factori, dar e si un deficit de ceva mineral in organism.
Cand ajung acasa caut ce am luat eu (repet, trebuie recomandat in urma unei consultatii serioase).

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA; www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Multumesc mult pentru sfaturi. Ma gandisem si eu sa merg la un homeopat. Imi puteti recomanda pe cineva?
Fac tot posibilul sa nu-l stresez, sa nu-i vorbesc despre ticul lui.Dar simt ca innebunesc cand il vad cum clipeste si mereu ma gandesc de la ce oare i se trage. Oare i se trage de la Maria sau de la altceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Roxxy si eu ma confrunt cu fetita mea cu aceeasi problema. Clipeste, clipeste, des, o vad si educatoarele, bunicii, prietenii si imi spun. Motivul pentru care nu am ajuns inca la o alta specialitate este ca, de fiecare data la oftalmologie, dupa consultatii riguroase, i-au gasit mereu "un fel de conjunctivita". Medicul a zis ca sunt mai multe feluri, a ei fiind alergica. Nu are secretii sau ochi rosii, doar daca desfac usor pleoapa de jos se vad cateva puncte mai rosii.
Am luat de bun diagnosticul, dat de doi medici diferiti la interval de 6 luni. Dar rezultatul tratamentelor lasa de dorit. Daca prima data, dupa Flumetol parca, nu a mai clipit cateva luni bune!, acum parca nu se mai remediaza, desi e in tratament de aproape o saptamana. La ultimul consult mi-a zis in plus ca daca nu-i va trece sa merg la neurologie.
Deja o chinui cu atatea picaturi in ochi pe care nu le suporta. I-am redus tv-ul la max 1 ora pe zi, o feresc de soare direct, etc. Totul a reinceput de la mare, anul acesta si continua.
Asa ca urmaresc cu atentie acest subiect si sper sa reusim sa gasim solutii si sa scapam de acest tic neplacut.

Mergi la inceput

Diciu, spune-mi, te rog, cum si-au dat seama de conjunctivita?
La Matei au facut test de vedere: cu cifre de toate dimensiunile, l-au pus sa se uite intr-un aparat si dr era de cealalta parte si ii facea un fel de fotografie a ochilor, i-a pus atropina, a stat 20 de minute si iar ne-a pus la aparatul acela. Scuzati modul in care expun dar nu prea ma pricep.
La Matei sigur e tic nervos si asta ma omoara. Ca sa dispara trebuie inlaturata cauza. Asta seara e prima dupa mai bine de 2 saptamani cand a clipit f putin. Imi spuneau mamicile in parc ca aseara a clipit rau de tot (aseara a iesit doar cu sotul in parc). Ma gandesc f f serios sa merg la un homeopat. Ma feresc de medicamentele clasice. Oricum psihologul (care avea specializare si in psihiatrie) mi-a spus ca nu e caz de medicamentatie. I-a placut f mult de pustiul meu, i-a facut o evaluare f buna. Dar eu tot nelinistita sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Cei doi medici din doua clinici diferite, au zis ca punctele rosii de sub pleoapele de jos, ar fi un indiciu pentru conjunctivita. Aceste puncte roz, mai bine zis, sunt si acum, la 1 sapt de tratament. Nu-mi dau seama daca sunt normale acolo, sau nu. Dar cu siguranta o voi urmari mereu. Si fetita mea de 4 ani a facut acelasi investigatii descrise de tine, am stat cu orele pe acolo pentru toate testele. Insa nici medic nu a fost foarte ferm, de parca ar fi posibil sa nu fie acest diagnostic si pentru ca nu au gasit nimic cu vederea, hai sa zica ceva. Asta a fost impresia mea. Din acest motiv, nu sunt convinsa daca e tic nervos, conjunctivita, sau tic nervos cauzat de o conjunctivita prelungita. Deocamdata suntem pe tratament cu picaturi Netildex si parca, o idee, e mai bine. Dar nici pe departe rezolvat. E un chin sa-i pun in ochi picaturi. Clipitul ei se accentueaza la televizor.
Ma gandesc ca daca ar fi tic nervos, cum s-ar putea "trata"? Inteleg ca psihologul v-a zis ca nu e nevoie de medicamente. Cum am putea scapa de el?
Eu am intrebat-o de ce clipeste, daca o mananca/ustura ochii si ea imi spune: "daca imi vine, imi vine"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

La noi ticurile nervoase au disparut pur si simplu...nu am umblat la medici si nu am facut nici un tratament fetelor. Cea mare are acum 15 ani si cateodata mai clipeste, dar rar...ea a avut de toate: clipit, ridicat din nas(dupa ce a avut ochelari), muscatul buzei de sus, trasul nasului, etc. Clipitul pana la urma a fost pus pe seama unui defect de vedere dar si dupa ce a primit ochelarii a continuat sa clipeasca, deci eu nu prea cred...disparea un tic, aparea altul...dar eu nu am vazut nimic grav ca sa merg cu ea la medic. Cea mica a avut mai putine ticuri, dar de ex. de rosul unghiilor nu am scapat...mai asteptam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

copilul meu ,acum 1 an si cateva luni ,a inceput dintr o data sa si miste ochii stanga dreapta foarte repede.Am crezut ca innebunesc.practic ajunsese in cateva zile sa nu si mai poata tine ochii normal.am fost cu el la oftalmologie si mi s a zis ca are o conjunctivita si ca e posibil ca de aia sa faca asa,dar sa mergem si la un neurolog.eu am fost la dr andrei zamfirescu de la v. gomoiu,i s a facut electroencefalograma,care,din fericire,a iesit ok.dupa ce i am pus picaturi de ochi[flumetol],a inceput sa rareasca miscarile,pana n a mai facut deloc.a mai avut o tentativa dupa vreo juma de an,dar i am pus din nou flumetol si s a rezolvat.el imi spune ca simte ca ''i se lipesc pleoapele''.iar la el totul se accentueaza,e mai anxios,asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

verificati daca nu cumva maninca Delicat sau alte sosuri, prafuri pt mancare care contin MSG(glutamat de monosidium), se pare ca asta duce la aceste spasme, ticuri la copii.
de asemenea trebuie eliminate din dieta:ciocolata, ketchup,coloranti...

stiu asta de la o buna prietena care fetita ei de 11 ani a inceput sa aiba aceste ticuri si cum a eliminat Delikatul cu MSG din dieta cum nu a mai facut de loc.

michelle

Mergi la inceput

Michelle, eu nu folosesc deloc condimente la mancare. Desi are 4 anisori, inca ii gatesc separat, sunt chiar putin exagerata cu alimentatia copiilor mei. Nu stiu, in schimb, ce se intampla la gradinita, daca acolo folosesc condimente. Dulciuri nu primesc decat placinte, prajituri facute acolo (vine cu ele acasa si sunt mereu proaspat scoase din cuptor).

Diciu, ticurile nervoase sunt provocate de ceva, ceva ii streseaza pe copilasi. Trebuie eliminata sursa stresului.

Mihaela_s, eu nu as putea sa-l las asa sa-i treaca de la sine. Nu e normal sa aiba ticuri nervoase. Trebuie sa elimin toate cauzele posibile. Psihologul mi-a spus clar ca daca ii mai apare si alt tic nervos, sa revin la ea la cabinet si atunci se poate pune problema de medicamentatie. Clar m-as ingrijora de un milion de ori mai mult daca i-ar mai aparea vreun tic.

Ieri, baietelul meu nu a mai clipit deloc, absolut deloc. In urma cu 3 zile clipea exagerat de multisor. Il urmaresc sa vad cum evolueaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Sigur ca tu faci cum doresti, eu doar am vrut sa iti spun ca exista si alte metode decat medicamente, medici si homeopatie. Ticurile nervoase apar de la stres, copiii mici au diverse motive de aparitie a stresului(un frate mic, mersul la gradi, scoala...la noi a fost divortul si mutarea intr-un mediu nou, pe care nu am avut cum sa il eliminam, dar nici nu eram de acord sa bag in ea medicamente de orice fel) care trece cu timpul si dispar si ticurile in acest fel. Numai bine, sanatate multa!

Mergi la inceput